Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1874226 krat)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
  • Spol: Ženski
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #3480 : 09 Julij 2007, 04:48:58 »
Evo se ena slikca. Jaz  nisem nic slikala, ker so baterije crknile >:(

Predstavitev sodniku... potem pa akcija ;)

Slike vzete iz strani KD Zagorje (http://www.kd-zagorje.si/strani/index.asp)

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #3481 : 09 Julij 2007, 07:51:39 »
Čestitke Bibi in Atumu in njunima lastnicama!!! Leonora, ti kar sama dropse jej, jaz grem pa zdaj na dopust...he,he. >:D
Neyka, verjem,  boljš ti je tle kot v Tuniziji - tam so ženske lepo pospravljene za štiri stene. Ti tam ne bi zdržala, tud jaz ne; razen, če bi nama dali eno veliko sobo in par njufkov not....he,he... :P Glede vode pa.......hudoooo.......iz pipe ni ravno pitna......jo razsoljujejo in podobne fore; ne vem kaj bi najini njufki pili. Kamela doma.....he,he......saj bi imela, samo ne vem, kam bi jo pospravila pozimi.....po moje bi se tiščala k radiatorjem.... :o
Lepo se imejte,
Gabi

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3482 : 09 Julij 2007, 12:51:02 »
Gabi meni se resnično zmeša če bi me nekdo za štiri stene pospravila - ampak na celini ženske kolikor sem opazila vsaj v severnem delu živijo precej normalno. Je Tunizija res precej Evropska država - sem bila nad tem celo pozitivno presenečena  ::)

Kamelo pa v postlo vzameš pa se skupaj tresea pod kovtrom  ;D kakšnemu možu se malce odpili ampak če je mraz je mraz  >:D

leonora....koliko časa že nisi Bibe slikala. Daj malo fotkiča primi v roke...bi bil že čas!!

Nelly čestitke še enkrat! Glede na pogoje ste se vsi odrezali fantastično!

Kast

• *
« Odgovori #3483 : 11 Julij 2007, 15:43:36 »
Največji pes v VB:
http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2007/07/11/ndog111.xml

Kaj pa naši pravijo:
http://novice.siol.net/default.aspx?site_id=1&page_id=6&article_id=1607071112534467&cid=108&pgn=1

..za dol past... ta novinar/ka se pa res spozna na pasme  :D ...pa še sliko je kdo ve od kje vzela.

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #3484 : 11 Julij 2007, 16:21:06 »
 :o :D :D :D ne mores da verjames. Najbolj sem dol padla ob tem odstavku:

Novofundlandec je tako velik, da mora v primeru dežja nositi posebno obleko, namenjeno ponijem, saj so mu tiste, za običajne kosmatince, krepko premajhne.

Loool... kdo ve kje je kaksna trgovina z posebno konjsko opremo?  :D :D Lepa reklama za pasmo.. konj ali njuf.. saj itak ni razlike :o ;D

Drugace pa ena novicka.. Bruno sporoca, da se imajo na morju nadvse fajn, uzivajo, sence dovolj, Bruno neumorno cofota po vodi, cohalcev pa tudi napretek.. Vsa panika je bila odvec, ker naravnost uzivajo :-* :-*

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3485 : 11 Julij 2007, 17:24:48 »
ne moreš da vrjameš no  ;D ;D ;D ;D

Sej ne vem a je tole za zjokat ali za smejat  ???

Mi je pa všeč resnična mešanica pasem  8) NF x ND  :D

Slika pri SLO članku je pa več kot očitno vzeta iz ene razstave  ::)

Kaj naj bo odgovor: ogorčeno pismo ali posmehljivo pismo ali kombinacija obojega?  :-\ Jaz se sama skoraj ne morem odločit  ;D

Kast

• *
« Odgovori #3486 : 11 Julij 2007, 17:37:42 »

Drugace pa ena novicka.. Bruno sporoca, da se imajo na morju nadvse fajn, uzivajo, sence dovolj, Bruno neumorno cofota po vodi, cohalcev pa tudi napretek.. Vsa panika je bila odvec, ker naravnost uzivajo :-* :-*

Ja, uživajo sto na uro. Komaj čakam kakšne sobotne slikce, ko se bosta z Benom al ujela al pa pojedla, he he....bo prišla Gabi spet vsa polomljena  :D

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #3487 : 11 Julij 2007, 19:44:57 »
Novofundlandec je tako velik, da mora v primeru dežja nositi posebno obleko, namenjeno ponijem, saj so mu tiste, za običajne kosmatince, krepko premajhne.

