Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1868756 krat)

Živa

• *
  • Spol: Ženski
  • Živa & Grom
    • Moji psi
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #2850 : 20 Marec 2007, 14:31:01 »
Torej naša njufkica ima zelo močen plenski nagon. Zelo rada se igra plenske igre, zelo rada lovi in prinaša predmete (na suhem in v vodi) in strinjam se z Lilit - tudi vlecenje vrvi je plenski nagon. Poleg tega je navdušena preganjalka mačk (bi jo gotovo tudi pokončala, če bi jo ujela) in prava morilka ježev.

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #2851 : 20 Marec 2007, 14:44:52 »
Moje mnenje glede plenskega nagona je, da ga njuf definitivno ima, tako kot vsak pes. Koliko pa je ta nagon izražen, pa je spet odvisno od pasme do pasme in psa do psa. Zame osebno je pravi njuf tisti, ki ga stvari v okolici zanimajo; nenazadnje je radovednost ena od glavnih karakteristik njufa. To pomeni, da bo postal pozoren, če bo npr. nekje opazil kako premikajočo se zadevo, najverjetneje bo celo naredil nekaj korakov proti njej ali celo stekel za njo. Nikoli pa se pri njufu to ne bo sprevrglo v pregon ali kaj podobnega. Pravi njuf se bo slej ko prej ustavil (ne bo npr. do onemoglosti tekel za mačko ali srno in ignoriral vse ostalo z lastnikom vred). In če bo živalco ujel, je ne bo poskušal ubiti. Ne vem, ampak kolikor jaz poznam njufe, njufi ne znajo ubijati. Ko smo mi imeli na dvorišču gnezdo lastovk, so se Šadu seveda zdele zelo zanimive, ko so začele skakat iz gnezda in delat prve polete. Kakšen drug pes, bi jih verjetno v šusu vse pomoril, ampak ne Šado. Lastovko je samo nežno prijel z gobcem, toliko, da je bila vsa slinasta ali pa jo je dregal s taco, ker pač ni vedel, kaj bi z njo. Enako je z martinčki. Jih lovi, včasih celo katerega ujame in potem ga pusti.

Z neživimi stvarmi je pa drugače. Ko se igrava s cunjami, jih pa vleče in stresa z vso strastjo (ampak samo dokler se jaz igram z njim. Ko grem stran, pol tud cunje niso več fajn  ::) ). Včasih se zgodi, da me med igro s cunjami pomotoma zgrabi za roko in takrat takoj spusti, ne da bi jaz sploh karkoli rekla.

Vlečni pes je pa tudi moj, ja... ::) Enkrat sem ga po kopanju dala v klet, da se prej posuši, in ker ga nisem imela kam privezat (moram ga privezat, ker drugače se mi takoj kje povalja), sem ga privezala za vrata od ene odslužene električne pečice. Pet minut po tem, ko se nekam skočila, je bila pečica na sredi kleti, še kako minuto pozneje, je bila pa že brez vrat. Šado pa seveda "free", ker vrat pa že ni tako težko vleč za sabo...  ::)  :o

Vse najboljše Soni!

Marjana, tale mali je prekrasen, no, pa saj tako že veš.  ;D

Lp

lacrima negra

• *
  • Ursinus Velutus Vaya con dios
    • http://lacrimanegra.moj-album.com/
« Odgovori #2852 : 20 Marec 2007, 15:22:14 »
Moje mnenje glede plenskega nagona je, da ga njuf definitivno ima, tako kot vsak pes. Koliko pa je ta nagon izražen, pa je spet odvisno od pasme do pasme in psa do psa. Zame osebno je pravi njuf tisti, ki ga stvari v okolici zanimajo; nenazadnje je radovednost ena od glavnih karakteristik njufa. To pomeni, da bo postal pozoren, če bo npr. nekje opazil kako premikajočo se zadevo, najverjetneje bo celo naredil nekaj korakov proti njej ali celo stekel za njo. Nikoli pa se pri njufu to ne bo sprevrglo v pregon ali kaj podobnega. Pravi njuf se bo slej ko prej ustavil (ne bo npr. do onemoglosti tekel za mačko ali srno in ignoriral vse ostalo z lastnikom vred). In če bo živalco ujel, je ne bo poskušal ubiti. Ne vem, ampak kolikor jaz poznam njufe, njufi ne znajo ubijati. Ko smo mi imeli na dvorišču gnezdo lastovk, so se Šadu seveda zdele zelo zanimive, ko so začele skakat iz gnezda in delat prve polete. Kakšen drug pes, bi jih verjetno v šusu vse pomoril, ampak ne Šado. Lastovko je samo nežno prijel z gobcem, toliko, da je bila vsa slinasta ali pa jo je dregal s taco, ker pač ni vedel, kaj bi z njo. Enako je z martinčki. Jih lovi, včasih celo katerega ujame in potem ga pusti.

