Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1880953 krat)

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Spol: Ženski
  • Newfing through life!
    • krace
Re: Novofundlandec
« Odgovori #240 : 16 Oktober 2005, 17:58:44 »
Nastya, jaz sem n3wfka z mojpes.neta!  :P  Imam njufa Šadota, je star 5 let, nima rodovnika in je zlat. Slikc pa nimam, ker nimam digitalca.

Lp

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #241 : 16 Oktober 2005, 18:00:48 »
iiiiiiiii, moj je pa Indi in sm tut na mojpes. net!!! Pa tut nima rodovnika .. ja zdej se je pa že kr neki lastnikov njufijev nabralo tu gor ..  ;D :D

sarci

• *
« Odgovori #242 : 16 Oktober 2005, 18:02:37 »
Kateri njufkoti so pa rodovniski s tega foruma? Od Neyke Neon vem da je, kaj pa od ostalih?

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #243 : 16 Oktober 2005, 18:05:46 »
pa Ambra od Mimy!!

sarci

• *
« Odgovori #244 : 16 Oktober 2005, 18:06:46 »
Tocno. Ona je ena taka mala lepoticka.  :-*

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #245 : 16 Oktober 2005, 18:25:41 »
A se men sam zdi a nas je nejveč njufoljubcev??A mam prav?Kok nas je?Neyka,Nastya,M|my,T.M.T ;D.N3wfika,pa še ena...6!

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #246 : 16 Oktober 2005, 18:50:19 »
Blinky je zadnja ..  ;D :D

sarci

• *
« Odgovori #247 : 16 Oktober 2005, 21:26:45 »
Evo, sam za vas, njufloverje..

http://www.kinoloska-zveza.si/Galerija/CacibTROM05/images/CacibTromostovje023.JPG

http://www.kinoloska-zveza.si/Galerija/CacibTROM05/images/CacibTromostovje022.JPG

http://www.kinoloska-zveza.si/Galerija/CacibTROM05/images/CacibTromostovje024.JPG

Je to ta njuf ane ?

Binky

• *
« Odgovori #248 : 17 Oktober 2005, 00:30:56 »
lep pozdrav!

Vidim da ste se od mojega zadnjega obiska (vecni problemi z racunalnikom) zelo razpisali. Me veseli da je toliko njufo-ljubcev;) Rada bi pa vprašala katere vzreditelje priporocate v sloveniji ter ali od katerega od njih obstaja kaksna internetna stran?  Pa se nekaj.. tisti ki imate psa z rodovnikom.. ali so vam ga dali pod kaksnimi "zahtevami" recimo obvezne rastave in to? Ker nekaterim iz foruma sem ze razlozila da meni zaenkrat razstave se niso potegnile... mogoce pa tudi kdaj;)

lepo se imejte.. in počohajte zverinice se v mojem imenu;)

Rinchy

• Moderator
    • http://www.bernirina.com
« Odgovori #249 : 17 Oktober 2005, 07:49:36 »
Citiraj
Pa se nekaj.. tisti ki imate psa z rodovnikom.. ali so vam ga dali pod kaksnimi "zahtevami" recimo obvezne rastave in to? Ker nekaterim iz foruma sem ze razlozila da meni zaenkrat razstave se niso potegnile... mogoce pa tudi kdaj;)

Sicer nimam njufkota,temvec bernca ampak vseeno..ima rodovnik.Ni je treba razstavljati,tudi drugih rodovniških psov ne,če nočeš.Če so starši razstavni(šampioni)vzreditelji verjetno vprašajo,če boste razstavljali...če pa psa kupiš v solastništvu(z vzrediteljem) ga pa moraš razstavljati, če on to želi.

Lp,
Nina

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #250 : 17 Oktober 2005, 09:28:59 »
Binky sicer ti bodo lastniki znali še več povedati, nekaj informacij kam se obrniti pa najdeš tudi tule:

http://www.skvpm-klub.si/pasme/novofund.html

Lp nina

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #251 : 17 Oktober 2005, 13:22:24 »
Va kok je tist njufko lep.Kva ma dobro dlako.Jets bi tud Rona tko rada počesala...ampak pomoje mi nav ratal :P.

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #252 : 17 Oktober 2005, 13:28:58 »
Živjo Binky, mislim da smo v tej temi že imeli debato glede vzrediteljev pa vseeno. Sta 2 registrirani psarni in sicer: psarna Ursinus velutus
                              Larcima negra

Se pa najdejo tudi vzreditelji, ki imajo kakšno leglo, ampak moraš res gledati da so psi dobri, zdravi, pa da so ljudje pri katerem kupuješ vsaj toliko da ti malo razložijo kako pa kaj naprej.

