Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1876653 krat)

lacrima negra

• *
  • Ursinus Velutus Vaya con dios
    • http://lacrimanegra.moj-album.com/
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #2670 : 01 Marec 2007, 15:15:55 »
Hvala vsem, ki ste pomirili mojo vest. Sabina in Irena, za vaju oz. za vašo družino, bi mi bila velika čast, če se čez čas odločite in vzamete od mene kakega črnuščka, pri vas bi se imela moja pupika še kako dobro in ni lepšega občutka, ko veš, da tvoj mladič prihaja v prave roke oz. še bolje v prava srca in vsega tega vam ne manjka. Sabina ti pa kar pogumno naprej, s pomočjo tvojih zlatih staršev boš še marsikaj dosegla v svetu njufičev, mene pa resnično veseli, da se nam obeta podmladek in da bo naša pasma še vnaprej dosegala svoj razcvet.

Maja brez problema lahko shraniš kar ti ustreza, še več sem  ponosna, da kdo kako slikico mojih mladičkov hoče shraniti zase.

lp, Marjana

katka

• Gost
« Odgovori #2671 : 01 Marec 2007, 15:46:12 »
Kaj naj rečem...takemu medvedku se ne moreš upreti, kaj šele ,da bi se ga naledal¨!!! ja prav res se ti sline pocedijo in to povsem upravičeno.... :-|~  Prav z veseljem bi vas enkrat spoznala in malo poklepetala  :D .
Upam ,da nam bo tokrat na kakšno razstavo uspelo priletet in malo pošofat naokoli!! Do zdaj žal ni še nikoli čas znesel  :'(  :'(

Lp!

elf

• *
« Odgovori #2672 : 01 Marec 2007, 15:47:48 »
Marjana, hvala za slike malih njufija, uljepšala si mi dan - ne postoji ništa ljepše od newf beba :)

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2673 : 01 Marec 2007, 21:38:02 »
elf se popolnoma strnjam  :-* ni jih večjih pocukrancev  ;D

Jaz sem pa današnji dan izkoristila za obisk pri Marjani. Ker je bilo že precej pozno sem poslikala samo psičko pa evo slike:

OK sej sem si rekla samo par naljepši gor ampak na vseh zgleda krasno  ::) Ostale pa tukaj (http://neyka-neon.moj-album.com/album/6929304/)

lacrima negra

• *
« Odgovori #2674 : 02 Marec 2007, 08:27:59 »
Neyka, hvala za čudovite slikice, tebe bom jaz kar za osebnega fotografa vzela, boš povedala kolk računaš, definitivno si pa na razstave kamor bomo šli vedno povabljena z nami, no to si tako ali tako s slikicami ali brez.

lp, Marjana

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #2675 : 02 Marec 2007, 10:19:37 »
Kak sta cart, pa lepa, pa sploh naj naj :-* :-* :-*. Je čist res, kot pravi Elf, da ni nič lepšega od njufi beb. In tudi se mi zdi, da smo vsi nekako takole: enkrat njufi-vedno njufi.

Res so zlati psi, čeprav sem eto na izpitu, od kinološkega sodnika, slišala ne ravno pohvale na našo pasmo  :(.

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #2676 : 02 Marec 2007, 10:22:20 »
Šnufi, hitr povej, kje je doma ta sodnik, gremo vsi na obisk k njemu...he, he.... >:D
Če bi bila jaz njegova žena, bi ga ornk po njegovi šnofi!!! Kva se pa ima za pritoževat čez naše lepotce! Pametni so, dobrega srca, prijazni in sploh najboljši - tako kot praviš - enkrat njufi, vedno njufi.

dog4ever

• *
« Odgovori #2677 : 02 Marec 2007, 10:27:15 »
Citiraj
Res so zlati psi, čeprav sem eto na izpitu, od kinološkega sodnika, slišala ne ravno pohvale na našo pasmo  .

