Končno sem spet do neta prišla imamo neke probleme s kablom, ste se kar lepo razpisali. No glede plenskega nagona, se ne bi strinjala, da njufi gor ali dol, od mojih ga nima nihče, pa jih imamo pet, v nekem opisu sem prebrala nekako tako, da ima njufi "mehak gobček", kar naj bi pomenilo, da nikoli ne stisne stvari, ki spušča kakršen koli glas, no to smo dejansko tudi sprobali na igračah, takoj ko igrača zapiska popusti prijem, da ne govorim o tem, da se ptiči prosto gibajo po pesjaku in jih nihče niti pogleda ne, da hodimo po vasi mimo kokoši, ki so jim čisto nezanimive, da smo na sprehodih srečevali tudi srne in zajčke, pa jim je bilo malo mar zanje, nevem no, zame njufič nima plenskega nagona, ali pa ga samo moji nimajo. No tudi požrešni niso vsi, Eros npr. ne sprejema nikakršnih pribolškov, od prijateljice njufič prav tako ne, bi rekla, da znajo biti tudi zelo izbirčni, to je čisto odvisno od posameznega primerka, vsekakor pa ne velja, da so njufiči požeruhii, kot naprimer labradorci, pa še pri njih se najdejo izjeme.
Kar se tiče bivanja v stanovanju lahko povem samo to, da naši prav tekmujejo med seboj kdo bo v stanovanju, saj vseh pet tako ne moremo imeti noter, ker imamo premajhno stanovanje, ampak vsaj dva sta pa vedno z nami, se pravi njufiči uživajo povsod kjer smo mi naj bo vzunaj ali v stanovanju, res je problem dlaka, v posameznih primerih tudi slina, ta je pa spet odvisna od posameznika, naša Dolče se skoraj ne slini, no lahko rečem, da se ne. Njihova dlaka seveda potrebuje nego, vendar pa mislim, da tedensko temeljito krtačenje čisto zadostuje, spet odvisno od primerka, do primerka, se mi pa zdi njihova dlaka dokaj enostavna za razčesavanje v primerjavi z drugimi dolgodlakimi psi, največji problem je, da jo je res veliko, ker je dvojna in je tudi pes velik, tudi za čistenje v stanovanju ni zakomplicirana, vzameš sesalec in jo enostavno posesaš, mislim, da je pri kratkodlakih večji problem saj se vsaka dlakca posebaj zapiči vsepovsod, res pa je, da je potrebno vsakodnevno sesanje, če hočeš, da je kolikor toliko čisto, tudi za prah je potrebno dnevno odstranjevanje.
Evo spet sem se razpisala naveliko, bom pazila, da bom bolj zmerna, res pa je, da sem dve strani zamudila.
lp, Marjana