Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1869214 krat)

Nuša Klinar

• *
  • Spol: Ženski
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #3390 : 21 Junij 2007, 21:58:04 »
Super uspelo mi je, sedaj bom lahko mirno spala ;D

Lep pozdrav vsem in hvala za potrpljenje ;)

Kast

• *
« Odgovori #3391 : 21 Junij 2007, 22:38:23 »
Nuša, čestitam, uspelo ti je ;)

Šiva pa ima frizurco kot Soča :) .... zelo je luštna, še posebno tista poza, ko je pozorna na priboljške, pa da o rožici na nosku niti ne govorim...super fotke, ki jih nikoli ni preveč ;)

lp

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #3392 : 22 Junij 2007, 10:21:01 »
Me veseli, da se nam je pridružila še ena njufka. Slik pa res ni nikoli preveč, sploh če so krasne.

Jaz imam še eno vprašanje: vsi njufki imajo obarvan jezik, naš pa ne. Zakaj?

Lp

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #3393 : 22 Junij 2007, 10:32:58 »
Mi smo za vikend bili na strehi našega sveta (na Kugli, ki je najvišji vrh Prekmurja).

Na poti domov pa smo se morali še malo okopati:

Janko pliva

(datum ignorirajte: pri nas s fotoaparatom nikakor ne moremo postati prijatelji)

Lp

Kast

• *
« Odgovori #3394 : 22 Junij 2007, 11:58:52 »
Jaz imam še eno vprašanje: vsi njufki imajo obarvan jezik, naš pa ne. Zakaj?

Lp
Počakaj, lahko da se bo še obarval....drugače pa je to le lepotna napaka in nima nobene funkcije. Soči sem šele lani opazial da ima čisto na koncu jezijka  pri grlu eno pikico, zdaj se pa veča.

Je pa pravi plavalec ta tvoj Janko  8)

elf

• *
« Odgovori #3395 : 22 Junij 2007, 12:01:22 »
Pozdrav za novu članicu Nušu i Šivu - Šiva je prava ljepotica  :)

U vezi auta - što mislite u kojem se autu vozi Ben  ;D?

Kast

• *
« Odgovori #3396 : 22 Junij 2007, 12:08:57 »
U vezi auta - što mislite u kojem se autu vozi Ben  ;D?
Jaz vem, ne mislim  :P v enakem avtu kot se je Soča v začetku, ko je prišla k hiši. Najboljši avto, ki sem ga imela  ;D

Kast

• *
« Odgovori #3397 : 22 Junij 2007, 12:14:29 »
Včeraj se mi je Soča izmuznila v visoko travo in kar naenkrat mi je izginila izpred oči, packa se je povaljala po ne vem čem  >:( , ker ni bilo nič videti, je pa smrdela kot ...boljše da ne povem kot kaj...tako da ni bilo druge, kot da jo skopam (sicer pa sem jo itak nameravala v soboto).
slike sledijo

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3398 : 22 Junij 2007, 12:17:23 »
Nuša dobrodošla! Šiva je ful lušna  :) Te smem vprašat kje si jo dobila...ful mi je znano ime ampak očitno sem pozabla od kje  :-[ ??? :-[ :-[

Kast, elf a se pogovarjamo o stari dobri petki?  ;D

šnufi tudi tvoje slike so ful lušno  :-*

No ja ker mi spet slabo kaže z delom in imam preveč časa me zanima kdaj ste kej na počitnicah...bi lahko en njufi piknik naredili  :)

Kast

• *
« Odgovori #3399 : 22 Junij 2007, 12:22:33 »
Kast, elf a se pogovarjamo o stari dobri petki?  ;D
Falila  :P malo novejše, sicer pa sem jaz imela ta avto preden je prišla petka k hiši.