To ste pa narobe razumeli... po mojem se ta stavek nanasa konkretno na Samsona :)

Ma na sploh je prevajalec bil krasen ::)

kaskae

• *
  • Spol: Moški
  • Alaskan team
    • Alaskan Team
« Odgovori #3488 : 11 Julij 2007, 19:56:31 »
največji pes na svetu http://24ur.com/naslovnica/ekskluziv/zanimivosti/20070711_3101650.php?ar=nsn&dateid=1184172127 (http://24ur.com/naslovnica/ekskluziv/zanimivosti/20070711_3101650.php?ar=nsn&dateid=1184172127)

ups sm mal zabluzu stvar, pa naj bo dvakrat

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3489 : 11 Julij 2007, 23:11:37 »
kaskae članek iz 24ur je vsaj PRIBLIŽNO normalno preveden, samo pasmo bi lahko pravilno navedli  ::) tale siolov je pa  ::)

lilit verjetno je res mišljeno ogrinjalo samo za Samsona ampak napisano je pa kot da imamo konje doma  :o Saj ne da njufi sploh niso največja, sploh pa ne najtežja pasma  ::)

Se beremo v sredo! Gremo preganjat ribe v Bohinjsko jezero ;)

elf

• *
« Odgovori #3490 : 12 Julij 2007, 00:09:26 »
Največji pes v VB:
http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2007/07/11/ndog111.xml

Kaj pa naši pravijo:
http://novice.siol.net/default.aspx?site_id=1&page_id=6&article_id=1607071112534467&cid=108&pgn=1

..za dol past... ta novinar/ka se pa res spozna na pasme  :D ...pa še sliko je kdo ve od kje vzela.

Ovo je ni manje ni više nego Josh - Darbydale's All Rise Pouch Cove, Westminster pobjednik :)

Kast

• *
« Odgovori #3491 : 13 Julij 2007, 09:59:53 »
Včeraj sem Sočo peljala na hemogram krvi zaradi erlihije in ne boste verjeli, da so vrednosti še višje kot pred 14 dnevi, tako da najbrž ne bo potrebna terapija s Clinofugom.   :)

Kast

• *
« Odgovori #3492 : 13 Julij 2007, 11:41:26 »
Ni boljšega kot norenje po sveže pokošeni travi (končno so nam pokosili vrt) :)

izgleda zdrava ko riba..... pa še malo norenja http://s211.photobucket.com/albums/bb159/socakast/?action=view&current=738e0a23.flv
in poziranja pred objektivom ;) http://s211.photobucket.com/albums/bb159/socakast/?action=view&current=6e8e9d82.flv

elf

• *
« Odgovori #3493 : 13 Julij 2007, 17:53:42 »
 ;D ;D Soča je turbo-njufi!

Vidi se da je uživala!

:-* za Soču!

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #3494 : 13 Julij 2007, 18:09:11 »
Tole z največjim psom hodi nekaj tudi po mejlu...samo tam je mastino pa mislim,da je fotomontaža :D

Kast kok fletno,da Soča uživa...pa prav super je,da se ji boljša :-*.

Nelly posebne trgovine s konjsko opremo ::) kje pa misliš da mi kupujemo za naše horsarje ;).In te preklemanska ogrinjala so presneto draga a zelo uporabna,ko imaš na konjenici prešvicanega konja ;).

Midva z Ronom sva fasala en grd hot spot :(.Tale deževje pa vročina ga lih tok fajn sračkata,da je drek.Sva pa danes po 1000 letih naredila par fotk.Kok smo zanikrni...
Evo 2 tukaj ostale pa v naši temi

Mmm,kok dobra noga

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #3495 : 14 Julij 2007, 16:07:41 »
Čestitke Bibi in Atumu in njunima kompanjonkama za uspešno opravljen izpit!  8)  :D

Soča je pa res naspidirana. Zgleda da ji vaša mediteranska klima kar dobro dene.

Uu, končno ene nove Ronove slikce! Pa čestitke za njegov rojstni dan!  :-*

No, upam, da bodo vaši njufi dobro preživeli nalsednji vročinski udar...Napovedanih je 35 stopinj.  :-\ Nekateri v moji okolici se že zelo veselijo, meni pa še zdaj ni jasno, kaj je tako lepega v tem, da cel dan porabiš za iskanje enega solidno hladnega kotička...

