Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1869262 krat)

Kast

• *
  • Spol: Ženski
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #1890 : 18 November 2006, 12:35:09 »
No Neyka, ne razburjaj se preveč glede slik, če se Marjana ne oz. če ni imela pripomb, ne razumem zakaj se ti. Nisem zalsedila Neonove.
V profilu pa sem videla Katja, da si iz Logatca, mogoče pa se kdaj ustavim ko grem mimo.
Ne vem pa če ima bela lisa kako funkcijo pri prenašanju črno belega gena, ker jo je imaela tudi Soča kot mladič, pa so bili vsi mladiči črn z belimi lisami na prsih.

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #1891 : 18 November 2006, 13:06:10 »
Prenašanje bele barve...A je več možnosti da belo barvo prenašajo psi ki imajo kakšno belo liso na telesu? Recimo pri Neonovem leglu je bilo 8 malih z belo liso, 2 psički sta bili pa popolnoma črni. Bi to lahko bil pokazatelj (pri našem leglu seveda)? Ali se da razen z leglom to dednost kako drugače pokazati (kakšen test mogoče - pri nekaterih pasmah se mi zdi da obstajajo neki genetski testi tudi za barve)

Pravzaprav takšne majhne bele lise nimajo zveze z genom za bč barvo. V osnovi je črn pes z majhnimi belimi področji na prsih, prstih in konici repa solid (torej enobarven). Torej se ga obravnava isto kot v celoti črnega psa, kar pa zopet pomeni, da tak pes gen za čb lahko prenaša, lahko pa tudi ne. Druga zgodba pa je, če imamo psa z irish spot obarvanostjo. Gen za to pa se prenaša ločeno in je celo dominanten nad genom za čb barvo. Za irish spot so značilna bolj ali manj simetrična bela področja na šapah, konici repa in prsih, ki so ponavadi precej večja od "običajnih" belih lis na črnem psu.
Mislim, da testov za odkrivanje teh genov ni, so pa baje testi za rjavo in dilute (torej sivo).

Pa v Bucinem primeru...glede na to da so bili v leglu tudi črno beli psi to pomeni da sta oba starša prenašala beli gen. Ali ni tu avtomatsko da imajo tudi vsi črni beli gen?

Ne, obstaja pa seveda verjetnost, da bi se to zgodilo. Če gledamo po odstotkih obstaja verjetnost, da se bo v kombinaciji dveh psov, ki prenašata čb-gen, skotilo
25% črnih, ki ne prenašajo čb gena
50% črnih, ki prenašajo čb-gen
25% črno-belih

Vendar pa je to samo verjetnost, lahko se namreč zgodi, da bodo vsi mladiči črno-beli ali pa vsi črni brez gena za čb ali pa vsi črni z genom za čb.

Newfka, načrtujemo kar dva legla in sicer Mandy je breja in smo videli nekako tri mladičke na UZ in Karma, pravtako naj bi bilo isto število mladičkov, kotile pa naj bi istočasno in sicer nekje okoli miklavža, tako da bomo imeli pestre praznike, vsaj upam, da bo vse vredu.

O, čestitke!  :o  :o  Najbrž ste že vsi nestrpni!  ;D

Amra in Buca sta danes opravili izpit A.  :P Zdaj doma počivamo, potem gremo pa na podelitev diplom.  :o

Čestitam!  ;D

Lp

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1892 : 18 November 2006, 14:16:28 »
Katja dobrodosla na forumu. Sem si ogledala slikce v albumu in je prav luskana zverca  :-* :-* Pa imas nas Atum se enega sorodnika na Pesjanarju  ;) :P

Glede njegovega obnasanja pa verjetno res lahko vse skupaj pripises puberteti. Nas bucman pocasi jadra v 11 mesec in ima obcasno enake izpade trme - pac puberteta, saj bo prerastel. Glede kastracije pa mislim, da te ne bo nihce obsojal boljse kastracija in mirno zivljenje z psom, ce ne mislis pariti kot pa, da so kdaj kasneje problemi z uhajanjem k psicki. Mogoce nas tudi to caka v prihodnosti, ce bodo preveliki problemi z hormoncki  ;) Ker parila z njim ne bom.

