Sej sploh ne vem kaj nej napišem...

Močno sem upala da so se v Sloveniji pri diagnozi zmotili in da ima Nia samo extra hepatični shunt. Toda dodatne raziskave so pokazale, da ima 1 intra hepatični shunt. Glede extra pa niso prepričani. Vidijo se neke abnormalnosti okoli ledvic. Preko ultra zvoka niso mogli točno določiti kakšni so ti skunt, koliko jih je.

Profesor Dupre je že takoj rekel, da so operacije samo z exstra hepatičnim shuntom zelo uspešne, 90%. Z intra hepatičnim shuntom pa veliko manj, nekje 50-60%, kajti so zelo tvegane.

Po ultrazvoku smo se pogovorili in je profesor je rekel, da bi one naredil nadaljne preizskave. S kamerco bi pogledal v jetra in pogledal koliko in kakšne so abnormalnosti ob jetrih (ekstra hapatične). Če so naprimer samo 1 ali par ekstra hepatičnih shuntov, so možnosti za operacijo 50-60%. Če bo teh shuntov več kot 10 je operacija preveč tvegana in je profesor Dupre rekel, da bi se ji odpovedal in niti ne bi operiral, ker so možnosti za preživetje enake 0 (kri bi ji preprosto zalila jetra zaradi prevelikega pritiska). Za ta pregled s kamerco potrebuje narkozo in ko bo v tej fazi se moram posledično glede na število shuntov odločiti ali operirati ali ne. Seveda če bo 1 ali par shuntov bomo operirali.
Nato so ji vzeli še 2x kri, za dodatne teste (bile acid measurements), ki bodo pokazali kako dobra so sploh še njena jetra zaradi shuntov. Kri so vzeli pred hranjenjem in 2 uri po hranjenju.
Nia gre v četrtek zvečer nazaj na Dunaj, kjer bodo naredili še teste na anestetike, itd... V petek okrog 12h pa naj bi pregledali jetra s kamero in bi bila operacija.
Osebje je res fantastično, Nia je na začetku ko smo spoznali najprej prelupčkala profesorja Dupreja, pri vsakem ko ga je zagledala migala z ritko, se vrgla na hrbet in čakala na čohanje...

Vsi znajo fantastično angleško, so neverjetno prijazni. Njihov sklop stavb za Veterinarske fakultete pa takšen kot pri nas nimajo niti za ljudi. Povsod parkirni prostori, urejeni vrtovi,celo zeliščni vrt), po ulicah se sprehajajo sprehajalci s psi, konji,... Videli sva tudi ovčko, ki so jo peljali na operacijsko mizi.

Res vse pohvale!

Na tem mestu pa se moram zahvaliti tudi vsem, ki ste mi finančno pomagali in mi nakazali denar za Niino operacijo. Res sem presenečena da ste mi nakazali € za Nio, sploh pa nekateri tako velike zneske, katerih sploh nisem nikoli pričakovala...

Jokala sem se ko sem videla, da še obstajate ljudje, angeli, ki ste pripravljeni dati novo upanje za Nio. Hvala, hvala, hvala...
.............................
...
Hvala Jean za 100€. 
Hvala culto za 50€. 
Hvala *nastja* za 10€. 
Hvala nekomu s pripisom ''za psickino operacijo'' za 50€. 
.............................
...
Dobrota je največja modrost velikih ljudi.

In pa
hvala cacy, ker me podpiraš pri vsem.
S tabo je vse veliko lažje. Ne vem kako bi se držala, če bi šla na Dunaj sama...

Hvala za psihično podporo, dobre misli, oporo v trenutkih resnice (diagnoze), hvala za vse!
Vsak dan znova sem se spraševala, zakaj ravno Nia. Moj mali cukrček, ki je ravno začel živeti... Zakaj zakaj?
Ampak sem se počasi sprijaznila, da je mati narava ni kruta, ampak ji je pač preprosto vseeno kdo živi in kdo umre.

Odgovora na vprašanje zakaj ni, zato se je treba skoncetrirati na vprašanja Kako?
Kako se soočiti s problemom? Kako ga preboleti? Kako iti naprej?
Naučiti se je treba uživati življenje, kajti nikoli ne veš kaj te čaka za ovinkom in kaj ti prinese jutrišnji dan.
Šibam zdej ven z Nio, ker me že nestrpno čaka zraven z žogico in bevska, ker bi rada igrala in ji je dolgčas.
Hvala vsem, ki še naprej upate na čudež za Nio!