Z neživimi stvarmi je pa drugače. Ko se igrava s cunjami, jih pa vleče in stresa z vso strastjo (ampak samo dokler se jaz igram z njim. Ko grem stran, pol tud cunje niso več fajn  ::) ). Včasih se zgodi, da me med igro s cunjami pomotoma zgrabi za roko in takrat takoj spusti, ne da bi jaz sploh karkoli rekla.

Vlečni pes je pa tudi moj, ja... ::) Enkrat sem ga po kopanju dala v klet, da se prej posuši, in ker ga nisem imela kam privezat (moram ga privezat, ker drugače se mi takoj kje povalja), sem ga privezala za vrata od ene odslužene električne pečice. Pet minut po tem, ko se nekam skočila, je bila pečica na sredi kleti, še kako minuto pozneje, je bila pa že brez vrat. Šado pa seveda "free", ker vrat pa že ni tako težko vleč za sabo...  ::)  :o

Vse najboljše Soni!

Marjana, tale mali je prekrasen, no, pa saj tako že veš.  ;D

Lp

Sara najlepša hvala za tole obrazložitev, točno v tem smislu sem jaz hotela obrazložiti neplenski nagon pri njufiču, pa mi očitno ni uspelo. Me veseli, da je razprava postala takole živahna, me pa skrbi, da to ne beremo samo mi, ampak tudi potencialni bodoči lastniki njufijev, upam, da jih tale razprava ne bo zmotila, češ, da so njufiji nekakšni plenilci, ker po mojih izkušnjah vsak novi član foruma pač ne bere vseh teh strani, ampak le bežno prebere poste.

Hočem reči, recimo bobu bob, njufič je daleč od plenilca, po mojih izkušnjah je to daleč najbolj neplenilska pasma, pa naj nagon ima ali ne. Še več, če pa bi že pobil neko žival, pa zame nebi več ustrezal karakteristikam njufiča. Saj vsi vemo, da so daleč najbolj strpna pasma, tako do drugih živali, kot do ljudi.

lp, Marjana

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #2853 : 20 Marec 2007, 16:10:40 »
Sona iskrene cestitke. Veliko zdravja, veselja, pridno rasti naprej in Sabini zivcke kravzljaj..da ne bo pozabila da te ima  >:D ;) En kos  :-* :-* :-* :-* :-* in se na mnoga leta.

Marjana, dovolj slik? Nop :D Taksnega cukra ni nikoli prevec... in ocitno spet nisem edina, ki se ji sline cedijo. Bruno, ti pa ne bodi tako stroga z sinckom no.. mu bom jaz pomagala skovati peklenski nacrt  >:D >:D Se ti zadnjic niso nic sline pocedile, ko sta 2 medveda po vasem vrtu skakala? Meni prizor se kar ne gre iz  glave...sanjsko  :o Ko boste imeli solato pa povej, pridemo na obisk  :P :P

Glede plenskega nagona, mislim, da ga njuf kljub vsemu ima vendar je zelo "zakrnel" in neizrazen. Recimo mi smo se srecali z srno na par metrov, Atum bil spuscen in je samo obstal, gledal in z smrckom vohal po zraku.. ko je srna zbezala, je napel usesa in gledal za njo, ko mu je pa usla iz vidnega polja se je pa obrnil in sel svojo pot naprej in ga ni zanimala vec. Enako je tudi z vsemi drugimi zivalmi. Vendar to sem jaz do sedaj bolj pripisovala velikemu njufi firbcu, kot pa nekemu hudemu plenskemu nagonu. Nikoli ni se zdirjal z kaksno stvarjo si pa vse z zanimanjem ogleda.. tudi ce se kje kaksna stvar premika, bo obstal in si poskusal ogledati.. zdirjal proti tisti "zanimivi" stvari skoraj sigurno ne bo. Vsaj sam od sebe ne. Vedno najprej pogleda, kje sem jaz... ce jaz stvar preignoriram jo bo tudi on. Zaenkrat (moram potrkati) je tudi spuscen lahko in v okolici miljon zanimivih stvari pa se bo  rajsi drzal mene. Seveda je katastrofa, ce me izgubi iz vidnega polja.