Sicer je mogoce bi bilo ze kje omenjeno, pa sem trenutno prelena da bi obrnila okrog celotno temo... tisti, ki ste njufke peljali na slikanje kolkov, kam ste jih peljali oz. bolje receno kam priporocate? Ker nas v kratkem caka se ta podvig pa ne vem kam naj grem :-\ Sicer komolce smo slikali ze takrat pri poskodbi in naj bi bili bp ampak bi jih vseeno rada iz preventive se enkrat slikala (takrat sem na kolke cisto pozabila :-[ zivcki, zivcki... ) Obstaja se kaj kar bi bilo fajn pregledati? Recimo kak uz srca itd? Sicer ne kaze da bi bilo kaj narobe, ampak jaz bi lazje dihala  ;D Se to da vse skupaj istocasno? Ker nebi preveckrat psa dajala pod pomirjevala....

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1893 : 18 November 2006, 15:00:21 »
No Neyka, ne razburjaj se preveč glede slik, če se Marjana ne oz. če ni imela pripomb, ne razumem zakaj se ti. Nisem zalsedila Neonove.

Kast nikjer ni bilo razburjanja samo golo dejstvo in razlaga mojih besed. Vse skupaj je bilo preprosto dobronamerno opozorilo ker so v albumu slike ki niso Katkino delo. Zakaj se mi dozdeva da vsi v vseh mojih besedah vidite samo razburjanje ???

Newfka hvala za razlago!  :-*

Nelly mi smo bli na slikanju v Zagrebu krej slikajo brez narkoze. Druga opcija je bila Ljubljana in pa avstrija (Gradec mislam da - sem pozabila  :-[)) kjer slikajo s pomirjevalom. Mnenja o tem kakšno je katero slikanje so zelo deljena. Eni nebi dali psa pod pomirjevalo na drugi strani pa so trditve da je slikanje brez pomirjeval varljivo. Pri nekaterih se psi mirno pustijo slikat (pes mora mirno ležat na hrbtu) brez narkoze, nekaterim pa je to najhujša muka. Moje izkušnje iz Zagreba so dobre.

katka

• Gost
« Odgovori #1894 : 18 November 2006, 20:25:15 »
   Hy!
 Mi smo nasega dali slikat kolke komolce in ramena , peljali smo ga kar v Ljubljano na kliniko Tristo kosmatih."Dohtarji" so vredu,ful prijazni in res jim gre za zival se cist zauzamejo. :)Ja nas ma zau blago obliko displazije na levem komolcu ampak je kljub tmu zelo zivahen in popolnoma isti....nekateri pac mislijo, da pes pri katerem so odkrili displazijo ali kake druge genske deformacije ni vec to kar je bil in bla bla bal ;) No jest mam nasega klujb temu zeloooo nepopisljivo rada in morda je pa prav to povzrocilo se bolj mocno vez. Zadnic smo ga tudi peljali slikat, ker ni mogel stopit na zadnjo nogo(desno), in smo se zbali, da ni kaj iz hrbtenice kaksen disk al zivc kaj takega...pa se je izkazalo da je slo za  zvin ...sedaj je ze vredu, skace in vse, kar pripisemo fizicno zdravmu psu.

Glede njegove setrice Buce sem pa resnicno vesela, da sem konco nekoga nasla, ki ima Bartovega sorodnnika!!
Ummm jes imam pa en problem....kaj pa pomeni to  ...123..hocem povedat kako to najdem.Upam, da ni to najbolj butasto vprasanje na tem svetu :-[      Jaz sem iz Logatca.

dog4ever

• *
« Odgovori #1895 : 18 November 2006, 20:41:14 »
katka, en bratec (črno-bel) od tvojega velikana stanuje tudi nekje v okolici Bleda. Bo Katja več vedela ;)

Kast

• *
« Odgovori #1896 : 18 November 2006, 20:43:10 »
Katka...katja123 je Katjin nick, ne tvoj, ampak ta druge Katje, lastnice Bartove sestre Buce, poglej na stran 63 http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=1140.1860 , kakšno naključje, obe Katji.

Bratec Val (črno bel) je v Radovljici, je Ambrin prijatelj  ;)

katja123

• *
« Odgovori #1897 : 18 November 2006, 20:55:17 »
Val je na Lancovem, Buca v Zabreznici, en samček je v Zasipu, eden v Avstriji, eden v Kopru, samička ne vem kam je šla, potem je še Atum, eden je nekje na koroškem, eden je pa v Logatcu

Gospod Plestenjak je lastnik Tise Marke, vendar psica živi pri Ulčarjevih v Zasipu. Zato te je verjetno ime v rodovniku zbegalo.

