Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1879099 krat)

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
  • Spol: Ženski
Re: Novofundlandec
« Odgovori #120 : 11 September 2005, 07:13:25 »
sm gledala sreči na vrvici ... kok je Jakob luškaaan ...  :-* :)

njufka4

• *
  • Freya
« Odgovori #121 : 12 September 2005, 16:32:19 »
Ali je kdo kupil novofundlandca pri g. Janezu Plestenjaku iz Škofje Loke? Če ja, kakšne so vaše izkušnje?

LP, NIka

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #122 : 12 September 2005, 19:23:35 »
Njufka tole na ZS v javnosti nikoli ne razpravljam o ljudeh, naj imam povedat dobro ali slabo.

Petra

• *
    • Dalmatinec Mond
« Odgovori #123 : 12 September 2005, 19:51:38 »
no ja...moje skromno mnenje je da bi morala napisat v javnosti...
morda se še kdo potem prav odloči...
naj se slabe pograja in dobre pohvali ;)

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #124 : 12 September 2005, 20:03:02 »
no ja...moje skromno mnenje je da bi morala napisat v javnosti...
morda se še kdo potem prav odloči...
naj se slabe pograja in dobre pohvali ;)

Se strinjam, ker nekateri ne sprašujejo ampak samo berejo. In če se ne bi javno pisalo, o preprodajalcih... bi bilo morda stanje še slabše, zakaj se ne bi tudi o vzrediteljih?? Saj ti podaš samo svoje osebno mnenje, vsak pa se potem sam odloči ali ga bo upošteval ali ne.

Lp nina

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #125 : 12 September 2005, 22:55:40 »
a-a bo kar na ZS ostal. Zakaj? mam slabe izkušne s tem da je folk zvedu da sm pokritizirala al pa pohvalla in mam tega dost kreganja ker je to ena stvar k jo črtim. Povem tistmu k rabi čeprav še to sam cvikam kdaj kermu spet kej ne bo prov pa bom spet js vsega kriva. Tut pohvale na moj način nekterim ne pašejo ne sam kritike. Tak da na ZS če kdo rabi javno od mene nč.

Petra

• *
    • Dalmatinec Mond
« Odgovori #126 : 13 September 2005, 09:18:53 »
heh...koliko sem že jaz kritizirala in hvalila, pa ne na tem forumu, ampak na tistemu ki ga prebere recimo da veliko več ljudi...
pa itak ni blo nekaterim prav...ampak z dejstvi se je treba sprijaznit...pač zdaj ne govorimo; raje imam eno poznanstvo manj, pa enega zadovoljnega kupca več...pa mogoče čez čas eno celo leglo naštepanih sfalenih mladičev manj.
sej ni nujno da to delaš na tak način kot sem jaz :P ;) pač na lep način poveš kaj te osebno moti v eni vzreji in kaj ti je ok v drugi...nobena kriminalka ;D
da koga moti pohvala ???

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #127 : 13 September 2005, 15:59:12 »
Ja tudi zarad pohvale ki ni bla čist po pravilih napisana je blo že teženje. Pa ne gre za poznanstva ampak zato, da imam rada dobre odnose z vsemi. V kratkem se nam pridruži še en njufek in zamero s kom kuhat... Sej sm rekla osebno ali na ZS me lah vsakdo vse vpraša povem rade volje.

A ima kdo izkušnje s šolanjem novofundlandcev za reševalce?

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
« Odgovori #128 : 13 September 2005, 16:15:28 »
Neyka o reševalcih nekaj najdeš TuLe (http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=288.0). Mogoče ti bo kdo zna povedati kako je pri tem z njufkoti.

Ti moraš imeti pa res sabe izkušnje z vsemi ::) Internet je pač svoboden medij in kot takega ga je treba jemati. Saj če napišeš kritiko in to utemeljeno, bi jo vsak normalen človek moral sprejeti. Življenje ni pavljica in vsi se pač ne moremo razumeti z vsemi. Vseeno upam, da je njufka4 dobila odgovor, ki ga je želela ;)

Zdaj pa "njufajte" naprej ;)

