Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1868835 krat)

*AJKA*

• *
  • Ajčika
Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #5250 : 06 Februar 2010, 12:31:38 »
Vse najboljše dedku Neonu želi tudi Ajka in mu pošilja koš slinastih poljubčkov!  :-* :-* :-*

Macika

• *
  • Spol: Ženski
« Odgovori #5251 : 14 Februar 2010, 12:41:54 »
Hei

Imam eno vprašanje...kateri je v Sloveniji zelo znan vzreditelj novofudlancev, ki pričakuje mladičke? Rabim za prijateljico  :)

Hvala

Barbara

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #5252 : 14 Februar 2010, 14:53:09 »
Punce hvala! Čestitke prenešene  :)

Macika, kdo ima leglo nimam pojma, če govorimo o nekem znanem vzreditelju mi pa pade na pamet Oton fantur, psarna Ursinus Velutus

Taj

• Super Pesjanar
  • - Berni Taj -
« Odgovori #5253 : 14 Februar 2010, 15:45:58 »
Hei

Imam eno vprašanje...kateri je v Sloveniji zelo znan vzreditelj novofudlancev, ki pričakuje mladičke? Rabim za prijateljico  :)

Hvala

Barbara

Barbara, priporočam samo, da se prijateljica fejst prepriča o psičku, preden ga vzame... saj se zna zgoditi, da te kdo fejst nesramno zafrkne in te naplahta, kot si dolg in širok, vsaj tako se je zgodilo pri našem primeru, ko smo vzeli Čarno od Neyke... ;) Grdo, grdo... :-X
Je kar hudo gledat psa, ki pije vodo tako, da ima nos potopljen pod vodo za cca 3-4cm... in da pes celo težko vzame priboljšek iz roke...:-\

V glavnem, preglejte mladiča od glave do pete! Čeprav je verjetno ta vzreditelj kaj bolj resen... predvidevam. Ampak malo previdnosti vsekakor ne more škodit. ;)

Macika

• *
« Odgovori #5254 : 14 Februar 2010, 16:24:52 »
Hvala obema!  :-* Sem posredovala informacije naprej!

Tina, bom še posebej naročila, naj bodo res pozorni pri izbiri mladička!

TOBI

• *
« Odgovori #5255 : 15 Februar 2010, 08:20:47 »
Macika, kolikor jaz vem, so parili tudi v psarni Lacrima Negra-Marjana Štempihar. Mladiče pričakujejo predvidoma marca, tako, da bi sedaj že morali kaj vedeti...
(naslov in kontakt te psarne pa sta na strani SKVPM- so pa to tudi zanesljivi vzreditelji-jaz si ne bi pomišljala vzeti mladiča od njih!)

SABINA

• *
  • Živi in ne misli na jutri!
« Odgovori #5256 : 16 Februar 2010, 15:26:11 »
Včeraj je naš mali kosmatinec praznoval svoj drugi rojstni dan!  :o

Naredili smo mu zelooo slastno tortico.... zelo mikavno :-|~

Skupaj sta jo pojedla v trenutku :D

Sledilo je živahno razvedrilo na snegu

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #5257 : 16 Februar 2010, 18:36:38 »
Vse najboljše!  :-*

Kast

• *
« Odgovori #5258 : 17 Februar 2010, 08:52:34 »
Sabina kot vedno lepe slikce  :)

Vse najboljše tvojemu kosmatincu  :)

SABINA

• *
« Odgovori #5259 : 24 Februar 2010, 15:23:34 »
T.M.T oz. Tjaša
vse najboljše za tvoj praznik

TOBI

• *
« Odgovori #5260 : 25 Februar 2010, 10:03:52 »
Joj, mi pa malo zamujamo!  ::) Čestitke vsem dvo in štirinožcem!!!!

