Vaaaa a sm pogledala go sem slikce vidla. Hudo. Je res precej odvisno od kvalitete dlake. Mora bit dovolj dolga, gosta in močna pa čimbolj ravna. Pol ga pa skopaš s kakim balzamom, sfeniraš, postrižeš, počešeš (to itak že prej redno), preden greš v krog še enkrat pošpricaš z vodo in sfenaš (odpihneš mu dol še tisti prah, ki ga je pes dobil od kopanja naprej zato se dlaka bolj sveti). Pol pa mal z glavnikom popravljaš pa greš v krog pa zmagaš

Je pa tisti na sliki res lep. Tudi polbratec od Erosa je samo mi je Eros vseeno lepši. Neon je pa itak car ane

Ja vsi vemo kak je.
Vzreditelji.
Če hočeš razstavnega greš v Lacrima Negra ali Ursinus Velutus. Sploh slednja ma najbolj uspešne novofundlandce v Evropi (Celo Skippers nesejo). Ali pa zbereš vzreditelja, ki bo paril s šampijonskima staršema.
Če pa želiš kavč psa, za katerega ni nujno da je čisto po standardu, važno samo da je zdrav pa zbereš amaterskega vzreditelja (lahko tudi katerega od boljših samo cene so preeej višje ponavadi), se fajn pozanimaš o zdravju in dednih napakah psa, prosiš za kopije rodovnikov staršev in ocen kolkov. Pol pa se mogoč pozanimaš pri kom, ki vzreditelja pozna ali ima njegove pse (če je možno seveda) kakšen je pes, je zdrav, je imel kakšne težave,...
Tako nekako.
Silan. Kera kruta. No jaz ga nam uporablala. Bom ostala pri mojem šamponu ki vsebuje blazam. Neon je po njem naravnost čudovit.
Ja T.M.T. prigodo z Ronovim vzdevkom mam v mislih.