Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1874415 krat)

Sunshine_1

• *
  • Spol: Ženski
Re: Novofundlandec
« Odgovori #840 : 02 April 2006, 17:23:12 »
Joooooj sovražim take ljudi  >:( >:( >:( za Mobitel?!?!?!?!?! Pismo, Taki ljudje niso vredni, da so ljudje... Men se njegovi psi smilijo...  :'(

Upam, da najdejo nov dom!!!

Lp,

Suns.

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #841 : 02 April 2006, 17:29:50 »
Na bolhi se podarja 8 let stara (pozor) novofurlandka  ???  ::) z rodovnikom črno-bele barve. Pa kaj je ljudem... :(
Zdaj sem malo boljše pogledala in sem ugotovila, da je že Nelly pisala o tem...Saj je ista kajne?  ???  ::)

Lp

Verjetno se oddaja tudi kje drugje. Pa skoraj ne more bit druga, ker težko verjamem, ba bi lahko bilo več ljudi tako krutih da dajo od sebe tako na človeka navezano bitje kot je pes  :'( :'(

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
  • white princess :)
« Odgovori #842 : 02 April 2006, 20:13:30 »
4 pse oddaja  :o  :o Tole pa najbrž ni ravno vse v redu če res oddaja štiri pse  :(

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #843 : 02 April 2006, 20:30:04 »
kanchy kake 4 pse  ??? A ta človek?? Kaj mi je ratal spregledat?? (A daš linke na ZS-tle ne rabmo promocije delat)

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #844 : 02 April 2006, 20:34:49 »
o fak.. sm zdej mal gledala pa vidm da (ta isti) oddaja novofurlandko pa eno novofundlandko 4 leta z rodovnikom .. :-X pol labradorko pa labradorca pa to oddaja, pol pa napiše da proda mobitel ... za 70.000 haloooooooooo!!?!?!?!?!??? >:( >:( >:( >:(

Ne, ne jst sem samo tole mislila. A sem narobe razumela  :-[ Kokr sem jaz razumela oddaja štiri pse.

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #845 : 02 April 2006, 20:40:31 »
Aja ups...mi je ratal od mimy post spregledat. Sori. Mam filing da gre za Matoša stil  >:(

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #846 : 02 April 2006, 21:00:33 »
Da ne bom kar limala bom rajši prej vprašala ali smem dati link od tega prodajalca? (bom potem samo spremenila sporočila da ne bom toliko prostora rabila  ;) ). Pa vem da je tole malo off topic  :)

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #847 : 02 April 2006, 21:16:17 »
ej neyka, tam klikni ko ma oglas pol pa nekje pod imenom piše: vsi oglasi tega uporabnika pa se sama prepričaj ;)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #848 : 02 April 2006, 21:19:08 »
kanchy raje ne rabi dodatne reklame.

Mimy sem pogledala ja. Novofurlandci. Kaka pasma je kej to  ???  >:( >:(

lacrima negra

• *
  • Ursinus Velutus Vaya con dios
    • http://lacrimanegra.moj-album.com/
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #849 : 05 April 2006, 08:31:07 »
Ja ful je tega, sm pa mislila, da je to naši pasmi privarčevano, ampak očitno spet prihaja v modo, mislim da so nedolgo nazaj spet zavrteli film Sreča na vrvici in povpraševanje je naenkrat ful zraslo, seveda pa ti, ki se odločajo za to pasmo glede na film, vsekakor nebodo plačali tako ogromne vsote za psa, da ne govorim o tem, da bodo mogoče prišli do tega, da njihov Jakob pa ni tak kot v filmu in bo ta bogi kuža pristal v kakem zavetišču oz. pri drugem ali celo tretjem lastniku, zato še kako prav pridejo tili ala Matoša stil, no zdaj se nekdo celo izdaja za kinološko društvo Mislinja, saj ne moreš verjet kaj je vse v tej Sloveniji mogoče, pa baje da nima nihče nobenih kompetenc, da bi tovrstnim ljudem stopil na prste.