Lp nina

Petra

• *
    • Dalmatinec Mond
« Odgovori #129 : 13 September 2005, 16:27:22 »
no...jaz pa s tistimi ki delajo napake in sranje v vzreji sploh nočem imet nikakršnih odnosov...zato tudi napišem kritiko, ampak utemeljeno kritiko!
ker mi je vseeno če me ta oseba še kdaj pogleda in če še kdaj govori z mano...takih poznanstev pač ne rabim.
mogoče nisi ziher kaj se kje dogaja...potem bolje da ne govoriš nič ;)
čim se boš pa začela še z vzrejo ukvarjat in mogoče prilezla kam višje ne boš več mogla imet dobrih odnosov z vsemi...sicer ne govorim iz lastnih izkušenj, vem pa da me čaka tudi to :-\ eh..pa saj že zdaj nimam z vsemi dobrih odnosov :P

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #130 : 13 September 2005, 20:50:48 »
Ja se zavedam ampak če kej črtim je to kreganje zato ker nekomu ne paše kar jaz napišem. Ja mela sm prepire z dvema njufko vzrediteljema in od takrat od mene tudi besede ne o tem. !00% nism sm pa 99% premal. Njufki sem posredovala kar vem. Drgač Nina se pa s tega k nočm povedat ni treba norčvat. Js vem, da bo za moje pse poskrbleno če bom vzrejala in sprejemam kritike. Kregat se pa res ne mislim, če ni nujno potrebno. In nekateri ne sprejemajo kritik kot nasvetov kaj lahko izbolšajo ampak kot zajebavanje.

Neki loh umenim. Od vseh vzrediteljev ki so mi poznani je g. Plestenjak najbolj na slabem glasu. Podrobnosti se razume odpadejo. Ga pa spoštujem, ker ve o novofundlandcih vse o vsem. Ostali pa malenkosti ki motijo drugače pa super, skrbijo za pse, povejo ti stvari o mladičih, nanje se lahko tudi kasneje obrneš.

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
« Odgovori #131 : 13 September 2005, 21:03:48 »
Drgač Nina se pa s tega k nočm povedat ni treba norčvat. Js vem, da bo za moje pse poskrbleno če bom vzrejala in sprejemam kritike. Kregat se pa res ne mislim, če ni nujno potrebno. In nekateri ne sprejemajo kritik kot nasvetov kaj lahko izbolšajo ampak kot zajebavanje.

Sorry ampak v mojem odgovoru ne vidim, niti trohice norčevanja ??? Ti imaš slabe izkušnje in nočeš povedat in te v to niti ni nihče silil. Konec koncev sama odgovarjaš za svoja sporočila in napisano. Če nočeš debatirati o vzrediteljih ok, me pa preseneča da ne želiš niti hvaliti. Zato se napisala da moraš imeti res slabe izkušnje.

In ja svet v katere bi se vsi z vsemi strinjali bi bil meni totalno dolgočasen, pa ne gre za kreganje ampak za izmenjavo mnenj. Saj o čem bi pa mi debatirali če bi en napisal nekaj drugi bi pa samo govorili "ja se strinjam?" ::)

Še enkrat sorry če sem te z napisanim užalila, niti slučajno ni bilo mišljeno tako.
Lp nina

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #132 : 13 September 2005, 22:56:48 »
Sori mal sm nataknena dons še zarad drugih reči pa mi je tale smeško  ::) skupaj s tistimi slabimi izkušnjami deloval posmehljivo. Nisi me užalila. =o) Bom kako dobro besedo več zapisala ko vse osebno obiščem.

Aaaa Neon že spet cvili. Zadnje čase je neprestano neki z njim. Neki si je udaru tačko, zdej pa skos prosi pozornost ker ve, da bom takoj dol letela. A nej ga pustim, ker dobivam občutek da že mal pozornost prosi, ker je res neprestano ratalo. Zdele še grem,... Pol pa nč več. Neon Neon. Preveč pameti ma pa ve da me loh okol prsta suče.

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #133 : 14 September 2005, 19:58:55 »
Zanima me koliko tehtajo vaši psi/koliko so tehtali ko so bli mladi ...  ??? Najbolj pa me zanima, če ma še kdo drug razen Neyke in T.M.T njufija ... da mi pove koliko je tehtal njihov/njen/njegov lepotec/lepotička ...  ;D

Indi jih je na cepljenju (smo ga tehtali) imel 21, 5 kg

Je to preveč???

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
« Odgovori #134 : 14 September 2005, 20:27:55 »
Zanima me koliko tehtajo vaši psi/koliko so tehtali ko so bli mladi ...  ??? Najbolj pa me zanima, če ma še kdo drug razen Neyke in T.M.T njufija ... da mi pove koliko je tehtal njihov/njen/njegov lepotec/lepotička ...  ;D

Indi jih je na cepljenju (smo ga tehtali) imel 21, 5 kg

Je to preveč???