Kast

• *
« Odgovori #3400 : 22 Junij 2007, 12:31:46 »
še malo slikic
ena iz sprehoda zadnje dni

sončenje (glede tega je itak malo čez les.. pri največji pripeki gre ležat na sonce  8) )

pa še malo poziranja

me ima že dovolj

pa še naš ubogi Ernest, ki je s satelitom ta glavni  :D

Če želite jih lako dam še, ampak milsim da jih imate dovolj za danes ;)
 :-* vsem vašim njufkom in škoda, da bo Soča edina na pesjanar pikniku, letos bo drugače obarvan :)

Satin

• *
  • When wilderness calls...
« Odgovori #3401 : 22 Junij 2007, 12:37:19 »
Kast ful lušne slikice, drugače pa da te potolažim imam doma enakega norca glede sončenja ko ti  :D, bolj ga jaz v senco pošiljam bolj se on lagano "peče" na soncu :o :D ::)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #3402 : 22 Junij 2007, 12:40:53 »
Lepo, da smo spoznali se eno njufkico. Je prava lepoticka in slik ni nikoli prevec  :-* :-* :-*

Kast, dovolj za danes? A se hecas?  ;) Ti kar limaj, da si malo ocke spocijemo na lepoticki.

Snufi, tnx.. koncno si Jankota malo spravila iz ilegale ;) Lepe fotke.. ocitno mu tudi voda ugaja  8) :-* :-* :-*
Snufi, ce bi bilo kaj narobe glede pik, bi bil Atum ze mrtev :D Potem pa poslusam komenterje, da ima umazan jezik, da je jedel borovnice... ::)

A mogoce kdo ve, glede teh pik... kako se tretirajo na razstavi? Se pac preignorirajo ali se stejejo v minus? Kako pa glede vzreje?

Kast

• *
« Odgovori #3403 : 22 Junij 2007, 13:01:14 »
Hvala za pohvale sllik  :-[  :D danes sem nekako čudno pozitivno naspidirana, ne vem zakaj, mogoče, ker mi gre glede službe vse narobe  ???  ::) ...mah...
V glavnem da je model pri miru in se rad slika.
Sem pa navdušena nad mešanico šamponov, s katero sem okopala Sočo. Dlaka je ravno prava dolžina in čeprav je izgubila že vso zimsko dlako je šampon naredil svoje. Je pa tudi redno sčesana, tako da vozli ne delajo volumna  :P

Svetujem tudi drugim mešanico šampona Essentials Dog it Tea Tree oil & Lavender  (jaz sem ga dala 1/3), Panten Pro-V Volume (1/2) in Balzam Essentials dogit (1/4)...vse to zem zmešala v škafu mlačne vode in s gobo (tako za prat avte) naredila gosto peno. Nanesla sem jo na Sočo, pustila malo delovati in fajn sprala s šlaufom.
Pred kopanjem pa jo razčesem in seveda še enkrat po kopanju.

lp

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #3404 : 22 Junij 2007, 13:02:11 »
Ooo, kaksna lepotica je Soca! 8)

Kast

• *
« Odgovori #3405 : 22 Junij 2007, 13:04:02 »
Hvala Lilit, Voni in Grinu pa en koš  :-*

Nuša Klinar

• *
« Odgovori #3406 : 22 Junij 2007, 13:04:24 »
Hvala vsem za dobrodošlico :)

Neyka Šivo sem dobila v Koprivnici, pri Omerzel Jožici.

Šnufi, Kast lepe slikce, mislim, da takih res ni nikoli dovolj, tudi danes ne ;)

Ko gledam vaše slike, kako vsi lepo plavajo, mi ni jasno zakaj Šiva vsakič (razen takrat ko drži v gobcu igračo) plava tako, da s sprednjimi tacami brca po vodi, da voda šprica vse povsod in velikokrat se je že zgodilo, da ji je med samim plavanjem zaradi vode, vzelo sapo, se je potopila in potem seveda še bolj panično mahala po vodi. Zato morava sedaj vedno nositi s seboj igračko, v primeru, da kje želi plavati (da ni potem panike).  ;D

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #3407 : 22 Junij 2007, 18:39:28 »
Nuša dobrodošla.Lepo da je s Šivinim srčkom vse ok :).

