Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1868749 krat)

BRUNO

• *
  • Spol: Ženski
  • Naš medvedek
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #2760 : 13 Marec 2007, 14:54:57 »

Katka, sem si drznila; se mi zdi tolk dobra slikca, da je škoda, da gledamo tisto malo....

Kast

• *
« Odgovori #2761 : 13 Marec 2007, 16:07:12 »
o madonca, kaka faca je ta Bart  :D

katka, si pogledala, ali ti deluje knjiga gostov na bartovi spletni strani?

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #2762 : 14 Marec 2007, 03:16:49 »
Soca, vsenajboljse...se veliko zdravih in srecnih pasjih let. Pa lastnici fajn nagajaj   :-* :-* :-* :-*

M/my, vse naj naj tudi tebi.. za lubcke je pa Ambra poskrbela (upam ;) )

Bruno, kje ste se pa to namakali? No sej Atum in Biba sta si pa danes privoscila eno "ukradeno" kopel..saj ves kaksen problem je hoditi po Evroparku samo po potki  :D

Katka, super fotka... Bart je pravi pozer. A imate ze tako mocno sonce pri vas?  ;)

Leonora si se danes prepricala na lastne oci, kaksna tecka je lahko Atum kadar je poln energije? Pa saj ga razumem poba, kako bo sedel pri miru, ce se mu pa damica pred gobckom nastavlja  :D Pol pravis, da se javis za hendlerja?  >:D  Bruno, vidva nam se manjkata... pa bi bili res skoraj vsi zasavski njufki na kupu. Da se ne bojo samo dogasi hvalili, da imajo svojo solsko skupino  :D

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #2763 : 14 Marec 2007, 08:35:00 »
He, he, Nelly....da mi garantiraš, da tam gor na poligonu ne bo pihalo in vleklo, potem bi si upala pridružit tudi jaz; tako pa si res ne upam tvegat, da me še enkrat dobi veter in mi spet paralizira fris....je bilo prehudo. :-\

Veš kaj Nelly, se bo treba zmenit v tem Evroparku, pa še Sabino poklicat, da pride s Sono in da bo potem 2 : 2 (moški: ženske). Da ne bo Biba preveč oblegana. Pa gasilce in policijo obvezno obvestit, da ne bodo mislili, da so se medvedi tako namnožili... ::). No, kdaj imate kaj časa?! Če bo pa sončen vikend, bi se pa lahko kaj dobile...

katka

• Gost
« Odgovori #2764 : 14 Marec 2007, 15:01:08 »
Bruno hvala hvala!!  :o Pa vsem ostalim za pohvale hihi!! Ja, bartkova ušeska so že fino-bolj fino kot so bila  ;D je ugotovil, da mu pomaga in ne škoduje, tako da zdaj ne galamimo po celi hiši zarat ušes.
Ja, pri nas je že veliiiiiiik sončka  :D  :D Ne res, dones je zlo sončno, upam, da nama bo useplo pridit na vrh sekirice se malo posončit. Pa toplo je tud zlo, naš že jezik za sabo vleče haha!!!

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #2765 : 14 Marec 2007, 15:08:20 »
Ha, mi smo tud začeli na sprehode spet hoditi z nahrbtničkom, v kateremu imamo plastenko z vodo in posodico, da gospodu postrežemo vmes....Mimogrede: zase in za otroke nimam pa nikoli nič s sabo...

SABINA

• *
  • Živi in ne misli na jutri!
« Odgovori #2766 : 15 Marec 2007, 08:59:47 »
Šnufi,
imam eno vprašanje!?
Ko sta vidva z Jankom opravljala izpit BBH, je bil Janko star 14 mesecev in 2 dni??
Ali sta imela kaj problemov glede starosti? Kolikor vem mora biti kuža star 15 mesecev, da
lahko opravlja BBH izpit.
Midve s Sono bova morali počakati do jesenskega roka, ker ji bo manjkal en mesec  >:( :(
Lahko pa bo opravljala izpit A.

Lp Sabina

Target

• *
« Odgovori #2767 : 15 Marec 2007, 10:36:06 »
Sabina,

za opravljanje izpita B-BH je najnizja starost psa 14 mesecev.

Je bilo prej 15 mesecev, a so lani ta pogoj spremenili! Sprememba je tudi objavljena v eni izmed lanskih številk revije Kinolog.

To je vzrok, da mnogo ljudi še vedno meša te starosti.

SABINA

• *
« Odgovori #2768 : 15 Marec 2007, 11:40:21 »
Citiraj
za opravljanje izpita B-BH je najnizja starost psa 14 mesecev.
Target,
hvala za obvestilo, potem pa res ne bi smeli delati problemov v društvu.

