Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1876890 krat)

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Spol: Ženski
  • Newfing through life!
    • krace
Re: Novofundlandec
« Odgovori #540 : 20 Februar 2006, 18:20:48 »
Jaz za improvizirano grooming mizo uporabljam dva lesena podstavka (mi pravimo kabaleti, to je tisto na kar se da hlod, ko se ga seka, žaga  ;) ) in čez ta dva podstavka pa položim leseno desko. Šadu podstavim stolico in kar sam gor skoči, brez bojev in prepričevanja.  ;D

Nelly, jaz ti glede tvojih problemov svetujem isto kot Mimy. Če ga boš hodila tolažit, ko bo jokal, bo samo še slabše, ker se bo pač naučil, da z jokanjem lahko povzroči tvoj prihod.  :)

Katja, Buca ti pa skoz neke probleme dela.  :D Mogoče si pa preveč popustljiva...  :)  Drugače, če na sprehodu noče priti, je najboljša rešitev 10 m štrik, priboljški pa še kliker, če ga imaš. Sicer ti bodo pa to itak vse v šoli razložili (najbrž).

Lp

S1b

• *
  • Spol: Moški
« Odgovori #541 : 20 Februar 2006, 18:31:10 »
Dans sva z sibom srečala enga velzgaaaa njufkota... Sta čist znorela in sta laufala gor pa dol  :D . Za spremembo sib ni ležal pod psom ampak nad njim hehe  :D.

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #542 : 20 Februar 2006, 18:48:27 »
Na sprehodu pomaga tudi skrivanje. Naj bo ona pazljiva nate, ne obratno. Takoj, ko ni vec pozorna nate, se nekam skrij. (v kaksno grmovje, za vogal, ...) Prej ali slej te bo pogresila in zacela iskat :) in pocasi se bo naucila, da ni samoumevno, da ti hodis za njo 8)

katja123

• *
« Odgovori #543 : 20 Februar 2006, 19:13:44 »
Drugače s komando sem nimam nobenih problemov.
Samo zdaj, ko so se miši odtajale  >:(, ji pa niti priboljški, niti kliker, nič, nič ne pomaga. Bom res štrik kupila. Ker tole kopanje po tem blatu, ne pelje nikamor.  :-\

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #544 : 20 Februar 2006, 22:36:30 »
Katja mladička raste. Neon ko je bil čisto mali je šel mogoče 10m stran od mene in na priklic takoj k meni. Pol se je pa čedalje bolj oddaljevbal (njufi firbec), priklic je bil muka... še zdej ni čist dobr in včasih kar odtava...ampak se ga da prepričat da pride za mano ko mu pobegnem med njegovim zavzetim ovohavanjem kake travne bilke  ::), s tem da noro ploskam in poskakujem ko pride k meni, da ni vedno enoličen sem in piškot, ampak malo raznolikosti, ki se je pes razveseli, obvezno malo norenja po priklicu preden gre v pesjak, piškotki, ki niso vedno isti,.... Uglavnem igram dost na raznolikost in na nekaj lušnega ko k men prileti. Sicer ko vidi pse nisem zanimiva za nič na svetu ampak miške in večina ostalih motečih zadev pa pusti in pride.

Mimy drgač dobr nasvet kako utišat male cvilkote. Predvsem pazit na to, da greš k pesjanu in ga pohvališ ko neha cmevkat. Bo hitro skapiral, da če je tiho si ti zraven, če pa smevka te ni.

Za mizce pa še nč ne vem.

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #545 : 21 Februar 2006, 15:35:57 »
Hvala vsem za nasvete!

Smo preizkusili pa nekako deluje. Nekaj casa tuli, potem se pa zmatra in zaspi. Ampak ne vem koliko casa ga se ne upam pustiti zunaj..je se premajhen.

Ima pa nas bucman album, ki je samo njegov.

http://atumpetovio.moj-album.com/

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #546 : 21 Februar 2006, 15:44:39 »
Nelly, pa saj ni treba da je zunaj. imej ga v prostoru kjer vas ne bo motil. Pa saj to pasje jokanje traja max. kakšen teden, samo dopovej mu da s cviljenjem ne bo ničesar dosegel. Lahko ga pa zamotiš tudi s kongom ali pa kupi suha svinjska ušesa, mladički se itak takoj utrudijo, malo bo grizel pa bo že zaspal :D :D no poskusi ;)

LP

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #547 : 21 Februar 2006, 16:14:57 »
http://atumpetovio.moj-album.com/album/2286751/?os=2287026

Super je :D

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #548 : 21 Februar 2006, 16:34:14 »
Ja smo poskusili. Drugace je trenutno se v hisi, ga pa pocasi navajam na pesjak. Danes je bil pol urice tem, naprej sva se malo igrala potem je bil pa sam nekaj minut. Konga ima, igrack tudi dovolj, svinska usesa pa tudi ;) Ker je to njufko gremo po sistemu...pocasi in sigurno ;) Ampak igra se toliko casa dokler se igras se ti z njim, samemu igracke se niso zanimive.