Vsi mate ful lepe slike!!!

Našega medota pa tale vročina ubija-čisto se je po men vrgel :P.Se luštno hodiva namakat v bližnji potoček...včeraj nama je celo uspelo videti škotsko goedo (ponavadi jih vedno ni tam,ko jih greva gledat)...digitalec seveda doma-standard.

Ima pa drugače tudi Ron črno piko na jeziku :)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3408 : 22 Junij 2007, 20:04:49 »
Črne pike:

;D

Nelly standard kar se tiče pigmenta omenja samo to, da mora biti pigmentiran smrček. To, da žnablji in jezik naj ne bi bili pobarvani ni omenjeno niti med blažjimi napakami. Torej na razstavah pigmentiran jezik nebi smel biti pomemben. Kvečjemu je to stvar osebnega okusa sodnik - npr če dobi dva enakovredna psa eden ima pigment drugi ne se pač odloči osebno (hecen primer - velja bolj ko ne teoretično večinokrat se med psi najdejo tudi razlike, ki so zapisane v standard  ;))

katka

• Gost
« Odgovori #3409 : 24 Junij 2007, 14:38:28 »
Nuša, dobrodošla  :) Slikce so pa res vse prav super, ena je boli kt ta druga  ::) Mi smo bili včeraj v Benetkah, žal brez barta, amapk je bilo pravtako lepo. Slikce bom nalimala, ko dobim še USB kabel.->čeprav tele benetke malo izven konteksta, amapk upam, da ne bo nikogar zmotilo.

Bart tudi nima pike na jeziku,in mislim, da se mu ne dela...bom mogla malo njegov zrezek pregledat takrat, ko mu bo visel iz ust  ;D Ima pa zelo pigmentirane dlesni. Neyka, kako kaj tvoja seminarska o njufkih? Napreduje?   :)
A se vaši pesjani tudi fuuulll guljo? Pri nas sta starša že cela penasta, zaradi dlak, ki frčijo čisto povsod.

LP!

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3410 : 24 Junij 2007, 16:19:48 »
katka napreduje ampak počasi :) Saj bo zdej mam samo še okrog 3 strani za prevest

Ravno prej sem okrog pesjaka dlako pospraljala in na koncu sem je zbrala tak kup, da sem najbrž potok zamašila ko sem to not vrgla  ::)Grozno je zdajle s to dlako...jaz pa brez glavnika  :'(

katka

• Gost
« Odgovori #3411 : 24 Junij 2007, 22:49:53 »
Očitno smo na istem  :P Danes sem imela eno tako štorasto nesrečo :s... Barta sem krtačila pod hruško, seveda bosa tako, kot ponavadi (zlo rada bosa hodim že od malega...   :-[  :-[ ) In spregledala sem tisto krtačo, tako, ki ima v eni vrsti špičaste vrtlive kovinske palčke, da se ovijejo okoli dlake, AAAuu in sem se napičla ravno s peto na tisto krtačo, tak, da že cel dan vegasto hodim. Sem mislila, da je pač majhna luknjica npr. malo večja, kot je takrat, ko se s šivanko zbodeš, ampak sem očitno pod takim kotom stopla, da imam kr globok in širok  :-\ . Upam, da ne bo nobenega gnojenja in da se bo lepo celilo  :-[  :-[
Kaj čmo, tudi taki štorčki moramo bit, pa bi prej pomislila, da bi se urezala, ali pa zbodla s šivanko, ne pa da bi si s pasjo krtačo zmesarila peto  :-9

lp!

SABINA

• *
  • Živi in ne misli na jutri!
« Odgovori #3412 : 27 Junij 2007, 13:21:32 »
Najprej prav lep pozdrav tebi Nuša in NF Šivi.