jah, seveda, če pa to niso nemci >:( n'č se sekirat ;) tudi jaz imam včasih občutek, da v šolanju in poslušnosti samo nemški ovčar "neki velja" ::) in namesto, da bi vzpodbujali vodnike, da bi se udeleževali kakšnih tekem ali prireditev ali izpitov (ne glede na pasmo), te potolčejo prvič, ko se nekje pokažeš :-\ hja, potem pa imej še veselje do dela :'( to je pa naša kinologija...na žalost.

katka

• Gost
« Odgovori #2678 : 02 Marec 2007, 11:30:36 »
Se podpišem pod Brunota.. ;D takoj bi imela še enega ...se odpovem prav vsemu haha  :P

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #2679 : 02 Marec 2007, 12:37:48 »
Katka, potem tudi ti veš, kako to izgleda: srce bi imelo še kakšnega njufija doma   :), ne samo enega, razum ti pa govori, da je eden čisto dovolj! :'(

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #2680 : 02 Marec 2007, 17:07:16 »
Marjana.. hvala za slike, sigurno jih ni nikoli prevec  ;) Zijam v slike menda ze 15 min pa se jih nikakor ne morem nagledati. Ja, res ni lepsega kot je njufi mladicek...seveda pa tudi odrasli cisto nic ne zaostajajo in hitro dvigujejo moj srcni utrip. Upam, da bom kdaj imela priloznost kaksno tako lepoto malo precohati.

Neyka, ti pa prosim ne potenciraj fousije. :-|~ :-|~ Upam, da si najbolj srecno bitje pod soncem, da ti je pripadala cast precohati taksne lepotce - jaz bi definitivno bila  ;D ;D

Z izjavo, da enkrat njufko - vedno njufko se pa strinjam. Nam ni padlo niti na pamet, da bi si v drugo umislili kaksno drugo pasmo... to je bilo verjetno prvic v zivljenju, da se je v eni stvari strinjala celotna druzina  :D Se moj, ki je bil  najprej proti, mi da sedaj pravi, da edina pametna stvar, ki sem jo v zivljenju naredila je bila ljubezen do njufkov  ??? :o

Mimogrede, bliza se pomlad.. a kdo pozna kaksno lokacijo v nasi prelepi gorenjski, kjer psi nebi bili prevelik problem, recimo za enkrat prespati? Zalustalo se nama je, da bi po dolgem casu sla malo "lahkih nog naokrog"... seveda, atum je vkljucen v potovalni nacrt. Ceprav sem ze pomislila, da bi bilo mogoce boljse ce bi ostal v oskrbi babic, pa me je moj zgrozeno vprasal : a otroke bi tudi pustila doma?  :-\ Atum gre in pika ;D Ocitno deci res skupaj drzijo  ;) No..sedaj pa jaz lokacijo iscem. Ima kdo kako idejo?

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2681 : 02 Marec 2007, 19:16:37 »
Nelly verjemi da sem se skoraj stajala ko sem tamalo vidla. Mali Zeus je res krasen ampak najbolj me je tamala očarala  ::)

Glede destinacije - oddaj post v temo potovanja, bo videlo več folka - več glav pa več ve. Poglej tudi temo kjer so iskali prenočišče za tujce z mislim da 4 ali 5, možno tudi 6 psi med njimi corsi in še ena ali dve pasmi (moj spomin ima luknje  :-[ :-[)

lacrima negra

• *
« Odgovori #2682 : 03 Marec 2007, 09:00:56 »
Hvala za vse pohvale, drugače pa vsi, ki bi čohali dobrodošli pri nas, mala sicer danes zapušča naš dom, ampak Zeus ostaja in je čisto navdušen nad čohalci.

Kar se tiče pripomb čez našo pasmo, vsi vemo v čem je stvar, tako, da nič se sekirat, vem tudi, da so nemci in drugi, kot jim jaz pravim kužki na ukaz, v pasji šoli dosti bolj dobrodošli, saj je potrebno veliko manj razumevanja pasje duše, kot pri naših, ki je vsak nekaj posebnega in potrebuješ dosti študija, da veš kako z njim delati, da te uboga, imajo pač lastno voljo. Jaz bi prav rada nekako prišla do tega, da bi imeli pri nas tudi tečaj reševanja iz vode, tam bi se pa naša pasma lahko proslavila pred vsemi drugimi.

