Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1876126 krat)

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
  • Spol: Ženski
Re: Mladički novofundlandci
« Odgovori #600 : 03 Marec 2006, 11:03:33 »
Jaz bi tudi še enega :D

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
Re: Novofundlandec
« Odgovori #601 : 03 Marec 2006, 11:08:47 »
Mi smo našega Indija zmerli in ima 67 cm plečne višine. Za težo bomo pa vidli, ko bomo šli k veterinarju na naslednje cepljenje.

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #602 : 03 Marec 2006, 11:19:15 »
Nam je teža narasla ne približno 67 kg in se zdej trudimo obdržat  :D :) :)

Sunshine welcome in crazy on njufi  group  ;) ;)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #603 : 03 Marec 2006, 11:21:48 »
Ne dam  :P  ;)

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #604 : 03 Marec 2006, 11:28:23 »
nesramnca :P

Drugače pa čestitke Neonu ker bo ata  :D ;D :D

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #605 : 03 Marec 2006, 11:53:05 »
Ambra ima 62cm plečne višine in 45kg. ;D Naš bajsek je že shujšal ;)

LP

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #606 : 03 Marec 2006, 14:53:56 »
a hujšate?? LoL

Indi ma pa okol 50 kg, ko je bil cepljen, pred 1 mesecem se mi zdi, jih je imel 46, zdaj pa mislim, da jih ima nekaj več. Je tudi bolj "širok" pa dlake ma dost več kolikor jo je imel.

Pri ušesih sem mu jo postrigla, ker jo je mel dost preveč, tako da je mel že en vozel. Zdej ga pa ni več. Enkrat smo ga razčesali, pa je potem imel en del glave večji oz. je zaradi dlake izgledal večji. Naslednji dan je bil pa spet vozel  ;D smo ase pa naveličali česanja pa so lepo odrezali, zdaj pa mislim da ne bo več vozlanja. ;)

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #607 : 03 Marec 2006, 15:00:20 »
Madonca!Ron jih ima 53 pa je 4 leta starejši kot Indi.Velik je pa samo 68 cm ::)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #608 : 03 Marec 2006, 15:15:36 »
Ja ja na cudite se prevec. Nasa prejsnja psica je imela enkrat pri visini ca. 65-67 cm celo 80 kg  :o :o ( iz ca. 60 se je zredila na 80 kg - tako pa pa babi izven rednih obrokov daje hrano, ko tako z veseljem je ) Ko je zaradi tezav z kolki par mesecev vecinoma pocivala.. jedla pa kot pri norcih. Sicer se mi je zdela bolj okrogla kot je bila..ko sem jo pa enkrat imela priliko na vago postavit me je pa skoraj kap ;) Se vseeno sem mislila da se je manj zredila.

Smo imeli potem shujsevalno kuro in uspesno zgubili 15 kg. Vec nam pa ni uspelo.. je bila hrana prevec njami ;) Sicer so se pa potem kmalu tudi zacele tazave (rak) tako da smo bili na koncu se veseli, ce je sploh kakšen grizljajcek pojedla.

Pri Atumu garantiram da kaj takega ne bo uspelo. Bo imel obroke strogo pod mojim nadzorom.. priboljsi so pa samo priboljski, ne se en dodaten obrok  :D Sicer je pa mali vse prej kot pozeruh.. tako da, ce se to ne bo veliko spremenilo pretiranih tezav glede tega ne bomo imeli. Upam  ;)

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #609 : 03 Marec 2006, 16:59:00 »
Jaz bi pa Šada rada malce poredila. No saj pravijo, da je bolje, da je malo presuh, kot predebel, samo ko sem gledala filmček, na katerem Maj izvaja "repek" trik, se mi je Šado zdel za pol lažji kot Maj. Že res, da ima Maj močnejšo konstitucijo, ampak kakšen kilogramček več pa Šadu ne bi škodil. Sicer ne vem, koliko tehta, sklepam samo po tem, kar vdim in primem.  :)  No ja, kompliciram, saj vem... :-[

Sicer pa me zanima, kaj menite o tem, da Nutro large breed puppy naj ne bi bil primeren za njufje mladičke? Ker njufki že tako zelo hitro rastejo, large breed puppy pa to rast samo še pospeši. Treba pa je ravno obratno - rast upočasniti, saj vemo zaradi česa.