Kaj pa kaj vaši njufiji počenjajo v teh (blatnih) dnevih? Moram se pohvaliti, da sem Tedija naučila, da lepo počaka pred vrati, da mu zbrišem šape (oz. kar celega :o), ker drugače imam hišo poštempljano od velikih in malo manjših tačk, da sploh ne "folgam" brisat.(v takih primerih si res želim, da bi psi ostali zunaj, ampak kaj, ko pa tako milo gledajo... ::)).

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #5261 : 25 Februar 2010, 10:59:55 »
Malo pozno ampak Tjaša vse najboljše!  :-*

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #5262 : 25 Februar 2010, 18:44:31 »
Hvala vsem :)

SABINA

• *
« Odgovori #5263 : 04 Marec 2010, 11:06:58 »
Barbara, tvoj praznik danes je, zato ti voščimo iz srca,
Bruno pa te naj še naprej razveseljuje in kakšen slinast poljubček da.

Kast

• *
« Odgovori #5264 : 05 Marec 2010, 09:30:29 »
Barbara, tvoj praznik danes je, zato ti voščimo iz srca,
Bruno pa te naj še naprej razveseljuje in kakšen slinast poljubček da.

Gabi  :)

Ej, še tukaj vse naj naj tudi z moje strani.

SABINA

• *
« Odgovori #5265 : 05 Marec 2010, 10:20:27 »
Joj, voščilo je res namenjeno Gabi,
Barbara, ti prideš pa drugič na vrsto.

najvecjazelja

• *
« Odgovori #5266 : 13 Marec 2010, 12:51:27 »
Waaaaw.Lepi so vaši njufkoti ;D :o
Jaz imam pa eno vprašanje.Pri sestrični so se po dolgem premisleku odločili da bodo imeli njufkota.Zmenili so se tudi da bo z rodovnikom.Vsi smo že iskali po internetu in nam nobene psarne ven ne vrže :( ??? Zato bi rabila pomoč kje ste vi vaše njf/$ote kupili in pa še zanima jih prb. cena.Sem pa vesela da je od mami brat bolj zaveden kot moja mami(  :'( ) in da ve da ga je najboljše kupiti z rodovnikom :)
Hvala za odgovore!

Lp, Zala in Neža

Ingrid

• *
« Odgovori #5267 : 14 Marec 2010, 10:07:01 »
Najvecjazelja, 2 najboljši psarni v Sloveniji sta Lacrima Negra in Ursinus Velutus. Pa tudi mladiče imajo trenutno, tako da jih lahko mirno kontaktiraš in si ogledaš mladiče (naslove in tel. št. pa najdeš na spletni strani SKVPM).

TOBI

• *
« Odgovori #5268 : 16 Marec 2010, 09:15:01 »
Ha-ha, lani, ob tem času, ko sem jaz iskala mladiča, pa ni bilo še nič gotovega-sem se kar načakala, da sem prišla do moj´ga Tedkota. Tako, da če kdo razmišlja o njufku-imate sedaj sijajno priliko, da dobite mladiče iz zares kvalitetne vzreje: mislim tako glede lepote kot glede zdravja. Morda bodo ti mladički sicer nekoliko dražji ampak verjemite, da se izplača, saj boste vedno imeli oporo in pomoč v vzreditelju. Je pa sicer še nekaj: nobeden od teh vzrediteljem vam ne bo prodal mladička kar tako, na lepe oči-morali boste iti na obisk k vzreditelju, se predstaviti, povedati veliko o sebi in odgovoriti na nekaj vprašanj, dobrodošli boste, da pridete čimvečkrat pogledat psico in mladiče, vzreditelji bodo pa z veseljem odgovorili tudi na vsa vaša vprašanja; ampak to ni noben bav-bav-je edini način, da odgovorno kupite njufka oz. ugotovite, če je ta pasma sploh za vas. Jaz recimo, sem bila strašno nestrpna, kdaj bo že mali njufek pri meni in sem skoraj tedensko hodila na oglede k vzreditelju, da sem lažje dočakala. In na teh obiskih sem zvedela ogrooomno, ampak res ooogrooomno o pasmi, o potrebah teh čudovitih psov, kaj lahko pričakujem in kaj nikakor ne...sem se načvekala za par let vnaprej :o!