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #1898 : 18 November 2006, 21:44:49 »
Neyka, ni za kaj!  :)

No, po dolgem času spet malo brskam po njufi straneh in našla sem nekaj, kar...no, kaj menite?  ;D

http://www.krambjornen.com/bilder/Hundar/Tikar/Hexan/Hexanstand06.jpg

Aja, pa naj dodam, da še vedno ne morem iz svoje kože, hehe. Ko sem pogledala rodovnik, mi je bilo takoj jasno, zakaj mi je všeč.

Lp

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1899 : 18 November 2006, 21:59:48 »
Hehe Če ima pa Great Pretenderja v rodovniku - že skor mora bit lepa  ;D  Edino zadnje tace mi niso všeč (lahko pa se tudi na sliki slabo vidi)

Sem tole psarno že gledala pa ima nekaj lepih psov večina pa mi ni pretrirano všeč.

Nek splošni vtis o večini psarn severno evropskih dežel je da imajo psi malo premajhne glave, čeprav ima marsikateri fuuuul lepo telo in tudi obliko glave. Seveda pa je to moj vtis po slikah in večine psov še nisem videla v živo. Po slikah sodit je pa velikokrat varljivo  ;)

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #1900 : 18 November 2006, 22:08:23 »
Oh, ja, kar je lepo je lepo, nimaš kaj. Če je pa še kakšen F zraven, pa sploh ni vprašanja.  ;D

Nek splošni vtis o večini psarn severno evropskih dežel je da imajo psi malo premajhne glave, čeprav ima marsikateri fuuuul lepo telo in tudi obliko glave. Seveda pa je to moj vtis po slikah in večine psov še nisem videla v živo. Po slikah sodit je pa velikokrat varljivo  ;)

To se pa strinjam! Večina njihovih psov mi ravno zaradi glave ni všeč, svoje pa doda še nenavaden grooming (če ga sploh je kaj  ::) ). Ne razumem, zakaj nekateri svojih medvedov ne morejo primerno postriči, če jih že predstavljajo na spletni strani. Potem pes izpade sicer ljubko, vendar skrajno čudno, sploh če ima bolj majhno glavo s švohotnim gobcem.  :-\

Lp

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #1901 : 20 November 2006, 09:54:14 »
Pozdravljena katka! Če je Atum vajin sorodnik, smo si tudi mi v sorodu. Janko je namreč Atumov bratec.

Fejst luštkan kuža!

Lp

katja123

• *
« Odgovori #1902 : 20 November 2006, 10:13:25 »
Saj zdaj pa točno ne vem, ali je Atum kaj v sorodu z buco ali ne? Naj eno to razloži.  Stalno se mi je zdelo, da je. 
Odkod pa je janko?

katka

• Gost
« Odgovori #1903 : 20 November 2006, 13:45:19 »
 Hy!  Kje pa se je Janko skotil? In kje se je Atum? ;)Res sem malo zmedena (se opravicujem) Psicki, ki naj bi si bili v sorodu so se skotili 3.5.2005 na Bledu.Mama je Tisa,oce pa Val( iz Trzica),no jest upam, da smo nalsi se enega "sorodnika" ;D ;D

Pa imasta z Jankom kaksen spletni album?? Me zanima ,kaksen je ;D :o

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1904 : 20 November 2006, 16:22:28 »
Katka, da jaz malo obrazlozim situacijo. Atum in Janko sta brata. Skotila sta se 22.12.2005 v okolici Ptuja. Mati je Noa , oce pa Agamemnon Kan od gospoda Plestenjaka. (ce te pa zanimajo se kaksni predniki za nazaj  sporoci ) Kan pa naj bi bil dedek od Buce in tvojega Barta. Vsaj tako sva takrat z Katjo ugotovile... ne vem, poglej v rodovnik se enkrat ;)

Drugace se mi pa zdi, da smo enkrat te sorodstvene vezi med nasimi pesjani ugotavljali tudi na forumu.. malo prebrskaj za nazaj.

katja123

• *
« Odgovori #1905 : 20 November 2006, 16:38:24 »
Kan je očka  od Tise in tudi očka  od Valkosa.
to se pravi dedek od Buce in Barta.