Ja drugace je pa prav faca tale nas mali. ;)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #549 : 21 Februar 2006, 23:24:06 »
Mogoče lahko poskusiš v kong dat večji kos hane, da se bo matral z njim da ga dobi ven. MOgoče bo igačka pol zanimiva.

Jaz sem danes gledala za Neona žogco, ki je pol iz gume, pol je pa kot ena gumjasta mreža čez in na vrh je mal večja luknja za hrano not tišat. Na koncu sem pogruntala da je zadeva tko škrt narjena da jo bo samo pogledal pa bo razpadla. Kaj nej mu kupim? Za kong res nimam denarja  :-[ Zaposlit bi ga pa vseen bilo dobro, ker mi gre na živce, da prespi večji del ko me ni doma pol me pa v tistih dveh urah ko sem z njim (včasih ne zmorem več  :-[) od začetka požre, potem pa neha šmirglat in prešnofa kokr se največ da ker pol je treba spet v pesjak ali pa ležat na štenge, samemu se pa ne da niti okrog hiše kaj šele šnofat. Zdejle ma svojo cofko (ogromna brisača z vozlom na sredini  :-[ ::)) ki jo obožuje. Ampak dokler sem se pripravljena jaz z njim igrat, ko pa je sam jo uporabi za povšter, pa še kmalu bo šla v franže. Odločla sem se da nabavim vrv za vlečenje. OK ampak to bo za igranje in učenje, samemu pa če jo pustim bo spet nezanimiva. Kaj nej pa mu dam da se bo sam mal zaposlil. Prva rešitev so kuhane kosti. Ampak to spet traja pol ure da jih poje, pol bodo pa spet zanimive sam ko se boma lovila za njih. Kosti iz goveje kože niso zanimive. Men že primankuje idej   :o :o

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #550 : 21 Februar 2006, 23:48:54 »
Kupi "fals" kong, so bolj poceni. (Ceprav meni Grin ne pogleda konga, ce ni notri hrane. Sploh.)
Boomer ball bi kar znal zdrzat (ta stvar za lovit brikete ven), samo so ful dragi. Jaz sem nekaj casa jemala plasticno flaso, notri dala brikete in izrezala par luknjic, da je moral kotalit, da so ven padle. Pa steklenice od jogurta (tisti Dukat) tudi trajajo ene 5 minut, ker jih je treba odpret in potem jogurt (kar ga je ostalo) ven polizat.
Kaksno vecjo kost, mogoce. Recimo, celo govejo stegnenico.

Pa ce ga za pol ure zaposlis, je ze ful! Pri nas gre vse v 5 minutah... (pri obeh)

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #551 : 22 Februar 2006, 07:02:39 »
 :P  Indija tudi igračke ne zanimajo ne vem koliko, ampak če sem jaz zraven, si pa vse naenkrat stlači v gobec pa leta okol, da ga bom jaz lovila pa da mu bom vzela žogce pa da mu jih bom metala    :D   :P včasih jih šmergla učasih pa čist nič. Dost bolj všeč mu je kakšna kost   ;D če vidi mamico s kostjo bo spustil vse igrače pa letel tja    ;D (ker pes pa ne??)

katja123

• *
« Odgovori #552 : 22 Februar 2006, 07:32:12 »
Če naši daš stegnenico za glodat, je cel dan ne vidiš.  ;D
Drugače pa najraje šiba za eno rdečo žogico. Tenis ogice mi je vse uničila, ta je pa ena specialna. Iz zelo trde gume.  Pa s tisto zavozlano špago se tudi rada igra.

