Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1879974 krat)

katka

• Gost
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #2130 : 19 December 2006, 16:07:44 »
Ja , jaz se pa že nekej dni nisem nič oglasila ;)-....pa vidim, da ste ful hitri...vas komaj dohajam.Mi smo našemu lani dali kar uspavalne tabletke,da je lako zaspančkal(bil je v pesjaku, ker smo mi šli v Piran praznovat novo leto) mislim, pa da letos tabletke ne  bodo potrebne, sajn bo najverjeneje kar z nami :D :)
  Šnufi,slikce so dobre;) fotomodel pa je res zakon!!  :-*

No še novica od okolista...dobla sm očala :'(

Kast

• *
  • Spol: Ženski
« Odgovori #2131 : 19 December 2006, 17:06:06 »
katka, dobrodošla med očalniki ;)

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #2132 : 19 December 2006, 19:58:39 »
Katka očala so moderna...ne želi si leč-imela boš vnete oči,porezala si boš žilice itd.

Ok to ni z moje strani,ampak s strani mojih prijateljev/staršev/sorodnikov...

Drugače pa...welcome into us club ;).

Sovražim očala---je lubi rekel,da ga zgleda edinega doleti ta čast,a me skoraj vedno vidi brez :-[

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #2133 : 19 December 2006, 21:23:48 »
Hvala vsem za komplimente, sem kar mallo važna  ::).

Je pa res, da sta v Sloveniji dve veji zelo izraziti, kot da bi skoraj ne bi ista pasma, kajti če primerjam Brunota in mojga Janka sta si res bolj slabo podobna. Ampak ko pa se pogovarjamo o značaju, pa mislim, da ne more noben zanikat, da je njufi.

Petarde ... naš strašljivko se jih tudi boji. Je pa zanimivo, da se streljanja v pasji šoli pa ne boji. Morda tudi zato ne, ker je tam toliko pasjih prijateljčkov, ki so bolj zanimivi. Na srečo pa pri nas, razen na staro leto veliko petard itak ni.

Drugače, pa že iščem skupaj sestavine za torto, pa zdaj je vse skup prišlo: božič, pa rojstni dan, pa moram še darila skup nanositi.

Zanima me pa še nekaj: ali kdo med vami daje kdaj kosti za poslastico? Kuhane? Katero? Ker pri nas v šoli toliko o kosteh govorijo, samo mene zanima kako je z njimi pri njufijih. Hvala.

Katka, res dobrodošla v klubu (jaz sem v klubu sicer samo na pol, ker imam očala samo za branje).

Lp

Kast

• *
« Odgovori #2134 : 19 December 2006, 21:38:26 »
Zanima me pa še nekaj: ali kdo med vami daje kdaj kosti za poslastico? Kuhane? Katero? Ker pri nas v šoli toliko o kosteh govorijo, samo mene zanima kako je z njimi pri njufijih. Hvala.
Lp
Goveje kosti iz juhe so šle Soči svoj čas v slast, ...najboljša poslastica pa je bila kuhano jajce (1 -2 x na teden).
lp

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2135 : 19 December 2006, 22:29:55 »
Hehe še ena  ;D No ja men očala niso nevem kok grozna  ::) sam en nasvet - nosi jih takrat ko so ti rekli da jih moraš - sem mela lih pred kratkim sranje ker sem jih od začetka nosila skos potem pa samo še takrat ko je bilo nujno. Evo pa mam v enem letu poslabšanje tako da za crknit  >:( >:(

Neon dobiva kosti - goveje iz juhe ali pa grem do mesarja ponje in jih skuham - mmm kakšno veselje je pol  ;D Jih dobiva cca 1x tedensko.

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #2136 : 20 December 2006, 08:29:24 »

Sorazmerno, nesorazmerno, who cares, vsak pes je tak kot je in prepričana sem, da ima vsak svojega ful rad!!! Za poživitev prilagam eno slikico DIRTY SANTA BRUNOTA, primerno temule času!

Tortica bo, verjetno kar kakšna dobra pasja konzerva, obložena s pasjimi piškotki! Darilo smo pa tudi kupili včeraj, a ga še nismo dali - pasje piškotke od Eukanube in PVC prašička, da ga bo nosil v gobčku!

