Avtor Tema: Angleški Buldog [Bulldog]  (Prebrano 313343 krat)

polonči

• *
  • Spol: Ženski
  • *-moja banda-*
Angleški Buldog [Bulldog]
« Odgovori #450 : 15 December 2008, 15:13:38 »
Jaz mam pa eno vprašanje:

kaj je potrebno za opravljanje vzrejnega pregleda pri buldogih (potrdila,...), kakšna mora biti starost? uglavnem vse o vzrejnem!

Namreč moj sorodnik ma easy rolling ivan-a in bo ob primerni starosti opravljal vzrejnega :)

vir (http://www.easyrolling.net/index.html)

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #451 : 15 December 2008, 16:32:29 »
Jaz mam pa eno vprašanje:

kaj je potrebno za opravljanje vzrejnega pregleda pri buldogih (potrdila,...), kakšna mora biti starost? uglavnem vse o vzrejnem!

Namreč moj sorodnik ma easy rolling ivan-a in bo ob primerni starosti opravljal vzrejnega :)

Spada pod SKVPM tako da najdeš vzrejni pravilnik na njihovi strani: http://www.skvpm-klub.si/pravilnik.html

tomi100

• *
« Odgovori #452 : 26 December 2008, 19:43:34 »
Pozdravljeni vsi ljubitelji buldogov jaz se že neki časa odločam za nakup buldoga bi pa imel dva vpračanja,1.zakaj je na podarim.si toliko lastnikov angleških buldogov ,ki jih hočejo podariti,kaj jih pripelje do tega ,čeprav so rodovniški. in drugič bi pa vprašal če je buldog uporaben tudi kot pes čuvaj mislim če da vsaj glas na tujca

Teski

• *
« Odgovori #453 : 26 December 2008, 23:51:17 »
Moja je čuvajka. Glas da in to tako, da izgleda, kot da bo koga požrla. Drugače je pa super karakter - nežna, ljubeča, enkratna do otrok... No, malo hiperaktivna na trenutke...

Kar se tiče podarjanja pa ne bi znala odgovoriti. Lahko, da si ga ne morejo privoščiti. Buldogi znajo zdravstveno predstavljati kar izdaten finančni zalogaj.
Glede na to, da je njihov karakter najlepši karakter kar sem jih osebno dosedaj srečala pri psih in da so res srčki in precej nezahtevni kar se tiče gibanja in drugih lastnosti mislim, da bi finance bile lahko edini razlog za oddajo.

LP, T

blacklove

• *
« Odgovori #454 : 18 Marec 2009, 16:11:46 »
Lep pozdrav vsem skupaj!!

Od sobote naprej sem ponosna lastnica samice angleškega buldoga po imenu Lola.
Je rodovniška, oče ima odlične razstavne rezultate, sicer pa prihaja z Madžarske.
Drugače pa je v družbi 10 letne mopske in nekaj manj stare čivave (na njeno prijaznost še čakamo  :-\ )

Pa še nekaj slik v upanju na vaše dobro mnenje  :)

Pa še ena od blizu ;D:

...in ena med spanjem  :o:

LP, Josipa

blacklove

• *
« Odgovori #455 : 18 Marec 2009, 16:27:04 »
Spet jaz  :-[

Rada bi še omenila za vse, ki ste morda zainteresirani, da gospod pri katerem smo kupili našo psičko prodaja še ostale mladičke in ker si želi, da bi psički šli v dobro družino predvsem zato ker so kvalitetni in jih vzreja z ljubeznijo in ker ne ve slovensko nas je prosil, da oddamo kakšen oglas.

Slike mladičkov in očeta si lahko ogledate tukaj: http://www.moj-album.com/album/15212779/ (http://www.moj-album.com/album/15212779/)

Interesenti me prosim kontaktirajte na ZS!

Lp, Josipa

Šapa

• *
« Odgovori #456 : 18 Marec 2009, 18:17:54 »
V zavetišču Mala Hiša nov dom išče 9 let star Angleški bulldog Mufi.. Psiček, je že v letih, kar pa ne pomeni, da starejši psi ne uživajo več v življenju. Prav nasprotno, Mufi je zelo zabaven kuža in bi rad še nekaj let kakovostno in srečno živel.

Kontakt:
Mala hiša d.o.o. zavetišče za živali
Sedež: Tešanovci 20, 9226 Moravske Toplice
Lokacija zavetišča: Lukačevci
E-mail: [email protected]
Telefon: 031/732-700

blacklove

• *
« Odgovori #457 : 20 Marec 2009, 14:29:39 »
ooooooooo, ubogi kuža  :'(

Me pa zanima zakaj je v zavetišču??

Šapa

• *
« Odgovori #458 : 20 Marec 2009, 17:18:24 »
Če te zanima pokliči na objavljeno številko in vprašaj. Jaz sem samo kopirala oglas iz njihove spletne strani, psa in njegove zgodbe ne poznam.

blacklove

• *
« Odgovori #459 : 24 Marec 2009, 11:53:27 »
Tukaj se pa res  nič ne dogaja  ??? :(

Scobert

• *
  • Spol: Moški
  • SCOBERT
    • Scobert Bulldogs
« Odgovori #460 : 30 Marec 2009, 16:04:29 »
Britney & Nixon  :)

Britney & Tyson  ;D

blacklove

• *
« Odgovori #461 : 16 April 2009, 11:54:44 »
Čao, čao!!

