Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1879197 krat)

M|my

• *
  • Spol: Ženski
  • Mali medvedek
    • ambra
Re: Novofundlandec
« Odgovori #420 : 10 Januar 2006, 19:35:22 »
Kriskos: ZELO LEP PES!!!! IN MOJE SOŽALJE!  :'(

Neyka, glede razstave, da se malo pobaham ;) mi imamo po novem fen (oziroma en star sesalec ki narobe piha) in Ambro že pridno navajam ;D Komaj čakam še petkovo kopanje in potem feniranje! ;D ;D

LP

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #421 : 10 Januar 2006, 20:55:53 »
Lepota pasja!  ;D

Ja, kar se česanja tiče ima vsak svoj način in tu ni kaj. Jaz recimo nisem ravno pristaš česanja le enkrat ali dvakrat na mesec. Poleti (ko so počitnice in več časa) ga počešem tudi večkrat na teden, zdaj med šolo pa samo ob koncih tedna bolj temeljito (približno 1 uro in pol do 2 uri), sicer pa večkrat na teden zavesice in hlače (sicer se mu naredijo raste in lahko samo še škarje vzamem). Priznam pa, da si včasih vzamem pavzo in se ga, kar se česanja tiče, komaj kaj pritaknem, ampak to največ dva tedna, potem pa spet veselo na delo.  :) Res pa je tudi, da to pogosteje počnem, odkar ga hranim z nutrom. Dlaka se mu občutno manj vozlja kot prej in zato tudi toliko česanja ni potrebno.  :D

Wii, Mimy, ti si pa že pravi profi!  :o  ;D A strigli boste tam ali doma?

Lp

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #422 : 10 Januar 2006, 21:07:39 »
hehehe ;D ;D strigli jo bomo pa tam, itak ni veliko samo ušeska in kakšna malenkost. ;)

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #423 : 10 Januar 2006, 22:45:13 »
Mimy daj se prikaži s fenom dopoldne. Jaz sem mela obljubljenga zdej pa ne bo človek ki mi ga je obljubil dopoldne. Neon pa suhec. Drugače pa mu raste dlaka ampak počaaaas. Drugo leto bo medo.

Neona pa do malega nisem na mizo navajala česanje je blo pa igra, kar sem zdej malo omilila. Tut na mizi sem ga že strigla pa česala. Sam Zdej pa sam za sekundo stran pogledam je že na tleh. Vsake 2s pa 70kg ne morm dvigvat na mizo. Že to sem dobra da mi trikrat rata.  :P :P

Češem pa js kar pogosto. no zdej dvakt do tikt na tedn ma dost. Ob menjavi dlake mamo pa žurke vsak dan skor. Normalno pa 3-4 na tend

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #424 : 11 Januar 2006, 15:42:22 »
joj Neyka da te razočaram, dopoldne mene ne vidiš v lj.  :-\ na žalost. Pridem pa tam nekje od 2h do pol 3h.

LP

katja123

• *
« Odgovori #425 : 13 Januar 2006, 11:40:16 »
Jaz pridem malo po četrti, me pa zanima kaj boš Ambri strigla? A tiste resice na nogah je potrebno postiči? Naša izgledatako scufano,pa me malo mika, da bi to postrigla. Isto pri ušesih.
Imam pa še  goro vprašanj, s temi bom pa jutri morila. ::)

Sunshine_1

• *
« Odgovori #426 : 13 Januar 2006, 12:27:06 »
Hei!
Ravno danes sem videla enega  njufka na Bledu- pravi cukrček je!  :-* Tak ko en mmedo... :)

Mimy, Katja 123 in vsem ostalim, ki se ju3 odpravljate ne razstavo- da boste čim več novih izkušen j nabral pa da se bomo kej na Hrušici na jesenicah maja al pa aprila videli (ko je) bomo mogoče prišli svojega Belega o. malo pripeljat :) Užiwejte

katja123

• *
« Odgovori #427 : 13 Januar 2006, 12:48:50 »
Medve na Hrušico prideva. Jutri grem pa samo navijat in se učit,kako našo obdelam pred razstavo. ;)

