Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1869251 krat)

Taj

• Super Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • - Berni Taj -
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #2550 : 13 Februar 2007, 10:08:32 »
Šnufi... Je imel Janko mogoče kakšnega klopa - ker je baje tudi fino, da se ga testira glede borelije, mene so opozorili na to, ko je Taj enkrat malo zašepal na sprednjo tačko, vendar sedaj ne šepa več in je izgleda takrat samo kam malo čudno stopil pa je zato šepal - upam.

Potem pa še koliko je pa star Janko, ker kot vzrok šepanja sem slišala tudi to, da če je pes še mlad in ni popolnoma razvit lahko tudi zaradi tega šepa... ena gospa, ki ima labradorca mi je to rekla, ker je namreč njen tudi šepal, pa je veterinar ugotovil, da je vzrok rast in ker se še ni čisto razvil.

Lahko je tudi vnetje pokostnice...

Mogoče, pa ni nič od tega in je samo kaj takega kot je bilo pri Taju, ko je par dni šepal potem pa konec. ;)

A se pri Janku to dostikrat ponavlja ali je to sedaj slučajno.

To je vse kar sem se spomnila... mogoče, če si malo pogledaš tole temo in v njej vprašaš za nasvet, ti bodo punce, ki imajo s tem več izkušenj znale svetovati.
Linki...
Šepanje (http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=1602.0)
Kaj je narobe s tačko? (http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=1193.0)
Vnetje pokostnice (http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=1041.0)
Borelija (http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=1761.0)

Upam, da ti bo kateri od zgornjih linkov v pomoč... ;)

Lp
Tina

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #2551 : 13 Februar 2007, 10:29:47 »
Sem mislila, da imam s potegi samo jaz problem....pa vidim, da jih imate tudi drugi.(Baki, Šnufi....)...he, he :o

Ravno sem sredi razmišljanj, kaj naj naredim z mojim bučmanom, ker me tako iznenada potegne, da kljub vsej moji kilaži poletim po zraku na tla, fizično zadržat ga je nemogoče, tako je močan. Poskusila sem vse, pritegniti pozornost, dat piškotek...pa ga pljune oz. ga sploh ne povoha (drugače mi poje skoraj prste zraven), prigovarjat ne sme itd. Ima še kdo kakšno pametno idejo, kako 14 mesečnemu njufiju povedat, da vsi psi, ki jih srečava, niso za povohat...Saj naredi jim nič ne, niti stepe se ne, a meni je tisti poteg.....no ene trikrat sem tolk odletela, da bi me kmalu ubil.... :-[

Nimam pojma, kje sem naredila napako. Mogoče ko je bil majhen, pa sem pustila, da se je igral s pasjimi kolegi? Ampak takrat je znal iti mimo brez da bi rinil v koga....samo pogledal je, se obrnil k meni, pa sva šla mimo. Zdaj pa ima očitno večje apetite....Drugače uboga - zadnjič sem ga imela na sedi pred eno trgovino, pa nama je pred nosom prišel en s trimesečnim nemškim ovčarjem, samo sedi sem mu rekla, pa je sedel, pa skoraj jokal, ker je moral sedet, a ni "treščil" proti psu; ko pa srečava koga med hojo, boga jaz....Vsakič ga tudi ne morem naterat v sedi. Ima kdo kakšen pameten predlog, kako naj ga odvadim te zoprne navade nenadnih "skokov"?!

Kast

• *
« Odgovori #2552 : 13 Februar 2007, 10:35:18 »
Šnufi, previdno s kalcijem!

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #2553 : 13 Februar 2007, 10:41:47 »
Bruno - kaj pa če bi, ko vidiš psa da prihaja proti vama, da bi se z Brunom ustavila in mu rekla naj sede in čaka ali pa samo stoji. Potem pa če bi ti tako želela mu potem pustiš, da gre povohat kužata ali pa ne. Mogoče še bolje tako, enkrat mu pustiš drugič spet ne, da se bo  navadil, da gre lahko povohat drugega psa, samo če mu ti to dovoliš, da bo v dilemi, če gre lahko ali ne.
In jaz tudi pri mojem Taju vidim, da če se ustaviva, ko nama na sproti prihaja pes, ga lažje kontroliram, kot pa če mu hodiva na sproti.
Jaz mu na primer govorim, da naj gre počasi ali poleg - samo, da morava tudi midva še delati na tem, saj enkrat moje besede upošteva, drugič spet ne. ::)