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #553 : 22 Februar 2006, 09:11:02 »
Pri nas je tako.Tisto urco,ko sva na sprehodu (popoldne) je ves vesel,da lahko leta (čeprav imamo trenutno odpoklic na nuli in je ves čas privezan).Potem je vrv za vlečenje sveta in pol urce ga s tem zamotim.Jutri grem po nov frizbi,ker ga je vsaj to do konca zmatralo in je potem ves utrujen,da gre spat :D.
Dopoldne,ko nas pa ni pa ves čas gloda neko žogico,ki je že čisto boga.Pa staro "fuzbalko" muči :P :D.
Sedajle,ko bo tudi več dela zunaj gre vedno z atijem---še posebej rad se pelje na prikolici ::).Pa ko se jaha gre vedno zraven (trenutno na sloči še 2 tedna do žrebitve tako,da se ne jaha.Pa tudi teren je bolj :-\,čeprav je zdaj že bolje,ko ni snega).

Drugače pa Neyka,kupi ponaredek konga.so občutno cenejši...samo koliko bo zdržal pri taki mrcini kot je Neon.Ker mislim,da ponaredki so samo ene velikosti,nisem pa 100%.

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #554 : 22 Februar 2006, 11:56:48 »
Kupi "fals" kong, so bolj poceni. (Ceprav meni Grin ne pogleda konga, ce ni notri hrane. Sploh.)
Boomer ball bi kar znal zdrzat (ta stvar za lovit brikete ven), samo so ful dragi. Jaz sem nekaj casa jemala plasticno flaso, notri dala brikete in izrezala par luknjic, da je moral kotalit, da so ven padle. Pa steklenice od jogurta (tisti Dukat) tudi trajajo ene 5 minut, ker jih je treba odpret in potem jogurt (kar ga je ostalo) ven polizat.
Kaksno vecjo kost, mogoce. Recimo, celo govejo stegnenico.

Pa ce ga za pol ure zaposlis, je ze ful! Pri nas gre vse v 5 minutah... (pri obeh)

No ja sej za kong je men važno da je zaa hrano not dat, da se mi bo mal matral pa se zaposlil. Kje pa lahko ta ponaredek dobim? Tukano Ljubljana al pa Mr. Pet (kje je ta v LJ?)

Kosti mu dajem pa po tri mal večje tak da za pol ure je. Stegnenica ni slaba ideja...sam kako nej to skuham. Nekak mi ni do tega da bi srovo dajala.

S flašo sem že problaa tud jaz, ampak Neon je pač Neon in seveda sam pokrovček dol odšravfal pa postavu flašo na glavo in pojedu padle brikete  ::) Se pravi 5 min. Jaz bi pa rabla vsaj uro, uro pa pol za zaposlit. Tok da res ne spi skos al pa se ne sprehaja zdolgočaseno po pesjaku.

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #555 : 22 Februar 2006, 12:04:28 »
Neyka jaz sem konga kupila (ponaredek, samo tok da vidim kok bo zanimiv) v tukanu, pa je bil nekaj cez 500 sit. Samo je mala varjanta, tisti vecji so nekaj cez jurja. V mr.petu imajo pa samo originale pa so od 5 tisoc naprej. Tako da za probo je pomoje res boljsi ponaredek, da ne vrzes toliko denarja skozi okno. Kako zgleda si lahko ogledas v albumu, na tisti sliki kjer atum spi v hisici.

Kaj pa kakšne vrvice, ki imajo nakoncu igraco? Ce rad vlece je mogoce tudi varjanta, da mu navezes na pesjak pa se potem z tistim zamoti. Drugace pa jaz tudi moje nisem mogla z nicemer zamotiti.. ona kadar je bila sama je najraje spala.

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #556 : 22 Februar 2006, 12:19:14 »
Rad vleče z mano. Da bi sam kako igračko pogledal...ah kjeee. Res najraje spi sam men to ni všeč pa bi rada neki spacala skupi. Če ne bo šlo pa pač ne.

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #557 : 22 Februar 2006, 12:25:02 »
Nelly si v petek dopoldne kej v LJ...načrtujem dan zapravljanja za pasje zadeve v Tukanu pa rabim družbo  ;) :)

Drgač pa iščem lastnico Neonovega bratca Norda, rodovniško Nila, ker mi je ratal pozabit njen mail al pa le-ta ne obstaja več. Če joo kdo pozna nej ji prosim posreduje moj mail al pa sporoči meni njenega. Ime ji je Mojca.

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #558 : 22 Februar 2006, 12:39:19 »
Neyka v petek nisem nic v lj, ,ker mam pocitnice. Lahko pa sem, ce najdem varusko za Atuma ;) Ker mala barabica joka ce grem samo v trgovino, nihce drug ni dovolj dober za njega, kljub temu da ni sam in ga vsi strezejo od spredaj in zadaj.