Enkrat njufi, vedno več njufijev, pravim jaz.

Nelly, ko smo mi iskali prenočišče za tujce, smo bili najbolj zadovoljnji z penzionom Zaplata, to je pri Preddvoru, blizu nas, tako, da se lahko oglasite še na čohanje, sprejemajo kužke, prenočišče z zajterkom je takrat stalo 50 eur (upam, da se ne motim, se mi je zdelo pa zelo ugodno), za dve osebi.

lp, Marjana

majcek

• *
  • Maks pa ima zelo zelo košat rep :D
    • www.pasji.net
« Odgovori #2683 : 03 Marec 2007, 09:59:31 »
joj prav luškani so teli njufiji :o
čeprav enkrat njufiji vedno njufiji pri meni ne drži (verjetno zato ker je bil mešanec) bil je tak kot čistokrvni njufi pa je odšel :'( (zaradi očija >:( )
ampak upam da se bomo kdaj preselili v hišo. ker če bomo šli v hišo sem 1000% da dobim njufija :o (seveda bo maks če bo živ ostal z mano)
in mislim da jih bom vzela od Marjane :)

katka

• Gost
« Odgovori #2684 : 03 Marec 2007, 11:06:12 »
Marjana jaz se čisto strinjam s tabo, za tečaj reševanja iz vode sem tudi jaz že brskala po internetu pa v Slo. tega ni  :'( Res se mi zdi škoda, da ni tega,kre bi se naši njufiči res lahko pokazali in izpostavili vse svoje lepe vrline, ki jih imajo le oni in nobena druga pasma. No jaz v pasji šoli nisem imela nikakršnih problemov glede tega, da so naju z Bartom kako drugače gledali.Pokazala sva se v najboljši luči....bila sva to kar sva. Edino kar mi je šlo na živce je bilo to, da so kakšni ljudje svoje kužije pobirali in jih odmikali ko sva šla skozi gručo,češ joj mu bo kosti polomil... ??? Saj je tako kot vsi tam tudi on pes, sicer res bigerski, ampak ok...vseeno se pa da povohat  ::)
Aja, se mi zdi ,da je pa ta tečaj za reševanje iz vode v Italiji če se ne motim  ???  :)

LP!
Katja

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #2685 : 03 Marec 2007, 12:01:27 »
joj prav luškani so teli njufiji :o
čeprav enkrat njufiji vedno njufiji pri meni ne drži (verjetno zato ker je bil mešanec) bil je tak kot čistokrvni njufi pa je odšel :'( (zaradi očija >:( )
ampak upam da se bomo kdaj preselili v hišo. ker če bomo šli v hišo sem 1000% da dobim njufija :o (seveda bo maks če bo živ ostal z mano)
in mislim da jih bom vzela od Marjane :)

Pri meni tudi ne :-[.Čeprav so cukri na kubik bom zagotovo mela polarčka :-[...mami in ati pa čist trofnena na njufije,tako da bo 100% še kakšen :P

Kast

• *
« Odgovori #2686 : 03 Marec 2007, 12:10:06 »

Aja, se mi zdi ,da je pa ta tečaj za reševanje iz vode v Italiji če se ne motim  ???  :)

LP!
Katja
Ja tudi v Trstu je, delujejo kot civilna zaščita!

katka

• Gost
« Odgovori #2687 : 03 Marec 2007, 15:18:12 »
haha pol se bom pa kar tja  vmes vključla...Edino, kar me moti je to, da imam še nekaj let do vozniškega...  :'(  No pa sj avta sploh ni težko vozit čist lepo u izi pa je   :P