Pa na začetku bi bilo mogoče fino, da imaš s seboj na sprehodu, kakšne zares dobre priboljške, ki so mu zelo všeč - jaz imam za take večje nove podvige na primer pečen puranji zrezek, narezan na koščke. To pri Taju ful deluje.
Ti pa tudi najbrž veš, katero vrsto hrane Bruno naravnost obožuje in bi za njo naredil vse, no in to hranco imej s seboj na sprehodu pa bo. Lahko pa poskusiš tudi s kakšno igračo, ki jo ima zelo rad. Ali pa kupiš eno, ki jo bo imel samo za sprehode, saj bo tako želja po igrači veliko večja, ker je ne bo imel vedno pred nosom, ampak samo takrat, ko se boš ti želela z njim "igrati" oziroma mu odvrniti pozornost do drugega psa. ;)

Upam, da vama uspe ta problemček odpraviti. :)

Lp
Tina

špela

• *
  • Nagoya
« Odgovori #2554 : 13 Februar 2007, 22:05:36 »
Ojla!

Bruno, mogoče ovratnica na zateg (ne vem ali jo že imate ali ne?), zelo pomaga in deluje, če daš ovratnico tik za ušesa, ker ga tako tudi ti najlažje zadržiš in ga imaš pod kontrolo...in mu dati ukaz poleg ali stoj ali pa ne vleci....  ali pa HALTI, ki je lahko začasna rešitev, dokler si teh vlečenj ne izbije z glave.

Pa veliko uspeha

Marjana a boš dala še kakšno slikco mulcev al bom morala priti na kavo :P :P. Aja pa kakšnega sivčka bi lahko našla zame ::) ::) :P :P

Špela

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #2555 : 14 Februar 2007, 09:40:34 »
Taj in Baki hvala za nasvete. Janko je star 13 mesecev, pred dvema mesecema sva že šepala, sledilo slikanje, diagnoza: vnetje pokostnice in potem metrotexan tablete.
Včeraj ponovno slikanje, diagnoza ista, tablete rimadil. Stanje se je že po 2 tabletah zelo izboljšalo. Ampak jaz bi rada, da se to več ne bi ponavljalo!! Kaj lahko storim? Ker veterinar je rekel, da to pač mora prerasti, v šoli pa so mi svetovali več kalcija. Kaj naj?

Šnufi, previdno s kalcijem!

Kast, si mnenja, da mu naj ne dodajam kalcija? Saj v Canidae verjetno dobi dovolj?

Bruno, tudi mi mislimo, da moramo iti pogledat vse pse in se po možnosti še poigrat z njimi. Jaz ga tudi dajem na sedi in to pomaga. Vsaj ne letim po zraku, sploh v primeru kakšne psičke bi se mi to lahko zgodilo. Ne vem, če mu ne bi naročila kakšno pasjo Ančko :) :)

Lp

Baki

• *
  • Ko se enkrat zaljubiš v bernčka,...
« Odgovori #2556 : 14 Februar 2007, 10:00:26 »
Glede kalcija lahko rečem samo to, kar velja za ljudi. V obliki tablet in preparatov lahko pretirano (oz. vsakodnevno) jemanje naredi več škode kot koristi. V tem primeru je priporočjivo uživati živila, ki vsebujejo veliko kalcija. Največ ga vsebujejo sardelce in siri.

