Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1875818 krat)

polonči

• *
  • Spol: Ženski
  • *-moja banda-*
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #3030 : 02 Maj 2007, 13:56:28 »
Iskreno sožalje tudi od nas! :(

Škoda, da ne boste imeli več bernija, ampak tudi njufki so zelo zlati :-* :-*
Pa uspešno iskanje novega kužka! ;)

Lp,
Polona

majcek

• *
  • Maks pa ima zelo zelo košat rep :D
    • www.pasji.net
« Odgovori #3031 : 02 Maj 2007, 14:08:32 »
sožalje tudi od mene :'(

verjetno že komaj čakaš novega medvedka :)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #3032 : 02 Maj 2007, 15:44:12 »
KatarinaM.. uspesno iskanje svojega medvedka. Mogoce v opozorilo samo to, da ne obupaj prehitro, ker njufka pac ne mores dobiti v vsakem trenutku in je marsikdaj treba pocakati nekaj casa. Do takrat pa pridno beri in se pozanimaj o pasmi sami in upam, da ce je njufi res to kar iscete in si zelite, da se vam cim prej uresnici zelja.

Katarina M

• *
« Odgovori #3033 : 02 Maj 2007, 17:01:21 »
Novofundlanec je resnično to, kar iščem(-o). Že pred berncem smo hoteli kupiti njufija. Zdaj pa več ko berem o medotih in več slikc ko vidim o njih, bolj sm navdušena. Na sprehodih ob sebi res potrebujem "kravco". Sicer vseeno, čeprav svojega kuža nimam več, še naprej sprehajam psa mešančka iz gmajnic, ki ga je stara mama posvojila pred 2 letoma, ampak občutek ni enak. Sem se navadila na velikega psa in na to, da stalno skrbim zanj, tako da mi od te črne sobote dalje nekaj hudo manjka. Pogrešam tisti pogled, česanje daljše dlake, hranjenje, stiskanje :) ... Res komaj čakam, da dobimo novega člana.

Gaby

• *
    • Spletna stran
« Odgovori #3034 : 02 Maj 2007, 17:34:50 »
Tudi iz moje strani sožalje.
Uspešno iskanje nove kepice. :)

Kast

• *
« Odgovori #3035 : 02 Maj 2007, 21:37:09 »
Živijo Katarina, najprej sožalje za izgubo kužka.

Če želiš rodovniškega njufka, mislim, da bo na hitrco zelo zelo težko, ker legel pri nas enostavno ni. Tako, da skoraj ne verjamem, da ga boš trenutno v Sloveniji dobila, včasih je za to potrebno počakati tudi kakšno leto. Dobro je, da prej spoznaš vzreditelja, se z njim pogovoriš in izveš veliko novega o pasmi.
Srečno z iskanjem, še vedno pa lahko pokukaš tudi čez mejo.
Za informacije o leglih , pasmi.... pa imaš tu http://www.skvpm-klub.si/sekcije.html

Soča pa ima po novem novo poletno preobleko po zaslugi kolegice, tako da zelo dobro prenaša te vroče dneve. Tako je lepa, da se je Bruno v nedeljo zaljubil vanjo..... žal pa mene, ki sem hotela dobiti kakšnen njegov cmok in ga fajn prečohati, ni šmirglal niti malo...jih je pa Soča pokasirala še zame  ::)

SABINA

• *
  • Živi in ne misli na jutri!
« Odgovori #3036 : 03 Maj 2007, 07:22:44 »
Danes praznuje svoj drugi rojstni dan Aston Bart.
Želimo mu vse najboljše, srečnih, razigranih in navihanih  uric z njegovo lastnico.
Sona mu pošilja en zvrhan koš  :-* :-* :-*

Lp Sabina in njena familija

PS: enake želje so namenjene tudi Buci, sestricam in bratcem

Kast

• *
« Odgovori #3037 : 03 Maj 2007, 08:05:28 »
Buca, Bart .. en koš  :-* od Soče.

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #3038 : 03 Maj 2007, 09:53:03 »
Buca in Bart vse naj naj, predvsem pa veliko igralnih uric in veliko čohanja   :-*.

Lp, Saša in Janko

TYASHY

• Gost
« Odgovori #3039 : 03 Maj 2007, 13:44:16 »
Oj!
Vse najbolše ASTON BART   :-*

Lp,Tjaša

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #3040 : 03 Maj 2007, 16:45:05 »
Bart,  Buca ... vsenajboljse in se na mnoga leta!!  :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Gaby

• *
    • Spletna stran
« Odgovori #3041 : 03 Maj 2007, 17:10:32 »
Vse najboljše Aston Bart.   :-* :-*

Lp, Gaby

angie

• *
« Odgovori #3042 : 03 Maj 2007, 19:43:31 »
Lep pozdrav vsem!