Ingrid, dobrodošla na forumu-imaš ti tudi njufka?

TOBI

• *
« Odgovori #5269 : 16 Marec 2010, 09:44:47 »

Pa še malo mojega pesjančka: Tedi je na slikah star skoraj 10 mesecev, drugače pa še malo, pa jih bo 11 :o. Ne morem verjeti, kako hitro gre čas, lani pa se mi je zdelo, da sploh ne morem dočakat, da se bodo mladiči sploh skotili :)

Tedi in Pančo (kuža moje sestre-zelo posrečen mešanček)

SABINA

• *
« Odgovori #5270 : 20 Marec 2010, 20:12:07 »
živjo,

danes je pa prav poseben dan, Sona praznuje svoj četrti rojstni dan.
Bodi še naprej moja pridna in nežna pupika.

Sona in Carlos

naredimo še en posnetek zunaj, potem pa ....

po končanem slikanju, pa si privoščimo pojedino

Ingrid

• *
« Odgovori #5271 : 21 Marec 2010, 19:30:54 »
Ingrid, dobrodošla na forumu-imaš ti tudi njufka?
[/quote]

Ja, Tobi, tudi meni dneve popestri njufek.  :o Njegovo ime je Athos, star pa je 2 leti.

TOBI

• *
« Odgovori #5272 : 22 Marec 2010, 09:58:37 »
Draga Sona-vssseeeeeeee naaaaaaaaajboooolllljjjšššššš eeee!!!  :-* :-* :-*

Ingrid, me veseli, da si tudi ti njufkasta :o. Od kod pa je Athos? Je to njegovo rodovniško ime? Pokaži nam kako njegovo slikico!

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #5273 : 22 Marec 2010, 12:59:02 »
Sona vse najboljše!

TOBI, čupca še vztraja  :o :-*

TOBI

• *
« Odgovori #5274 : 22 Marec 2010, 13:08:14 »
Neyka  :o :o, ja čupca še vztraja, ampak mislim, da je trenutno že manjša od tiste na slikah  :'( :( ;) je pa še vseeno ;), ker pazimo na njo in je nekako ne uničujemo tako kot je bilo rečeno, naj jo... 8)

Ingrid

• *
« Odgovori #5275 : 24 Marec 2010, 07:27:19 »

Od kod pa je Athos? Je to njegovo rodovniško ime?

Tobi, Athos prihaja iz psarne Lacrima Negra, C leglo.

najvecjazelja

• *
« Odgovori #5276 : 26 Marec 2010, 17:18:13 »
Hvala za tisti ogdgovor,mislim da en mesec nazaj. Moja sestrična bo očitno morala počakati do naslednjih legel njufijov.
Imam pa še eno vprašanje.Koliko ste dali za vaše njufkote in kje ste jih kupili.Da ne boste mislili da me samo to zanima,me ne,ampak je pa odgovorno vedeti če si lahko sploh privoščiš psa :) Namreč nekako tudi jaz doma prepričujem ;) Potem pa sta proti za rodovniškega,ker preveč stane po njuno ::) :( Pa pravita da so tudi nerodovniški psi lahko čisto v redu. Ah..... Upam da jima vsaj delno dokažem da sem sposobna skrbeti za psa ko ga bo sestrična dobila.