Lp

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #3496 : 14 Julij 2007, 17:12:58 »
 :-* :-* za Soco, res turbo njufkica. Me pa veseli, da so vrednosti visje. Punca, drzi se  :-* :-*

Tjasa koncno si ga spet malo pokazala. Pravi lepotec :-* :-*

Vrocina? Atum je ze danes cisto hin, pa se nismo dokacali magicne meje 35 stopinj ???  in se mu nic ne ljubi in pociva zunaj v senci ali pa v stanovanju, kjer je hladneje. Sicer je malo zalosten, ker smo ukinili popoldanske sprehode, on bi vseeno sel...ampak v tej vrocini raje ne hodimo nikamor. Zgodaj zjutraj ali pozno zvecer in komaj cakam spet hladnejse vreme da pridemo na obicajne 4 sprehode na dan. Se mi ne da muciti ne njega ne mene. No, danes bo vecerni sprehod na ramenih babic.. gazda gre uzivat  :P :P

Kako pa drugi njufki prenasajo vrocino? Mene je nadvse strah, da se mi nebi pregrel, ceprav ga tlacim cim bolj v senco, se mu vcasih malo "sfaclja" in divja po vrtu, direktno po soncu ::) Kako najlazje ugotoviti morebitne znake pregretja.. da lahko takoj ukrepas?

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #3497 : 15 Julij 2007, 08:33:07 »

Tjasa koncno si ga spet malo pokazala. Pravi lepotec :-* :-*

Zato ga pa skrivam,da ga kdo ne ukrade ;D :P...hec

Pri nas vročina sploh ni takšen problem...večkrat skočimo dol do potočka,ležimo ves čs v senci in se hladimo z vodo...le malček leni smo popoldne :)

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #3498 : 15 Julij 2007, 15:41:23 »
Nelly,
najlaže prepoznaš znake pregretja, če ga opazuješ. Pri njufu je res malo težko vedet, ker se, vsaj v vročini, ves čas slinijo in dihajo, da se jih sliši na kilometer daleč, hehe. Ampak, če dobro poznaš svojega psa in veš, kako se obnaša, ko se počuti normalno in udobno, potem se da.
Glavni vidni znaki so recimo: - hitro dihanje
                                     - hiter utrip srca
                                      - zelo gosta in lepljiva slina, pozneje pa tudi suha usta
                                      - svetlo rdeča sluznica in jezik, blede sivkaste ali rozaste ustne in dlesni
                                      - odsotnost, utrujenost, zmedenost, neodzivanje na okolico
                                      - pozneje tudi bruhanje in driska
                                      - nazadnje pa kolaps in koma, če psu noben ne pomaga

Pa pomemben znak je povišana telesna temperatura, ampak ponavadi termometra nimaš s sabo v žepu.

Najhitreje pomagaš tako, da ga prestaviš v en prijetno hladen kotiček in ga hladiš s hladno vodo, ampak ne ledeno mrzlo. Konstantno mu z vodo tudi vlažiš usta. Če imaš pri roki led, mu ga položiš na dobro prekrvavljene predele oziroma tam, kjer potekajo večje žile - vrat, pod pazduho, na notranjo stran stegen. Pomaga tudi, če mu šape in notranjo stran uhljev obložiš z brisačo, zmočeno z mrzlo vodo.

Članek o vročinski kapi je še tule http://www.pesjanar.si/index.php/2006/82

Lp

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #3499 : 15 Julij 2007, 16:23:36 »
Verjetno vas večina že ve, pa vseeno...Letos avstrijski klub njufov praznuje 40 let. Ta dogodek bodo počastili tudi s posebno klubsko razstavo, ki se bo odvijala 2. septembra v Badnu pri Dunaju.
Če slučajno kdo gre in ima kaj prostora, se nadvse, nadvse priporočam.  :)

Lp

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #3500 : 16 Julij 2007, 10:56:31 »
Ampak tale vročina pa res ubija...vsaj mene...jaz Ronu tačke na vsake toliko časa ohladim z vodo...pa pri sosedu imajo en tak malo večji bazen,o kok fletno bi se bilo zdajle namakati :'(.

Evo še ena fotka od včeraj

Kast

• *
« Odgovori #3501 : 16 Julij 2007, 11:09:04 »
Verjetno vas večina že ve, pa vseeno...Letos avstrijski klub njufov praznuje 40 let. Ta dogodek bodo počastili tudi s posebno klubsko razstavo, ki se bo odvijala 2. septembra v Badnu pri Dunaju.
Če slučajno kdo gre in ima kaj prostora, se nadvse, nadvse priporočam.  :)

Lp

jaz nisem vedela ;) ...bi rada šla, pa mi najbrž ne bo ratalo.

