Avtor Tema: *Naši ljubljenčki :)  (Prebrano 1013967 krat)

5rca

• *
  • Spol: Ženski
  • Venka
    • 5rca
*Naši ljubljenčki :)
« Odgovori #2610 : 01 Julij 2008, 08:10:33 »
Jaz sem tudi upala, da bodo dobre novice.  :(

Držimo pesti za četrtek in petek.

Enega lubčka za malo.  :-*

tjas

• *
« Odgovori #2611 : 01 Julij 2008, 08:22:33 »
Držite se z mislimi smo pri vas.Mi gre kar na jok, vedno ko odprem to temo.  :'(
No saj bo vse ok, mora biti, saj nas že toliko navija za vaju z Nio.  :-*

Tika

• *
  • mala cvilka Tika
    • Blumina
« Odgovori #2612 : 01 Julij 2008, 08:26:38 »
Drzimo pesti, tacke, parklje in plavuti... Drzte se!

Satin

• *
  • When wilderness calls...
« Odgovori #2613 : 01 Julij 2008, 08:31:44 »
Majch držimo pesti in šapke še naprej za malo borko :-* :-* :-* Držte se, smo v mislih z vami :-*

Tullika

• *
    • ...blog...
« Odgovori #2614 : 01 Julij 2008, 08:42:25 »
Žaba mala, drži se!! Vse bo še dobro. Maja, tebi pa naj vse tole čimprej mine....  Držim pesti za vaju obe in v mislih sem z vama... :-[

silver

• *
    • Astor
« Odgovori #2615 : 01 Julij 2008, 08:56:22 »
Ojoj   :'( Držimo pesti in tačke !  :(  :-*

In

Upamo na čudež  :-\

MUNDUS

• *
  • Mond & Isis
    • mond-isis
« Odgovori #2616 : 01 Julij 2008, 09:02:11 »
Tudi jaz močno upam na najbolje in da bodo novice v četrtek za malo Nio ugodne :) mislimo na vaju :-*

Lp

Alya

• Pesjanar
« Odgovori #2617 : 01 Julij 2008, 10:05:43 »
Ne no  :'(  Sem upala da bom lahko prebrala boljše novice  :(

Držimo pesti da bo Niino stanje v petek takšno, da bo lahko operirana in da bo vse ok  :'(

Še naprej stiskamo pesti in tačke in mislimo na vaju :( :-*

sibila

• *
  • still more white...
« Odgovori #2618 : 01 Julij 2008, 10:35:50 »
Tudi mi vsi stiskamo šapice za malo Nio! :)

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
    • http://www.majchy.com
« Odgovori #2619 : 01 Julij 2008, 10:46:27 »
Sej sploh ne vem kaj nej napišem...  :'(

Močno sem upala da so se v Sloveniji pri diagnozi zmotili in da ima Nia samo extra hepatični shunt. Toda dodatne raziskave so pokazale, da ima 1 intra hepatični shunt. Glede extra pa niso prepričani. Vidijo se neke abnormalnosti okoli ledvic. Preko ultra zvoka niso mogli točno določiti kakšni so ti skunt, koliko jih je.  :-\
Profesor Dupre je že takoj rekel, da so operacije samo z exstra hepatičnim shuntom zelo uspešne, 90%. Z intra hepatičnim shuntom pa veliko manj, nekje 50-60%, kajti so zelo tvegane.  :'(

Po ultrazvoku smo se pogovorili in je profesor je rekel, da bi one naredil nadaljne preizskave. S kamerco bi pogledal v jetra in pogledal koliko in kakšne so abnormalnosti ob jetrih (ekstra hapatične). Če so naprimer samo 1 ali par ekstra hepatičnih shuntov, so možnosti za operacijo 50-60%. Če bo teh shuntov več kot 10 je operacija preveč tvegana in je profesor Dupre rekel, da bi se ji odpovedal in niti ne bi operiral, ker so možnosti za preživetje enake 0 (kri bi ji preprosto zalila jetra zaradi prevelikega pritiska). Za ta pregled s kamerco potrebuje narkozo in ko bo v tej fazi se moram posledično glede na število shuntov odločiti ali operirati ali ne. Seveda če bo 1 ali par shuntov bomo operirali.
Nato so ji vzeli še 2x kri, za dodatne teste (bile acid measurements), ki bodo pokazali kako dobra so sploh še njena jetra zaradi shuntov. Kri so vzeli pred hranjenjem in 2 uri po hranjenju.

