Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1874921 krat)

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Spol: Ženski
  • Newfing through life!
    • krace
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #2790 : 16 Marec 2007, 17:47:40 »
Mene je pa bolezen malo priklenila v posteljo in komaj govorim...  ::)  >:( Bo že bolje...

Drugače pa vse najboljše za Sočo in za Marušo tudi od mene!  :-*

A bo kdo od vas na vzrejnem? Se lahko nadejam kakega njufka (drugače sploh ne grem pogledat!  :P )?

Lp

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2791 : 16 Marec 2007, 18:10:16 »
Huh letos pa sploh ne vem kdaj je? 31.4? Mene ne bo  ::) ne bom podaljševala vzrejnega

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
    • http://www.majchy.com
« Odgovori #2792 : 16 Marec 2007, 18:13:28 »
Buča, čimprej se pozdravi.  :-* :-* :-* Pa veliko uspeha pri izgubi kilogramov!  :)

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #2793 : 16 Marec 2007, 18:23:56 »
Tjaša fotke  >:D

Joj :-[...saj vem,saj vem...amapk pri tako sv*****o lepem vremenu me sloh v hišo ne dobijo,se zunaj martinčkamo pa pucamo.2 konja=tono dlake+1 njufi=3 tone dlake ;)
Če ne prej za nutelčin rojstni dan :).

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #2794 : 16 Marec 2007, 19:39:38 »
Huh letos pa sploh ne vem kdaj je? 31.4? Mene ne bo  ::) ne bom podaljševala vzrejnega

Če so podatki na strani SKVPM točni, potem bo že 31. marca...

No, jaz vedno priletim s kakšnimi butastimi vprašanji na plano... :-[ Malo študiram njufi standard, pa mi ni čisto jasno, kaj točno je "globina gobca".  :-[

Lp

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2795 : 16 Marec 2007, 21:37:46 »
Aha  :-[ verjetno da bo tam bolj pravilno. Jaz sem samo v googla vtipkala pa možno da mi je kaj starega ven vrglo  :-[ SKVPM mi sploh na pamet ni padel  :-[ :-[ :-[

No, jaz vedno priletim s kakšnimi butastimi vprašanji na plano... :-[ Malo študiram njufi standard, pa mi ni čisto jasno, kaj točno je "globina gobca".  :-[

A tole misliš
Citiraj
Gobec: definitivno kvadraten, globok in zmerno kratek

Jaz sem si to predstavljala kot stop oz nastavljenost gobca na glavo. Če pa pogledam v slovar je prevod za deep (kakor je ta beseda zapisana v originalnem standardu na fci strani) tudi velik, kar bi lahko pomenilo močen. Pa potem tudi v standard paše...kvadraten, močen in zmerno kratek  ??? Zanimivo vprašanje - detajl s katerim se ne ukvarjaš dokler ti ga nekdo ne potisne pred nos  ;D ;)

Kast

• *
« Odgovori #2796 : 16 Marec 2007, 21:49:12 »
Ah ja, mi smo pa pridelali vnetje želodca. Danes je že drugič dobila inekcijo antibiotika. Driska in bruha kot nora, samo pomivam.  :-\
Pa shujšat moramo, ker je konec zime in mora shujšat 5 kil.  Vetova navodila, če ne bo morala zaradi njene požrešnosti na dietno hrano.  :(

držim pesti, da se punca hitro pozdravi!

Požrešni pa so vsi njufki, pojedo toliko, kolikor jim damo. Za jest pa jim damo mi in če so predebeli niso sami krivi, krivi so lastniki, ker jih preveč futrajo. Torej Katja, naj se ti ne smili, če ima malo manj v skledi,...vedi da je to le za njeno dobro. Bolje, da ima kak kilček manj kot pa preveč!!!

In če bo že morala na dietno hrano, ne bo to zaradi njene požrešnosti, ampak bo zato, ker ji daješ ti preveč za jest, ker pustiš da poje vse živo iz  otrokovih rok in če ji daješ čez dan en kup priboljškov, ji daj za obrok malo manj za jest!