lacrima negra

• *
  • Ursinus Velutus Vaya con dios
    • http://lacrimanegra.moj-album.com/
« Odgovori #2557 : 14 Februar 2007, 10:17:08 »
Šnufi vnetje pokostnice resnično pes preraste, je pa to kar huda bolečina, pomaga dejansko rimadil, po mojih izkušnjah kaj več že ne moreš storiti. Z gotovostjo ti pa lahko zatrdim, da na to vrste obolenja vpliva tudi prehrana, ker kakor jaz vem se vnetje pojavi v obdobju, ko pes prehitro raste, zato so tudi odkrili hrane za mladiče velikih pasem, ker naj bi ta hrana uravnavala prehitro rast le teh. Kalcij, zelo zmotno, da naj bi koristil proti tem obolenju, kvečjemu lahko naredi več škode kot koristi, kalcij v hranah za velike pasme je znatno znižan in dodajanje kalcija velikim pasmam je že zdavnaj preteklost, ker so raziskali, da je prav ta napravil veliko škode na kosteh velikanov, saj maladiči oz. mladi psi odvečni kalcij ne izločijo, ampak delajo zaloge le tega, ki pa se nabira prav na okostju, vem iz lastnih izkušenj pri prvem njufiču, ko smo poslušali vse od vzrediteljev, do ljubiteljev in prav moderno je bilo, da se dodaja kalcij, povem lahko samo to, da je imel izrastke na prednjih nogah, hudo displazijo (ne samo od kalcija, tako hudo pa lahko tudi od nepravilnega hranjenja). Veliko bolj pomembni sestavini, kot kalcij, prehrane za velike pasme, sta hondroitin in glukozamin, podpora za vezi in sklepe, preveri, če hrana, ki jo daješ vsebuje ti dve sestavini, to je zelo pomembno. Upam, da se hitro pozdravita in da sem vsaj malo pomagala.

Špela, bom ti nalimala kako slikico, ampak na kavo še vedno lahko prideš, da vidiš moja dva lepotca.

No nimata modrih oči, ampak včasih je moj aparat malo čuden, ali pa jaz ne znam slikat.

lp, Marjana

Baki

• *
  • Ko se enkrat zaljubiš v bernčka,...
« Odgovori #2558 : 14 Februar 2007, 10:20:57 »
 :o :o :o Kakšna bombončka!
Že zdaj obvladata poglede, za vrtenje okoli prsta!  :D

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #2559 : 14 Februar 2007, 10:22:03 »
Šnufi - jaz bi bila tudi previdna s kalcijem, mene so vedno opozarjali, če pes dobiva dobro hrano (beri: dobre kvalitetne brikete) ne potrebuje kalcija, saj se lahko zgodi, da prevelika količina kalcija naredi več škode kot koristi. ;)

Bi pa na tvojem mestu raje malo povprašala pri veterinarju, saj naj bi le ti vedeli več, kot pa inštruktorji in "součenci" v mali šoli. :)
Samo svetujem - bodi previdna pri kalciju.

Smo imeli pa tudi mi v mali šoli "sošolca" bullmastifa, ki je imel prav tako vnetje pokostnice in je šepal, pa so rekli, da ga bodo peljali na operacijo... toliko vem... več ne. Tudi ne vem, kaj je bilo po operaciji, saj se je pred operacijo že zaključila mala šola.

Res pa z vnetjem pokostnice nimam izkušenj tako, da več kot to ti ne znam povedati.

Lp
Tina

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #2560 : 14 Februar 2007, 10:27:00 »
Lacrima negra - kako sta luškana tale dva tvoja puhasta kosmatinčka! :o :-* :-*

Nisem sledila teme, pa me zanima ali sta naprodaj oziroma imaš leglo ali sta čisto tvoja? :-[ :)

Lp
Tina

elf

• *
« Odgovori #2561 : 14 Februar 2007, 10:30:54 »

Postoji li nešto ljepše od ovoga na cijelom svijetu   :-*

Novosti sa Westminstera:

Ovogodišnji BOB na Westminsteru je:

Ch Pouch Cove's Head Of State - Jefferson
Breed: Newfoundland
Sex: Dog
AKC: WS 04257405
Date of Birth: May 06, 2003
Breeder: Peggy Helming
Sire: Ch Darbydale's All Rise Pouch Cove
Dam: Ch Pouch Cove Casts Its Vote
Owner: Nancy Bosley & David Helming

Njegov otac - Ch Darbydale's All Rise Pouch Cove - Josh 2004. bio je ukupni, BIS pobjednik Westminstera..

Na ovom LINKU (http://www.westminsterkennelclub.org/2007/video/breed/index.html) možete pogledati "Breed judging video", samo izaberite "Newfoundland"  ;)

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #2562 : 14 Februar 2007, 11:43:15 »
Joj bog ker pogled :o :-*...se čisto raznežiš...

lacrima negra

• *
« Odgovori #2563 : 14 Februar 2007, 11:56:26 »
Taj, fantek skoraj 100 % ostane doma, punčka pa je na prodaj še vedno, ker smo bili prepričani, da je že sigurno prodana v Nemčijo smo tako rečeno vse kupce zavrnili češ, da ni naprodaj, no sedaj, ko je stara 10. tednov, ko bi morali počasi že ponjo priti, pa o njih ni sledu, to je vedno tako, ampak jaz mislim, da glede na njen izgled ne bo problemov s prodajo.