Lp Sabina

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #2769 : 15 Marec 2007, 12:14:40 »
Sabina, starost je zdaj 14 mesecev, mislim pa, da tudi ne komplicirajo, če mu še malo manjka do 14 mesecev. Je pa zdaj ful fajn, ko mava izpit. Čisto se mu pozna, da je šolan pes (hahahaha).

Mi izpita A sploh nismo delali, ker je itak zajet v izpitu B-bh. Pri vas v društvu je pogoj? Ker drugače po mojem mnenju skoraj nima smisla.

Lp

SABINA

• *
« Odgovori #2770 : 15 Marec 2007, 12:32:40 »
Šnufi,
ravno včeraj sem se pogovarjala z inštruktorjem. On pravi, da mora biti stara 15 mesecev za
opravljanje izpita BBH, Sona pa jih bo imela 14 mesecev. Če ne bi imela rodovnika, bi še nekako
šlo skozi, ker bi malo goljufali, tako pa - ne.
Izpit A ni pogoj, pač pa ga lahko opravlja, če to želi, kasneje pa še BBH.
Kaj pa testi za vodnika, so bili težki??

Lp Sabina

Kast

• *
« Odgovori #2771 : 15 Marec 2007, 12:54:41 »
Sabina, reči ti tvojemu inštruktorju naj malo obnovi znanje oz. naj spremlja spremembe. Zakaj bi morala ti zaradi njegove lenobe do izpopolnjevanja nastradati in čakati do jeseni. Če je zdaj pogoj 14 mesecev in ne več 15, velja to tudi za vaju, inštruktor gor al dol.

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2772 : 15 Marec 2007, 13:07:50 »
Sabina kaj pa če rodovnik malo prikrijete? To ne gre? (Če bi že ravno komplicirali ampak če velja 14 mesecev velja to za vse)

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #2773 : 15 Marec 2007, 13:15:10 »
Neyka, ampak potem ne mores vpisat izpita v rodovnik.

Se strinjam s Kast... zakaj ne bi smela opravljati izpita pri 14 mesecih, ce so taka pravila ??? ne razumem, kaj si instruktor zmisljuje ???

SABINA

• *
« Odgovori #2774 : 15 Marec 2007, 13:22:12 »
Neyka,
ne vem kako misliš, da prikrijemo rodovnik? Glede na to, da je zadaj na rodovniku rubrika uspehi na
preizkušnjah, pa bi si želela rezultat vpisat, ne morem nič prikrivati, pa tudi namena takšnega nimam.

Bo pa res treba opozoriti inštruktorja, naj obnovi znanje oz. spremembe.

Malo me je Lilit prehitela z odgovorom.

Lp Sabina 

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2775 : 15 Marec 2007, 14:16:36 »
Aha nisem vedela da se tudi to vpisuje v rodovnik  ::) sem bolj tele za te šolske zadeve.

Potem je res potrebno samo trenerja k pameti spravit  ;)

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #2776 : 15 Marec 2007, 14:40:19 »
Šnufi,
ravno včeraj sem se pogovarjala z inštruktorjem. On pravi, da mora biti stara 15 mesecev za
opravljanje izpita BBH, Sona pa jih bo imela 14 mesecev. Če ne bi imela rodovnika, bi še nekako
šlo skozi, ker bi malo goljufali, tako pa - ne.
Izpit A ni pogoj, pač pa ga lahko opravlja, če to želi, kasneje pa še BBH.
Kaj pa testi za vodnika, so bili težki??

Lp Sabina

Inštruktor res mora obnoviti znanje, definitivo je sedaj pogoj 14 mesecev.

Testi za vodnika sploh niso težki, ker so maš dane tri možnosti. Pa še ostali dve možnosti sta precej glupi, najbolj se spomnim tele:
Nagon pri psu je (parafraziram):
a) da se zapodi za plenom, ga zgrabi in stresa
b) da ima dober apetit
c) da je dober čuvaj
Tako, da je težko zgrešiti. Vprašanja pa so od Kinološke zveze, do zdravja in lastnosti psov (zobje, temperatura) do pravil izpita.

Mi smo šli direkt na B-bh zato, ker je izpit A zajet v izpitu B-bh in je zato v bistvu nepotreben.