Sem pa nekje najdla enkrat en link, kako njufiči iz helikopterja skačejo, ko rešujejo utaplajočega....kr srček mi za zagoru  :-[  kakšno voljo majo, da rešjo tistga tam spodi!!
 Mi se hodmo vsak drug dan skor poleti v idrijsko belo kopat z bartkom in je prejšnje poletje skoču v vodo ...kr pognal se je z zaletom, ko me je vidu,da sem se potunkala. in pol me je pršu iskat pa sva šla skupi na breg. Sem se mu pustila, da me je pelu,ga nisem hotla odganjat, da ne bi slučajno ga kej prizadela pa tega njegovga čudovitga nagona  ;D ;D ;D Sicer me je z nogam oprasku sm mela tatu na trebuhu, ampak sva se potem oba mokra rajš certala, kt pa jokala haha

katka

• Gost
« Odgovori #2688 : 04 Marec 2007, 09:41:34 »
NO, da se jest malo považim... :o Zdejle, ko sem imela počitnice sem malo ustvarjala, ker sem mela cajt, tko da se mi je posrečilo nekja nardit na internetu. http://www.freewebs.com/newfoundland-bart/  . Stran ni še dodelana do konca. Namen jo pa imam nardit tudi v angleščini, če mi do čas dopuščal  :-[

lp!

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #2689 : 04 Marec 2007, 11:53:46 »
Gabi, vse najboljše!  :-*  Pa da bi malo bolj ubogala Brunota, kot ga sedaj!  >:D  :)

Lp

Kast

• *
« Odgovori #2690 : 04 Marec 2007, 21:52:43 »
Gabi vse naj naj tudi od naše druščine!

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #2691 : 05 Marec 2007, 09:39:57 »
O.k. priznam, spet sem se postarala za eno leto. Ampak imela sem pa dvojni razlog za praznovanje. Svoje lanskoletno darilo (ki sem si ga kupila sama) sem zjutraj ornk poslinila in poljubčkala:

Še vedno mislim, da je to najlepše darilo, ki sem si ga kdaj privoščila, čeprav je dosedaj malo zraslo....

Marjana, ob tvojem "Enkrat njufi, vedno več njufijev..." sem se pa pošteno nasmejala! Madonca, imaš kar prav! Mislim pa, da ima še kdo kaj za povedat tule gor...namreč čez vikend je bil tudi Zagreb....Elf, nam imaš kaj za povedat???? Iskreno čestitam za vajin uspeh!!!

Satin

• *
  • When wilderness calls...
« Odgovori #2692 : 05 Marec 2007, 12:09:52 »
Katka si bila ti včeraj mogoče z Bartom v Grajskem parku v Logatcu?! ;D

Bruno a si bila zdaj vsaj ti prva s slinastimi poljubčki ali te je Bruno vseeno prehitel :o :D, me prav zanima ker od vaju je bil bolj poslinjen in prelubčkan kaj :o :D >:D Je pa Bruno pravi cort, upam da bo čimpreje spet kako srečanje da ga zopet malo premečkam, pa Neykinega Neona tud, še dobro da zadnjič ni bil Lars z mano, ker eden izmed njegovih redkih dobrih kolegov je prav sosedov njufi Nord, ki pa ga zadaj bolj malo srečujeva, je pravi senior, saj je gospod že visoko v letih - 17 let (nisem pa čisto prepričana, vem pa da je že zelo blizu 20 letom) in leta so naredila svoje, ampak ko se pa punce ženijo ga pa še prime in odbrzi, nazaj ga morajo pa z avtom vozit. :D

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #2693 : 05 Marec 2007, 12:37:57 »
Ha, ha, Satinka, kaj misliš.....seveda sem jaz poslinila Brunota, kolikor se je dalo....Revež se ni nič branil, tako rad se crklja!!! Še zdaj se mi pri vsej kilaži najraje usede direkt v naročje!!! ::)

katka

• Gost
« Odgovori #2694 : 05 Marec 2007, 15:19:15 »
Ja Satinka jaz sem bila ja...kako pa, da si naju videla??  :)

lp

Satin

• *
« Odgovori #2695 : 05 Marec 2007, 15:36:56 »
Bruno potem praviš da sta družno drug drugega umila :o :D ;) >:D HVala bogu ma moj Larsona malo krajši jezik in malo manjšo bučo pa me ravno ne umije (dobro tudi to mu včasih rata :D) vendar orenk mokrega lubčka pa tudi mi kdaj fašemo :o :D :P

