Sona iskrene cestitke. Veliko zdravja, veselja, pridno rasti naprej in Sabini zivcke kravzljaj..da ne bo pozabila da te ima

En kos

in se na mnoga leta.
Marjana, dovolj slik? Nop

Taksnega cukra ni nikoli prevec... in ocitno spet nisem edina, ki se ji sline cedijo. Bruno, ti pa ne bodi tako stroga z sinckom no.. mu bom jaz pomagala skovati peklenski nacrt

Se ti zadnjic niso nic sline pocedile, ko sta 2 medveda po vasem vrtu skakala? Meni prizor se kar ne gre iz glave...sanjsko

Ko boste imeli solato pa povej, pridemo na obisk

Glede plenskega nagona, mislim, da ga njuf kljub vsemu ima vendar je zelo "zakrnel" in neizrazen. Recimo mi smo se srecali z srno na par metrov, Atum bil spuscen in je samo obstal, gledal in z smrckom vohal po zraku.. ko je srna zbezala, je napel usesa in gledal za njo, ko mu je pa usla iz vidnega polja se je pa obrnil in sel svojo pot naprej in ga ni zanimala vec. Enako je tudi z vsemi drugimi zivalmi. Vendar to sem jaz do sedaj bolj pripisovala velikemu njufi firbcu, kot pa nekemu hudemu plenskemu nagonu. Nikoli ni se zdirjal z kaksno stvarjo si pa vse z zanimanjem ogleda.. tudi ce se kje kaksna stvar premika, bo obstal in si poskusal ogledati.. zdirjal proti tisti "zanimivi" stvari skoraj sigurno ne bo. Vsaj sam od sebe ne. Vedno najprej pogleda, kje sem jaz... ce jaz stvar preignoriram jo bo tudi on. Zaenkrat (moram potrkati) je tudi spuscen lahko in v okolici miljon zanimivih stvari pa se bo rajsi drzal mene. Seveda je katastrofa, ce me izgubi iz vidnega polja.
Tudi igracke, ki piskajo so njegova priljubljena stvar.. vendar v primerjavi z drugimi psi opazam, da ko zapiska jo ne bo nikoli se bolj trgal.. igracke, ki piskajo nezno prime v gobcek in prenasa okrog... ce pa slucajno igracka zapiska jo bo polozil na tla in jo zacel lizati in nezno butati z smrckom, ces "oprosti.. nisem ti hotel povzrocati bolecine"

Isto je, ce slucajno med igro kdaj ponesreci mene oplazi z kaksnim zobkom. Mogoce kot potrdilo, da so njufki res eni nezni velikani tudi to, da mu marsikdaj kaksen ptic izmakne kaksen briket on pa samo gleda.. in se pomoznosti se odmakne od sklede, da si pticki lahko postrezejo

Pac na kratko povedano bi rekla, da je to zvedav pes, ljubitelj vsega, pol prevec firbcen.. do drugih zivali pa goji ljubezen in spostovanje.. njuf, ki je sposoben zival ujeti in jo ubiti zame karakterno ni pravi njuf in tudi lastnik, ki bi iz njega hotel narediti nekega lovskega psa bo kar nekaj presvical in bil nakoncu razocaran