LP

sarci

• *
« Odgovori #253 : 17 Oktober 2005, 14:26:07 »
Va kok je tist njufko lep.Kva ma dobro dlako.Jets bi tud Rona tko rada počesala...ampak pomoje mi nav ratal :P.
Heh, fajn ga skopej pa med kopanjem razces.. pa na balzamirej ga fain..
Na rzastavi v Trbovljah smo se pogovarjali z eno ki ima Pappilone, (no moja druzba se je pogovarjala , pa sem slisaal), da jih tudi s Silanom (mehcalec) umije da imajo bolj svilnato dlako. Psi so uspesni na razstavah, tako da jim najbrz ne skoduje.Moras pa fajn dol sprat.. Probej:P

LIZA

• *
  • Aaron
    • www.flawlesskennel.com
« Odgovori #254 : 17 Oktober 2005, 15:45:28 »
Heh, fajn ga skopej pa med kopanjem razces.. pa na balzamirej ga fain..
Na rzastavi v Trbovljah smo se pogovarjali z eno ki ima Pappilone, (no moja druzba se je pogovarjala , pa sem slisaal), da jih tudi s Silanom (mehcalec) umije da imajo bolj svilnato dlako. Psi so uspesni na razstavah, tako da jim najbrz ne skoduje.Moras pa fajn dol sprat.. Probej:P

Wow, s Silanom!? Ta je pa že kar močna... ::)
Jaz sem poskusila precej raznih balzamov pa sem zaenkrat najbolj navdušena nad Biogroomovim coat condition. Drugače se je pa tudi čisto v redu obnesel Fructisov balzam (in enkrat v sili tudi Fructisov šampon za občutljive lase), samo ne priporočam preveč, ker se koža po večkratni uporabi razmasti, dlaka pa potem izgubi tisto pravo mehkobo. Ampak za parkrat na leto pa gre ;)

sarci

• *
« Odgovori #255 : 17 Oktober 2005, 15:51:21 »
Ja, Silan  :D
Mene je tut ful presenetlo.. Menda jih na vsake tok casa s Silanom...  :P

Jst sm Mishkota enkrat z kamlilcnim balzamom ki ga dobis zraven barve za lase.. za po barvanju.. neguje in je blag. Je bil pol ful mehak ..  :-* :-*

trigi

• Administrator
  • Spol: Moški
  • V eni roki nosim sonce, v drugi roki zlati smeh...
    • Moja Najljubša Stran ;)
« Odgovori #256 : 17 Oktober 2005, 16:45:31 »
No jaz z SILANOM sigurno nebi kopal svojega psa ... pa ima lahko zarad tega pol zlato dlako... se mi ne zdi vredu da bi uporablju mehčalc za cunje na psu....

Če bi mi nekdo to rekel ... tudi z resnim obrazom ... bi ali ga imel za norega ali pa bi mu rekel naj se neha zaj...vat  :)

Kar pa se tiče raznih pripravkov za ljudi... je verjetno res da bolj izsušijo kožo ... ker mislim da psi nimajo isti pH kože kot mi.

LP, Črt

S1b

• *
« Odgovori #257 : 17 Oktober 2005, 16:48:02 »
sem prebral na Silanu prejle da si moramo po uporabi temeljito oprati roke ... če za nas ni dobr pol tut za pse ne more bit ane ? :P

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #258 : 17 Oktober 2005, 16:53:16 »
Tisti pes zgoraj je fino nafeniran in razčesan nič drugega.

Tudi jaz Silan NIKOLI ne bi uporabljana na psu ::) joj kaj vse se spomnijo ;D imam pa šampon za mladiče ne vem točno kateri bom šla pogledat in ima po tistem pa res takooo mehko dlako, no sej za puhek je verjetno ;) Ampak ga nekateri uporabljajo tudi ko je pes odrasel da dobi tisto mehkobo nazaj :D

LP

Marko

• *
  • Pasji Kot Hudič
    • Slike
« Odgovori #259 : 17 Oktober 2005, 16:54:16 »
Potem je pa res najbolje, da psa kr vržemo v pralni stroj in lepo na pranje, pa centrifugo. Samo ne na kuhanji, ker mu lahko potem kožušček skupaj potegne. Hahaha  ;D ;D LoLLL  ;) ;)

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #260 : 17 Oktober 2005, 18:48:50 »
Ne bom s Silanom.Skopal pa razčesal in to bo to.

Marko ja jest svojga res ne bi na kuhanje dala pol bi se pa skrčil.Mejhnega njufka pa nočem met ;D ;).

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #261 : 17 Oktober 2005, 19:20:48 »
Tisti pes zgoraj je fino nafeniran in razčesan nič drugega.

Ja že res, ampak kljub temu mora imeti pes že prej zelo kvalitetno dlako, da potem lahko izgleda tako, kot izgleda ta. Jaz mojega lahko ziher češem, kopam, feniram, balzamiram, samo na koncu bo še vedno tak, kot je, ker pač nima takšne košate dlake. Je pa res, da kvalitetna in pravilna nega lahko dela čudeže:

http://www.thickishnewfs.com/web/indexin.htm (Klikni "grooming" in se čudi!    :o :P).