Tudi igracke, ki piskajo so njegova priljubljena stvar.. vendar v primerjavi z drugimi psi opazam, da ko zapiska jo ne bo nikoli se bolj trgal.. igracke, ki piskajo nezno prime v gobcek in prenasa okrog... ce pa slucajno igracka zapiska jo bo polozil na tla in jo zacel lizati in nezno butati z smrckom, ces "oprosti.. nisem ti hotel povzrocati bolecine"  :D Isto je, ce slucajno med igro kdaj ponesreci mene oplazi z kaksnim zobkom. Mogoce kot potrdilo, da so njufki res eni nezni velikani tudi to, da mu marsikdaj kaksen ptic izmakne kaksen briket on pa samo gleda.. in se pomoznosti se odmakne od sklede, da si pticki lahko postrezejo  ;)

Pac na kratko povedano bi rekla, da je to zvedav pes, ljubitelj vsega, pol prevec firbcen.. do drugih zivali pa goji ljubezen in spostovanje.. njuf, ki je sposoben zival ujeti in jo ubiti zame karakterno ni pravi njuf in tudi lastnik, ki bi iz njega hotel narediti nekega lovskega psa bo kar nekaj presvical in bil nakoncu razocaran  :D

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #2854 : 20 Marec 2007, 16:59:03 »
sneg ... hmm .. pol metra ja  :o :o :o :o :o :o :o

Uživamo ...

Kast

• *
« Odgovori #2855 : 20 Marec 2007, 18:27:12 »
newfka..super si razložila ta nagon plena pri njufku ;)

Kast

• *
« Odgovori #2856 : 20 Marec 2007, 18:42:03 »
Živa, sem si pogledala tvojo stran in imaš res krasne fotke psov......... vsem, še posebno sestrini Ajdi.

lp

katka

• Gost
« Odgovori #2857 : 20 Marec 2007, 21:09:36 »
wiiiiiiiiii pri nas je sneg malo več kot pol metra, danes je celo dopoldne snežilo od pol sedmih do pr. 12-ih. Malo mi je smešno, ker je sneg takooo pozno, ampak smo si za to krivi mi sami, ker uničujemo klimo samo po sebi. Plenilsi nagon..hja..naš mačk en prenaša, ga je od tete muc opraskal kake 2 mm stran od očesa samega  :-\ Do ptic je samo pozoren, ovc, konjev, krav...ni problema, je enkrat ugriznil v pastirja, ga je ornh zrukalo, tako, da si je zapolnil.  :-[
No, jaz pa jutri enkrat prilimam kako slikco, od zasneenega bartkota  :-*   :-*  :-*  :-*

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #2858 : 21 Marec 2007, 07:45:50 »
Me veseli, da je razprava postala takole živahna, me pa skrbi, da to ne beremo samo mi, ampak tudi potencialni bodoči lastniki njufijev, upam, da jih tale razprava ne bo zmotila, češ, da so njufiji nekakšni plenilci, ker po mojih izkušnjah vsak novi član foruma pač ne bere vseh teh strani, ampak le bežno prebere poste.

He, he, jaz sem jih kar temeljito prebrala, preden sem se odločila za nakup. Najbolj simpatični so mi bili pa opisi padcev, zlomov rok, nog in zob, ker se je njufko mal preveč naslonil na lastnike... >:D
Tako, da nič se sekirat, še vseeno so njufki ta "nartaboljš"!!!  :P

Nelly, seveda sanjam, zadnjič je bilo res božansko - dva njufa na našem vrtu. Včeraj je Bruno vse opravil sam in še bolje, kot sta zadnjič z Atumom, zato je danes za kazen zaprt v pesjak... :'( Bogi revček!