Danes smo imeli spet vražjo noč - zdaj sem pa ziher, da na Brunota deluje Luna, ker je bilo prejšnji mesec isto....od enih ponoči naprej samo lajanje....Rezultat: sem zaspala v službo, če dobim še kakšen pozdravček iz policije po pošti, bom vedela, kdo je sokrivec! Petard se pa ne boji, ko kaj zaropota, prav jezno zalaufa tja in laja prav z jezo!

Glede kosti pa....včasih, ko pada dež in je živ dolgčas, grem k mesarju in kupim dve, tri goveji kosti, jih skuham in dam Brunotu. Mogoče ni v redu, ampak Bruno ima s tem tako veselje in delo celo popoldne; glede na to, da je pes, pa po mojem nima bit kaj narobe, če gloda kosti....Ker po tem nima nobenih prebavnih motenj ali karkoli drugega, bom to počela vsake toliko časa še naprej. Po mojem bolj kompliciramo, večje s.... je. Kako so pa včasih psi preživeli???!!!

Kast

• *
« Odgovori #2137 : 20 December 2006, 08:59:09 »
Mu prav paše božičkova kapica :)
Samo še brada in bi bil ta pravi ;)

Pri Soči sem opazila, da je bila po kosteh zaprta oz. je težje šla na veliko potrebo. Drugače pa mislim, da gov. kosti nimajo kaj škodit, razen če psu govedina ne odgovarja.

elf

• *
« Odgovori #2138 : 20 December 2006, 09:56:18 »
Bruno, fora slika  :) :)

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #2139 : 20 December 2006, 10:30:53 »
Bruno, full lepa slikca  :).

Ker pravite, da imate dobre izkušnje, bom tudi jaz poskusila.

Tudi jaz prilagam božično slikico:

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #2140 : 20 December 2006, 10:42:16 »
Vam moram priznati, da je slika fotomontaža, kajti, še nisem pogruntala, kje naj kupim tako XXL čepico, da bi mu jo res gor posadila. Me prav zanima, če bi res takole držal glavo tudi v resnici, he, he.... Šnufi, ti kar slikaj, slike radi gledamo, če ti povem po pravici, na 20 posnetih je mogoče ena za pogledat pri nas, tako, da ne izgubi volje!!!

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #2141 : 20 December 2006, 10:43:18 »
Grrr... zakaj ni slikice? Obupala sem.

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #2142 : 20 December 2006, 10:47:13 »
Uspelo mi je, malo božičnega duha z naše strani:

Kast

• *
« Odgovori #2143 : 20 December 2006, 11:33:51 »
Tisti, ki ste bili na razstavi v Celju, dajte malo opazovat vaše njufke, ker menda spet razsaja kašelj in se je kar nekaj kužkov okužilo http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=1853.90;topicseen   pa brez panike ;)

Šnufi, kako ste pridni pri vas...vse okrašeno :)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #2144 : 20 December 2006, 14:17:00 »
Sicer sem mislila z to fotko pocakati se par dni, pa ste ze vsi zaceli... pa se mi damo na plan material, ki ga imamo na zalogi ze par dni  ;D (Ni fotomontaza  ;) , smo malo smo morali zakamuflirati ozadje  ;D)

Vsem skupaj vesel Bozic in srecno Novo leto 2007 ! Veliko pasjih poljubckov, malih nedolznih vragolij, toplih pasjih pogledov predvsem pa zvrhan kos zdravja in srece vam in vasim pesjanckom.

Lili in Atum

Kast

• *
« Odgovori #2145 : 20 December 2006, 14:57:47 »
Nelly, krasna slikca, še posebno tiste učke, zgleda ko en hudiček!

Lepo praznujta v petek :)

Bruno, ti pa jutri ;)

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #2146 : 20 December 2006, 15:17:32 »
He, he, če mu bom odpustila neprespano noč....bumbar pasji!!!

SABINA

• *
  • Živi in ne misli na jutri!
« Odgovori #2147 : 21 December 2006, 07:15:49 »
Živjo!

Vam moram povedat, da je Sona dopolnila 9.mesecev. Je prava navihanka :D :D

lp

SABINA

• *
« Odgovori #2148 : 21 December 2006, 07:20:42 »
Novo leto je nov list v knjigi časa, bel in čist,
naj vam pišemo želje: zdravje, mir, ljubezen in veselje!
Želimo vam vsem vesel božič in srečno ter uspešno novo leto!