Ja Elf se strinjam, da ga ni lepšega na svetu kot je to. Hvala za link, je bilo zelo poučno, moram pa ugotoviti, da sem na marsikateri bolj nepomembni razstavi videla že bolj profesionalne hendlerje, samo eden je pravilno predstavil psa, saj se edini ni postavil med sodnika in psa, mislim, da le tega poznam in je iz Italije. Drugače pa čudoviti psi, moram reč, da mi je bil celo všeč rjavi, čeprav mi drugače niso všeč, ta je bil resnično lep s čudovito barvo in glavo, ki je navdno probelm pri le teh, seveda pa je bil daleč najlepši prav ta ki je zmagal, tudi sama bi mu podelila naslov.

Upam, da ste tiso steno za malima spregledali, takole zgledajo dilce v pesjaku, če so bele, v treh mesecih se prebarvajo kar same na rjavo.

lp, Marjana

leonora

• *
« Odgovori #2564 : 14 Februar 2007, 12:07:49 »
Ha-ha-ha,Marjana,kakšne dilce  :o  :o .Jaz sploh nisem vedela,da je še kaj drugega na sliki  :o.Če mene vprašate,hvala bogu,da Nemci niso prišli ponjo.Takšna lepota mora ostati v bližini,da bomo mogoče deležni še kakšne slikice,če je že imeti ne moremo.Škoda,da še nismo v tanovi hiši,takoj bi jo imeli  :( .Je pa fantek res že zdaj veličasten,kakšna velika,močna glavca  :-*  :-* .Če bo prihodnji teden še pri vas,lahko pridemo na čohanje?

leonora

• *
« Odgovori #2565 : 14 Februar 2007, 12:10:49 »

Postoji li nešto ljepše od ovoga na cijelom svijetu   :-*

Ja,Elf,seveda obstaja še kaj lepšega-TOLE

lacrima negra

• *
« Odgovori #2566 : 14 Februar 2007, 13:40:25 »
Leonora kadarkoli se lahko oglasite na čohanje, vas bomo zelo veseli, da ne govorim o psih, ki s pridom izkoristijo vse roke za čohanje.

Ja tile mali medvedki so res cukri, se kar zavestno prepičujem, da moram biti čimanj z njima, ker je potem, ko odhajajo resnično, resnično hudo, vendar mi ne uspeva nevem kako, je čisto preveč užitka biti z njima, bi imela kar oba doma, samo pol bi bilo pa že res preveč, pa dokler poteka vse lepo brez veterinarjev, še gre, ko pa je potrebna še kaka veterina, pol nam pa finančni minister čisto odpove.

lp, Marjana

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #2567 : 14 Februar 2007, 17:35:35 »

Kak sta ta mala lepa. Se strinjam, da na svetu ne obstaja nič lepšega.  :-|~ :-|~

Šnufi vnetje pokostnice resnično pes preraste, je pa to kar huda bolečina, pomaga dejansko rimadil, po mojih izkušnjah kaj več že ne moreš storiti. Z gotovostjo ti pa lahko zatrdim, da na to vrste obolenja vpliva tudi prehrana, ker kakor jaz vem se vnetje pojavi v obdobju, ko pes prehitro raste, zato so tudi odkrili hrane za mladiče velikih pasem, ker naj bi ta hrana uravnavala prehitro rast le teh. Kalcij, zelo zmotno, da naj bi koristil proti tem obolenju, kvečjemu lahko naredi več škode kot koristi, kalcij v hranah za velike pasme je znatno znižan in dodajanje kalcija velikim pasmam je že zdavnaj preteklost, ker so raziskali, da je prav ta napravil veliko škode na kosteh velikanov, saj maladiči oz. mladi psi odvečni kalcij ne izločijo, ampak delajo zaloge le tega, ki pa se nabira prav na okostju, vem iz lastnih izkušenj pri prvem njufiču, ko smo poslušali vse od vzrediteljev, do ljubiteljev in prav moderno je bilo, da se dodaja kalcij, povem lahko samo to, da je imel izrastke na prednjih nogah, hudo displazijo (ne samo od kalcija, tako hudo pa lahko tudi od nepravilnega hranjenja). Veliko bolj pomembni sestavini, kot kalcij, prehrane za velike pasme, sta hondroitin in glukozamin, podpora za vezi in sklepe, preveri, če hrana, ki jo daješ vsebuje ti dve sestavini, to je zelo pomembno. Upam, da se hitro pozdravita in da sem vsaj malo pomagala.