Lp

lacrima negra

• *
  • Ursinus Velutus Vaya con dios
    • http://lacrimanegra.moj-album.com/
« Odgovori #610 : 03 Marec 2006, 18:19:49 »
Pozdrav, končno mi je uspelo se registrirat in prav vse lepo pozdravljam, predvsem pa lastnici naše kužike Freye pravim naše, ker je iz naše vzreje. Res je cukr, pa ne da se hvalim, sam men je res všeč.

Glede hrane nutro, kdo je to rekel, da pospešuje rast, pa da ni za njufije? Vsi moji njufiji so zrasli na tej hrani, pa morm reč, da so lepo enakomerno rasli in da so zrasli do točno tiste višine, katero majo zapisano v genih! Kake stvari ljudje vse govorijo, prov noro.

Sunshine_1

• *
« Odgovori #611 : 03 Marec 2006, 18:58:27 »
Dobrodošli  :) Lepo, imamo že enega člana več ;) Kaj pa ostali vaši kužki? Koliko jih imate (odraslih) in koliko ste imeli malčkov?

Lep pozdrav,

Sunshine

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #612 : 03 Marec 2006, 21:13:12 »
Dobrodošla, Marjana! Prav lepo,da se nam pridruži še kakšen taprav poznavalec, ker do zdaj smo bili tukaj bolj ali manj sami "amaterji".  ;D

To glede Nutra sem jaz prebrala na nekem tujem njufi forumu. To, da pospešuje rast, je bilo rečeno samo za large breed, navaden pa naj bi bil v redu. Zaradi tega naj bi se nekateri vzreditelji Nutru large breed izogibali. Sicer pa ni bilo rečeno, da naj njufki ne bi zrasli do prave višino, ampak zgolj to, da naj bi prehitro zrasli, kar posledično vpliva na kosti in sklepe. Koliko pa je v tem dejansko resnice, pa jaz ne vem.

Lp

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #613 : 03 Marec 2006, 22:10:00 »
Marjana welcome! Končno nekdo da nam bo malo pamet solil  ;) :)

lacrima negra

• *
  • Ursinus Velutus Vaya con dios
    • http://lacrimanegra.moj-album.com/
« Odgovori #614 : 04 Marec 2006, 08:49:10 »
Hvala za topel sprejem, da odgovorim najprej koliko mamo kužov za tiste, ki me ne poznajo, imamo 4 odrasle njufije in trenutno še dva mladička, prav danes odhaja še en :(, tako da bo spet malo hudo, pa ne preveč, ker odhaja v res čudovito družino iz zelo blizu, tako da ga bomo še videli in spremljali njegov razvoj.

Kar se tiče large breed puppy, je bil narejen prav za ta namen, da ustavi prehitro rast mladičkov velikih pasem, moje izkušnje so ravno obratne, po navadni hrani za mladičke rastejo hitreje, s tem da moram poudariti, da je v tej hrani dodan dodatek za vezi in sklepe, kar je pa izrednega pomena za pravilen razvoj mladičkov velikih pasem, no ja moje izkušnje.

Sunshine_1

• *
« Odgovori #615 : 04 Marec 2006, 09:48:42 »
 U, 4, lepo :) Mi pa 4 pse treh pasem  ;) Ampak noben ni njufko...
Joj, bo prazno brez 'tamalih'?

lp,
suns.