Hvala bogu, konec šole, začne se lepše in boljše življenje (vsaj dva meseca)

Joj Katka imaš pa res smolo. Kako je kaj z Bartom?

kadar se urejamo, še malo poležimo

tudi mi imamo velikega in prostornega

šolskih obveznosti je konec, pasjih pa še ne

lp

Kast

• *
« Odgovori #3413 : 27 Junij 2007, 14:27:40 »
Sabina, prva fotka je zakon  :D

Kast

• *
« Odgovori #3414 : 27 Junij 2007, 14:52:06 »
Še z naše strani dve lušni

to je ta prava ljubezen  :)

Nuša Klinar

• *
« Odgovori #3415 : 27 Junij 2007, 15:13:21 »
Sabina, Kast nore fotke :D

Barbara, tale ljubezen mi je pa polepšala dan  ;)

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #3416 : 27 Junij 2007, 15:50:50 »
Barbara teledve zaljubljenki sta obe taki cartiki :-*

Sabina 1. fotka je res super ;).

Kast

• *
« Odgovori #3417 : 27 Junij 2007, 16:24:28 »
ja, tudi meni polepšajo dan taki trenutki, ko se hodi tamala non stop cartat k Soči, se kobaca po njej, se vsede, uleže, ji nosi igračke, daje poljubčke (jaz moram prosit, pa jih ne dobim, ,,, Soča pa ni problema).... je pa današnji dan malo zamorjen.

Bodite previdni s klopi, ogromno jih je okuženih in še več psov, ko niti ne vemo. Frontline, Advantix, ...pa ne vem še kaj..nič ni 100%, ravno v nedeljo je Soča imela dva klopa kljub Advantixu..........Slučajno sem dala Sočo testirat za erlihijo (če bi bila primerna kot krvodajalka) in bolje da ne omenim... maksimalno pozitiven 1:2048, jutri jo peljem v LJ..pa bomo videli kako naprej...drugače pa ne kaže znakov bolezni, vsaj zdi se mi da ne ???

Pazite na svoje pesjane.

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #3418 : 27 Junij 2007, 16:34:41 »
 :o :o Super fotke

Kast, to je pa res ljubezen... :-* :-*

Sabina prva fotka je res zakon... vecjo mizo bo treba  :P :P A hodita se kar v solo?

Eno vprasanje. Zanic sem govorila z eno gospo, ki je imela vcasih njufka in so ga enkrat pobrili na nulo, ker so imeli fiksno idejo, da mu bo manj vroce :-\ Baje mu dlaka nikoli vec ni zdrastla na dolzino daljso od 3 cm, ceprav je bil prej zelo mocno odlakan  ??? Mi smo Nelly imeli dostikrat pobrito zaradi operacij, Atuma pa tudi pa je dlaka se vrnila v prvotno stanje, zato me je to dejstvo zacudilo. Se kdo slisal za kaj podobnega?

Kast

• *
« Odgovori #3419 : 27 Junij 2007, 17:13:37 »
Eno vprasanje. Zanic sem govorila z eno gospo, ki je imela vcasih njufka in so ga enkrat pobrili na nulo, ker so imeli fiksno idejo, da mu bo manj vroce :-\ Baje mu dlaka nikoli vec ni zdrastla na dolzino daljso od 3 cm, ceprav je bil prej zelo mocno odlakan  ??? Mi smo Nelly imeli dostikrat pobrito zaradi operacij, Atuma pa tudi pa je dlaka se vrnila v prvotno stanje, zato me je to dejstvo zacudilo. Se kdo slisal za kaj podobnega?
To je le en izgovor, zakaj pes nima dlake, ali si zatiskajo oči, ali pa nimajo pojma o tem, da pes pač ni lih dobro odlakan.
Soča je bila pobrita čez cel trebuh, po tačkah, dlaka pa še vedno raste ko nora  :-\