SABINA

• *
  • Živi in ne misli na jutri!
« Odgovori #2859 : 21 Marec 2007, 08:23:45 »
Živjo,

kot že veste, je včeraj moja Sona praznovala svoj prvi rojstni dan :)

Zaradi vremenskih razmer, nisem šla v šolo  8) 8), tako, da sem čisto cel dan preživela z njo.

Dopoldan smo norele po snegu

beži, beži, date ne prevrnem

takole mi je vzela rokavico

popoldan je pa minil ob praznovanju

ne morem več čakati, bom kar začela

safalado in sir sem že pojedla

Bil je res prekrasen dan  :) :)

Lp Sabina

Kast

• *
« Odgovori #2860 : 21 Marec 2007, 08:33:36 »
O madonca Sabina, vi pa znaste praznovat  :o (moj roj. dan niti približno ne izgleda takole ;) )

kakšna torta, ....... jaz bi tudi Sona je res prava princeska :)

Živa

• *
  • Živa & Grom
    • Moji psi
« Odgovori #2861 : 21 Marec 2007, 08:37:10 »
Kast, hvala :).

Saj imate očitno prav okoli tega plenskega nagona, glede na to, da ste v večini ;). Ampak kot povsod, so tudi tukaj izjeme in Ajda je definitivno zelo plenska psica - očitno netipično za pasmo.

Torej, če vas prav razumem, bi morali biti njufkoti prijazni medvedki brez želje po ubijanju igrač in živali. Nerodna reč je, če si prepričan, da tako mora biti, potem pa se ti zgodi ena Ajda  ;). Torej je prav, da se napiše, da obstajajo tudi izjeme (in seveda povdari, da so to izjeme).

Pa še vprašanje za poznavalce - je mogoče kakšna karakterna razlika med črnimi in črno-belimi njufkoti?

Kast

• *
« Odgovori #2862 : 21 Marec 2007, 09:44:18 »

Pa še vprašanje za poznavalce - je mogoče kakšna karakterna razlika med črnimi in črno-belimi njufkoti?

Zanimivo vprašanje!
Nisem poznavalec, tudi nisem nikoli poglobljeno raziskovala, ali so poleg vizualnih tudi karakterne razlike med črnimi, črnobelimi, rjavimi in sivimi njufki  ???

Po mojem jih ni  ??? , naj se pa še kdo oglasi, ki ve kaj več!

Živa

• *
  • Živa & Grom
    • Moji psi
« Odgovori #2863 : 21 Marec 2007, 10:09:10 »
Še ena pripomba za tiste, ki ste napisali, da vaši psi ne preganjajo divjadi: Plenski nagon ni samo preganjajnje srn. Pri nas doma je pet psov, vsi imajo močno izražen plenski nagon in pri vsakemu je izražen drugače, razlike pa so precejšnje. Še pri tistih dveh, ki sta iste pasme, so razlike. Zgolj v vednost ;).

Target

• *
« Odgovori #2864 : 21 Marec 2007, 14:50:06 »
Jaz bi samo dodala, da je plenski nagon ali karkoli je ze od njega ostalo pri njufih, ki so "intenzivnih" razstavnih linij, se toliko bolj zakrnel.

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #2865 : 21 Marec 2007, 15:58:23 »
Ziva, tudi mi smo imeli novofundlandko, ki je bila vse prej kot "pravi" njufko. Popadljiva do predstavnikov moskega spola (slabe izkusnje iz mladosti, ko se je en kreten spomnil cez ograjo jo "zokati" z palico) >:(, pa tudi plenski nagon je bil veliko veliko bolj izrazen kot pri Atumu. Vendar tega nebi povsem posplosevala, glede na to, da je bila psica brez rodovnika in nikoli ne ves, mogoce, ceprav na prvi pogled ni bilo opaziti.. mogoce je pa le bilo se kaj drugega zraven.  ::)

Seveda pa vsepovsod obstajajo izjeme, pri vsaki pasmi in se standardna ne mores drzati kot pijanec plota. Nekaj zavisi tudi od vzgoje, okolja, slabih izkusenj in konec koncev karakterja vsega posameznega psa itd.