katja123

• *
« Odgovori #850 : 05 April 2006, 11:52:33 »
Mi smo kupili psa po predvajanem filmu. Tako je bilo:
Ko sem bila stara 9 let so prvič vrteli Srečo na vrvici  in takrat sem rekla: "Takega psa bom pa jaz imela, ko bom velika." So se mi vsi režali, da sem malo smotana.  ;)
Lani, ko smo hišo sezidali sem se začela ozirat za novofundlandcem in sem izvedela, da stane rodovniški mladič 400 tisoč. Smo šparali kot norci in kar neankrat se pojavi Bucino leglo.  Vzreditelj je rekel,da tako zagnanih novih lastnikov pa še ni videl.  Buco smo začeli spremljat, ko je bila še v trebuščku.  :o
Mladiče je prišel potem polovico manj,še vseeno veliko,ampak mi za mojo ljubico ni škoda dat nobenega tolarja.  :D
Uresničila sem si svojo življensko željo.  ;D

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #851 : 05 April 2006, 12:27:42 »
Ja, se strinjam. Zadnje čase je teh nerodovniških njufkov vedno več. Full upam, da ne bo pasma postala tako skomercializirana, kot so npr. zlatki in labradorci. Mogoče se sliši egoistično, ampak raje vidim, da ljudje na cesti ne vedo niti tega, katere pasme je moj pes, kot pa da vidiš njufka in še nerodovniškega po vrhu za vsakim vogalom.

Lp

Sunshine_1

• *
« Odgovori #852 : 05 April 2006, 18:19:45 »
Mene sicer nerodovniški psi ali pa mešanci ne motijo, ker samo niso krivi, da so pač kar so. Ampak vseeno so psi. Ampak motijo me pa ljudje, ki to nalašč delajo in s tem uničujejo pasme. Takoj, ko je spet mama pri močeh- 'alo, še ene mladičke, taglavn da zaslužmo!' Taki so slabi vzreditelji, ki predvsem uničujejo pasmo ter pse. In to mi gre full na živce. Vseeno pa obstaja kar nekaj dobrih vzrediteljev, ki se trudijo ohranjati pasmmo tako, kot je. Bravo za njih!

Upam, da njufiji ne bodo doživeli enako usodo... Mislim pasma an....

Lp,

Suns.

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #853 : 05 April 2006, 18:56:14 »
Kdo pa govori o tem da motijo...meni je Šado 1A faca pa nima rodovnika  ::)

Govori se o načrtnem štepanju kao čistih brez rodovnika. Ena izmed forumašic je klicala gospoda, ki je rekel, da je psico sprva nameraval sterilizirat po prvi kotitvi zdaj pa je ne bo ker so se mladiči tako fajn prodali...mislim  >:( Njufki seveda. In na žalost je nerodovniških legel v slo več kot rodovniških, pa še te rodovniške je "malo" problem oddat  :'(

Tako da tudi jaz raje vidim, če mi psa še naprej kronajo za pudla, kot da dobim ven pasmo, pri kateri rodovniških skoraj ne bo, in bo vse kar bo podobno njufku njufi (primer NO).

Sem se pa tudi jaz zagledala v pasmo ko sem videla srečo na vrvici. Ampak verjetno se za njufka nebi odločila, če ne bi stari že imel njufkov doma in tako smo potem pač izbrali njufka. Kaj naj rečem. Bolje nebi mogla izbrat.

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #854 : 05 April 2006, 19:17:30 »
Neyka... simpaticna stran :o samo rojstni datum od Neona si se zmotila... enkrat imas napisano 3., enkrat 2. ;)

Sunshine_1

• *
« Odgovori #855 : 05 April 2006, 19:19:03 »
Joj Neyka, s tem nisem mislila nate, ne razumet narobe...  :-[ Vem, da ne moti tebe in ostale na forumu, res ni bilo tako mišljeno...

Lp,

Suns.

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #856 : 05 April 2006, 19:24:06 »
He he Suns sej nisem misla sam nase dala sem samo primer. Dejansko nikogar ki moti nerodovniška vzreja če ima količkaj rad pse nobeni psi ne motijo.