Sem pa zamešala Atuma s tem leglom z Bleda.  :-[

katka

• Gost
« Odgovori #1906 : 20 November 2006, 18:32:01 »
Mhhm...No ok zdej mi je jasno :D.
  No nas Bart se je zdej ze mal umiril in ne laja vec tja nekam v tri dni:D Ocitno je slo res samo za neko doloceno obdobje in se je sedaj ze vnesel ::).

Ej Neyka! Ti si nekje napisala da s svojim kuzatom delas dog dancing.No jest bi tudi to probala samo ga moram najprej naucit se nekaj trikcov. me pa zanima, ce tvoj skace čez roko, ko mu jo nastavis (v primerni visini seveda) :)No ast sem to ze probavala nekaj casa nazaj pa se vse skupaj opustila, ker je zacel skakat vame ko sem pocepnila in nastavila roko(ni skocil zec roko ampak vame) :-\Pa me zanima, ce bi mi lahko dala kaksen nasvet v zvezi s tem skakanjem cez roko.Dobrodosli pa so tudi nasveti drugih. :o

Katja

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #1907 : 20 November 2006, 20:01:18 »
Katka, dobrodošla med nami. Zdaj nas je pa res že kar nekaj!!! Bo treba v kakšnem obdobju, ko ne bodo ravno kakšne nalezljive bolezni krožile (tako kot zadnjič), narediti kakšno njufi srečanje, he, he!

Lepo, da se je tvoj kuža umiril, čeprav so zabavni, tudi ko jih kaj "razganja". Naš pa zadnje čase koplje gromozanske luknje po vrtu. A kdo od vaših tudi to počne? Ni mi ravno to značilnost za to pasmo, prej za kakšno drugo.... v glavnem, zdaj bomo kmalu videli, da je bilo to, da je poležal solato, špinačo, petršilj in podobne reči malenkost v primerjavi s tem, da si je omislil, da bo nadomeščal krte. Poleg tega se vmes še naceja z vodo in potem bolje, da ne pokažem, kako izgleda.....no, saj v albumu menda imam nekaj umazanih slik. Smo pa tudi opazili, da blazno rad kaj nese v gobčku....ni važno, žogica, otroška punčka, medvedek, karkoli je pri roki.... In blazno uživa, če kdo šiba za njim oz. ga lovi.

Nelly, vidiš, kmal vam bomo morali stran za "žlahto" odpret, he, he..... pa ne serji ga s preveč preiskavami in ne muči Atuma!!! Če človek pomisli, kaj naredi za svoje zdravje (najbolj pogosto nič), za pse pa skačemo po zraku k veterinarju samo, da se mu spusti mozoljček ali da malo kihne...

Iskreno čestitam tudi puncama za opravljene izpite (Buca, Ambra)!!! Enkrat razložite, kako te naše njufke kaj naučiš brez nagrade, ker pri nas vse delamo samo, če vidimo piškotek. Če ni plačila (piškotka) tudi nič ne slišimo in ne naredimo! Hja, saj, kje je pa kdo videl, da bi kdo kaj še naredil zastonj....

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #1908 : 20 November 2006, 20:19:35 »
Evo, še dokazni material....pa tukaj še ni tako hudo, kot je ponavadi:

Dirty Bruno....

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1909 : 20 November 2006, 20:29:13 »
Psa ne učiš brez piškotkov - samo na določeni stopnji jih moraš malo začet umikat, da ga pač ne dobi vedno ampak naključno potem pa tudi kaj brez piškota nardi.

Katka Neon niti slučajno ne skače čez roke in noge  ;D Zna skočlit čez oviro (home agility), kar pa je trikcev ima hop več pomenov (nakažem z roko kaj bi rada) - skok tako da se tudi z zadnjimi tacami odrine v zrak (prakticiram redko ker ne zna prav lepo pristat pa me skrbi da si nebi kaj naredil  :-[) potem hop kko se samo postavi na zadnje tace in hop ko se s tacami nasloni na moja ramena. Skoki so meni sicer zelo všeč ampak me je ful strah da bi si Neon kaj naredil ker za eleganten doskok res nima občutka. Delava bolj na tleh pa še to ne nevem kaj. zna cik cak če jaz hodim naprej in nazaj, osmico med nogami, samo okrog ene noge (z roko nakažem v katero smer in okrog katere noge) potem zna it samo med nogami naprej ali nazaj, zna z mano hodit tako da stoji med mojimi nogami, zna hodit poleg mene, počakat na mestu v sebi, stoj ali prostor položaju, zna se zavrtet okrog svoje osi v obe smeri in it okrog mene. pa nazaj hodit pa v stran. Par trikcev ga še učim ampak večinoma res samo koraki in obrati  pa še kakšne zadeve med nogami se poskušam spomnit - so mi ful simpatični trikci ker jih glede na velikost tako lepo izvaja :)