Mene pa zanima, če kdo pozna nekega vzreditelja Matoša Ivo? Me zanima če je zanesljiv in kaj mislite o nakupu mladička iz njegovih legel? Baje prodaja tudi čistokrvne brez papirjev? meni je to malo sumljivo...  :-\ Prosim odgovorite čimprej!

sara

• *
« Odgovori #3043 : 03 Maj 2007, 20:04:59 »
Samo stran od Matoša! Na forumih je že ogromno napisanega o njem, tako da ti priporočam da si malo prebereš. Za legla je najbolje poklicati na KZS, in počakati kakšno leto, če v prihodnosti ni načrtovanega kakšnega pravega rodovniškega legla. Poznam že kar nekaj ljudi, ki so kužke kupili pri njemu, zato ti nakup pri njemu močno odsvetujem. Kužki so bolni, živijo v groznih razmerah, veliko jih po nakupu tudi umre :'( Mi kar kri zavre, ko vidim kakšne stvari se dogajajo, pristojni organi pa nič >:(

angie

• *
« Odgovori #3044 : 03 Maj 2007, 20:14:44 »
Hvala za odgovor! Se mi je zdelo da sem že nekje brala o tem tipu ma se nisem mogla spomnit za kaj je točno šlo. Takoj ko mi je prijateljica rekla da bodo vzeli psa pri njem mi je zazvonil alarm v glavi.  >:( >:( >:( In sem seveda takoj šibala na forum vprašat bolj brihtne od sebe kaj o tem mislijo ;) Upam samo da se jim bo ratalo zmazat iz dogovora s tem tipom. Hvala za pomoč!  ;D

Target

• *
« Odgovori #3045 : 03 Maj 2007, 20:18:52 »
angie,

a se ti mal tako zafrkavas al ti spomin resno peša??

O "gospodih iz Celja" si lastnoročno pisala že tukaj http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=355.msg80295#msg80295

angie

• *
« Odgovori #3046 : 03 Maj 2007, 20:27:56 »
Ne dragi target, takrat je bilo govora o gospodih iz celja na splošno in ne o tem točno določenem gospodu. Saj vsi vemo, da je takšnih gospodov povsod dovolj in niso samo iz celja, ne? No sicer pa blagor tebi, ki si vse zapomniš in ti nobeno ime nikoli ne uide iz glave. Saj sem menda napisala da mi je bilo ime takoj znano? Oprosti, če te je zmotilo da sem hotela pomagati prijateljem, ki o svinjarijah kakršne se dogajajo v Sloveniji pač nimajo pojma. Očitno bi bilo bolje, če se ne bi vtikala v nakup, kot pa da sem prosila PAMETNEJŠE od sebe na tem forumu za pomoč. No pa še enkrat hvala.

Kast

• *
« Odgovori #3047 : 03 Maj 2007, 21:07:56 »
Matoša mislim, da je en najbolj znan slovenski preprodajalec psov, tako da odsvetujem nakup pri njemu, čeprav je res legel zelo malo, se bolj splača malo počakat, če si ga kolegica res želi.
lp

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #3048 : 03 Maj 2007, 21:21:35 »
Ravno danes so govorili v oddaji Svet na Kanalu A o tem "gospodu" (čeprav bi ga najraje poimenovala kako drugače, pa se nebi spodobilo mazati forum z grdimi besedami)... v glavnem spet nič dobrega, sem sama zamudila skoraj cel posnetek, vendar je jutri ponovitev in si ga bom ogledala, drugače pa naj bi se ga videlo na spodnjem linku - upam, da sem dala pravega.

Upam, da je pravi - meni trenutno noče delati...
Svet...2.del (http://24ur.com/bin/video_show.php?SVET_d=1178186400&show_media=60011810)

Če je slučajno napačen link, imate pa tule link od strani same, pa si izberete željen posnetek... ;)
Svet... 3.5.2007 (http://24ur.com/bin/video_show.php?24UR_d=1178186400&show_media=60011808)

Lp
Tina

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3049 : 03 Maj 2007, 21:33:14 »
Bart, Buca, Val in ostali iz legla vse najbojše! Uživajte maksimalno s svojimi lastniki, uganjajte čim več norčij in najpomembnejše - have fun!