Ne zameri, ampak sem danes zvečer res ful sitna (sem pravi hudič  >:D ) , sem hotela le povedat, da pes ni nikoli kriv, če je predebel, krivi so lastniki, ker ga preveč futrajo...v njihovo slabo!

newfka, soča se ti zahvaljuje za vošlilo in še vsem drugim, ...ma jaz tudi nimam pojma kaj je to "globina gobca"  :-[  ???
Kako pa je kaj tvoj Šado  ??? .....ne duha ne sluha več o njem! Kaj je tako zelo priden, da nobene ne ušpiči?

lp

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #2797 : 16 Marec 2007, 22:32:03 »
Neyka, ja tisto sem mislila in pa zraven še tisti stavek iz ameriškega slikovnega vodnika "Depth and length are approximately equal". Ok, kaj je dolžina vem (razdalja od smrčka do stopa), kaj je tale globina pa ne. Eh, se ubadam z nepomembnostmi....  :-[

newfka, soča se ti zahvaljuje za vošlilo in še vsem drugim, ...ma jaz tudi nimam pojma kaj je to "globina gobca"  :-[  ???
Kako pa je kaj tvoj Šado  ??? .....ne duha ne sluha več o njem! Kaj je tako zelo priden, da nobene ne ušpiči?

Hvala, ker vprašaš po Šadu!  :)  Trudim se, da mu med vikendom nadomestim tedenski primankljaj (pa sebi tud, seveda). Žal nimam ravno najbolj pesjanarske familije, tako da je delo preloženo samo name in so pač vikendi v stilu česanja in čiščenja pesjaka in kleti. Priznam pa, da sem malce zanemarila učenje, ampak verjamem, da ni pozabil naučenega. No, vsaj do zdaj se je še vedno vsega spomnil.  8)
Ušpiči pa tud, samo mi ni preveč v ponos pisati o tem.  ::)  :P Recimo tazadnja, domnevno celonočno sprehajanje. Zjutraj sem ga dobesedno srečala na vrtu, ko je prišel od bogsigavedi kod. In nihče ni nič opazil, ker je ponoči ponavadi zelo tih. >:( Jah, mulc.

Lp

katja123

• *
« Odgovori #2798 : 17 Marec 2007, 09:30:00 »
držim pesti, da se punca hitro pozdravi!

Požrešni pa so vsi njufki, pojedo toliko, kolikor jim damo. Za jest pa jim damo mi in če so predebeli niso sami krivi, krivi so lastniki, ker jih preveč futrajo. Torej Katja, naj se ti ne smili, če ima malo manj v skledi,...vedi da je to le za njeno dobro. Bolje, da ima kak kilček manj kot pa preveč!!!

In če bo že morala na dietno hrano, ne bo to zaradi njene požrešnosti, ampak bo zato, ker ji daješ ti preveč za jest, ker pustiš da poje vse živo iz  otrokovih rok in če ji daješ čez dan en kup priboljškov, ji daj za obrok malo manj za jest!

Ne zameri, ampak sem danes zvečer res ful sitna (sem pravi hudič  >:D ) , sem hotela le povedat, da pes ni nikoli kriv, če je predebel, krivi so lastniki, ker ga preveč futrajo...v njihovo slabo!

lp

Kast se čisto strinjam s tabo.  Zdaj je na dieti z rižem in piščancem, potem pa smo ukinili vse priboljške. Dobila bo samo odmerjeno hrano in pa več jo bom gnala po gozdu. Problem je v tem, da noče hodit. Ona se kar obrne in gre domov.
Jo bom pa na štriku okoli vlekla, da bo hodila.

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #2799 : 17 Marec 2007, 13:39:35 »
O moj bog, kaka biba mala je biiiil moj Indek  :-* :P

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2800 : 17 Marec 2007, 14:39:03 »
Ko smo že pri teži - jaz moram pa Neona pohvalit da je KONČNO zlezel na tistih željenih 68kg  :-* Sicer spet hujšamo, poletje se bliža ampak vsaj ni več kost in koža  :o ;D ;D :-*

Nastja kaj pa kakšna odrasla slika?

katja123

• *
« Odgovori #2801 : 17 Marec 2007, 16:00:55 »
Kako se obnesejo light hrane? A to dobi veliko količino, da se ji oči nafutrajo? Ker trenutno prav žalostno bolšči v svojo kastrolo, ker ji dajem izredno majhne porcije.

dog4ever

• *
« Odgovori #2802 : 17 Marec 2007, 18:15:27 »
Kako se obnesejo light hrane? A to dobi veliko količino, da se ji oči nafutrajo? Ker trenutno prav žalostno bolšči v svojo kastrolo, ker ji dajem izredno majhne porcije.

Kaj pa, če bi dodajala kaj zelenjave in sadja? Želodček bo poln, vseeno pa ne bo tolk kalorično. Light hrane boš morala pa dajati večje količine (pri nas so se res obnesle samo pri starejših psih, ki so se manj gibali).

