Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1868723 krat)

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #3240 : 29 Maj 2007, 19:34:38 »
Neyka, a se za BOB izbere samo 1 njufka ali iz vsake "barve" enega?  :-[ ::)

Za BOB in prav tako za CACIB se izbira samo enega njufka od vseh barv. Posebej so edino za "prve" nazive (CAC, PRM, PRV)

Nelly Jhonjhon-Fitzgerald je res faca! Samo glava ni najboljša (zgleda odbito ampak je za moj okus preveč "rzapotegnjena" oziroma je ozka glede na gobec in stop), za telo bi lahko pa marsikateri samec ubijal! Ampak mi je bil vseeno kot celota bolj všeč kot Highlander V.D. Ostalb ki je dobil CAC. Ampak saj vsi vemo...sodnik je zakon  ;D

Jah slikanje...mi je všeč kdaj pozneje gledat fotke in imet zraven katalog. Ponavadi če kdo drug slika nimam pojma zakaj se gre, niti običajno ne dobim vseh psov  >:D Za v Hrušico je pa tako znano da bom srečna če po prvem psu živa iz kroga pridem  >:D ;) kakšne fotke  ;D

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3241 : 29 Maj 2007, 19:45:37 »
Še ena fotka glave Jhonjhon-Fitzgeralda:

Se verjetno bolje vidi kaj me moti...

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #3242 : 29 Maj 2007, 23:12:18 »
Za v Hrušico je pa tako znano da bom srečna če po prvem psu živa iz kroga pridem  >:D ;) kakšne fotke  ;D

A ni prva Biba na vrsti?  >:D :P

Rinchy

• Moderator
    • http://www.bernirina.com
« Odgovori #3243 : 29 Maj 2007, 23:27:30 »
A ni prva Biba na vrsti?  >:D :P
Ponavadi so samci pred samicami  ;)

elf

• *
« Odgovori #3244 : 30 Maj 2007, 00:03:53 »
Poz,

na Eurodog show Zagreb prijavljeno je 74 newfoundlandera.. Lijepo, ali nadao sam se većem broju..

SABINA

• *
  • Živi in ne misli na jutri!
« Odgovori #3245 : 30 Maj 2007, 08:26:55 »
Ojla!

Uspelo mi je priti do računalnika, ker smo prišli z zamudo iz Portoroža, smo namreč malo podaljšali vikend.

Hvala Neyka za objavljene slikice,(jaz imam posnet samo filmček), tudi oceno bi lahko pripisala.
Kako si se pa dokopala do vseh teh rezultatov? Res si se potrudila.
Sona si je prislužila prav dobro (premalo odlakana, le zakaj sem jo toliko česala?).
Tudi sama sem naredila nekaj fotografij NF. Meni osebno je bil najbolj lep rjavi nemški medo.

takole smo se doma pripravljali na razstavo

le kaj dela ta italjan noter?

nagledali in navonjali smo se morja

zdej sem pa čist izmučena

Lp Sabina

Target

• *
« Odgovori #3246 : 30 Maj 2007, 13:03:51 »
Sabina,
prava domača profesionalna miza  :o ! Mi je vedno všeč, ko se lastniki tako potrudijo in si priskrbijo pripomočke.. pa čeprav  je treba včasih malo iznajdljivosti..

A bo kdo v nedeljo, 10. junija na Euro dog showu v Zagrebu?   Elf?

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #3247 : 30 Maj 2007, 14:49:37 »
Ponavadi so samci pred samicami  ;)

Potem lahko boga Biba ostane brez hendlerja?  ??? >:D ;)

Sabina, cestitke se enkrat. Lepe fotke  :-*  :-* ocitno je Sona uzivala na morju. Problemi so bili zaradi dlake? Ok, bomo imeli ocitno iste... ampak se vseeno se mi zdi boljse da ima manj dlake kot da je nepocesan in mu strlijo stran sopi odpadle rjave dlake ::)

elf

• *
« Odgovori #3248 : 30 Maj 2007, 15:04:43 »
Target, ja ću sigurno biti na Eurodogu u nedjelju, i to nažalost bez Bena. Neću ga izlagati. Ali ću zato imati vremena za druženje i razgovor, pa mi se slobodno svi javite, planiram fotkati cijelo vrijeme :)

Poz.