Ja Matoša je pa ja krasen vzreditelj  :'( p.s. ne me resno vzet  ;) ;) angie lepo da vprašaš ;) eden manj, ki bo vzel pri njem pa imamo že napredek  :-*

Katarina vso srečo pri iskanju! Moj nasvet --> SKVPM pa poglej vzreditelje. Jaz kar se slovenske vzreje tiče prisegam na Ursinus Velutus in Lacrima Negra  ;D ;)

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #3050 : 03 Maj 2007, 22:02:02 »
Evo še en link do posnetka o "gospodu" iz Celja -->Svet - Tema dneva - preprodaja bolnih psov (http://24ur.com/naslovnica/svetkanala/temadneva/20070503_3096579_60011798.php)

katka

• Gost
« Odgovori #3051 : 04 Maj 2007, 08:06:49 »
JOJJJJJ....prav zaprav se mi pa tukaj zdi vse že v temeljih zgrešeno...Matoša ima kazenske prestopke(glede zakona o zaščiti živali) zakaj imamo sploh zakon, če se ga je takooooo zelo težko držati...in zakaj imamo sodišča, ki se jim očitno taki primeri zdijo brez zveze...zakaj potem sploh obstaja tak zakon, če se kriminalcev potem ne obravnava, ampak se jih pusti, da delajo ŠKODO VSEM OSTALIM LJUDEM IN SPLOH MALIM LUŠTNIM ŽVERCAM!!!!!! ne zdi se mi prav, da imamo zakon, če se ga sploh ne upošteva in če se ljudi, ki delajo proti zakonu oz. GA KRŠIJO NE KAZNUJE!!
o TEMLE GOSPODU PA SPLOH NO COMMENT..MORDE SE LIŠI GRUDU AMPAK..HALOO JEST BI TAZGA UTAKNILA U ZAPOR IN NEMA DA MRDNE...

P.S.: No, hvala hvla hvala za vse čestitke in želje  :-*  :-* Praznovanje je šlo po načrtih, slikice pa nalimam danes popoldne, da boste lahko cedili sline  :P  :P

lp!!

Katja in dvoletni kosmatuh Bart  :-*

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #3052 : 04 Maj 2007, 08:35:55 »
Bart in Buca, tudi od naju vse naj, naj!!!

O Matoši ni, da bi zgubljali besede....toliko je bilo že povedanega in napisanega...pa kot, da ne bi bilo. Tisti fant, ki je bil včeraj v prispevku v Svetu s svojo bolno psičko, se mi zdi v takšnih letih, da malo pa ja pogledaš po pasjih forumih, predno greš kupit psa, a ne? Če bi to naredil, mu zgodbice o Matoši ne bi ušle...in najbrž ne bi šel tja?! Najbolj me je bilo pa groza, ko so rekli, da je bilo tam tisti dan 50 maltežanov ali nekaj podobnega, naslednji dan pa samo še 7? Se pravi, da mu biznis laufa sto na uro.... Se par res vprašam, kaj je s temi ljudmi....a se jim zdi v redu, ko dobijo mladička, ne vidijo pa mame; mene ne bi nihče nahecal za tak nakup, res ne. Pa po televiziji je bilo že tolikokrat, da bi kdo res lahko kaj že ukrepal....

Mi pa smo imeli med prazniki lep obisk, najbolj vesel ga je bil seveda Bruno!

Prepoznate koga?

Gaby

• *
    • Spletna stran
« Odgovori #3053 : 04 Maj 2007, 10:01:18 »
Veliko je bilo že napisano o gospodu iz Celja,.... zato glede tega nimam komentarja. Tudi sama sem doživela primer, ko mi je en gospod reku, da se mi ne splača kupovat psa z rodovnikom in zanj odštet veliko denarja, in da grem lahko kar v Celje in tam dobim psa veliko ceneje pa da ga dobim takoj. >:( >:( On je pri njemu kupil psa.  ??? Men so šli kar lasje pokonci in sem mu rekla, da hočem psa izključno z rodovnikom in da ne podpiram preprodajalcev.  Pa čeprav prej nisem bila veliko na forumih kaj šele da bi jih brala. Mi pa ni žal, da sem dolgo čakala na psa. V tem času sem veliko prebrala in spraševala vzreditelja o pasmi.
In zdaj saj vem da imam pasmo katero sem si želela.

Lp, Gaby

Kast

• *
« Odgovori #3054 : 04 Maj 2007, 10:48:48 »
Ljudje, ki kupujejo pse pri Matoši in raznih drugih preprodajalcih nimajo radi pse, saj jih z nakupom pri njih le podpirajo in s tem tudi mučenje živali. Toliko je bilo že napisanega in govora po TV, Slovenija pa je tako majhna država, kjer se vse razve, da res ne vem, ali ljudje gledajo le na denar, ali so res vsi tako totalno naivni, da verjamejo vsakemu, ki pride mimo.
No, novofundlandca nikakor ne kupujte pri njemu, z rodovnikom (ta je itak ponarejen) ali brez, preveč je bolezni....poleg tega pa ti tak pes zraste v kakega mešanca...na koncu pa je razočaranje lastnikov preveliko.