Lacrima negra, hvala. Skoraj do konca 1 leta je Janko jedel Nutro puppy large breed, ker ga potem več ni maral sva, ker je bila ta hrana pri mnogih fejst pohvaljena, prešaltala na njo. Tak, da je res jedel kvalitetne brikete, je pa tudi res, da je v enem obdobju zelo hitro zrasel, 9kg v 1 mesecu. Zdaj ima že 3 mesece kilažo okoli 65kg.
Po vašem mnenju bi morala prešaltati na nutra holistic?

Kalcija pa mu res rajši ne bom dajala.

Hvala, lp

lacrima negra

• *
« Odgovori #2568 : 14 Februar 2007, 20:12:56 »
Šnufi nikakor ne mislim, da bi morali prešaltati na Nutro holistic, tudi sama sem hranila prej Nutro choice puppy large breed, ta hrana mi je bila daleč najboljša kar se je takrat dobilo v Sloveniji, vem tudi, da je sestavljena tako, da zagotavlja čimbolj optimalno rast velikih pasem. Drugače pa pridobivanje na teži ni že toliko povezano z vnetjem pokostnice in ni rečeno, da je s težo kuža pridobil tudi centimetre, bolj kot pridobivanje teže, je pomembno pridobivanje centimetrov in vem, da njufiči v prvih mesecih dobijo tudi po par centimetrov mesečno. Mi smo imeli pri prvemu njufiču (Švrk), problem z vnetjem pokostnice, redno od 8. meseca, ko je v treh tednih pridobil kar 9 cm, pa do 24. meseca, ko se mu je počasi rast ustavila. Najbolje je, da kar upoštevate navodila veterinarja, nikakor pa ne dodajat h kvalitetni hrani še razne kalcijeve pripravke. Aha pa še to kar se hrane tiče, ja jaz sem zadovoljna z Nutra gold holistic, nikakor pa ne trdim, da je ta hrana edina zveličavna, tudi druge hrane, ki se dobijo pri nas na tržišču so zelo kvalitetne, sem pa prepričana, da bi vsaka hrana, ki je namenjena naši vrsti kužov morala vsebovati zadostne količine že prej omenjenih dveh sestavin, ker so dobre vezi in sklepi pogoj za normalno gibanje naših velikanov.

lp, Marjana

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #2569 : 15 Februar 2007, 05:53:31 »
Bruno nic, zavedaj se, da imas medveda doma  :P Jaz vidim problem samo v tem, da je bogi Bruno prevec izoliran, ker ga nikakor vec ne spustis v naso druzbo  ;) ;D ;D Ti garantiram, ce ju z Atumom spustiva skupaj jih drugi psi ne bodo zanimali vec. Evo, problem resen  :P

Saj pri nas je isto, z to razliko, da se ne zaletava v pse in vlece na vse pretege.. se pa frajer ustavi in se dobesedno vkoplje v tla in caka kdaj bo cas za vohanje in igro. Ne premaknes ga niti za mm, dokler pes ne gre mimo (ponavadi pri nepoznanih psih) Takrat pozabi na svoje otrocarije z igraco, se lahko postavis na trepalnice in mu jo naslonis skoraj na gobec, bo glavo stegoval mimo igrace... seveda pozabi tudi na svojo pozresnost in se odloci da bo v tistem trenutku imel dieto :o Verjetno si misli, kar ti papaj te piskotke..jaz se bom pa zdajle igral. Problem je v tem, da isto foro uporablja ze od prvega dne, ko je prisel k nam.. tako, da mi pocasi zmanjkuje idej. No, ponavadi potem po mojem prigovarjanju "pejt, greva" glasno zauzdihne in si verjetno misli, ajde pa grem ,ko si tok tecna  :D :D Drugace, ko je imel se obdobje "zaletavanja" je pa pomagalo, da je imel ukaz sedi. Upam, da boste cim prej porihtali zadevo. Ce ne se pa tolazi, da ga bo mogoce minilo, ko malo odraste... vsaka tolazba prav pride  :P :P