Satin

• *
  • When wilderness calls...
« Odgovori #3249 : 30 Maj 2007, 15:05:35 »
Neyka ti planiraš iti v Zagreb?

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3250 : 30 Maj 2007, 17:28:38 »
Ja Satin grem v Zagreb, bom vse tri dni dol  :) samo za v nedeljo moram še splanirat kako pa kaj  ::)...elf midva zadnji čas da se spoznava...na toliko razstavah sva že bila skupaj in se vedno zgrešila...škoda ker ne bo zraven tudi Bena.  :-*

Potem lahko boga Biba ostane brez hendlerja?  ??? >:D ;)

Ja  :'( revca  ;D jo boš mogla ti not peljat  >:D Kar vzami nekaj svetlega za oblečt  >:D ;)

Sabina nekaj sem sama spremljala, nekaj sem jih šla pa na koncu preplonkat  :) Ful mate fancy mizo doma meni je Slavko prismodil z nevem čem edino uporabno in je zdaj tako švoh da si niti slučajno ne upam psa gor postavit   >:( >:( Glede dlake se pa strinjam z Nelly - bolje je imet počesanega psa z manj dlake kot pa čope stare dlake. Verjemi da Neon zdajle izgleda grozljivo, ker mi je uspelo grablje zlomit in ga nimam s čim počesat (v Portorožu je bila razhlo suša od stojnic  ::)) Samo še to...je druga slik, z Italjanom moja? Boš filmček objavila?

Poz,

na Eurodog show Zagreb prijavljeno je 74 newfoundlandera.. Lijepo, ali nadao sam se većem broju..

Jaz sem bila presenečena že nad takšno številko  :)

SABINA

• *
« Odgovori #3251 : 31 Maj 2007, 08:48:37 »
Neyka, ja slika je tvoja, filmček bi pa pokazala, pa ga ne znam.

Res me čudi, da so italijanski NF toliko odlakani. No ja delno mi je jasno, kajti saj sem opazila, da imajo še
vse polno puha oz. podlanka sploh ni izčesana. Šamponiranje in feniranje, pa tudi naredi svoje.
Res so lepi, ampak mislim, da so večji reveži od naših njufkov.

Punce, a ste mene štele med tisto trojko?

Lp Sabina

katka

• Gost
« Odgovori #3252 : 31 Maj 2007, 10:05:34 »
Uf,uf, uf...vidim da morem kar redno hodit na form preberat haha...ste pa hitri. Čestitke vsem za dosežene rezultate  :-* Bart je imel včeraj nesrečo in si poškodaval krepelj, nekako si ga je razmesaril,še sedaj ne vem, kako mu je to uspelo. Na koncu se je izkazalo,da ni nič hudega in da je le roževina čudno počila in mu prišla do živega. Hm, sabina, daj mi povej, a to Sono dvigneš in jo daš na mizo?? predvidevam, da bi nam vsem križ počil hahaha, morem pa rečt, da bom tole ideo z mizo tudi jaz ponovila...bomo kaj ustvraili doma...drugače pa, a kdo kaj ve, koliko pride taka miza, če jo kupiš?? Jaz imam povhen kufer tega, da moram sedet v travi in ga česat, se sklanjat na 100 in 1 način, in potem po možnosti še Bart ni ravno razpoložen in se punta  :( . Smo pa mi nabrali dlake za cel povšter...hmm...kdo ve, morda bomo pa še proizvodnjo povštrov naredili tu v Logatcu na Tovarniški haha  :D

lp!!