Od neona brateca pa ne poznam. Poznam samo Neona in Atumovo mamico.

Gremo na privat.. pet brat maile.

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #559 : 22 Februar 2006, 19:03:42 »
Ma pusti bogega psa da spi ;D ;D ;D LOL

Fals konge imajo v Tukanu, ja. Ce bos v Ljubljani, in mislis kupit tudi kaksno spagasto zadevo, je na Trubarjevi Vrvarna, kjer se baje bolj splaca kupovat vrvi kot v zivalskih trgovinah (ceprav nisem se preverila).

Kako skuhas stegnenico... ja, mogoce ti jo lahko ze mesar razseka na pol pa das potem dve kuhat v najvecji lonec... kaj pa tiste votle kosti, ki imajo mozeg notri...
V nedeljo sta bandita dobila vsak svojo tako kost iz juhe, in je ful trda + Grin jo se danes oblizuje, ker je bil mozeg notri ;)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #560 : 22 Februar 2006, 20:12:35 »
Ja js kuham goveje kosti ki so tut bol velke pa tde in ma tut kasnej še vesele z njimi ampak sam v moji prisotnosti. Bikovk pa nekak ne dobim tak da bom kar pr teh ostala pa probala tist kong staknt. Kok deleč pa je ta Trubarjeva stran od Tukana al pa od železniške?

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #561 : 22 Februar 2006, 21:06:44 »
Sploh ne vem, kje je Tukano v centru ???
Trubarjeva je tista, ki gre iz Presernovega trga ob Ljubljanici (za hrbtom Presernovega spomenika).

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #562 : 22 Februar 2006, 21:40:30 »
Tukano BTC sem mela v mislih  ;)  :) No družbe ne rabm več. Sprememba plana...gremo male dogice gledat   ;D ;D ;D

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #563 : 26 Februar 2006, 13:44:13 »
Mi smo pa booogi...smo namreč dobili nov satelitski sprejemnik  ::) Sprejem ma totalno zanč skos spi, ne mara nbenga folka okol sebe edin jaz sem še koker tok simpatična.  >:( >:( :-[

Sej je kr revčk.

Če se ne motim je ena izmed članic včeraj prišla do svojega malega njufka...bi blo fajn če bi kako slikco dobili pa kako predstavitev  ::) :) ;)

Drgač sem pa iz LJ prvlekla kong pa vrv za vlečt. Oboje se je izkazalo kot neki najbolšga. Zarad konga ni spal celo noč očitno, zdele pa kljub ovratniku spi ko top. Vrv (v nadaljevanju cofka) je pa najbol zanimiva ko sem jaz zraven, ko me pa ni je pa tut za prvo silo zanimivo cufat tiste vrvice pri strani.

Jaoooj ta moja bučka. Kaj vse si ne zmisli.

Še ena satelitska fotka (trenutno ne more bit v pesjaku ampak je v kleti, kjer pa noče ležat na svojme placu pa če je nevem kaj  >:()

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #564 : 26 Februar 2006, 16:39:01 »
Bozcek Neon :-\ a to ma zaradi tacke? Kong si pa kupila fals ali original?

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #565 : 26 Februar 2006, 18:56:40 »
Ja zarad petga kremla k se ni in ni hotu začet celit. Če je blo že mal bolš je stopu v sneg al pa si zlizal krasto dol. In sem mela včeri dost pa povila. Pa se je izkazalo da mu ni tok napoti pa sem brez ovbvratnika pustila. Opolnoči sem bla nazadne pr nemu je bla zadeva še cela. Zutri ob 7 pa povoj v franžah  >:( Zdej je pa satelite boy  :'( :'( Ampak ga neprestano hvalim kk je fancy (besedo pozna iz razstav pša za urtejanje in ve da to pomen da bolš ni bil še nkol) pa je tut mal bol živahn že s temle. Ampak sam vprič mene. Ostalih še vedno tut vidi ne.

Kong sem pa fals kupla
pa se super obnese. Tut prazn je zanimiv celo z ovratnikom. Je prov smešn ko se ga trudi iz tal pobrat. Tista navlaka k se jo pa na prvi sliki vidi oko (smetje pa drva je pa tut posledica ovratnika  ::) Ker dele mu skos pometam pa pucam (kurlinca pač) da ne bi še kej na učke udarlo (je meu operirane zarad zavihane tretje veke pa smo kar neki časa zdravli solzenje). Ampak je prov vztrajen z razmetavanjem  ::)

Vrv je pa tapisana, pa je dele kar mal na stranskem tiru. Ampak bo za skupno igro pol bol zanimiva pa za učenje.