rožica

• *
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
« Odgovori #1910 : 20 November 2006, 20:39:49 »
Koliko beline je dovoljene pri črnih novofundlandcih? Na razstavi je bilo neko malo dete, ki je imelo prvi dve tački zelo visoko belo obarvano, vmes pa črne pike. Zadnje tace so bile tudi bele, sicer malo manj kot prve. Potem je imel precej veliko kravato in se mi zdi da tudi belo konico repa. Se je razstavljal, samo ne vem, kakšno oceno je dobil. Bil je eden od teh dveh, če kdo mogoče pozna: Nireleison Tommy Lee oz. Kirieleison Over Size

katka

• Gost
« Odgovori #1911 : 20 November 2006, 20:54:19 »
Haha...OK tako,da pr. vem glede trikcov. J a tudi jaz z nasim ne izvajam skokov ker se malo bojim da ne bo kaj poclo :-[ :(Nas zna ze nekaj trikov nekaj pa se jih se uciva.Bom pa jutri napisala , kaj zna ker se mi zdaj res ne da vec pisati pa se zehto moram zlikat :). Glede njufi srecanaj , sem pa ze hotela omenit zadevo in se mi res zdi super, da bi kdaj kaj organizirali in se zmenili! :o ;D
 Kje se je pa Bruno skotil? Morem rect, da je ful cortek, simpaticn  ;D

Lp!

Se jutri spet kaj tipkamo!!

Katja

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1912 : 20 November 2006, 20:55:15 »
Po standardu so dovoljene bele nogavičke, bela lisa na prsih in bela konica repa. Kolikšen del je dovoljen ni natančno določeno - je pa zaželjeno čim manj.

Glede črnih pik ki jih opisuješ - niso "zaželjene" na razstavah. Ali drugače rečeno malo število pik je dovoljeno, če pa je pik veliko in so zelo izrazite se to smatra za napako.

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1913 : 20 November 2006, 23:53:37 »
Neyka zanimivo...ceprav si malo tezko predstavljam kako taka mrcina kot  Neon dela osmico med tvojimi nogami :o

Bruno.. ah posebnega kluba "zlahte" ne bomo nic ustanavljali... si itak ze lastimo 3/4 pesjanarja  :P :P :P Pravis, da je bruno zacel kopati? Hehe.. Atum se vcasih tudi spomni na kaksno malo jamico, ceprav Nelly pa se dolgo casa ne bo ujel... sem mislila da bo prisla do nafte ne samo do premoga  :D Jah, eden je pac moral nadaljevati rudarsko tradicijo v druzini  ;D Puberteta, puberteta... jaz ponavadi tudi zamizim na eno oko, ko veselo skace po luzah, se valja v blatu... zdaj uberem drugo taktiko.. namesto, da norim lej kaksen si... skacem z njim ;)

Saj vem, da malo pretiravam z tem zdravjem in res skacem za vsako malenkost k veterinarju...ampak kolke bom v vsakem primeru slikala, neglede na vse. Prej ne bom mirno spala  ;) ;D

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #1914 : 21 November 2006, 00:15:52 »
Neyka zanimivo...ceprav si malo tezko predstavljam kako taka mrcina kot  Neon dela osmico med tvojimi nogami :o

Saj vem, da malo pretiravam z tem zdravjem in res skacem za vsako malenkost k veterinarju...ampak kolke bom v vsakem primeru slikala, neglede na vse. Prej ne bom mirno spala  ;) ;D

Saj zgleda nevem kok lepo verjetno ne. Je pa Neon izumil neko smešno tehniko da se kar malo zniža ko trikce izvaja in ni problema - naredi vse kar si zmislim  :o

Včasih je bolje kakšen test več in veš pri čem si ali pa se vsaj dobro počutiš.  :)

SABINA

• *
  • Živi in ne misli na jutri!
« Odgovori #1915 : 21 November 2006, 07:09:43 »
Dobrodošla Katka in Bart. Tvoje slikce so res lepe. Tudi meni so všeč črno beli njufki, vendar
nadaljujemo tradicijo s črnimi NF.