Snufi, bogi Janko. Upam, da gre res samo za vnetje pokostnice. Na katero tacko pa sepa? Glede kalcija pa vem to, da so nam svetovali naj nic ne dodajamo. Ko je moral pa na operacijo zaradi poskodbe noge je pa nas lokalni veterinar (ko smo sli pokazat siv, ki si ga je skoraj vn potegnil) nam zabical naj dodajam kalcij, sploh zdaj ko je prislo do poskodbe. Vendar sem se enkrat klicala dr. Matka, ki mu je kar tema padla na oci, ko sem omenila dodajanje kalcija.. in mi ga mocno odsvetoval. Naj bi bile potrebe kalcija zadoscene z dovolj kvalitetno hrano. Upam na najboljse, bomo drzali tacke za nasega brateca:-* :-* :-*

Marjana, joj kok sta luskana. Ob gledanju slik zgledam nekako tako kot Atum, ko mu pokazes hrano :D :-|~ :-|~ :-|~ mislim, da je par potencjalnih kupcev tudi na tem forumu oz. si vsaj zelijo/mo biti :o  ob prebiranju posta mi je v oci stopil predvsem stavek "pa do 24. meseca, ko se mu je počasi rast ustavila". To pomeni ,da pri nasem bucmanu se lahko pricakujemo kaksne centimetercke? Jaz sem mislel, da bo se rastel v visino sedaj pri 13 mesecih nekako upustila.. sem racunala na to, da bo pridobil samo na misicni masi in sel nekako "v sirino".. upam, da je dovolj razumljivo. Mogoce prevec sklepam po prejsnji psici, ki je pri 12 mesecih dosegla koncno visino in ni zrastla niti za mm vec. Ocitno je res zadnji cas, da kupimo vecji kavc  >:D

Neyka, si ti kar strateg ves... ko bos plan izvajala povej, se ti pridruzim. S skupnimi mocmi bomo mocnejse in mogoce bolj prepricljive.. mogoce pride se Leonora pomagat? :-[ Pa verjetno Bruno tudi.. a ne?  ;)

lacrima negra

• *
« Odgovori #2570 : 15 Februar 2007, 09:31:52 »
Nelly, običajno njufiji rastejo do 24. meseca, seveda je ta rast znatno manjša kot do 12. meseca, ampak kak centimeter pa še vseeno dobijo v tem obdobju, je pa res, da gre poglaviten razvoj v tem obdobju na pridobivanje mase.

Ja sem prebrala koliko zainteresiranih je tuki gor, samo kaj mi to pomaga, ko pa jih že vsi imate. Resnično bi rada dobila človeka, ki bi jo bil pripravljen pokazat tudi na kaki razstavi in pa seveda, glede na njene prednike, imeti tudi kako leglo z njo.

lp, Marjana

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #2571 : 15 Februar 2007, 10:04:16 »
Zdaj dva dni je rimadil in ne šepa več. Nelly, šepal je oz. šepa na sprednjo desno tačko. vedno na isto, kar me malo moti, ker sem nekje brala, da se vnetje pokostnice seli iz noge na nogo.

Res je, da je Janko rasel nenormalno. Vmes je bil prav razpotegnjen, sploh pri 6. mesecih, ko se je v noge full potegnil, in nekako takrat so se začeli tudi vsi ti problemi s pokostnico.

Tukaj na tej sliki iz Hrušice se fajn vidi, kakšne dolge noge smo imeli :), pa je vseeno dobil zelo perspektiven:

Nelly, Bruno, je res zanimivo, kak so naši psi nori na druge pse. Naš ma najrajši čim manjše, v šoli je čist nor na 3 maltežane.

Lp

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #2572 : 15 Februar 2007, 10:45:43 »
Šnufi, maš prav, res so nori na druge pse, sploh na majhne  ???, ampak moramo priznati, da so tudi zelo nežni z njimi...gre v glavnem za malo vohanja...samo težko razložit to komu na cesti. Eni gledajo samo na velikost, pa jih je groza že, ko te zagledajo s takim medotom....