Lilit hvala! Bom popravla  :-[ Če bo kdo ang tekste bral pa če najde napako se pa rudi priporočam za popravek na ZS.

lp

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #857 : 06 April 2006, 19:32:57 »
No mi zilica ni dala mira in smo se malo pozanimali o teh bogih revckih, ki se prodajajo, oddajajo kar koli. Pac par let stari njufki... ce koga kaj zanima o njih pa pm, kljub vsemu nebi javno. Ce ne drugega nocem delati reklame

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #858 : 06 April 2006, 19:49:55 »
Pa saj s tem ne delaš reklame ampak antireklamo  :-\ Vsaj jst mislim da če ti rečeš da ima nekdo take pa take pse (ne velja sedaj točno za ta primer ampak na splošno) da to ne pomeni ravno reklama (vsaj ne v pozitivnem smislu, ker ne nek način pač je reklama  :) ). no razen če bo šel zdaj nekdo kupovati te pse samo zato ker so pač poceni in ker na ven toliko toliko lepo zgledajo. Kaj pa vem no  ::)

Sunshine_1

• *
« Odgovori #859 : 08 April 2006, 08:43:11 »
Kako kaj njufiji? Uživajo v aprilu? ;)

Lp,

Suns.

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #860 : 08 April 2006, 11:52:34 »
Njufek je super, april ga ne moti, mislim, da je pozabil na koledar pogledat  ;)

Pa zadnje čase nekam dost pospravljam po starih slikah in ne boste verjeli kaj sem našla...

4 tedne starega Neona

in prvo kopanje pri 4 mesecih

in še kakšen bi Neon bil če bi bil rjav...

katja123

• *
« Odgovori #861 : 08 April 2006, 11:55:53 »
Mi uživamo 100 na uro.
Malo je bila sitna zdaj 2 dni, ampak dane je že bolje. Pa jedli nismo nič.  ???
Pridno hodiva v malo šolo,skratka imamo se super.  :o

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #862 : 08 April 2006, 11:57:57 »
Katja tebe moram mal pokarat ker nas nič s fotkami ne oskrbuješ  ;)

katja123

• *
« Odgovori #863 : 08 April 2006, 12:00:47 »
Se bom potrudila.  :)

Damica nujno potrebuje striženje špic. Gremo danes po škarje. 8)

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #864 : 08 April 2006, 13:34:07 »
Tvoja damica ima pa tut rjave dlakice po ušeskih, pa po prsih. A na zadnjih nogah (vzadi) ma tudi?  :P :-*
Pa ful mi je všeč.
Katja a tvoja damica je rodovniška a ne?

katja123

• *
« Odgovori #865 : 08 April 2006, 14:26:26 »
Ja, je rodovniška.  :D

Malo me motijo tele rdečkaste dlake na koncu, ker potem izgleda kot da je zanemarjena.  Zato jih bom pa porezala.

njufka4

• *
  • Freya
« Odgovori #866 : 08 April 2006, 18:08:54 »
Živjo!   ;)
Neyka, čestitam za naraščaj! :o Kakšni knedljni! :-*  Jaz sem tudi danes malo poslikala našo Freyko, ki je že zelo zrasla. Danes smo jo tudi skopali.  8)  Slikice si lahko na novo ogledate na linku v mojem podpisu.
 Pa še nekaj bi rada vprašala: Kako vam je uspelo prilepiti slikice direktno v post? copy-paste ne deluje.  ??? :(

Lp, Nika

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #867 : 08 April 2006, 19:31:25 »
njufka 4 hvala! So res 1a pa komi čakam da se spokam v Zagreb jih pogledat. 27. april grem najbrž  :P  >:( šele  :'(

Copy paste ne deluje ker so posti zasnovani na kodi. Kako dodat slike...
http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=800.0

Katja...babnica bi res rabla malo striženja ampak kar se rjave dlake tiče se ne sekiraj. Ko bo starejša jo bo opazno manj (nekaj je bo verjetno ostalo, Neonu pa je celo po večini zginla). Meni je g. Fantur rekel, da lahko tako dlako tudi pocufam ven, ker gre za staro odsluženo dlako. Jaz ti svetujem da jo najprej postriži (verjetno ti bo kdo pokazal kako) tako kot se njufka striže, potem pa ji dlako z ušes po par minutk na dan pocufaj. Drugače je že pa ena prav ogromna fancy babnica  ;)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #868 : 08 April 2006, 19:33:16 »
Vaaa dele gledam Freyine slike...ka je to lepoooo. Še je vsa mladičkasta.  :-* :-* Zdej si pa res želim naše it pogledat...sej so še male poganice ampak vseeno  ;D Enkrat bodo taki manekeni  :D

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #869 : 08 April 2006, 21:24:07 »
Olalala Marjana čestitam za Erosovo prvo mesto na top 10 SKVPM!! En  :-* Erosu pa želim vam še več takšnih in drugačnih uspehov!