Mi smo pa že stari 3 mesece in zato prilagam nekaj novih slik:

Kravica na paši  ;D

Kravica po paši  :D

Opazovanje sončnega vzhoda:

...in ena pač lepa slika ::)

Imam pa eno vprašanje. Naša lepotička med igro konstantno uporablja svoje zobe, ki pa so še mlečni in zelo ostri.
In zato bi prosila za nasvet kako jo tega odvaditi, ker je pri hiši otrok in ga včasih prav tako med igro malo pogrize, kar pa je precej boleče. (moje roke so polne bojnih ran  :-\ )

Lp, Josipa

dimitrij

• *
« Odgovori #462 : 16 April 2009, 19:44:15 »
Lep pozdrav vsem!!

Tudi mi smo že mesec dni ponosni lastniki angleškega buldoga. Tudi naš Peter rad uporablja svoje zobke, kadar se igramo mu sicer pustimo, da nas nalahko grize, ko se pa spravi na copate, čevlje, .... ga pa hitro zamotimo s kostjo iz kože in že jo začne veselo glodati in na čevlje in copate pozabi. Pri sami igri pa ugrize samo nakazuje, ugrizne pa ne. :)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #463 : 17 April 2009, 08:30:09 »
 :o o tem lepotcu je bilo pa že toliko slišati... upam, da bomo kmalu dočakali še kakšno slikco in ga ne boš več tako ljubosumno skrivala  >:D ;D

dimitrij

• *
« Odgovori #464 : 17 April 2009, 19:20:48 »
 :-[Samo, da si slikce naložim na pc, pa boš videla našega lepotca :D

Scobert

• *
  • SCOBERT
    • Scobert Bulldogs
« Odgovori #465 : 23 April 2009, 09:54:32 »
17.5.2009.g. U Italiji se odrzava prva Bulldog olimpijada  ;D, informacije i prijavnice se mogu naći tu: http://www.bulldogitalia.it/news_olimpiadi.html#olim

Simply Perfect

• *
    • Simply Perfect Bulldogs
« Odgovori #466 : 24 April 2009, 07:54:32 »
V zavetišču Mala Hiša nov dom išče 9 let star Angleški bulldog Mufi.. Psiček, je že v letih, kar pa ne pomeni, da starejši psi ne uživajo več v življenju. Prav nasprotno, Mufi je zelo zabaven kuža in bi rad še nekaj let kakovostno in srečno živel.

Kontakt:
Mala hiša d.o.o. zavetišče za živali
Sedež: Tešanovci 20, 9226 Moravske Toplice
Lokacija zavetišča: Lukačevci
E-mail: [email protected]
Telefon: 031/732-700

Glede na to, da so slike izbrisane predvidevam (upam), da je posvojen.  :-\

blacklove

• *
« Odgovori #467 : 24 April 2009, 12:16:19 »
Lep pozdrav vsem skupaj!

Jaz prav tako upam, da je kuža našel dom!  :'(

@dimitrij: Hvala za nasvet. Lahko povem, da jo je ravno prejšnji teden grizenje začelo minevati  ;D in nimam več toliko poškodb  :-[ :D

Me pa zanima ena stvar, ker bi rada Lolo prijavila na razstavo v Lendavi, ker nama je zelo blizu in bi to bila prva razstava zame in zanjo pa me zanima na kakšen način vi pripravljate svoje trmoglavce na razstavo?
Bi bila zelo vesela kakšnega dobrega nasveta  :)

Lp, Josipa

dimitrij

• *
« Odgovori #468 : 02 Maj 2009, 19:37:17 »
Oj,
mi bomo šli z našim Petrom konec meseca maja prvič na razstavo v Hrušico. Nekaj smo se pozanimali pri našem vzreditelju in nam je približno povedal kako se te razstave približno odvijajo. Psa se prijavi na obrazcu, katerega se najde na internetu pač na spletni strani kinološkega društva, ki to razstavo prireja, plača se prijavnina ki jo določi kinološko društvo katero prireja razstavo. K obrazcu moraš potem priložiti tudi rodovnik kužka katerega boš razstavljala. Sam potek razstave imaš ponavadi opisan že na obrazcu, katerega moraš izpolniti in poslati na kinološko društvo. Na dan razstave prideš in ko sta na vrsti moraš pozorno gledati sodnika, kakšna navodila ti daje, kako moraš z kužkom hoditi, potem ga menda sodniki še fizično pogledajo, kako stoji, kakšne ima zobke, ... in to je načeloma to. Kako zadeva poteka, ti pošiljam link na kateremu si lahko prebereš kaj se bo dogajalo v Hrušici. Mogoče bi bilo dobro, da si kakšno razstavo prej malo ogledata skupaj in v živo vidita, kako to poteka. Pa še link http://www.kinoloska-zveza.si/dokumenti/prijavnice/2009prijavnica.pdf 

lp Dimitrij  ;D

Scobert

• *
  • SCOBERT
    • Scobert Bulldogs
« Odgovori #469 : 04 Maj 2009, 12:34:52 »
Evo par naših slika
Britney & Bonna u dvoru :D

banda :D

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #470 : 10 Maj 2009, 09:39:43 »
Oj!