Madonca Šnufi, ampak tace ste imeli pa res dolge!!!

majcek

• *
  • Maks pa ima zelo zelo košat rep :D
    • www.pasji.net
« Odgovori #2573 : 15 Februar 2007, 19:08:57 »
joj kako so lepiiiiiiii.
slike ki jih je dala gor lacrima negra so me spomnile na medota  :'(.
šnufi in bruno potem bi pa bial perfektna za maksa :P
maks obožuje večje pasme.

leonora

• *
« Odgovori #2574 : 16 Februar 2007, 08:32:43 »

Ja sem prebrala koliko zainteresiranih je tuki gor, samo kaj mi to pomaga, ko pa jih že vsi imate. Resnično bi rada dobila človeka, ki bi jo bil pripravljen pokazat tudi na kaki razstavi in pa seveda, glede na njene prednike, imeti tudi kako leglo z njo.

Marjana,saj veš,da tisti,ki jih imamo,bi vsi imeli še enega.To je kot droga  :o.Samo,kako našim otrokom in slabšim polovicam razložiti,da bi bilo bolje,da se dopustu odpovemo,pa kakšnim ploščicam,ali parketu  :'( .
Me pa nekaj zanima.Tisti,ki imate psičke-so tudi vaše izgubljale ogromno dlake med gonitvijo?Vem,da je čas izgubljanja,samo glede na to,da Biba živi v hiši,se mi zdi,da jo izgublja nenormalne količine.
Marjana,meni je sladkor že davno padel pod nulo,mislim,da rabim kakšno slikico  :D .
Šnufi,nikoli ne bi rekla,da je to isti pes kot v Celju :o

lacrima negra

• *
« Odgovori #2575 : 16 Februar 2007, 09:04:42 »
Leonora, saj vem, da bi vsi imeli še enega, pa še enega, zakaj misliš sem jaz na takem številu, ker se v vsakem leglu kar ne morem posloviti od vseh, vedno mi je kakšen še posebno všeč in to moram imeti, kot kak mali otrok. ;D Je pa res, da se moramo marsičemu odpovedat zaradi njih in verjetno bo prišel čas, ko bosta otroka rekla, če ne bi bilo psov..... No jaz sem vedno rekla dva še, več pa ne, no zdaj sem na štiri, zgleda da bom pristala na petih.
To, da psička izgublja več dlake ob gonitvi je normalno, malo je verjetno pri tvoji pripomogel tudi stres ob operaciji,  njufiči so izredno občutljivi na vse spremembe in najprej se vidi, če mu kaj ne ustreza, na dlaki, pomoje, da zaenkrat še ni skrbi, plus tega pa je še zelo mlada in v tem obdobju so ponavadi vsi goli.
Glede slikic pa smo se menili, da prideš na obisk in si v živo sladkor gor spraviš.

lp, Marjana

Satin

• *
  • When wilderness calls...
« Odgovori #2576 : 16 Februar 2007, 10:22:53 »
Leonora, Neyka se v Celju naslednji teden kaj vidimo, da malo prečoham Bibico?! ;) Tole je pa za Bibiko  :-* :-* :-* :-*

Kast

• *
« Odgovori #2577 : 16 Februar 2007, 12:05:54 »
Tudi pri nas je faza izgubljanja dlake na višku. Zaenkrat je hrbet na vrsti in je že skoraj gol  ::) jaz pa
Čez kak teden bo pa že kot kakšen labradorec

katja123

• *
« Odgovori #2578 : 16 Februar 2007, 22:22:33 »
Pri nas pa še ni izgubljanja. No, je minimalno.

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2579 : 16 Februar 2007, 23:45:10 »
Marjana kaj ti delaš z mano s takimi slikami  :o :o krasna sta  :-* :-* Pride kakšen s tabo v Celje?

Kar se raznih dodatkov tiče...Neon je v mladosti dobival neke vitamine ker naj bi bili dobri.  ;D ;D Ni rasel ob najboljši hrani tako da upam, da so mu naredili kaj dobrega  ;) drugače se mi zdi pa to čisto brez potrebe. Zdajle pri tej hrani mu jih sigurno ne dam  ::)

Satin...malo višje piše da je Biba gonečka  :-* tako da je ne bo (ane leonora), jaz pridem pogledat (gibanje nekje med njufi-doga-softi krogi). Pride še kdo?

Dlaka pri nas še ne izpada hvala nevemkomu. Bi ga pri teh temperaturah že skor oblečt mogla če bi se misil  ;D ;D

Simona greš mogoče čez Thinj na obisk k Marjani  ;D ;) ;)