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #5277 : 27 Marec 2010, 01:39:01 »
Zdaj mam pa tega dost!! >:(

Tistega brezvezneža,  ki mu grem očitno tako na žolč ali pa mu res moj Atum deluje tako usmiljenja vreden, da mora limati oglase, da se moj Atum oddaja/prodaja/pari vljudno prosim, da s svojim početjem preneha. Če ne bo temu sledila druga taktika. Na začetku je bilo še smešno, zdaj mi pa počasi dviguje deklc, še bolj pa folk, ki me klicari ob pol polnoči če res oddajam "njuvofurlamanca" ::) Predvidevam, da je zvesti bralec tega foruma, glede na to, da se v oglasih pojavljajo podatki, ki so bili zapisani edino tukaj in objavljene slike, ki so bile napopane edino na tem forumu, v javnem albumu so pa pod zasebno.

Tako, da osebku z tako mehkim srcem, ki bi moji ubogi pasji dušici tako rad priskrbel - citiram "lastnike, ki bi ga bili vredni" priporočam, da svojo energijo raje vloži v iskanje novih domov psom, ki ga v resnici potrebujejo. Bo bolj pametno. Če pa obstaja takšna skrb, so pa na voljo tudi vse pristojne institucije, jih z veseljem povabim na obisk, da mi pomagajo najti tisto "ketno za bika", na katero je baje priklenjen. Sama je namreč ne najdem, pa bi kdaj prav prišla, za lopnit z njo kakšno takšno gobezdalo.

In ne, tudi zvodnika se ni treba iti mojemu psu - če obstaja pa izrecna želja po parjenju pa vljudno vabljen na parjenje - z mojimi bulerji!  >:D

TOBI

• *
« Odgovori #5278 : 29 Marec 2010, 10:59:17 »

KAAAJJJJ!?! >:( ??? ??? A to se tudi lahko dogaja? Joj, Nelly, groza! Ampak take stvari so pa res več kot nesramne! Pa ne moreš ugotovit, kdo to dela? (Oz. upam, da veš, kdo in ga boš lahko ustavila...) Ufff! Vsekakor upam, da boš rešila zadevo!

Sem pozabila-Čestitke Soni!!!!

najvecjazelja, njufki od vzrediteljev, ki smo jih omenjali više zgoraj stanejo okrog 1000 EUR  oz. še malo več, kar je v bistvu normalna cena za rodovniškega mladiča, v katerega je vzreditelj vložil veliko truda. Zagotovo se splača, ker za to ceno dobiš karakterno in vizuelno tipičnega mladiča, ki bo po vsej verjetnosti tudi zelo zelo zdrav! Ob prevzemu mladiča že npr. veš, da nima cistenurije in problemov s srčkom (vzreditelj že opravi določene teste pri mladičih v leglu in zato jih ti ne rabiš delati naknadno). Potem pa dobiš še cel kup dodatnih informacij in tudi kasneje ti tak vzreditelj vedno stoji ob strani in svetuje glede hrane, veterinarjev, razstav, vzreje ipd. Sem sicer prepričana, da je v Sloveniji še kak vzreditelj ali dva, ki sicer ni tako znan, ampak se prav tako trudi in je zanesljiv, ampak tudi njegovi mladiči so zagotovo rodovniški in stanejo okrog 1000EUR! Ker na koncu te tak dražji mladič pride veliko ceneje kot pa kak drugi iz sumljive vzreje, kjer s tem, ko plačaš (pa niti ne tako malo!), podpiraš "vzreditelja", ki muči psico, ker jo pari vsako gonitev oz. pari psico in psa z zdravstvenimi problemi (ki se lahko odrazijo šele na njunem potomstvu-starša sta pa samo na videz zdrava!!!), ki ga baš malo briga, kaj bo z mladiči kasneje, ki morda že v leglu ni skrbel v redu za psico in mladiče in so vsi izčrpani, mladiči pa imajo kasneje cel kup zdravstvenih in značajskih problemov... In takšen vzreditelj bo poln sladkih besed o svoji vzreji, ko pa kdaj kasneje potrebuješ kak nasvet, pa kar izgine! Če želite kupiti novofunlandca, zagotovo kupite rodovniškega, pa čeprav ga ne boste razstavljali, ga morda kastrirali ali sterilizirali...med drugim tudi zato, da s svojim denarjem podprete človeka, ki se trudi delat v dobrobit pasme in svojih živali, ne pa nekoga, ki mu gre samo za denar oz. nima niti malo znanja o vzreji in se niti ne potrudi, da bi se stvari lotil tako, kot je treba. Če ne mislite dati toliko denarja za psa, se vprašajte, če boste lahko kasneje pokrili vse stroške, ki pridejo skupaj s psom, s takšnim iz sumljive vzreje pa še posebej. Če nekdo že vzreja "novofunlance" iz ljubezni :-\ in ker so rodovniški samo za snobe, pa naj vam mladiča podari! Tako boste prišparali za kasnejše obiske pri veterinarju, takšen "vzreditelj",  pa tako in tako ne rabi denarja, ker je imel minimalne stroške z leglom! Ne podpirajte "vzrediteljev", ki to niso, ker s tem podpirate mučenje živali in delanje škode pasmi! Kako boste vedeli, če bo nerodovniški njufi zrasel v to, kar si želite? Vzreditelj lahko še tako zatrjuje, da sta oba starša čistokrvna-pri mladičih, ki so sicer zelo podobni mami, ne morete vedeti, če ni oče morda sosedov stari nemški ovčar s strašno displazijo! Mešančkov je vse polno po zavetiščih in zanje je že tako in tako težko najti dober dom-ni fer, da nekdo producira mešance pod pretvezo, da so čistokrvni, da jih lahko dražje prodaja! To je snobovstvo, ne pa rodovnik!
Sem se malo razpisala...najvecjazelja, to ne leti nate, se mi zdi, da ti veš, zakaj se gre, ampak vse preveč je ljudi, ki nimajo pojma, kaj naredijo, ko dajo kar precejšen denar za "domačega" mladiča...na žalost!