Je kdo od vas zasledil leglo 8 buldogov pred cca 3 tedni? Sveda rodovniško?

Simply Perfect

• *
« Odgovori #471 : 11 Maj 2009, 08:11:55 »
Kdo oz. kje naj bi imeli to leglo?
Se mi zdi, da v zadnjem Kinologu nisem zasledila nič podobnega...  :-\

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #472 : 11 Maj 2009, 08:14:12 »
Hm, to se je tudi meni zdelo. Ker na strani od klba za fci 2 nisem nič napovedanega zasledila. Torej je nekdo sproduciral nerodovniške-kako odgovorno, res. Očitno ni dovolj mešancev po zavetiščih. ::)

Simply Perfect

• *
« Odgovori #473 : 11 Maj 2009, 10:29:34 »
Denar je pač sveta vladar - z najmanjšimi stroški do zaslužka, pa četudi na račun psov...  ???

Če ti kaj pomaga  :) - mi naslednji mesec pričakujemo RODOVNIŠKO leglo, mama ima zaključen Slovenski mladinski šampionat v lepoti, oba starša pa imata odlično vzrejno oceno in vzrejno dovoljenje A.

Tu je prva slika mladičkov - ultrazvok:
http://www.simplyperfect.eu.com/?site=puppies

čara

• *
  • Obožujem pse!
« Odgovori #474 : 11 Maj 2009, 10:37:02 »
Ne, ne, ne kupujem psa. Samo nekje sem vidla fotke mladičkov, na enem foto portalu in me je zafirbcalo iz razloga, da je 8 mladičkov-kar je za to pasmo OGROMNO. čeprav vidim, da ste jih vi tudi 6 imeli  :o

Simply Perfect

• *
« Odgovori #475 : 11 Maj 2009, 10:48:45 »
Moj post v bistvu ni bil mišljen v smislu nakupa, ampak v smislu moralnega zadoščenja. ;)

Letos tudi pričakujemo podobno število mladičev kot lani, saj so se že na ultrazvoku lepo videli. :D

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #476 : 11 Maj 2009, 11:09:28 »

Hm, to se je tudi meni zdelo. Ker na strani od klba za fci 2 nisem nič napovedanega zasledila. Torej je nekdo sproduciral nerodovniške-kako odgovorno, res. Očitno ni dovolj mešancev po zavetiščih. ::)
Saj se na strani SKVPM kakor vem ne objavijo vsa legla ampak samo legla tistih, ki so člani kluba. Torej ni nujno, da je leglo nerodovniško, če ni objavljeno na strani kluba ;)

Simply Perfect

• *
« Odgovori #477 : 11 Maj 2009, 11:40:20 »
Meni je za te zadeve merodajen Kinolog - tam so vse prijave paritve.

blacklove

• *
« Odgovori #478 : 19 Maj 2009, 11:48:47 »
Oj,
mi bomo šli z našim Petrom konec meseca maja prvič na razstavo v Hrušico. Nekaj smo se pozanimali pri našem vzreditelju in nam je približno povedal kako se te razstave približno odvijajo. Psa se prijavi na obrazcu, katerega se najde na internetu pač na spletni strani kinološkega društva, ki to razstavo prireja, plača se prijavnina ki jo določi kinološko društvo katero prireja razstavo. K obrazcu moraš potem priložiti tudi rodovnik kužka katerega boš razstavljala. Sam potek razstave imaš ponavadi opisan že na obrazcu, katerega moraš izpolniti in poslati na kinološko društvo. Na dan razstave prideš in ko sta na vrsti moraš pozorno gledati sodnika, kakšna navodila ti daje, kako moraš z kužkom hoditi, potem ga menda sodniki še fizično pogledajo, kako stoji, kakšne ima zobke, ... in to je načeloma to. Kako zadeva poteka, ti pošiljam link na kateremu si lahko prebereš kaj se bo dogajalo v Hrušici. Mogoče bi bilo dobro, da si kakšno razstavo prej malo ogledata skupaj in v živo vidita, kako to poteka. Pa še link http://www.kinoloska-zveza.si/dokumenti/prijavnice/2009prijavnica.pdf 

Živjo!

Najlepša hvala za informacije, me je pa prav tako zanimala ring dresura, če seveda obstaja za buldoge  :D :-[

sicer pa, da malce osvežim temo s kakšnimi slikami moje ljubice pri dopolnjenih 4-ih mesecih...

pridno rastemo  ::) :-*

sonce

• *
« Odgovori #479 : 30 Junij 2009, 07:34:07 »
Ker mi trenutno ne dela opcija iskanja ... se opravičujem, če je to že bilo napisano, samo znanca zanima, kako veliko kletko kupiti za angleškega buldoga.