Strinjam se z Mimy, da je najbolje dati vsakega psa, ne samo novofundlandce, čimprej v pasjo šolo. Čeprav z Indijem nisva bila na uricah igranja ali kako se že temu reče, priporočam, da bi šla. Ker se tam pač pes/psička igra z "vrstniki" pa se le tako navadi na pse itd. Potem pa v malo šolo, tu sva zdaj z Indijem.
Potem pa še nadaljevalne tečaje etc.

Glede teh ogledov smo pa z Indijem posrali, ker nismo nikoli šli gledat kokoši, konjev, zato pa imamo sedaj probleme. Recimo tista slaba izkušnja s konji, ko je Indi "galopiral" za njimi

ne vem ali se jih je tako bal, da je za njimi letal (v to dvomim), ali se je hotel z njimi igrati, zelo so ga privlačili in kar ni hotel priti k meni pa čeprav sem ga klicala

, na mačke ne pali ne vem kako, razen če letajo okoli boksa, so mu pa zelo všeč zajčki in če pustiš Indija odprtega in samega pa "zajčneku" bo cel dan stal tam pa lajal v zajce. No pri tem smo ga res orng posrali, ker ni ne vem kako navajen na razne živali. Ampak na pse smo ga pa vedno navajali.
Do mačk pa ni prijazen, zaradi tega smo dali našo mucko k babici, ker jo bi verjetno kar požrl, če bi jo pustil zraven njega.
Tako da, prav kakor Mimy ti tudi jaz svetujem, da Atuma čimprej seznaniš z drumi živalicami, da ne bo pozneje kakšnih problemčkov.
Lp, Nastja