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #2777 : 15 Marec 2007, 14:45:14 »
Nam so tudi rekli, da je Bbh od 14 meseca dalje...Sabina, kar daj instruktorja malo za uhlje, je bil moj "sosolec" v osnovni soli..ce ne ga bom jaz  :D :D :D

Saj nas so pa z to solo zafrknili v drugacnem smislu. Atum je decembrski.. mala sola se je zacela marca, vendar ga niso hoteli nikjer vpisati, ker je bil kao se premlad ???, tako smo najprej hodili na igralne urice in se v malo solo vpisali sele septembra (prej ni bilo tecajev), ko je bil star skoraj 9 mesecev  ::) Vmes bi se sicer lahko urinila zraven v trbovlje, pa nas je zafrknila operacija.  Ker se je ta mala sola sorazmerno vlekla smo sele sedaj pricapljali do poslusnosti A, to pomeni, da greva na Bbh lahko sele jeseni, ce bo vse po sreci... in bo bbh imal narejen ravno pri starosti 2 leti  :-[ Zdaj kok je obvezno da gre najprej na poslusnost po programu A ne vem.. nam je bilo receno da se je potrebno iz male sole vpisati na poslusnost (A), ce je pa pes dovolj "brihten" so pa nekje na sredi tecaja mozni prestopi na  bbh...  ::) ::) No, saj isto je bilo ze receno za prestope iz male sole v poslusnost A.. pa kot zakleto ni bil nihce od 30 psov dovolj brihten  :P :P

To, da se opravljeni izpiti vpisujejo v rodovnik pa tudi jaz nisem vedela.. po pravici povedano se niti nisem zanimala. To opmeni, da ce zdajle opraviva A.. dam to lahko vpisati?  Ali se vpisuje samo od  bbh naprej? Kaj pa ce narediva A..to recimo vpisem.. potem pa opraviva se bbh..se vpiseta oba..al kako je z tem?  :-[

SABINA

• *
« Odgovori #2778 : 15 Marec 2007, 17:52:09 »
Nelly, tvoj sošolec je čisto fajn fant, ker on ni dal takšne izjave, zato nikar ga za ušesa.
So tudi malo starejši inštruktorji, kateri izgleda, da res niso seznanjeni z novostmi.  ::)

Kar se pa tiče vpisovanja v rodovnik, mislim, da lahko vpišeš vse izpite katere opraviš, imaš kar nekaj prostora.

Lp, Sabina

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #2779 : 15 Marec 2007, 20:08:42 »
Mi smo pa dlako začeli menjati...pa alergijo na bolhe imamo :(.Zdaj imamo pa ampule pa jod...pa postrigli smo se.VSI!Brez mene...beyba pa mrha sta skoraj čist 8).

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2780 : 15 Marec 2007, 20:15:20 »
Tjaša fotke  >:D

lacrima negra

• *
  • Ursinus Velutus Vaya con dios
    • http://lacrimanegra.moj-album.com/
« Odgovori #2781 : 16 Marec 2007, 08:38:03 »
Testi za vodnika sploh niso težki, ker so maš dane tri možnosti. Pa še ostali dve možnosti sta precej glupi, najbolj se spomnim tele:
Nagon pri psu je (parafraziram):
a) da se zapodi za plenom, ga zgrabi in stresa
b) da ima dober apetit
c) da je dober čuvaj
Tako, da je težko zgrešiti. Vprašanja pa so od Kinološke zveze, do zdravja in lastnosti psov (zobje, temperatura) do pravil izpita.

Mi smo šli direkt na B-bh zato, ker je izpit A zajet v izpitu B-bh in je zato v bistvu nepotreben.

Kaj, a to je pogoj za opravljanje tega izpita, ali sem prav dojela tole, točka a in točka c, sta pri njufiču čisto mimo, kako sploh lahko opravite ta izpit? Mogoče, pa le nisem prav razumela vsega skupaj?

lp, Marjana

Kast

• *
« Odgovori #2782 : 16 Marec 2007, 09:05:53 »
Ha ha, ja Marjana, za njufiče bi veljal odgovor b ;) naši že ne bi, kake kokoške ne pridejo v poštev za malico  :D

Je pa nagon plena prisoten pri vseh psih, njufič gor al dol, ... če kuža opazuje kokoške kako frfotajo in kokodakajo, pa tega ni navajen in ko se njufko približa ter te kokoške še bolj kokodakajo in frfotajo, skoraj ne verjamem, da ga ne zanimajo ;)
Naše sosedove kokoši so se Soče že čisto navadile in nič ne frfotajo, če zaide na njihovo dvorišče, tako da so nezanimive dokler ne norijo...druga pesem so pa pavi, ko zaidejo na naše dvorišče, vrt in ko zagledajo Sočo, zletijo, Soča pa za njimi. Zanimivo pa, da jih pri sosedih nima za mar ;).
Na srečo pa je ni nikoli pičilo, da bi poleg preganjanja teh pernatih sosedov tudi zagrabila in stresala. Najbrž je pri njej bolj igra kot pa nagon plena.  ???