Bruno, a veš, da tudi Sona koplje prav velike luknje, vendar sem ugotovila, da je to zaradi tega, ker
se pod zemljo skrivajo krti, ona pa bi rada na vsak način prišla do njih.
Včasih je prav sitna, saj moramo imeti vedno oči na njej, ker tako rada ušpiči kakšno traparijo.

Včeraj smo dopolnili osem mesecev, zato sledi slikica ....

kako se midve razumeva !!! sva lep par ???  :D :D

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #1916 : 21 November 2006, 09:56:40 »
Čestitke Soni za jubilej, fejst je luštkana.

Bruno, takšna slika mi je pa čisto znana, naš Janko najrajši, ko je malo bolj vlažna zemlja, zakopava tiste priboljške, ki jih nima preveč rad. Takšnih pa je od kdaj je v puberteti zelo veliko. Naš od kar je v puberteti, se je njegova požrešnost zmanjšala na minimum. Kak je pa pri drugih pubertetnikih s prehrano?

Katka, Janko je doma v Murski Soboti. Albuma pa še vedno nimava, ker še vedno nisem kupila fotoaparata.

katka

• Gost
« Odgovori #1917 : 21 November 2006, 13:34:37 »
Nas je vsaj kolikor poznam ostale pse tu v okolici najbolj pozresen ::)Res bi vase zbasal boga in pol in hrane oz.priboljska sploh ne okusi(tak imam obcutem) ker kar pozre.Saj je res da je kastriran in tudi to upliva na njegovo pozresnost ;DAja, vciraj sem obljubila, da bom napisala kaj nas pesjanar zna in kaj se trentno se uciva  ::)Z veseljem opravlja naslednje stvari.Sedi,prostor(oboje v pocakaj),prva in druga tacka,skozi,hop,mrtev,glej me,okrok(mene),cik-cak,prosi,dovolj(igre),išči(brike ,igraco),pridi sem,spusti(igraco).Uciva pa se se krog v levo in krog v desno.Je pa nas Bart ful zintirisiran za agilty ampak je prevelik in se je nazadnje zagojzil v tunelu :D
  Moram pa povedat, da ima svoje dneve in ga ni cloveka,ko bi mu takrat kaj vbil v glavo.
glede nagrajevanja s piskotki pa....je pri nas skoraj ,da isto in se dela samo, ce je piskot.3x ga se vrzes na finto in mu je dovolj da ga pocrkljas+dobre besede...potem pa, ko ugotovi, da ni vec piskota potem pa si misli:ja ja Katja, kar pozabi!!! :-\  :)

Katja & Bart

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #1918 : 21 November 2006, 19:55:37 »
Nelly to je pa to,ko ste zamudili 1.uradno njufi srečanje z 1 njufkom...nam je bilo lepo prikazana osmica by N&N :).

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #1919 : 22 November 2006, 02:45:46 »
Snufi.. pri nas je nakako isto z hrano. V njega dnevno ne spravim vec kot  400 g briketov.. pa se mi kljub temu ne zdi ravno suh :-\ Itak se mi pa zdi, da je v zadnjem mesecu kar nekaj pridobil zdaj pa vem ali naj to pripisujem kilazi ali ga res malo gostejsi kozuh naredi takega  ??? Mah, doktorat bom naredila iz tega psa  ;D

T.M.T se posipam z pepelom  :-[ ;D Bom Neyko prvic ko jo vidim prosila za prikaz  ;)

Katja saj ne vem ali sem ze cestitala za uspeh v soli. Ali lahko se vprasam kaj ste imeli na izpitu? Ker nam se bo pocasi zakljucila mala sola in razmisljam o nadaljevanju solanja po programu A, pa bi raje kaksne izkusnje iz prve roke kako se obnese in kaj zahtevajo. Sicer verjetno se bova solala samo toliko casa, dokler bodo dovoljeni piskotki  :o .. potem bo pravljice konec  ;)