Sma se z Larsem v nedeljo na vašem koncu potepala, pa se je naša družba tam ustavila, smo bili na klopcah pri košarkaškem igrišču, pa mi še takoj ni užgalo da gre za tvojga, smo na začetku še malo se lovili a gre za njufa al landserja, pol sem si pa malo bolje bučko od tvojga bučmana ogledala, pa sem vedla da gre za njufa, pol mi je počasi nekaj vžgalo da je ena iz pesjanarja s takim njufkom iz Logatca, ko se je pa Bartko vstal sem pa takoj vedla za kerga gre, sta se z mojim na daleč pogovarjala. Sicer pa se še kdaj vidimo, mogoče že naslednjo nedeljo če bo lepo vreme, naju bodo popeljali naokoli Skirce :o :D

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2696 : 05 Marec 2007, 16:39:58 »
Sem včeraj zgrešila pa danes: Gabi vse naj naj in še veliko slinjenja s tvojim njufkom!

17  :o častitljiva starost. Je pa tudi Neonov očka že kar v letih...13 ali celo 14  :) pri 11 je še za žogico skakal  ;D

Sem že pomislila da našega bratca Norda poznate  ::) ampak je 14 let mlajši  ;D

katka

• Gost
« Odgovori #2697 : 05 Marec 2007, 18:08:28 »
Jest mam eno vprašanje...
Jest Bartu umiva zobe približno 3x na teden. A je to premalo?? Skrbi me, saj so se mu začele delat obloge in na delčkih,tam kjer je zob malo naguban...(joj ne vem kako naj se izrazim) no tam so obloge že kar velike, ker ne morem s ščetko pridit zravn... :'(  :'(  Me pa zanima, če ovstaja kakšna pasta, ki zavira nastanek karijesa in teh zadev  :-\ Nočem, da bi bartu dajali stran obloge pri veterinarju, če se za to lahko potrudim sama...prav tako en želim, da bi kuža bil prikrajšan za kak zob  :-\ .
Upam, da mi boste odgovorili, ker sem malo v skrbeh.

lp!
Zaskrbljena Katja  :)

elf

• *
« Odgovori #2698 : 05 Marec 2007, 21:25:51 »
Pozdrav svima, CACIB Zagreb je prošao, bilo je vrlo lijepih njufija. U subotu 11, u nedjelju 13.
U subotu je BOB i BIG bio CH.THICKISH NEWFOUNDLAND KEEPER OF FREEDOM, a u nedjelju BOB i isto BIG - POISON OR HONEY KING OF HELLULAND. Stvarno prekrasni psi!

Nažalost, moje su slike vrlo loše, pa ću samo staviti nekoliko slika od Bena (subota CAC, nedjelja R.CAC), koje je slikala jedna talentirana mlada dama:

Ben je u sredini:

photo by M.I. (http://www.myberner.org)

Bilo je jako lijepo, u nedjelju je sudio g. Bela Siklosi (Skippers kennel), sudio je vrlo detaljno i svakom je psu posvetio puno pozornosti, bila nam je čast predstaviti se kod takvog stručnjaka i velikog imena u svijetu newfoundlanda.

Satin

• *
« Odgovori #2699 : 06 Marec 2007, 07:43:24 »
Ja Neyka je Nord pravi gospod in mu moram priznati da se zelo dobro drži kljub temu da je v zadnjih dveh letih dal mislim da dve težji operaciji za sabo, vendar se ne da... Je pa res da se zdaj večinoma sprehaja po domačem vrtu, namreč zadnji del mu ne prizanaša, leta so ga dokončno ujela :'( in ko se bo poslovil bo hudo celo meni pa še moj kuža ni, namreč je en tak dobrovoljc ki so si ga vsi kužki želeli za prijatelja, še moj ki samcev  večjih od sebe ne prenaša, je v Nordu našel dobrega prijatelja... :-* :-* :-*