~Lunca~

• Gost
« Odgovori #616 : 04 Marec 2006, 09:54:21 »
Moram reči da je Freya zelo lušten mladič, prav tako ostali njufiji. Sama ne vem če bi sploh lahko tok lušne kepice pustila od doma. Sam kaj češ, treba je. Sunshine...zagotovo jim bo prazno brez njih, predstavljaj si da imaš ti doma te male kepice 2-3 mesece in se zelo navežeš na njih in oni nate. Sreča imajo oni še 4 pse, ki jim lepšajo in razveseljujejo dneve ;D ;D

njufka4

• *
  • Freya
« Odgovori #617 : 04 Marec 2006, 12:11:51 »
Pozdravljena, Marjana in ostali forumovci! :D
Res sva veseli, da se je forumu pridružila tudi takšna strokovnjakinja za njufije, kot je Marjana. Njeni njufi so res zeloooooo lepi in zato si bomo res pustili soliti pamet, kot je rekla Neyka. ;D
Naša Freyči čudovito napreduje. Včeraj se je seznanila s sošolkami in sošolci v mali šoli med njihovimi lastniki pa požela vsesplošno občudovanje :D.
Danes zjutraj smo jo prvič peljali na povodcu za dlje časa - -do Krke. Nad Krko je bila navdušena, in seveda nismo pustili, da zaplava, ker bi se lahko prehladila - pa še pihalo je  8). Na povodcu se je zelo lepo obnašala in ni skoraj nič vlekla.
Je pa danes ponoči kakšnih 5krat kakala in mislim, da ma malo prebavnih težav. Kakec ni bil driska ampak nas vseeno malo skrbi.  ::) Sedaj, ko jo vodimo ven marsikaj "prevoha in požnara" in včasih nismo dovolj hitri, da bi ji stvar spuknili iz gobčka pravočasno. Najbrž je kaj pojedla in bo kmalu minilo, vseeno pa vas vprašam za mnenje.

Vidim, da je tekla debata o višini in teži. Naša Freyka ima 14kg. Pogruntali smo, da jo najenostavnejše stehtamo tako, da se najprej stehtam sama, nato pa še z njo v naročju. Razlika obeh tež je Freyina teža-upam, da nisem odkrila tople vode  :D :D :D.

Nove fotke bodo najbrž kmalu, ker moramo kupiti nove baterije za digitalca.

Lp

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #618 : 04 Marec 2006, 12:42:03 »
Jupi,banda njufoljubcev se povečuje.Torej za nasvete ne bomo nikoli prikrajšani,hehe :D.

S katero hrano pa vi hranite vaše njufke?Tukaj vsi z Nutrom?No pri nas imamo sedaj AG in smo zelo zadovolnji :)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #619 : 04 Marec 2006, 12:46:45 »
Lep pozrav tudi od mene!  :D

T.M.T : Mi hranimo z hrano nutro largee breed puppy. Je bil tak nasvet vzreditelja, tako da zaenkrat vstrajamo na tej hrani. Mali jo ima rad in dokler bo sla dobro v želodcek bo pri tem tudi ostalo. Prvic pa slisim, da naj bi hrana pospeševala rast, vsepovsod sem slisala nasprotno. No bo tocneje se kaj strokovnjak povedal.

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #620 : 04 Marec 2006, 14:35:05 »
Mi smo ga s hrano od začetka orng posrali, ker je pač mami sitnarla, jaz pa nisem mogla sama nič naredit, ker nimam keša   ;D potem sem pa k sreči mamico prepričala s tem ko sem ji naštela posledice hranjenja s tem dre***.

Potem "smo kar dolgo jedli" NUTRO. Potem je bil na sporedu tudi Royal Canin, zdaj pa ima ProPac. Mami se je zdel poceni in prepričala nas je prodajalka Tukana in je povedala, da imajo približno vsi briketi iste sestavine, tako da je vseeno če mešamo hrano, oz. če en mesec je ProPaC, naslednji mesec pa spet NUTRO ali pač katero drugo hrano. Meni se je to zdelo nemogoče, da lahko psu kar tako mešaš hrano, ampak mamico je prepričala in zato je Indi sedaj na ProPacu. Mogoče bomo spet šaltali ali pa ne.

Lp, Nastja

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #621 : 04 Marec 2006, 14:36:04 »
Hmm.. nas mali je pa hitro zacel na skrivaj kradit prepovedane substance... kaj sele bo? :'(

:D :D

http://atumpetovio.moj-album.com/album/2286751/?ob=2398834

katja123

• *
« Odgovori #622 : 04 Marec 2006, 15:11:36 »
Naša se je pa gonit začela. Zdaj krvavi tretji dan. Zdaj me pa zanima koliko časa to traja - cela gonitev? koliko časa je treba pazit?

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #623 : 04 Marec 2006, 16:35:23 »
14 dni se mi zdi  ;D

a maste, lastniki njufov, kej problemov pri česanju?? da se ne pusti česat?

katja123

• *
« Odgovori #624 : 04 Marec 2006, 16:53:28 »
Jaz ne, ker se že od malega češeva vsak dan.

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #625 : 04 Marec 2006, 16:56:42 »
Naša se je pa gonit začela. Zdaj krvavi tretji dan. Zdaj me pa zanima koliko časa to traja - cela gonitev? koliko časa je treba pazit?

katja 123 Gonitev (http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=105.0).

Lp nina

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #626 : 04 Marec 2006, 16:58:12 »
Krtačenje ja...uf.Vse lepo in prav dokler ne pridemo do zadnjih nog-notranje strani stegen :-\.Počasi,ampak res zeloooo počasi se poskušamo navaditi na to...

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #627 : 04 Marec 2006, 17:50:16 »
Mi tudi nimamo ne vem kakšnih problemov. Ponavadi se pa česanja lotimo v troje (jaz, mami in Indi  ;D). Mami češe, jaz ga pa božam, to samo takrat ko smo pri nogah, ker ga malo moti in ga cuka, sploh zdaj, ker ima na nogah veliko umazanije zaradi dežja, snega, blata. Dans smo imeli generalno česanje in smo orng lepo sčesal mene pa tudi roke bolijo od božanja. Po ušeskih ga pa vsak dans češem, pa po nogah, že zaradi tega da se navadi, pa tudi zato, da se mu ne delajo vozli, ker potem je pa res velik problem. Se nam je že en naredil (preveč dlake ima na glavi) in smo ga mogli odstričt.

Drugače pa ni ne več kakšnih problemov, le njegovi ostri zobki, ker če mu kaj ne paše začne kar grizkat (dobesedno grizkat ne grizt pa trgat  :P - da ne boste misnili kakega "norca" mamo).

Lp, Nastja in Indi

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #628 : 04 Marec 2006, 21:02:30 »
Česanje: na mizi se ne punta, ker ga bolj skrbi kako bi ušel z mize ali na splošno kako bo pršov dol kot pa to kaj jaz z njegovim repom delam, če leži na tleh in prežvekuje svoj novi kong tud nimamo problemov, če bi pa rada da stoji in da mir morajo bit pa gospod Neon kar fajn zletani da si zvoljo stat pri miru. Drgač bi mi raje krtačo vzel pa z njo okrog letal pa se igral.  >:( ;D ;D :D :)

njufka4 nisi odkrila tople vode...na tak način jaz že dolgo časa uspešno tehtam mačka...Neon pa že kar neki časa valda pr vetu.  ;)

Lili kaj pa pesjana učite?? Ma js tep ne dam psa kaka vzgoja pa je to. Mislim...pr dveh mesceh...ne rečem pr dveh letih tko kt Neon...  ;) ;) joke še ni mel čika v gofli  :D se vidi da Atumova starša kadita ;)

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #629 : 04 Marec 2006, 22:50:14 »
Pri nas cesanje ni bilo ravno najljubse opravilo... na zacetku. Sem jo morala podkupovat z briketi, pa se takrat je samo cakala, kdaj bo lahko usla.

Potem pa ji je enkrat kliknilo, da je cesanje izredno fajn. Te popraska po kozi, tam kjer te srbi, pa ukvarjajo se s tabo, pa dejansko je to skoraj cohanje... Zdaj samo vidi, da imas krtaco v roki in prileti z nasmehom do uses, se usede pred tabo in nastavi prsi - cesi me, cesi me! :D