Aja, pa jaz bi ji gibanje malo pospešila (recimo malo teka ali pa rolanja ali pa ob kolesu)...

katja123

• *
« Odgovori #2803 : 17 Marec 2007, 18:44:34 »
Noče, če začnem laufat se mi kar v noge zaganja.  :-\

Jah, ji bom zelenjavo dajala in res vse priboljške ukinila.

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2804 : 17 Marec 2007, 19:53:14 »
Baje so priboljški največji strup. Vem da je psička pasme volčji špic precej hitro izgubila par kg ko so ji samo priboljške nehali dajati.

Pa če noče teč mogoče kakšni hribi? Vem da si rekla da noče hodit mogoče pa bo če jo boste dali na povodec in ajmo hodi. Ali pa če greste z avtom nekam kjer ne bo poznala in se ne bo imela kam vračat.

katka

• Gost
« Odgovori #2805 : 18 Marec 2007, 10:19:23 »
Katja morda Cerkniško jezero ali pa Sekirica pri nas?? Midva sva eneparkrat šla skupaj tečt okrog Sekirice, samo je obupno, ker dobi kako krtino in pol se zakople vanjo ... Je luštno tukaj pri nas, še malo vode je zraven, griči,polja...Morda bi ji pa bilo všeč??

katja123

• *
« Odgovori #2806 : 18 Marec 2007, 10:24:24 »
Jaz imam več kot uro vožnje do Cerknice in je ne bom vozila tja, ker je madam lena.  Vsak drugi dan okoli blejskega jezera bo šla in ni hudič, da ne shujša.

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #2807 : 18 Marec 2007, 12:30:17 »
Oh ja...naša mrcina se obnaša kot da je lipicanec.Zadnji čas,da si spahne rep in pretegne vrat.Ko vid kakšnega psa se nosi ko ne vem kdo ::)...

no pa še 1 fotka

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #2808 : 18 Marec 2007, 12:40:24 »
Nisi edina, ki ma lipicanca doma. Saj dokler se samo ponosno nosi, sem čisto zadovoljna.  8)

Lp

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #2809 : 18 Marec 2007, 14:05:42 »
Malo brskam po njufi straneh, pa si ne morem kaj, da ne pokažem te fotke... :-[

Kakšen se vam zdi? Meni se zdi  :-|~

http://www.newflands.dk/Monty202006-2-1.jpeg-for-web-large.jpg

Lp

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2810 : 18 Marec 2007, 14:11:00 »
 :-|~ Kdo pa je to?

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #2811 : 18 Marec 2007, 14:14:32 »
Tukaj si lahko pogledaš rodovnik in...ugani kdo je oče.  ::)  Samo je pa lep...

http://www.newflands.dk/monty.html

Lp

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2812 : 18 Marec 2007, 14:15:38 »
Se mi je zdelo  ;D sta si precej podobna, mi je tale sine celo bolj všeč (kolikor se da po slikah videt  ;D)

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #2813 : 18 Marec 2007, 14:25:22 »
Meni tudi!  ;D

BTW na letošnjem Cruftsu je BOB osvojila njegova sestra Spring Creek's Drop Dead Beautiful. Sam ne najdem nobene pametne fotke...  :(

Lp

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2814 : 18 Marec 2007, 14:27:19 »

Js vem sam za tole  :( a na uradni crufts strani ni nič?  :-\

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #2815 : 18 Marec 2007, 14:38:27 »
Ne vem, jaz nisem nobene našla.

Lp

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2816 : 18 Marec 2007, 14:40:56 »
Ne najdem strani. Imaš ti mogoče link?

Tale glavca njena mi je pa kar precej všeč. Samo je res slaba slika  :( Hinavska za ocenjevanje

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #2817 : 18 Marec 2007, 14:46:19 »
http://www.thekennelclub.org.uk/activities/crufts.html/  Mislim, da je to to.

Lp

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2818 : 18 Marec 2007, 16:34:17 »
Neki slik sem pa našla  :o

http://www.dogsports-online.com/tds1.jpg
http://www.showdogs.dk/images/newf_300.jpg
http://www.showdognet.com/tds2003/BIS11.jpg

Sicer so bol tko ampak kolikor se da videt ni tok slaba, mi je pa bratec lepši  :)

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #2819 : 18 Marec 2007, 17:12:26 »
Fotosešn  :o

A se je kej spremenil??

Lp