Hvala vsem za čestitke! Pa ste le zvedeli mojo veliko skrivnost in mojo veliko željo.

Ne morem povedati, kako sem srečna, da sem izbrala ravno to vzrediteljico, ravno to leglo in da se je skotila tale lepotička.

Ker imam ravno pol ure pavze, nato pa imam naslednje vaje na faxu, lahko napišem malo več...

Vse se je začelo, ko sem spoznala prvega bordeer collija, Bodeja. Čisto me je fasciniral in res si nikoli nisem mislila, da so borderji lahko tako svetovni psi. In sem seveda začela na veliko težiti cacy, jo spraševati o borderjih, o vzgoji, o karakterju,... Začela sem brskati po netu in se navdušila na blue merle barvo. Manca mi je pošiljala linke psarn in tako sem iskala primerno leglo, vzrediteljico. Pa sem pošiljala e-maile in spraševala o vsem kar me je zanimala in če bojo imeli kakšno leglo z blue merlčki.
In tako sem avgusta zvedela za psarno Blessed Borders.

Poslala e-mail in mi je vzrediteljica povedala, da bo nekje v začetku leta 2008 parila čb psičko in blue merle samca. In na vprašanje če je rezervirana že kakšna psička, odgovorila, da ne.

In se spomnim, da sem še zelo v poznih urah poslala cacy sms kaj za vraga naj naredim... Pa sem dobila odgovor, da naj rezerviram psičko, da imam 1 izbrio psice in da če mi bo usojena, bo ravno takšna kakršno si želim!

Vzrediteljica je seveda rekla, da moram za psičko dati aro, da bo vedela, da sem resna. In tako smo se v novembru odpravili na Madžarsko. Po dolgi vožnji smo prispeli k vzrediteljici, kjer so nas toplo sprejeli in sem se še bolj navdušila nad njenimi psi.

Doma imam fotke pa bom kakšno dala gor ko pridem domov. Njeni psi so zares čudoviti, Devoted je pes, ki ima zares pravo ime zanj. In Bless, čudovita psička! Šli smo na dolg sprehod, se natekli, pogovorili in rezervirala sem psičko.

In tako sem čakala... Vsak dan sem razmišljala kakšni bojo puppyji, ali sploh bo kakšna psička, ali bo takšna kakršno si želim. Razmišljala sem kaj bom naredila če ne bo blue merle psičke...itd.

Po glavi so mi hodila vsa možna vprašanja...
Ime sem imela seveda že izbrano, čakala sem samo še da bo Bless kotila...
In danes se mi je polepšalo življenje... Moja mala Destiny je privekala na svet. Sploh ne dojemam!
Z vzrediteljico sva se vsak dan pogovarjali preko msnja ali skypa in spraševala sem jo vse možne stvari, ji res vsak dan težila.

In prejšnji teden sem ji rekla, da me mora nujno obvestiti, ko bodo malčki pricvilili na svet.
Evo in danes ponoči se zbudim ob 02:15, pogledam na telefon, in vidim sms!

Preberem:
''02:03 a beautiful blue merle bitch is born!'' Aaaaaaa, sploh nisem vedela ali sanjam ali ne! In sem se še kakšno uro dopisovala z vzrediteljico in nisem mogla spati.

Moja bejba je pricvilila na svet četrta! Edina blue merle barve. Psička. Jaaaa, kakšna usoda.

Najlepša usoda:
''Destiny from Blessed Borders''

Pa res hvala cacy, za vse nasvete, za informacije in da si me prenašala, ko sem ti tako težila glede borderjev (haha, no sedaj ti bom še bolj

)...

Lp,
Maja