Ingrid, Athos je torej bratec od Carlosa!!! :o Če lahko malo ugibam: je njegovo rodovniško ime Cambises? (Ne vem točno, kje sta 2 s-ja... :-[)

Ingrid

• *
« Odgovori #5279 : 29 Marec 2010, 19:54:57 »
Najvecjazelja, tako kot je že TOBI napisala, stanejo rodovniški njufki od 1000 EUR naprej. Mogoče se na prvi pogled to zdi precej, vendar moraš ob tem pomisliti tudi na prihodnost - vsakomesečni stroški za prehrano, vsa cepljenja, v primeru, da je karkoli narobe, dobiš še "ogromen" račun pri veterinarju,... Sama sem tudi enkrat naredila okvirno oceno, koliko "zapravim" za svojega črnuha letno (hrana, priboljški, cepljenja, igračke, pripomočki za nego,... - pač osnovne stvari, ki jih naj bi imel), in cena se krepko približa ceni nakupa mladiča (pa bog ne daj, da pride še do kakršnihkoli hujših zdravstvenih težav). Tako da je prav, da že na začetku dobro premislimo, če smo sposobni vse to psu zagotoviti.  ??? poleg tega pa tudi nerodovniški potrebuje hrano, nego,... - pa smo spet pri istih stroških (ki so v tem primeru vsekakor večji od cene nakupa psa - pa jih bomo lahko pokrili?).  ::)
Pa ne sedaj misliti, da delam antireklamo za njufke, daleč od tega, prav vesela sem, da se ljudje odločajo zanje (rodovniške, seveda), saj ti res zlezejo pod kožo. Je pa odgovorno (predvsem do psa), da prej premislimo, če mu lahko nudimo kvalitetno življenje.

Najvecjazelja, vsekakor te spodbujam, da ostaneš pri želji po rodovniškem psičku (pač katerekoli pasme).  :)

Ja, TOBI, Athos je Carlosov bratec. In ja, njegovo rod. ime je Cambyses - če se prav spomnim, si ga spoznala na ljubljanski razstavi (saj si bila tam s Tedijem?).  ;)