ojla,
hvala vsem za dobre želje, očitno je malo pomagalo.
Sočo sem včeraj popoldne peljala na pregled, kjer so mi rekli, da glede na to, da se normalno obnaša, ne kaže kakšnih znakov bolezni (se normalno giblje, poje cel obrok, ni pretirano zadihana......), hemogram je pokazal le rdeče krvničke na spodnji meji normale, UZ vranice je vse normalno....ni potrebna terapija s Clinofugom. Je pa dobila Otonazol za ušesa, ker ima kvasovke, kljub dieti in malo vneta.... Čez 14 dni gremo spet na odvzem krvi in se bo videlo, če je še vedno v normali in ni nič padlo, terapija ni potrebna.
Kakor so mi razložili, tako visoki titri 1:2048 in PCR negativen pomeni, da je ona sigurno bila v stiku s to bakteirjo od klopa, ampak je telo samo odreagiralo, zato tudi ima tako visoka protitelesa. Bo pa potrebno spremljanje krvi, da se ne poslabša. Na kako pogosto pa bom še sporočila, ker sem sigurna, da bodo te informacije še komu prile prav.
Clinofug niso nedolžni antibiotiki, zato so nekateri veterinarji zelo previdni z njjimi, dajo le, če je res potrebno. Ker pa sem dobila take nasvete tudi od drugih vetov, se čisto strinjam. Tu pri nas pa bi ji dali takoj, ne glede na posledice, ali bo imela jetra kasneje v redu al pa ne!
Hvala še enkrat vsem, ker ste z mislimi z mojo Sočiko

katka, ti pa uživaj na morju.
lp