Sabina.. lepa tortica... taksne se jaz nisem delezna za rojstni dan  :o :o Kje se skrivate, bi prav rada Sono po dolgem casu videla v zivo.. po slikah sodec je prava lepa mlada damica  :-* :-*

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2866 : 21 Marec 2007, 16:22:24 »
Končno! Elektrika...po dveh dneh.

Prvo Sona vse najboljše za prvi rojstni dan! Še veliko užitkov s Sabino!

Glede nagona...pri Neonu je izražen, ni pa pretiran. Srn in lisic mi ne preganja (par metrov malo pospešeno potem pa stoji in gleda) zelo rad se pa spravi na miši. Če kakšno ulovi jo premetava sem in tja - ni pa še nobene ubil s tem da bi jo stisnil. Zanj je vse skupaj igra. Vrv je rad vlekel dokler ni ugotovil da pri tej igri vedno zmagam jaz (sicer z ukazom spusti ne z močjo) in zdaj ni več ne vem kok priljubljena igrača. Do konjev gre, ponavadi do žrebičkov in potem preganjata en drugega, krave ga ne zanimajo oz. se jih boji če so preblizu ::) Psa mi je zagrabil celih enkrat (soseda ki vedno prihaja na naš vrt in izziva, če je nesrečen dan je Neon pač zunaj) in ga bliskovito izpustil ko se je slišal droben (brez pretiravanja) bevsk. Od takrat naprej če se srečata in se sosed ne umakne na Neonovem terenu ampak pametno skače vanj leti široko odprt gobec po zraku čujejo se takšni zvoki da misliš da bosta najmanj oba mrtva ampak psa podre na tla s tacami. Potem pa ponavadi gleda okrog s "kaj naj z njim" faco in odšeta dalje. Torej plenski nagon da-ima ga pa tudi značilno mehak njufi gobec  :)

Še glede njufov v stanovanju - Neonov bratec če se ne motim živi celo v bloku. BP na dlako se je pač treba navadit. Samo psi, ki živijo v hiši imajo manj dlake oz. izgubijo podlanko - nevem pa kako je potem z dlako po stanovanju - verjetno je je malo manj, vendar izpada še vedno.

Kast

• *
« Odgovori #2867 : 21 Marec 2007, 16:39:48 »
Še glede njufov v stanovanju - Neonov bratec če se ne motim živi celo v bloku. BP na dlako se je pač treba navadit. Samo psi, ki živijo v hiši imajo manj dlake oz. izgubijo podlanko - nevem pa kako je potem z dlako po stanovanju - verjetno je je malo manj, vendar izpada še vedno.
Soča živi v hiši, pa ne bi rekla, da ima manj dlake kot drugi, ki so zunaj, mogoče se razlikuje v kvaliteti. Kadar izpade podlanka pa najbolje, če si mahnjen na čistočo, da imaš sesalec non stop v rokah ;)

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #2868 : 21 Marec 2007, 17:51:01 »
Sona vse najboljše, želiva ti veliko keksov, igre, pa seveda čohanja :-* :-*.

Sabina, s torto ste nas pa vse prekašali. Takšno praznovanje, vau.  :)

Glede plenilskega nagona, naš Janko ga ima. Sosedove mačke preganja ob ograji, za pticami se zapodi en ali dva metra, vendar hitro premaga plenilski nagon lenoba in se obrne in gre nazaj k meni, oziroma se uleže. Prejšnjič v šoli, ko smo bili na zunaj, so meter pred nami stekle srne, samo naš Janko jih ni opazil. Se mi zdi, da je na splošno slab opazovalec, če ga nekaj ne dregne v nos, to ne opazi, še keks, dva metra od noge vstran ne. Mogoče pa slabše vidi?