Tjaša, jaz pa zmrzujem notri, sem v dolgih rokavih...moram it malo ven na sonček se ogret ;) ...krasna slikca

lp

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #3502 : 16 Julij 2007, 13:16:55 »
Tukaj je več informaciji o vsem, o razstavi in o programu, ki se bo začel že dva dni prej z dobrodošlico, njufi zajtrkom, igrami itd. Samo je vse v nemščini... Neyka, hilf, bitte!  :-[  ;D
http://www.neufundlaender.at/cm/content/view/102/1/

Kast, vse naj naj za rojstni dan! Želim ti še veliko veselih let s tvojimi domačimi in Sočo!  :-*  :-*

Lp

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #3503 : 16 Julij 2007, 13:19:31 »
Ja,ja Kast klimo izklopi pa ne boš več zmrzovala :P.

O teta kast praznuje.Bom kar tukaj voščila:vse najbolše,da te bo tvoja družinica še naprej ubogala in da se še kdaj vidimo na srečanjih ;)

Kast

• *
« Odgovori #3504 : 16 Julij 2007, 13:45:19 »
Hvala, hvala  :-[ , upam res, da me bodo še naprej vsi ubogali ;)

Tjaša, imam fajn naravno klimo, stara hiša 0,5 m debeli zidovi iz kamna in se sploh ni še segrela, noter je trenutno 21 stopinj, tako da nam res ni hudega. V glavnem, da Soča uživa v hladu, malo leži v kuhinji, malo na veži ali garaži, ...

Včeraj pa smo izkoristili večer za sprehod v Rakovem Škocjanu, kjer je prijetno hladno za sprehod po gozdičku in malo čofotanja po Raku. Žal pa je obdobje suše in je bolj malo vode, tako da je Soča lahko le čofotala, za plavanje na drugem koncu pa zdaj ni primerna, voda stoji in je ..ne bom rekla umazana, ampak sluzasta.

15 minut je čakala v vročini v avtu na odhod in ni hotela ven

končno malo vode  :o

in poskusi plavanja v nizki vodi  :D

slike niso bogvekaj, ker je bilo pretemno za kaj boljšega :(

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #3505 : 16 Julij 2007, 13:50:37 »
O ker pogled :-*...res tist "a daj a bomo že šliiiiiiiiiiiiiiiii,prosiiiiim" takega naredi Ron ko ga nehaš čohati.

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #3506 : 16 Julij 2007, 13:53:23 »
Hehe, ziher je ziher!  8)

Lp

SABINA

• *
  • Živi in ne misli na jutri!
« Odgovori #3507 : 16 Julij 2007, 14:10:55 »
Živjo!

Z majhno zamudo, vendar nikoli ni prepozno - čestitke Atumu in Bibi za  opravljen izpit.

Kast tudi tebi čestitke.

No,  mi smo izkoristili že nekaj dopusta.
Kot prvo, sva s Sono naredile eno dobro delo. Obiskale sva dom starejših in razveselile in polepšale njihov dan

potepali smo se po Žovneškem, Slivniškem, Velenjskem jezeru

obiskali smo tudi očka Kandota

plavanje v reki Sori

na Rogli smo se ohladili

v Zrečah pri jezeru pa segreli

na vlakcu pa spočili

Če so vam fotke všeč, si ostale lahko ogledate v albumu.

Lp Sabina in Sona

Kast

• *
« Odgovori #3508 : 16 Julij 2007, 14:40:31 »
Sabina, zelo lepo delo, ampak ali kar tako dovolijo v dom? Tle v Postojni so itak 100 let za luno. Pred dvemi leti smo se morali dogovorit z direktorico, da smo lahko nesli enga mladička njufka pokazat k stari mami v dom... kot da nimajo pojma koliko lahko psihično pomagajo starejšim. Drugače pa mi razveselimo starčke s tem, ko tamala - hčerka cepta po domu, se z vsemi brez problema pogovori v njenem jeziku in vsakemu da takoj roko ter maha v pozdrav.  :)

Slikce pa so res krasne, prave uživaško počitniške :)

lp

SABINA

• *
  • Živi in ne misli na jutri!
« Odgovori #3509 : 16 Julij 2007, 15:00:05 »
Kast
zaenkrat je ta predstavitev potekala pred domom. Oskrbovance so sestre pripeljale ven. Našla
sta se pa tudi dva moška, bila sta kar dosti aktivna, saj sta naše kužke kar sama začela vodit. Po večkratnem obisku, pa bomo poskusili tudi znotraj doma, tako, da bodo deležni čohanja tudi tisti, ki ne morejo oz. jih ni možno pripeljati ven.
Tak je dogovor z delovno terapevtko, obisk bomo izvajali enkrat mesečno
na njihovo željo in zadovoljstvo.

Lp