Lp

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #262 : 18 Oktober 2005, 13:58:38 »
Vaaaa a sm pogledala go sem slikce vidla. Hudo. Je res precej odvisno od kvalitete dlake. Mora bit dovolj dolga, gosta in močna pa čimbolj ravna. Pol ga pa skopaš s kakim balzamom, sfeniraš, postrižeš, počešeš (to itak že prej redno), preden greš v krog še enkrat pošpricaš z vodo in sfenaš (odpihneš mu dol še tisti prah, ki ga je pes dobil od kopanja naprej zato se dlaka bolj sveti). Pol pa mal z glavnikom popravljaš pa greš v krog pa zmagaš  ;D

Je pa tisti na sliki res lep. Tudi polbratec od Erosa je samo mi je Eros vseeno lepši. Neon je pa itak car ane  ;D Ja vsi vemo kak je.

Vzreditelji.
Če hočeš razstavnega greš v Lacrima Negra ali Ursinus Velutus. Sploh slednja ma najbolj uspešne novofundlandce v Evropi (Celo Skippers nesejo). Ali pa zbereš vzreditelja, ki bo paril s šampijonskima staršema.
Če pa želiš kavč psa, za katerega ni nujno da je čisto po standardu, važno samo da je zdrav pa zbereš amaterskega vzreditelja (lahko tudi katerega od boljših samo cene so preeej višje ponavadi), se fajn pozanimaš o zdravju in dednih napakah psa, prosiš za kopije rodovnikov staršev in ocen kolkov. Pol pa se mogoč pozanimaš pri kom, ki vzreditelja pozna ali ima njegove pse (če je možno seveda) kakšen je pes, je zdrav, je imel kakšne težave,...

Tako nekako.

Silan. Kera kruta. No jaz ga nam uporablala. Bom ostala pri mojem šamponu ki vsebuje blazam. Neon je po njem naravnost čudovit.

Ja T.M.T. prigodo z Ronovim vzdevkom mam v mislih.

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
« Odgovori #263 : 20 Oktober 2005, 10:39:06 »
Ali pa zbereš vzreditelja, ki bo paril s šampijonskima staršema.
Če pa želiš kavč psa, za katerega ni nujno da je čisto po standardu.

Neyka samo ena opomba, dva perfektna psa lahko ne data niti enega šampiona in dva malo manj perfektna lahko naredita same šampione. Pomemo je kako je izbrana linija parjenja, na čem se daje poudarek in kaj bi radi pri sami paritvi popravili. Šampionat staršev niti slučajno ne zagotavlja šampionskega legla, če vzreditelj ne ve kaj hoče z tema staršema doseči. Lahko imaš perfektnega kavč psa, ki ga nikoli ne boš peljal na razstavo pa bo dal super potomce, samo oče ali mama pač spredaj ne bosta imela naštetih titul ;)

Lp nina

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #264 : 20 Oktober 2005, 10:44:55 »
Ja no mal čudno sem napisala. Sej maš prov. Ampak je pa res, da so večinoma psi, ki so šampijoni tudi med tistimi najboljšimi (tudi linija pa te fore)

Loh bi se pa tut nardilo ja, da bi Neon, ki ne sodi med najboljše pse v kombinaciji z dobro psičko dal lepe potomce. Namreč linija njegovega očeta je super. Deduje se pa velikokrat po starih strših.

njufka4

• *
  • Freya
« Odgovori #265 : 24 Oktober 2005, 17:35:39 »
Lep pozdrav!
Odločam se za nakup novofundlandca in me zanima koliko na dan poje in koliko te stane to na mesec?

Hvala za odgovore

sarci

• *
« Odgovori #266 : 24 Oktober 2005, 17:51:47 »
Njuf te ne bo stal samo glede hrane, imas se veterinarja, nego(krtace, samponi ..) , povodci, ovratnice .. igrace, pribolsjki, skodelice, .. lezisce .. ipd, ipd.
Ma tako je itak rpi vsakem psu.

Se zanimas za rodovniskega (nasploh vprasam)?

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #267 : 24 Oktober 2005, 17:56:15 »
Glede hrane...do 1 leta velik ;).Potem se pa počasi umirja in mu daješ obrok le 1x dnevno...je pa odvisno od hrane (kvaliteta).Je pa za dober razvoj potrebna kvalitetna hrana (Canadie,Arden Grang...).

In pa vse to kar je Moon povedala ;).

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #268 : 24 Oktober 2005, 20:09:35 »
Fantur pravi da je za novofundlandce najboljša Nutro hrana. Vsaka kvalitetna te bo stala čez 10.000 sit.

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
« Odgovori #269 : 24 Oktober 2005, 20:44:17 »
mu daješ obrok le 1x dnevno...je pa odvisno od hrane (kvaliteta).

Bolje je če ga celo življenje hraniš 2x dnevno. Ne vem sicer kako pogosti so zasuki želodca pri njufijih, ampak zakaj bi želodec brez potrebe obremenjevali.  ;)

Lp nina