Nia gre v četrtek zvečer nazaj na Dunaj, kjer bodo naredili še teste na anestetike, itd... V petek okrog 12h pa naj bi pregledali jetra s kamero in bi bila operacija.

Osebje je res fantastično, Nia je na začetku ko smo spoznali najprej prelupčkala profesorja Dupreja, pri vsakem ko ga je zagledala migala z ritko, se vrgla na hrbet in čakala na čohanje...  :D Vsi znajo fantastično angleško, so neverjetno prijazni. Njihov sklop stavb za Veterinarske fakultete pa takšen kot pri nas nimajo niti za ljudi. Povsod parkirni prostori, urejeni vrtovi,celo zeliščni vrt), po ulicah se sprehajajo sprehajalci s psi, konji,... Videli sva tudi ovčko, ki so jo peljali na operacijsko mizi.  :o Res vse pohvale!  :-*

Na tem mestu pa se moram zahvaliti tudi vsem, ki ste mi finančno pomagali in mi nakazali denar za Niino operacijo. Res sem presenečena da ste mi nakazali € za Nio, sploh pa nekateri tako velike zneske, katerih sploh nisem nikoli pričakovala...  :-[ Jokala sem se ko sem videla, da še obstajate ljudje, angeli, ki ste pripravljeni dati novo upanje za Nio. Hvala, hvala, hvala...
............................. ...
Hvala Jean za 100€.  :-*

Hvala culto za 50€.  :-*

Hvala *nastja* za 10€.  :-*

Hvala nekomu s pripisom ''za psickino operacijo'' za 50€.  :-*

............................. ...

Dobrota je največja modrost velikih ljudi. :-* :-* :-*

In pa hvala cacy, ker me podpiraš pri vsem.  :-* :-* :-*
S tabo je vse veliko lažje. Ne vem kako bi se držala, če bi šla na Dunaj sama...  :-\
Hvala za psihično podporo, dobre misli, oporo v trenutkih resnice (diagnoze), hvala za vse!

Vsak dan znova sem se spraševala, zakaj ravno Nia. Moj mali cukrček, ki je ravno začel živeti... Zakaj zakaj?
Ampak sem se počasi sprijaznila, da je mati narava ni kruta, ampak ji je pač preprosto vseeno kdo živi in kdo umre.  :'(
Odgovora na vprašanje zakaj ni, zato se je treba skoncetrirati na vprašanja Kako?
Kako se soočiti s problemom? Kako ga preboleti? Kako iti naprej?

Naučiti se je treba uživati življenje, kajti nikoli ne veš kaj te čaka za ovinkom in kaj ti prinese jutrišnji dan.
Šibam zdej ven z Nio, ker me že nestrpno čaka zraven z žogico in bevska, ker bi rada igrala in ji je dolgčas.

Hvala vsem, ki še naprej upate na čudež za Nio!  :-* :'(

cacy

• *
  • Bode, Lin, Arriel in Dreamy
    • My life...
« Odgovori #2620 : 01 Julij 2008, 10:59:08 »
Tudi jst bi se rada zahvalila za vso finančno pomoč, kar ne morm vrjeti kako ste zlati in prispevate take vsote, katere še sanjat ne bi upala :-[ :-* :-* :-* :-* :-* Res hvala!!!! :-* :-* :-* nevrjetni ste! upam, da se vam vsem 100x povrne dobrota!
Tudi vse želje in držane pesti pomagajo, če ne drugače tako, da se tukaj prebere, da mislite na nas! Hvala! :-* :-* :-*

Dodala bi še to, sama imam Nio za svojo, rada jo imam kot bi bila moja in mi je izredno hudo za njo. Mislim da sem celo več prejokala kot Maja (ok, priznam sem izredno občutljiva oseba), in že ko jo samo pogledam in ko vidim tistega >:D v njej mi solze pridejo na oči. Ne razumem kako je lahko tako energicen mladiček tako bolan :'( :'( :'(
Srčno upam, da se bo mala Nia borila v kolikor pride do operacije! Treba se bo borit, ker ko bodo vstavili zaporo (ki se bo v roku 3 tedno popolnoma zaprla) na intrahepatični šant, bo pretok krvi v jetra večji in takrat bo Nia mogla dokazat da je borec in njena jetra bodo morala zdržati dodatni pritisk pritoka krvi. :-\

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #2621 : 01 Julij 2008, 10:59:30 »
Malenkost Majchy, bi dala več, pa žal ne morem.
Bom pa držala pesti za Nio, upam, a bodo jo lahko operirali.