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #2149 : 21 December 2006, 10:02:07 »
Da, Kast, nekaj takega sem imela v mislih glede dveh liniji. Na eni strani Ursinus Velutus & Lacrima Negra, na drugi strani pa...nekaj pač, "Plestenjak" linija mogoče....
Valda so med posameznimi psi lahko velike razlike. Saj tudi če primerjamo dva psa iste linije, lahko naštejemo en kup podrobnosti, po  katerih se ločita... Vsekakor pa menim, da se na prvi pogled (vsaj s slik) takoj opazi, da so si Atum, Buca, Sona, Janko, Neon itd. nekako sorodni. Osnovne poteze so precej podobne.

Full simpatične voščilnice!  :o  ;D Bruno pa sploh!  :o  :D

Lp

Kast

• *
« Odgovori #2150 : 21 December 2006, 10:06:32 »
Bruno VSE NAJBOLJŠE za 1. roj dan  :-* :-* :-* , da bi še naprej nagajal svoji lastnici  :P

SABINA

• *
« Odgovori #2151 : 21 December 2006, 10:16:00 »
BRUNO
danes praznuješ svoj prvi rojstni dan, naj ti bo pot po kateri stopaš vedno z rožicami posuta.
Vse naj, naj  :) :-* :-*

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #2152 : 21 December 2006, 14:25:19 »
Vse najboljše Bruno za prvi rojstni dan. Zeliva ti ogromno poslastic, pa cohanja od glave do pete!  :-* :-*

Saša in Janko

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #2153 : 21 December 2006, 14:32:14 »
Bruno vsenajboljse za tvoj 1. rojstni dan... pa upam da bos ostal tak "fejst poba" kot si ;D Se na veliko let..  :-* :-* :-* :-*

Naj ob tej priliki cestitam tudi Soni in Bibi za 9 mesecev. Vse naj naj  :-* :-*

leonora

• *
« Odgovori #2154 : 21 December 2006, 15:17:13 »
BRUNO vse najboljše za tvoj prvi rojstni dan  :-*  :-*  :-*  :-*  :-*Želim ti veliko prijetnih uric s tvojo lastnico,lastne priboljške  :P  in čimveč prijetnih srečanj z Bibo in predvsem z njeno lastnico  ::) Pa veeeliko tortico  :o

katka

• Gost
« Odgovori #2155 : 21 December 2006, 20:36:18 »
 BRUNO!!! Vse naj naj za pri rojstni dan! Naj bodo iskrice v tvojih toplih očkah še dolgo mlade,navihane ter zdrave!

Katja in Bart!!

katka

• Gost
« Odgovori #2156 : 21 December 2006, 20:37:56 »
Hvala za dobrodošlico v klub naočnikov in očalarjev! ;D Jats pa prilimam kako novoletno slikico z božičkom Bartom v naslednjih
dnevih! :-*

leonora

• *
« Odgovori #2157 : 21 December 2006, 20:56:49 »
Joj Katka,oprosti,sem pozabila  :'( Dobrodošla v klubu,jaz sem brez očal slepa kot kura  ::) Le nosi jih pridno,jaz sem jih dobila v tistih najbolj groznih letih in me je bilo sram,pa so bile več v torbi kot na meni.Zdaj pa imam,še sebe ne vidim,če jih nimam na nosu  :o
No,mi božičnih slikic še nimamo,še vedno čakamo na normalen fotoaparat zato od naju z Bibiko samo par besed-
Če je sreča
zbuditi se z nasmehom na obrazu v nov dan,
nasmeh, ki ga ujameš na ulici,
prijatelji, ki ti vedno stojijo ob strani,
objem, ki pomiri dušo,
ukraden poljub, ki ti ogreje srce,
potem vam v novem letu želiva le
obilico sreče!!!

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2158 : 21 December 2006, 21:01:03 »
No ja - jaz se z božičnimi fotkami ne bom matrala  ;D Čestitka pa vseeno:

Kast

• *
« Odgovori #2159 : 22 December 2006, 01:33:02 »
danes pa praznujeta Atum in Janko svoj 1. roj. dan :)
Da bi še naprej bila zdrava, vesela, nagajiva lumpa ;)   :-* :-* :-*