Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1868790 krat)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
  • Spol: Ženski
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #3510 : 16 Julij 2007, 17:05:42 »
newfka hvala za info. Mogoce bom celo tam, ce mojega nahecam, da bo peljal. Ce grem imava vsaj za 2 riti se prostora ;)   Bi full sla, pse iz ene avstrijske psarne si full full zelim videti v zivo ;)

Kast, vsenajboljse, velik srece, zdravja, veselja ter da se ti izpolnijo vse skrite in manj skrite zelje... predvsem pa se naprej tako turbo Soco in nagajive otroke >:D (da ves, da jih imas.. ;) )  Vse naj naj!  :-* :-* :-*

SABINA  :o :o ti mene hecas? Ockota ste sli pogledat? A ti sploh ves kok casa sem si jaz zelela videti vsaj njegovo sliko... imam samo eno, ki jo je poslala vzrediteljica. Hvala, da si te fotke delila z nami :D Drugace pa vidim, da ste se imeli fajn.. Se vidi, da je Sona uzivala  :-* :-* :-*

Medtem, ko drugi njufki ocitno uzivajo..smo mi bubani, zaprti med 4 stene in se crkljamo in upamo na boljse case... :'( :'( :'( Ko ima hudic mlade... >:(

Kast

• *
« Odgovori #3511 : 16 Julij 2007, 22:57:09 »

Kast, vsenajboljse, velik srece, zdravja, veselja ter da se ti izpolnijo vse skrite in manj skrite zelje... predvsem pa se naprej tako turbo Soco in nagajive otroke >:D (da ves, da jih imas.. ;) )  Vse naj naj!  :-* :-* :-*

Medtem, ko drugi njufki ocitno uzivajo..smo mi bubani, zaprti med 4 stene in se crkljamo in upamo na boljse case... :'( :'( :'( Ko ima hudic mlade... >:(
Hvala Nelly.
Držim pesti za Atumčka  :'( , da bo kmalu ozdravel  :-* :-* :-*

leonora

• *
« