Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1874740 krat)

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
  • Spol: Ženski
Re: Novofundlandec
« Odgovori #660 : 08 Marec 2006, 20:21:10 »
aja ..  :'( o boga reva .. kolko je pa stara? pa kaj je narobe?

...:::WeSt:::...

• *
  • Spol: Moški
  • Tarya
« Odgovori #661 : 08 Marec 2006, 20:30:25 »
Aja pa to ni sesalnik ampak fen za pse.  ;)

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #662 : 08 Marec 2006, 20:38:15 »
WeSt welcome ;).

Daj kaj več povej o Taryi :D...koliko je pa stara,s kje pa je (ima rodovnik?)
Je pa ful luštna...

lacrima negra

• *
  • Ursinus Velutus Vaya con dios
    • http://lacrimanegra.moj-album.com/
« Odgovori #663 : 08 Marec 2006, 20:53:11 »
Tarya je sestrica od Freye in Brunota, ki ga tukaj gor še ne poznate, je pa na mojem avatarju. Njeno pravo ime je Ursinus Velutus Glamur Girl, in je prodana na Portogalsko. Aja pa preimenovali smo jo v Sweety, ker je res ful sweet (sladka). ;D

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #664 : 08 Marec 2006, 22:21:21 »
Miša rjavi njufki so vseeno precej redki. No jih je kar precej in jih res manjka po razstavah ampak v primerjavi s črnimi in tudi s č/b jih je pa peščica. Vsaj kar se tiče dobre njufi scene.

Marjana teli kužončki so pa prov...ne najdem dost osladne besede...tok sladki da sladkorno dobiš ko jih gledaš bo najboljš. Sploh Bruno se mi zdi da je taka masa od njufija  :) :)

Lepo pa prosim za kakšen odziv na bazo.

njufka4

• *
  • Freya
« Odgovori #665 : 08 Marec 2006, 22:37:24 »
Pozdravček vsem!
Veseli smo, da smo dobili nekaj informacij o Freyini sestrici. Nekaj novih slikic naše nevfe si pa lahko pogledate na spodnjem linku (v mojem podpisu). :D
In rjavi njufkoti so resnično lepi. Kot pravi medoti so! Upam, da bo kateri kdaj na kakšni razstavi v Sloveniji.
Lp  ;)

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #666 : 09 Marec 2006, 20:26:42 »
Neyka si dobila moj prispevek za bazo?

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #667 : 09 Marec 2006, 21:39:33 »
Lilit sem. Hvala! Zlata si. Prva, ki bo vnešena. Prvi bo pa Neon. Ampak bo trajalo neki časa da spacam zadost znanja skupi pa s pomočjo parih ljudi bazo postavim  :-[

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #668 : 09 Marec 2006, 22:38:06 »
Evo ene lepe današnje Neonove slike

morm pod nujno dat še eno  ;)

No kje je špfer...jaz čakam...pa nimam celega dneva  :)

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #669 : 10 Marec 2006, 06:57:44 »
hehe, čaka da ga odpeljete  :P :P :P uu, kak dolga dlaka, pa kak velikančk  :-* :-* :-* tak kot medo  :P

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #670 : 10 Marec 2006, 14:47:09 »
Miša, hvala za info!

Neyka, ti dve fotki sta pa res posrečeni, sploh prva! Neon zgleda tko...veličastno!  :o  8) Pa zelo dobra ideja tole s slovensko bazo njufkov.   :)

West, lepaaa vaša kuža! Ma vsi so tako lepi...Freya, Tarya, Neon...

Marjana, a Tarya je iz istega legla kot Freya? Ker če je, kako to, da imajo priimek Ursinus Velutus?

Počohajte vaše kuže!

Lp

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #671 : 10 Marec 2006, 16:26:55 »
Še malo za sladico, malo večja Sikijeva fotografija:

Neyka, ti si na prejšnji strani verjetno napisala letnico od Sikijevega pravnuka - Sikija II.  ;)

Vir: Logrus & Neverine kennel

Lp

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #672 : 10 Marec 2006, 19:36:15 »
Sara nisem. Napisala sem letnico Sikijevega sina nevem katerega točno. Je prava 1922 ja. Hvala za popravek  :-[

Drugače pa več Neonovih "kraljevskih" slik (je bil res lep dan sam počesan bi lah bil mal lepše  :-[) na http://neyka-neon.moj-album.com/album/2462289/

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #673 : 11 Marec 2006, 02:38:26 »
O Neonu je pa poziranje ocitno v krvi  :D Kako si ga to naucila? Nas se vedno "butne dol" ko jaz fotoaparat privlecem. :D :D

A se meni samo zdi ali se je Neon malo zredil?  ;)

Pa se nekaj, pri kateri starosti naj bi se njufkom spustila jajcka?

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #674 : 11 Marec 2006, 13:53:15 »
Neonu je poziranje v krvi od kar se je malo umiril. Ko je bil mladič je bilo slikanje najhujše sranje kar si si jih lahko zmislil zanj  >:( To pojasnjuje zakaj imam tako malo mladičkastih slik.

Zredil se je tok da je zdej lih tapravi, malo se je spremenil ker odrašča (bučo ma tak lepo zdej da te kap  ;D :) 8)) Dlaka mu je aleluja malo zrasla pa še raste (sej se vidi da je rahlo faljeno postrižen ker sem ga čez zimo čist pustila sam česala)

Kar se pa jajčk tiče pa po pravici povedanone vem. Pred enim letom 100% okrog 9 mescov mogoč. Nisem čist točno opazvala ampak prov hudo prej ni blo.

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #675 : 11 Marec 2006, 16:23:00 »
Jajčka se, kar hitro spustijo in definitvino ne čakajo do 9-ega meseca :P Pri 9-em mesecu pes začne dvigovati nogo (eni prej drugi kasneje), Tam nekje pri 10-ih tednih naj bi se baje že lepo videlo če bosta puščeni obe jajčki ali ne ;)

Lp nina

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #676 : 11 Marec 2006, 16:30:09 »
Pri na smo imeli prejle predgeneralno krtačenje ::).Pozimi nismo bili tako temeljiti,tako,da nas to čaka sedaja :(.Pa sem rekla,da danes bolj tako,ker sem brez nekaj krtač (ne morem pustiti bratranca na cedilu :-[).
Čeprav tale naša zverina je pomoje kar bik po horoskopu.Trma trmasta >:(.

Ti,Neyka.Neno je pa res nekaj pridobil in je krasen :o.Tamali bodo ziher cukrčki ;).

Nelly glede fotkanja pa takole.Tvoj je še mini pa zaspančkan.Saj bo bolje ;).

Sunshine_1

• *
« Odgovori #677 : 11 Marec 2006, 17:31:32 »
Madonca, a verjamete, da so mi njufiji vsako minutko bolj in bolj všeč? Nenormalno  :P

Drugače pa so vsi njufkoti ful lepi, samo rjavega pa v živo še nisem videla :-[ Pomoje bi me bilo kar strah, ker bi mislila, da se sprehaja medved  ;) ;D :P

Lp,
Sunshine

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #678 : 11 Marec 2006, 20:00:18 »
Sun...te pomirim da so ponavadi rjavci malo manjši in bolj drobni kot črnuharji. Ampak obstajajp
o tudi prečudovite izjeme npr.

Milos vom Riesrand:

Drgač pa je v pričakovanju leglo...mogoč pa ker čaka lih nate  ;)

Tamali bodo ziher cukrčki ;).

A si kdaj dvomla o tem  :o :o ??? ???  ;)

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #679 : 11 Marec 2006, 20:15:59 »
Ooo, ljudje, kaj naj nardim...   :(  Šado ima spet prhljaj...
Je Nutro Lamb&Rice, vsak tretji dan dobiva rumenjak, vsak dan eno do dve žlici olivnega olja, pa še kakšno sadje in zelenjavo z rižem dobi nekajkrat na teden. Jaz ne vem, kaj naj mu še dam, dvomim, da bi skuta in kvas pomagala, če olje, jajce in kvalitetni briketi ne.  :(
Za enkrat še ciljam na to, da je krivo izpadanje zimske podlanke, ker odkar je Nutro ni imel nič prhljaja, zdaj pa spet.
Pojavil pa se mu je po hrbtu, predvsem po križu. A mislite, da je krivo izpadanje podlanke, glede na to, da se to začne najprej po hrbtu (vsaj pri Šadu). Kako je bilo s prhljajem med menjavo dlake prejšnja leta žal ne morem primerjat, ker je na Nutru šele malo manj kot eno leto, preden je bil na Nutru, pa je imel prhljaj več ali manj vedno.

Lp

Ps Tale rjavko na fotki je prekrasen!  :o

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #680 : 11 Marec 2006, 22:12:45 »
Tukaj je še nekaj besed o tem, zakaj mladičem orjaških pasem ni dobro hraniti Puppy Large Breed produktov. Sicer je to stran o nemških dogah, ampak orjaška pasma je orjaška pasma, pa če je to doga ali pa njufko. Presodite pa sami...

http://www.macdanes.bigstep.com/generic.html;$sessionid$3TX4MOIAABG1JTZENUFXBMWPERWRJPX0?pid=28

Ob strani poiščite gumb "feeding".  ;)

Lp

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #681 : 11 Marec 2006, 22:33:20 »
Ne,ne Neyka.Samo povem,hehe :D.

Newfka možno,da je samo začasno.Kdaj pa kdaj se tudi Ronu pojavi.Pa Cveti tudi ;).Enkrat sem govorila s frizerko pa je rekla,da lahko človek dobi prhljaj od konja/psa in obratno.Torej je tudi šansa,da se ga je nalezel :-\

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #682 : 11 Marec 2006, 22:44:52 »
A res?  :o
Ja,tud možno. Saj jaz imam tudi prhljaj zadnje čase, samo zdaj ne vem, kdo se je od koga nalezel.  :P Očitno bova morala oba na protiprhljajsko kuro.  :)

Lp

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #683 : 11 Marec 2006, 22:47:45 »
Aja, pa še to. Kako se lahko prhljaja nalezeš? A ni prhljaj posledica recimo nepravilne prehrane, presuhega zraku ipd.  ???

Lp

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #684 : 11 Marec 2006, 22:59:57 »
Ne bi vedela.To je meni frizerka rekla---baje sem ga jaz dobila od naše mrhe (Cvete)...

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #685 : 12 Marec 2006, 02:05:55 »
Joj ste me cisto prestrašili z to hrano  ???

Nas je Nutro puppy large breed (modri zakelj). Ali mu res lahko skodi? Bi bilo kaksno drugo hrano boljse kupiti? Nocem ga hraniti z necim in misliti da delam dobro, po drugi strani mu delam pa se vecjo skodo. Ker si zasluzi vse najboljse.

Ce ima kdo kakšne predloge ali nasvete se priporocam ...

Sunshine_1

• *
« Odgovori #686 : 12 Marec 2006, 08:24:36 »
Fletn drgač tale rjavi :) Ampak mislim, da njufyja ne bom imela- ostajam pri aussijih če mi ga bodo dovolili imeti notri  :) Ampak v dveh letih se lahko še vse spremeni...

Pozdravite njufke  :-*
A full uživajo na snegu? Na Gorenjsi zdajle padaaa  :P

LP,

Sunshine

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #687 : 12 Marec 2006, 09:45:32 »
naš nori ko norc  :P :P :P malo zaradi haltija malo zaradi norca  :P neki ga daje. Zdej je začel tut dvigovat nogo. Vsako drevo pocahne skor.  :D ;D

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #688 : 12 Marec 2006, 10:59:01 »
JAz okol hrane ne bi zganjala panike. Če je hrana posebej pripravljena za mladiče velikih pasem why not. Verjetno da ne bo šla pospeševat rasti če je to škodlivo. Sicer vam bo pa vsak reku drgač. Na tistile strani je vse škodljivo, vsi Marjanini njufki in še mnogo drugih so pa zrasli gor ob large breed.

Prhljaj pa je Neon dobil zarad hrane ampak vemo da je jedu kar pač je in smo se zadeve po mal več ko 14 dneh znebili z novo hrano. Zdele, ko je menjava dlake je spet neki malga ampak če sklepam po lanski pomladi ko je menjal mladičkasto dlako za pravo bo hit zginlo. Sem ga razčesala v piko pa je boljše. Verjetno se bo spet pojavil ker bo nekaj časa spet površinsko česanje (še zmeri je mraz ne morem psu vse podlanke ven potegnt še zdele  :-\)

Kar se pa prhljaja nalest tiče baje da je res. Tudi človek naj bi prenašal na človeka recimo s kapami...Koliko je pa res pa koliko ne pa ne vem.

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #689 : 12 Marec 2006, 14:47:16 »
Ne, glede Puppy Large Breed produktov ( pa tukaj ni samo Nutro, so vse znamke, ki imajo Puppy Large breed) res ni treba zganjat panike. Te teme sem se dotaknila zgolj zaradi širjenja obzorja, da ne boste sveto prepričani, da je nekaj dobro za vse in vsakega njufka (ali psa velike pasme). Vsak pes in vsak mladič je poglavje zase in vsakemu se je treba posebej prilagodit. Kar odgovarja enemu, lahko drugemu ne, pa četudi sta oba iz istega legla.

Sicer na tistem forumu je veliko (kar večina) njufi-ownerjev in vzrediteljev proti Puppy Large Breed katerekoli znamke (poudarjam PUPPY!), ker naj bi puppy vsebovala preveliko vsebnost beljakovin (primerno za rastočega mladička naj bi bilo nekje od 18 do 23 % beljakovin). Poleg tega pa je hrana Large breed po besedah nekaterih res formulirana posebej za VELIKE pasma (labradorci, zlatki, nemci), kar pa njufi niso -njufi so orjaška pasma. Zato večina za mladičke uporablja kar adult.
Niso pa seveda beljakovine edini dejavnik, ki vpliva na prehitro rast in na poškodbe sklepov in kosti, treba je to upoštevati le kot enega izmed mnogih (dednost, gibanje, specifične razlike med različnimi linijami itd.). Prav zaradi tega verjetno ob nenormalni rasti mladička ni primerno za to okriviti zgolj prehrane ( čeprav prehrana je ZELO pomemben faktor).
Vsi, ki na forum pišejo, imajo doma pse, s katerimi so izkusili to in ono, pri nekaterih se je Puppy Large Breed izkazala kot slaba, pri nekaterih pa ni bilo težav. Vsekakor se mora vsak odločit sam. To je, kot sem že na začetku napisala, le še eno izmed poglavji, ki dokazuje, da univerzalne hrane za katerokoli pasmo ali psa ni.
Če vzreditelji futrajo mladičkom Puppy Large Breed in imajo z njo dobre izkušnje, potem je to super in njihovi liniji ta hrana očitno odgovarja in potem futrajte tako še vi.

Lp