Katarina M

• *
« Odgovori #3055 : 04 Maj 2007, 12:35:12 »
Grozno! Res ne razumem zakaj se na vsakem koraku razglaša, da smo pravna država, če pa zakone imamo, upošteva se jih pa ne...
Drugače je pa tale Matoša res človek brez srca. Če ne bi nič vedela o njem, bi me že pasji lajež, kasneje pa slika o tem v kakšnih razmerah so pri njem te živalice, močno odvrnilo od nakupa. Kar ne morem razumet, da pristojni organi ne odreagirajo kot je treba. Škoda in ena velika žalost za vse tiste uboge cukrčke  :( .
Mi še naprej iščemo njufka in vse kaže, da bo res treba malo počakati, čeprav bi kepico najraje že kar imela :) . Doma se vsi zelo veselimo in včeraj smo se že pogajali o imenu. Meni je najljubše ime Skaj, sestra ima pa za moje pojme včasih :) malo hecne ideje. Na list je napisala seznam teh imen: Kaj, Spy, Ron, Pino, Pipo. Klicaj je naredila pri zadnjem imenu :(. Ona bi imela njufka Pipota. Meni se ime ne zdi ravno primerno, zato jo bo treba pregovorit :).

Lep deževn pozdravček iz Gorenjske!

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #3056 : 04 Maj 2007, 12:51:20 »
Katarina M., čakanje je res mučno, ampak je pa tudi fajn, ker lahko vse v miru pripraviš za novega družinskega člana. Če pa si iz Gorenjske, se pa le zmeni z Lacrimanegro; kakšno čohanje njenih goril močno olajša čakanje na mladička...he,he..... :P Dosedaj ni še nikogar odgnala! ;D

SABINA

• *
  • Živi in ne misli na jutri!
« Odgovori #3057 : 04 Maj 2007, 13:27:24 »
Katarina M, najprej moje sožalje. Tudi zate bo napočil trenutek, ko boš ob sebi zopet imela majhno kepico.

Gabi - haha, mislim,da sta ljubček in ljubica Bruno in Soča.
Ampak menim, da je ta ljubica predaleč doma,da bi se večkrat srečala in uživala,  kaj ko bi si našel Bruno kakšno kje bližje, naprimer nekaj kilometrov stran???

Prvomajske praznike smo preživeli kar doma oz.v bljžnji okolici

Lp Sabina

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #3058 : 04 Maj 2007, 13:36:37 »
Bruno, joj kako posrecen in lep parcek sta. Bruno je pac Bruno, ne bomo zgubljali besed  :-* plus Soca, ki mi ima tako luskano glavco da je joj. :-* :-* Te prime, da bi jo kar celo prelubckal. Kast, upam, da si ponosna nanjo... Jih bote dobile za usesa, nic ne poveste, da dvigate pritisk zasavcem z dvema lepotcema  >:D ;)

Sabina, vidim da ste uzivali. Sona je postala pa prava njufi gospodicna :-* :-*

Snufi, hvala ti.. koncno si pokazala Jankota. En kos  :-* zanj, je postal pravi frajer. Upam, da ga kmalu vidim tudi kaj v zivo.

A gre kdo od vas v portoroz mogoce ali pa v hrusico...da vem, ce se mi splaca priti malo oci spociti  ;)

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #3059 : 04 Maj 2007, 13:46:34 »
Bravo, res je Soča. Sabina...he,he.....kaj pa naj, če pa Sone ni nič blizu!!! Biba je sicer zadnjič enkrat bila pri nas z Atumom, ampak se mi je zdelo, da ji je on bolj všeč; je Brunota kar na kratko obrihtala. No, saj Atuma tudi....je bil kar bogi revež. Če se ne bi tako na hitro z Kast zmenili, bi še kaj povedali, bomo drugič planirali bolj v naprej....tako da, žal!
Smo pa na sprehodu srečali še eno novofundlanko, tako, da zdaj jih je pa že kar nekaj v Zasavju. Neverjetno, ko sem si pa pred Brunotom tako zelo želela srečat kakšnega njufka, pa nikjer nič!!!!
Sabina, lepe slikice. Vidim, da ima Sona luštno malo prijateljico....želvico. Kje pa so ostali njufi preživeli prvomajske praznike?