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #2783 : 16 Marec 2007, 09:21:20 »
Naveden primer je pri teoretičnem delu izpitu, ko mora vodnik obkrožit pravilen odgovor. Ker v teoriji je nagon plena pri psu opisan, da se zažene za plenom in ga zgrabi, ter stresa. Naš Janko se po njivi rad podi za vranami, vendar si ne morem predstavljati, da bi katero ujel. Ko je bila ena poškodovana, in mu ni mogla pobegniti, pa jo je samo vohal. Hvalabogu.
Pri teoretičnem delu izpita, teh vprašanjih za vodnika, je veliko raznovrstnih vprašanj, kot sem že napisala od temperature, do zob, pa do organiziranosti kinološke zveze.
Pri praktičnem delu pa je poslušnost in pa obnašanje v urbanem okolju in odlaganje.

Imam pa še eno vprašanje: vaši tudi toliko spijo? Ali pa je naš Janko bolj lene sorte?

Kast

• *
« Odgovori #2784 : 16 Marec 2007, 09:32:29 »
Imam pa še eno vprašanje: vaši tudi toliko spijo? Ali pa je naš Janko bolj lene sorte?

Vse odvisno, ali se kaj dogaja! Če smo notri, večinoma spi ali dremucka. Če smo pa tudi po cel dan zunaj, ne bo zatisnila očesa. Tudi če gremo kam na obisk, smo v hiši in je utrujena, se drugje ne sprosti, da bi zaspala. Drugo pa je, ko odprremo vrata avta in že po kilometru spi ko ubita  :D

V glavnem spi tam, kjer se počuti sproščeno in to je le doma v hiši ali pa v avtu.

lp

dog4ever

• *
« Odgovori #2785 : 16 Marec 2007, 10:16:55 »
To, da se opravljeni izpiti vpisujejo v rodovnik pa tudi jaz nisem vedela.. po pravici povedano se niti nisem zanimala. To opmeni, da ce zdajle opraviva A.. dam to lahko vpisati?  Ali se vpisuje samo od  bbh naprej? Kaj pa ce narediva A..to recimo vpisem.. potem pa opraviva se bbh..se vpiseta oba..al kako je z tem?  :-[
Jaaaaaaaaaa, vpiši v rodovnik tudi A. Jaz sem bila zelo ponosna na to, da je naš samec pri 7mih letih naredil A izpit. In zato sem ga vpisala v rodovnik. Kasneje tudi B-BH 8)

Drugače pa kot so že ostali povedali: pogoj za izpit je 14 mesecev in ne več 15!

Ne, pisni del sploh ni težak; stalno ponavljajo, da je narejen za 8 letnike ::) nekatere stvari so resnično bedaste (recimo: kolikokrat moramo čistiti pesjak in med odgovori ni možnosti "po potrebi"  :-\, ampak so našteti dnevi), nekatere stvari se je potrebno napiflat (recimo št. korakov pri posamezno vaji pri B-BHju ali pa letnice nastanka posameznih klubov in KZS in FCI), večino pa je splošna izobrazba. Tako da kar pogumno ;)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2786 : 16 Marec 2007, 10:36:27 »
(recimo št. korakov pri posamezno vaji pri B-BHju ali pa letnice nastanka posameznih klubov in KZS in FCI)

Mmmm to je pa res nujno potrebno vedet za življenje s psom aaaha  ::) Kaj ubistvu naj bi bil point tega da pišeš še izpit? Tako ne mislim katera vprašanja so še ampak na splošno kaj naj bi s testom "dosegli" lstniki psov oz. kaj lahko po testih ocenijo sodniki?

Neon prespi tisto kar je v pesjaku in če je sam zunaj. Kadar smo v kakem kafiču se prilagodi in leži ampak je vseskozi buden. Če je res utrujen pa zaspi tudi na vrh planine recimo ko mi počivamo :) Pa poleti se zlekne na teraso in cel dan ne vem da ga imam zvečer pa teži za speroh, rolanje.... ::)

katka

• Gost
« Odgovori #2787 : 16 Marec 2007, 15:07:50 »
Haha...naš je skos naspidiran,kdaj, ko nima kaj za delat se vleže in potem lepo prespi nezanimive stvari. A se bomo počasi začeli menit za kako srečanje?? Zdaj je že sonček in je lepo toplo =)

lp!

Target

• *
« Odgovori #2788 : 16 Marec 2007, 15:10:17 »
Ja, korake se je treba na pamet naucit - se je treba pravilnika za A in B-Bh napiflat.. ce kdo rabi vse odgovore, se da dobit.

Nelly, ce ti pes dela brez povodca, potem ni ovir, da ne gres na B-Bh.

katja123

• *
« Odgovori #2789 : 16 Marec 2007, 17:38:19 »
Ah ja, mi smo pa pridelali vnetje želodca. Danes je že drugič dobila inekcijo antibiotika. Driska in bruha kot nora, samo pomivam.  :-\
Pa shujšat moramo, ker je konec zime in mora shujšat 5 kil.  Vetova navodila, če ne bo morala zaradi njene požrešnosti na dietno hrano.  :(