Sunshine_1

• *
« Odgovori #428 : 13 Januar 2006, 13:37:42 »
Lepo :)

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #429 : 13 Januar 2006, 20:13:29 »
Kaj je treba postrič je odvisno od psa. pri Ambri bo verjetno potrebno ušesa pa mogoče kakšna malenkost. tisto pri nogah (sprednjih) ma pa Ambra že itak malo dlake.  ;) (strigla bo pa lastnica Ambrinega očeta Maja, tako da ne to mene spraševat, pa pridi jutri raje do naju ;) )

LP

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #430 : 13 Januar 2006, 22:52:13 »
Če se ne motim bo Flufi tam. Pa ona obvlada kokr js vem  ;D ČE se te pa ne vzame am slučajno (kar dvomim) se pa name obrni. Za prvo silo bi ti loh pomagala. Vsekakor pa rabiš prave škarje prvo kot prvo.

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #431 : 13 Januar 2006, 22:57:23 »
Jaz navijam za vse vas...pogledat vas žal ne pridem...

P.S:Sedaj pa spat,jutri je nov dan

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #432 : 14 Januar 2006, 00:26:36 »
Ura je skor pol ena...pa ne ne grem še spat. Še premišljujem kaj moram nujno še vzet seboj.

Uglavnem komaj čakam, Neon me ma poln kufr z vsemi glavniki in pudri in vodo pa brisačami pa škarjami in vajami in pozo in in in...

Pa res poiščite me do 16.00 popoldne sem prosta. Če koga zagledam pa ga prepoznam pa pridem do njega.

Aja no da me nebi zgrešili...velik črn njuf z belo kravato in oranžno rutko okrog vratu pa jaz v bež jakni al pa v črni (ne vem še) pa bež hlačah. Uglavnem Komaj čakam da vas spoznam/ponovno vidim.... See yaa

katja123

• *
« Odgovori #433 : 14 Januar 2006, 10:07:08 »
Te pocukam. :)

ursa

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #434 : 14 Januar 2006, 10:17:49 »
jaz tudi  ;D

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #435 : 23 Januar 2006, 08:19:11 »
Neyka... daj povej nam kaj vec o Neonovem randiju :D

Kdo je srecna izbranka, zakaj si se odlocila zanjo itd. 8)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #436 : 24 Januar 2006, 14:55:07 »
Neonov randi je bil do zdaj samo eden - prenagljen. Psica bo plodna čez dan ali dva in takrat zaresno parimo.

Izbranka naj ostane še skrivnost, izveste prvi, ko bo vsaj približno gotovo da je breja.

Odločili so se oni za naju. Neon jim je všeč, ker je živahen, ker je velik in precej močan. In njihova psička se ga ne boji (je bol pr malih pa ji velki psi niso najbolj simpatični - Neon srečna izjema  ;D ;D ;D ;D)

Jaz pa sem privolila ker ima psica popolnoma dobre oči.

In tako smo rekli poskusimo  ;D ;D

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #437 : 30 Januar 2006, 00:29:56 »
Neyka ze ves slucajno, če je kaj ratalo? ;) Samo verjetno je se prehitro a ne..?

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #438 : 30 Januar 2006, 21:50:30 »
Čez ene 10 dni se bo že mal kazalo sam loh da bo lažno. Bolj natančno po UZ čez kak mesec  :D

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #439 : 30 Januar 2006, 22:07:13 »
Na kaksno crko bojo imena? ::)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #440 : 30 Januar 2006, 22:46:27 »
Joj Lilit nismo še tok deleč. Vse ob svojem času. Jaz za svoj predlog čakam določeno osebo, ki bo mogoče vzela kužona.  ;)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #441 : 10 Februar 2006, 22:34:37 »
Kaj dej njufarji? A se greste s svojimi medvedi zimsko spanje? ;) ;)

No baje da Neonova punčka je 2x več...zdej sam se upamo da ni navidezno. Prosim ce se se posebej razpisete v temo imena za njufke ;)  ;) Prosim sam ena beseda ker nimajo psarne.