:-*

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
    • http://rink.moj-album.com/
« Odgovori #2622 : 01 Julij 2008, 11:11:14 »
Joj tole je tako zelo težko brati, sredi službe pa jokam  :'(. Groza. Niti pomisliti ne upam na najslabše in ne bom! Nia je borka in resnično upam, da bosta šli preko tega.

Drži se Maja!

Cacy ti si pa tudi carica!

Urša in Balu

• *
  • The Skateboarding Dog
    • BuldogBalu
« Odgovori #2623 : 01 Julij 2008, 11:13:05 »
Pa ne noo... :'(

Držimo pesti in tačke mali Nii :-*

TYASHY

• Gost
« Odgovori #2624 : 01 Julij 2008, 11:21:13 »
Smo upali na dobre novice....  :'( Držimo pesti!  :-*
Lp, Tjaša

rapgirl

• *
« Odgovori #2625 : 01 Julij 2008, 12:09:20 »
joj  :'(

Mi še vedno stskamo vse pesti in tačke, ki jih premoremo, da se bo dobro izteklo.

Rinchy

• Moderator
    • http://www.bernirina.com
« Odgovori #2626 : 01 Julij 2008, 12:10:41 »
Ah.. :'( Mi še vedno držimo pesti in upamo na najbolje. Maja, drži se :-*

terry

• *
« Odgovori #2627 : 01 Julij 2008, 12:17:01 »
Res groza, da nista prišle iz Avstrije z boljšimi novicami  :'( :'( :'( Vseeno pa je še vedno upanje, da se mala frajlica izmaže  :-* :-* :-*
Kljub vsemu, pa bejbe uživetje maksimalno  :-* :-* :-*

pupa t.

• *
    • The Other Side
« Odgovori #2628 : 01 Julij 2008, 16:25:04 »
Res škoda, da so novice tako slabe  :'( ... ampak ...

... kot si rekla, upanje umre zadnje, zato bomo mi še naprej stiskali pesti in tačke in upali na najboljše novice  :).

nutella

• *
  • Fedra, Lili in Misti
« Odgovori #2629 : 01 Julij 2008, 18:06:27 »
Majchy, samo še bolj bomo navijali za vaju, profesor se bo maksimalno potrudil, ker vidi, da si in boš dala vse od sebe, da bi Nii pomagala, še kako molitvico bomo zmolili, potem pa ma, da je vse v redu. OK? OK. ;) Pa tamalo prelupčkaj še v mojem imenu. :-*

*sara*

• *
    • Golden handling
« Odgovori #2630 : 01 Julij 2008, 18:27:04 »
Ojla.
Maja, kot sem prej manci rekla, botte tako pogumni kot je Nia. S kakrsno voljo do zivljenja je ta kuza, tako botte vi odloceni in prepricani v to da bo vse dobro. Nia nam je lahko odlicen zgled malega skratka ki pogumno bije bitko neglede na vse slabe prognoze. Se vedno se veseli veterinarjev, po vsem kar so ji nardili. Naj nam bo v zgled no.

Upamo kot do sedaj, 1:0 za nio.

Macika

• *
« Odgovori #2631 : 01 Julij 2008, 18:37:41 »
Tudi jaz sem upala na boljše novice  :'(

Zdaj bomo pa držali pesti in tačke še močneje in upali, da bo z Nio bolje, da bodo le ugotovili, da je operacija možna in da bo Nia ozdravela.

Držita se  :-*

ABBY LABRADOR

• *
« Odgovori #2632 : 01 Julij 2008, 19:40:01 »
O Maja! Upam, da jbo operacija uspela in da bo z Nio vse vredu.

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
    • Zlati prinasalec Cosmo
« Odgovori #2633 : 01 Julij 2008, 23:31:54 »
Joj Maja, saj ne vem vec kaj naj napisem  :'( :'( :'( Ful mi je hudo zate in za Nio.. :'( :'(  Noben si ne zasluzi tega, kar vidve sedaj prezivljata.. Mocno upam, da vama bo s skupnimi mocmi uspelo, kajti saj ne more biti stanje tako porazno, ce je pa tamala tako polna zivljenja! Se naprej bomo mislili na vas, upali na najboljse...  :-* :-*

Drzi se! :-*

cacy

• *
    • My life...
« Odgovori #2634 : 02 Julij 2008, 12:40:19 »
Malo novic...