SABINA

• *
« Odgovori #3253 : 31 Maj 2007, 10:24:41 »
Katka!

Sona s prednjimi tacami sama skoči, tako da leži na trebuščku,  potem jo pa primem pod rito in jo dvignem.

Lahko ti povem, da takšna originalna miza stane natanko 208,23 EUR, dobiš jo v Zootic
Celje, mere pa so: dolžina 90 in širina 60 cm.

Če se ne ukvarjaš z razstavljanjem, da bi takšno originalno mizo nosila s seboj, se ti jo res ne
izplača kupiti, prihranila boš kar nekaj evrov. Sama sicer hodim na razstave, pa sem se raje odličila, da denar porabim za kaj drugega. Doma jo po svojih močeh uredim, na razstavi pa
samo še počešem.

Lp Sabina

rožica

• *
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
« Odgovori #3254 : 31 Maj 2007, 10:46:37 »
Drugače se taka miza dobi na razstavi. Mi smo dali 80 eurov  ;)

katka

• Gost
« Odgovori #3255 : 31 Maj 2007, 11:37:07 »
Hej !

Ok, hvala za informacije  :P Sabina sam še enkej me zanima.. ;) Kolk je ta miza visoka??  :-[

lp!!

SABINA

• *
« Odgovori #3256 : 31 Maj 2007, 12:56:18 »
Katka
mislim, da je višina 70-80 cm, da se celo regulira. Naša doma ima višino 75 in je prav
super, da se ne sklanjaš.

Rožica, na kateri razstavi si jo našla za 80 eurov,(pa je stojalo zraven?), jaz sem jo videla januarja na ljubljanski
razstavi, pa nisem vprašala za ceno. Na slovenskih razstavah sem jo opazila le v Ljubljani.

Lp Sabina

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #3257 : 31 Maj 2007, 13:37:59 »
Sabina, no ubistvu smo stele... tako predvidevamo, glede na to da se z Sono udelezujete razstav. Smo se zmotile? ;) A ti mogoce ves kdo je se prijavljen?

Glede dlake, pa ne mores vedno vsega pripisati samo izcesani podlaki, ker lahko gre tudi za drugacno strukturo dlake. Dlaka, ki je ze po naravi bolj puhasta bo dala vec volumna in bo zgledala gostejsa in pes veliko bolj odlakan je pa razlika tudi na otip, jaz taki dlaki pravim volnata, ko je tko prijetno mehka na otip ;D enkrat enega prosi, ce lahko malo pobozas pa bos videla razliko. Sone sicer nisem videla od ljubljanske raztave, ampak ker je iz nase linije predvidevam da gre za isto oz. podobno dlako. Za Atuma vem, da tudi takrat ko je bil v polni kondiciji z dlako bi lahko samponirala, fenirala in zganjala vse mogoce pa dlaka nebi nikoli tako stala. Je nekako tezka in kar pade dol.

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3258 : 31 Maj 2007, 13:47:00 »
Sabina filmček lahko loadaš na http://video.google.com/ Ne spomnim se točno kako je z registracijo - lahko ga pošlješ tudi meni na mail pa ti ga objavim. Še ena varjanta je pa http://www.youtube.com/ ampak filmčke za moj okus preveč stisne in pomanjša

Za slike bi pa drugič raje videla če se me prej vpraša  ;) ali pa linka iz mojega albuma drugače pa ni panike :)

Si pa šteta v tisto trojko ja tako da četrti še vedno manjka  ;D saj prideš ane? OK Neon se pride pokazat ampak samo pred ring  ::)

Kar se pa dlake tiče niso takšni le ITA njufki. Na splošno vzreja danes preferira novofundlandce z dolgo in gosto dlako. Za tiste "rjavine" po njihovi dlaki pa ni nujno da imajo polno podlanke. Nekateri takšni pač so, nekateri samo določeno odbodje leta, drugi zaradi vremenskih vplivov. Tako kot je tudi Nelly napisala - Atum, Neon, Biba, verjetno tudi Sona imajo nekako težjo pa to niti ne ampak malce tršo dlako pa tudi malo krajšo in iz njih niikoli ne bomo naredili hudih razstavnih njufkov - kar bi večina razstavljenih bila tudi če bi jih samo skopali, počesali in postrigli - brez fena.