Lp

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #2869 : 21 Marec 2007, 19:11:15 »
Mmm,kok lepa tortica.Če je iz polente bi jo še jaz pojedla :-[

Midva z rončolinotom sva pa danes s sabo vzela digitalca.On od začetka ves čuden,lepo hodi...pa naenkrat začne cviliti pa dvigovati uheljčke,jaz vs apanična ga držim...pa ga potem spustim...wuuuuuuuum

Čist se mu je odcufalo ::)

Pa še enega :-* vsem

Klik (http://tjasa-ron.moj-album.com/album/445540/)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #2870 : 22 Marec 2007, 01:37:50 »
Uuu ocitno je Ron uzival na snegu. Pravi frajer je  :-* :-*

>:( Nekaj mi steka in ne morem se sem kopirati linka od filmcka... no saj mogoce pa boljse, da je samo v njegovi predstavitvi, da se ne osmesi se bolj  :D Pa kaj so to meni podtaknili? Zajca??? :o

Ker vem, da ste tukaj same prijazne dusice.. a se javi kdo, da mi psa nauci hoditi po snegu? ::)  Mah, vsaj dolgas nam ni nikoli ob njem, vedno poskrbi za smeh  :D

m_z

• *
« Odgovori #2871 : 22 Marec 2007, 10:46:01 »
Najprej naj povem da so vsi vaši njufkoti izredno lepi :)

Bi vas pa malo zmotila in vas prosila za pomoč v tej temi:
http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=2724.0

Za vse informacije že vnaprej zares hvala!

katka

• Gost
« Odgovori #2872 : 22 Marec 2007, 12:52:16 »
no še jez pripopam ene par slikc našega kosmatinca. Hm mogoče se bo komu zdela ideja smešna, ampak pravjo, da poskusit ni greh...Kaj, če bi mi na kakem srečanju v (upam da) bližnji prihodnosti razdelili majčke- enotne...?? Mi imamo tukile v logatcu oz. v gornjem logatcu eno "trgovino", kjer lahko uvezejo (strojno) kak znak, sliko...Se mi zdi, da bi bilo fino, da bi ,če ste seveda vsi za, lahko odprli kak račun in potem zbrali denar ali kakor koli pa potem naročili, če pa ima kdo še kak predlog, naj pove. Aja, pa še to, če ima kdo v bližini kako firmo, trgovino, kakor koli, kjer izdelujejo take zadeve, naj pove... O0

lp!

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #2873 : 22 Marec 2007, 14:13:39 »
Ful je lusen ta tvoj Bart. Mi je vsec, ker je tako temen po glavi in hrbtu :)

Kast: ja o Voni je bolj malo novic, ker je dejansko moj pac Grin :-[ ki je tudi precej bolj zahteven, po drugi strani pa gre dosti lazje z mano skoraj povsod, tako da je on v prvem planu ;) ampak na Vono tudi nisem pozabila in jo jemljem zraven na sprehode, ce niso predolgi.

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #2874 : 22 Marec 2007, 19:32:20 »
m_z kontaktiraj uporabnico lacrima negra

Evo nekaj Neonovih snežnih norčij

po zajčje:

po mišje:

pozersko:

lupčka:

več na neyka-neon.moj-album.com

m_z

• *
« Odgovori #2875 : 22 Marec 2007, 20:56:16 »
Neyka hvala!
Sem prebrala tudi vaš članek o Cistenuriji. Ali lahko vprašam iz kje ste črpali vse te podatke? Literatura?

Hvala in lp

SABINA

• *
  • Živi in ne misli na jutri!
« Odgovori #2876 : 23 Marec 2007, 07:08:26 »
Danes pa praznuje svoj prvi rojstni dan NF Biba  8) 8)
Želimo vse najlepše in najboljše ter veliko  :-* :-* ,
kar nagajaj svoji gospodarici  :P, zganjaj lumparije in norčije.

Lp Sabina, Sona

PS: hvala za čestitke in lepe želje ob praznovanju roj.dne Sone

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #2877 : 23 Marec 2007, 07:49:35 »
Bibi iskrene čestitke in en koš  :-* od Brunota!!!

lacrima negra

• *
  • Ursinus Velutus Vaya con dios
    • http://lacrimanegra.moj-album.com/
« Odgovori #2878 : 23 Marec 2007, 08:49:46 »
Malo pozno ampak iz srca vse,vse najboljše Sona, čudovito praznovanje ste ji pripravili, kako lepo je videti tako ljubezen do vaše njufike.

Vse, vse najboljše velja tudi Bibi, od cele njufi familije.

lp, Marjana

Kast

• *
« Odgovori #2879 : 23 Marec 2007, 09:31:01 »
Vse najboljše Bibi, en koš  :-*