Z Majo jutri dopoldne/opoldne odhajave na Dunaj. Hotel imava rezerviran za eno noč (je tudi zelo blizu vet. fakultete), tako da bova tam tudi med operacijo (seveda je to nujno, če bo potrebno sprejeti kake odločitve). :-[
V petek se vračave nazaj in seveda upave, da se nasledni teden spet odpravive na Dunaj po zdravo Nio :)

Drugače pa se trenutno Nia dobro počuti, nori naokoli in privablja nasmeh na obraz Maje in ostalih ;D
Upam, da razumete zakaj Maja ne piše pogosto tukaj, ampak raje preživlja čaz z njo. Prebere pa vse kar napišete. ;)

Zahvale za nove donacije tudi še pridejo!  :-* :-*
Jst se pa lahko že sedaj zahvalim za vse! Res ste super! Lepo je vedt, da še obstajate super ljudje! :-* :-* :-*

lp

petrca

• Pesjanar
  • BC Buffy in Gia & muca Suki
    • petrca
« Odgovori #2635 : 02 Julij 2008, 12:48:32 »
V petek se vračave nazaj in seveda upave, da se nasledni teden spet odpravive na Dunaj po zdravo Nio :)

Če prav razumem, bo Nia 1 teden sama na Dunaju  :( ?

cacy

• *
    • My life...
« Odgovori #2636 : 02 Julij 2008, 12:53:23 »
Koliko časa bo Nia na Dunaju se niti ne ve... je odvisno od operacije in če se kaj zakomplicira itd.
Po operaciji bo v vsakem primeru morala biti na intenzivni oddelku, kjer se je pomoje sploh ne sme it pogledat. Seveda bo takoj ko bo mogoče šla domov.
Žal je Dunaj zelo drago mesto, ne mormo si privoščit biti tam cel teden (je ceneje če se vsak dan vozimo gor, kokr pa spanje tam) :'(. Bomo jutri videli kako in kaj bo. Težko je vnaprej govorit.

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
    • http://www.majchy.com
« Odgovori #2637 : 02 Julij 2008, 12:57:13 »
Nove zahvale:

Hvala vsem, ki še vedno pišete dobre želje in imate upanje za Nio.  :-*

Hvala Alba za 50€.  :-*

Hvala *sara* za 7€.  :-*

Hvala osebi s pripisom ''naj bodo angeli na njeni strani'' za 50€.  :-*

Ja Nia se počuti super, ravno lovi en balonček po dnevni sobi... In renči nanj.  :D

Kakšni so naši plani je pa že Manca napisala... Še malo pa bomo spet šle na Dunaj. Še prehitro...
Resnično verjamem, da se bo mala borila do konca in bil bi že čas, da vse vaše stisnjene pesti in tačke končno prinesejo srečo.

Petrca...veterinar nama je rekel, da bi mogla biti 2 dni po operaciji na intenzivni (vikend) in nato kakšen dan še na opazovanju...  :-[
Bomo videli kako pa kaj.

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
    • http://rink.moj-album.com/
« Odgovori #2638 : 02 Julij 2008, 13:02:50 »
Majchy tisto sem jaz napisala :) o angelih. Vsekakor bi dala še več, pa imam vezano  >:(.

Cacy sta razmišlajle o kakem kampu?

Tako bi lahko bili dlje na Dunaju, samo ideja, ker vem kako dragi so hoteli tam :).

cacy

• *
    • My life...
« Odgovori #2639 : 02 Julij 2008, 13:09:15 »
Razmišljale sva, da bi kar pred kliniko kampirale :D Tudi o avtodomu sva razmišljale (pa ga nimamo)...
Res sva veliko razmišljale o možnostih, ampak je trenutno le ta opcija mogoča.

Jst morm bit nažalost najkasneje v soboto ob 7h zjutraj v Lj, ker imam tekmo.
Bomo videli kako se bodo stvari odvijale. Še vedno greva lahko že v nedeljo takoj nazaj.
Veva pa tudi, da bodo na kliniki najboljše poskrbeli za Nio. Sva v ponedeljek vedele kako delajo in kako študentje sprehajajo naokoli vse živali. Res super klinika (čist tko za info, klinika ima 47 objektov na 15 hektarih zemlje, in vse skupaj je obdano z ograjo/obzidjem, vratar ipd.). Je veliko lažje pustiti Nio tam, ko veš kako je stanje in kako delajo.

Bova mogoče jutri ali v petek malo poslikale, če bova pri volji in času :)