Lilit v temi srečanje sem zasledila da maš namen Vono doma pustit...dele se pa mal dogovarjamo da bi blo pa njufi srečanje "v okviru" pesjanarja. A je nebi vseen prpelala?  ;D

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #566 : 26 Februar 2006, 18:59:51 »
Ma ne, saj je ne bom doma pustila... ma odvisno od njenega pocutja... zadnje case je ful taka boga... mislim, brez volje in tako... zgleda, da se kazejo stranski ucinki Medrola, kombinirano s starostjo :'(

Ce bo njufi srecanje, jo bom vzela s sabo :)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #567 : 27 Februar 2006, 01:37:07 »
Neyka, a imate sedaj kaj boljsi sprejem ko imate dodatni satelit ? :D

Šalo na stran... res je bogi Neon. Upam, da bo kmalu boljsi. Prav smili se mi... revcek  :(

Btw... a je kdo od vas sel z njufkom v pasjo solo? Pri katerih mesecih je pametno iti ter kakšne so izkusnje? Je bilo kaj uspeha ali ne? Ker rada bi dala cez vsaj zacetni tecaj (ali kako se ze imenuje ? ) odpoklic, sedi, prostor, poleg... take osnovne zadeve za normalno zivljenje.

Rada bi ga vpisala da se nauci vsaj osnovne poslusnosti, ker se prokleto zavedam kje mi je pri prejsni psicki spodletelo ... odpoklic je bil bolj sibka tocka ce nisem mahala naokoli z kilo cokolade  :D Pa tudi rada bi da bi bil vec v pasji druzbi (normalni, ker zadnje case srecujeva samo ene agresivce ), da se malo privadi... ker nasa je bila zaradi slabih izkusenj kot mladic kar agresivna do ostalih psov. Cisto nic njufkasta. Pri malem pa nebi rada, da se ponavljajo iste napake.

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #568 : 27 Februar 2006, 11:09:44 »
V pasjo šolo je najbolje iti čim prej! Mi smo Ambro če se ne motim peljali ko je bila stara 3 mesece ali 4. Super je! Samo glej da izbereš tako pasjo šolo, kjer ne bo prisile! Jaz bi sicer najraje hodila v pasjo šolo s klikerjem, pa saj ta "klasična" je čist ok, ker z Ambro doma delava s klikerjem, tam pa mi je bolj važno da se socializira.

Aja pa še to, meni je rekla vzrediteljica, naj jo do 4. meseca navadim na vse kar bo lahko naprej v življenju srečala, da ne bo problemov. tako da kar na ogled(krave, konji, kokoši...) :D

LP

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #569 : 27 Februar 2006, 19:36:21 »
Strinjam se z Mimy, da je najbolje dati vsakega psa, ne samo novofundlandce, čimprej v pasjo šolo. Čeprav z Indijem nisva bila na uricah igranja ali kako se že temu reče, priporočam, da bi šla. Ker se tam pač pes/psička igra z "vrstniki" pa se le tako navadi na pse itd. Potem pa v malo šolo, tu sva zdaj z Indijem.  ;D
Potem pa še nadaljevalne tečaje etc. :D

Glede teh ogledov smo pa z Indijem posrali, ker nismo nikoli šli gledat kokoši, konjev, zato pa imamo sedaj probleme. Recimo tista slaba izkušnja s konji, ko je Indi "galopiral" za njimi  :P ne vem ali se jih je tako bal, da je za njimi letal (v to dvomim), ali se je hotel z njimi igrati, zelo so ga privlačili in kar ni hotel priti k meni pa čeprav sem ga klicala  :( , na mačke ne pali ne vem kako, razen če letajo okoli boksa, so mu pa zelo všeč zajčki in če pustiš Indija odprtega in samega pa "zajčneku" bo cel dan stal tam pa lajal v zajce. No pri tem smo ga res orng posrali, ker ni ne vem kako navajen na razne živali. Ampak na pse smo ga pa vedno navajali.
Do mačk pa ni prijazen, zaradi tega smo dali našo mucko k babici, ker jo bi verjetno kar požrl, če bi jo pustil zraven njega.

Tako da, prav kakor Mimy ti tudi jaz svetujem, da Atuma čimprej seznaniš z drumi živalicami, da ne bo pozneje kakšnih problemčkov.

Lp, Nastja