Nastya tvoje vprašanje sem prestavila, ker gre za značilnost pasme, težko je primerjati težo čivave in njufkota. Poleg tega pa ti bodo najbolj znali na to vprašanje odgovoriti lastniki iste pasme.

Lp nina

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #135 : 14 September 2005, 20:47:32 »
ja ima kar povprečno težo.

Ambra ima pa 22 kil  ;D
koliko je pa Indi velik?

LP

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #136 : 15 September 2005, 05:33:36 »
merli ga tam niso, sploh pa ne vem kaj merit ... po slikah pa zgleda Indi dost večji od Ambre.

Pol imasta z Indijem približno enako kg, samo da je Indi za nekaj dni mlajši ...  ;D

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #137 : 15 September 2005, 14:26:04 »
Nastya meri se plečna višina kar je na vrhu lopatic.Ambra je velika 50cm...če je dost večji od ambre...kolk je pol šele on velik :o.

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #138 : 15 September 2005, 14:45:03 »
no sj ni tko dost večji ... sam zgleda večji kr je mau bolj bajskast ...  ;D :D ja se vidi kdo dobro je ...  ;D :D :D

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #139 : 15 September 2005, 15:07:34 »
hmmm... a si že gledala nove slike, kjer je slikana z mano ko sedi? če je pa tvoj njufek večji pol je pa res makina ja... Je pa tudi Ambra dobro in je tudi ena velika kepica ;D ;D ;D ;D ;D

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #140 : 15 September 2005, 16:52:08 »
hmm ... Indi je tko nekak 55 ... razn če sm narobe zmerla ... tko no bliz 60 ... nek tm okol ...  ;D :D

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
« Odgovori #141 : 15 September 2005, 16:57:42 »
M|my ti si iz Radovljice a ne? Poznaš njufiko Daisy od Čopa??

Lp nina

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #142 : 15 September 2005, 19:26:44 »
55-60 :o :o :o :o :o oooo če je pa to mogoč je pa skor tok velk k mama od Ambre... NEMOGOČ!! to si pa ti mal zajebala zdej ja...

em.. ja ninci njufko Daisy ne poznam tako tako tako zelo dobro jih pa velikrat srečam kje na sprehodu pa kakšno rečemo  ;) ;D

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #143 : 15 September 2005, 19:35:52 »
Pa to je samo 8centijev mani od Rona :o...!!

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
« Odgovori #144 : 15 September 2005, 20:27:12 »

em.. ja ninci njufko Daisy ne poznam tako tako tako zelo dobro jih pa velikrat srečam kje na sprehodu pa kakšno rečemo  ;) ;D

;D ona je ena taka lušna punca. Smo se večkrat igrali z njo, tam okoli njihove hiše na travniku. Je bil Smart čisto slinast ;) A ona je evropski tip njufija?

Nastya po tvojih meritvah naj bi bil indi pri 4-ih mesecih velik kot odrasel zlati prinašalec

Lp nina

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #145 : 15 September 2005, 20:41:35 »
Nastya ... to ni možno. Verjetno si zakiksala tak ko js ko sm Neona merla.

Ninči maš od Daisy kako sliko ti bo lažje povedat kakšen tip je punca  :D  ;D

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
« Odgovori #146 : 15 September 2005, 20:47:36 »
Ninči maš od Daisy kako sliko ti bo lažje povedat kakšen tip je punca  :D  ;D
Žal nimam, pa od kar je Črt iz Radovljice romal v kranj jo tudi ne srečujemo več. Sem mislila, da bi M|my, ki jo tudi pozna maybe vedela kakšen tip je.

Lp nina

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #147 : 15 September 2005, 21:00:24 »
ej, toliko se še nisem poglobila ker sem priznam sama zmešana s temi lastnostmi... bom pa povedala ko jo naslednjič srečam, po možnosti še slikam ;) hehe  ;D

LP Maruša

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #148 : 15 September 2005, 21:11:35 »
ja 55 je ... no čakte čakte ... a lahko kdo v slikarju enga psa pač nariše pa tk črto potegne od kod do kod se meri da bom vedla -.. hihi ;D :D

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #149 : 15 September 2005, 21:19:19 »
meri se od prve noge do tistih pleč, ki so približno ena povprečna višina psa (glede na glavo in zadek)
meri ga ko bo stal pa pojdi naravnost po prvi nogi!