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #3259 : 31 Maj 2007, 14:13:38 »
Neyka pa bodo spuscali notr neprijavljene pse? Daj pozanimaj se raje..da ne bo revez cel dan kje v avtu :'(

SABINA

• *
« Odgovori #3260 : 31 Maj 2007, 14:19:12 »
Citiraj
Neyka: Za slike bi pa drugič raje videla če se me prej vpraša 
panike pa res ne bi smelo bit, saj tudi ti nisi mene vprašala, če lahko objaviš mojo sliko.
Za dlako pa tudi vem, da niso vse iste vrste. Še vedno pa trdim, prav za te italijanske, ki so bili na razstavi v Portorožu, da niso kaj prida izčesani, saj jim je dlaka al pa puh, kakor hočte frfotala na vse konce in kraje, ko so jih česali.
Rjava nemška NF, sta imela prav tako gosto dlako, vendar brez podlanke, saj sem jih prtipala od glave do pete in se pogovarjala z njunima lastnikoma. 
Seveda pridemo v Hrušico, delat malo gužve.

Lp

rožica

• *
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
« Odgovori #3261 : 31 Maj 2007, 15:26:32 »
SABINA: mizo smo kupili na razstavi v Viterbi (Italija). Miza ima koleščka, da se lahko dajo stvari gor in se jih pelje. Nima pa tega roča, kamor se psa priveže. Je pa res, da smo ceno malo znižali (mislim da z 90 na 80 eurov  ;)).

Target

• *
« Odgovori #3262 : 31 Maj 2007, 15:31:51 »
Drzalo se kupi posebej.

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
    • bebhinn.hostignition.com
« Odgovori #3263 : 31 Maj 2007, 15:40:01 »
Sabina filmček lahko loadaš na http://video.google.com/ Ne spomnim se točno kako je z registracijo

za video.google rabiš meti meil na gmail-u, da lahko filmčke objavlaš  ;)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3264 : 31 Maj 2007, 17:03:52 »
Sabina sem pa avtor fotografije jaz  ;)

Rinchy

• Moderator
    • http://www.bernirina.com
« Odgovori #3265 : 31 Maj 2007, 17:31:12 »
Saj na javnih prireditvah se lahko slika/snema. Konec koncov si lahko tudi na posnetku v kakšni živalski oddaji, pa nobenega nič ne vprašajo za dovoljenje.

lp,
Nina

Kast

• *
« Odgovori #3266 : 31 Maj 2007, 18:52:49 »
Halooo, dajte vi to glede avtorjev in objavljanja slik na zs, da ne bo na forumu hude krvi ;)
LP

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3267 : 31 Maj 2007, 20:33:40 »
Jaz sem pa danes na tridnevne počitnice dobila Bibo  :) očka je je vesel, končno ima nekoga ki se z njim brez zadržkov valja po travi (tekanje sem in tja je zaradi tačke še prepovedano  :'() Dost besed...slike povedo vse:

Takooo zeloo sva sedaj utrujena

Daj že mir s fotkanjem, da bova lahko šla spat

Zdaj naju pa ne pusti skupaj spati  :'(

Kast

• *
« Odgovori #3268 : 31 Maj 2007, 22:24:11 »
Neyka, ta prva slika je krasna. Ti trije dnevi pa bodo najbrž zelo pestri!

LP

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #3269 : 31 Maj 2007, 23:47:08 »
Neyka meni je tudi ta prva slikca zelo všeč :D