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #442 : 10 Februar 2006, 22:38:03 »
Ne ne spimo,smučamo,smučamo.Kje hudiča si bila pa ti?Kako je bilo z Neonom v času odsotnosti?

Naša mrcina je ok.Uživa še zadne zimske dni,hihi.Mi pa tudi...oh kmalu bo pomlad :'(.Ima pa novo prijatelico.iz sosednje vasi mešanko z zlatim prinašalcem.Zadnjič je lastnici ušla me dsprehodmo in 15min sedela rped pesjkom,doklr ni šel on ven,da sta se igrala ;D...

Počohejte svoje mrcine :-*

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #443 : 11 Februar 2006, 12:16:22 »
Jaz sem bla pa na izmenjavi v nemčiji.

Neončk je bil ma maminem varstvu. Baje da prov polizan proti koncu. Ni hotu več na sprehod s Slavkotom, z mami še nekak. Pridem domov pa atack  :o :o :o Gremo Nežo požreeet. Pol ko se je umiril se je pa začel užaljenga pa nedostopnga delat. Sam da seb bla pr nemu pa ga čohala pa se igrala. Maček je bil bolj smešn. Je reagiral name ko na tujca k pride k hiši. Prvo je preigral carinika in mi torbo pregledal pa zaspal v potovalki  ::) Pol se je pa gospod spomnil da pre tujci on skače sem in tja in začel dirke po naši dnevni sobi  >:( Norček  :D

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #444 : 11 Februar 2006, 16:09:34 »
Hihi!Mi s epa sankamo.Gremo na en sprehod na Kostavsko palnino s sankam,dol se pa pelemo.No Ron zraven skače ampak vseeno 8)

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #445 : 11 Februar 2006, 19:36:39 »
O, držimo pesti, da Neonova draga resnično pričakuje.  :) Drugače pa vsaj namigni, na katero črko naj bodo imena, da se bomo vedel o čem razpisat.  :)

Pa še čisto mimo eno vprašanje informativne narave: A kdo ve, če se po hrvaško novofundlandec napiše newfoudland, se pravi brez enega n-ja?  ??? Sem na eni hrvaški strani gledala in  sem bila najprej sigurna, da je napaka, potem pa vidim, da čisto povsod tako piše.  :o  ::)

Lp

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #446 : 11 Februar 2006, 20:04:30 »
Ej nimam pojma glede črke. Vi se samo razpišite. Sicer čakam možno bodočo lastnico za kak predlog ampak bomo videli. Možno da bodo na A če bom dala predlog ki bo čisto moj bo N ali S, všeč so mi tudi črke D, I, L, M, P, R T, U, V, Z, Y in ostale  ;D :D ;) ;) ::) :-[

Bom vprašala kako je s pisanjem. Men se glupo čuje  ??? ???Mogoč je pogovorna varjanta. Kokr se js spomnem je njufek po hrvaško Novofundlander. Bom vprašala pa povem.

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #447 : 11 Februar 2006, 21:53:19 »
Lastnik bratca od Ambre-Bena(iz Zadra) ima na njegovem albumu napisano: Newfoundlander Ben.  8) samo toliko no ;)

Glede imen, Neyka ti samo povej bomo začeli s predlogi :P

sarci

• *
« Odgovori #448 : 12 Februar 2006, 03:57:05 »
M|my, sem gledala mal tvoj album .. in mi je Ambra ful vsec .. ;) http://marusambra.moj-album.com/slike/774325/iyGR612IlIsBVpYy.v.jpg tale slika je pa najbolsa .. Lepoticka :)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #449 : 12 Februar 2006, 12:23:34 »
Glede imen, Neyka ti samo povej bomo začeli s predlogi :P

Kaj še čakate?!? Tema imena za njufka sameva  ::)

Ambra je pa res ena mala lepotička. Cuker na 10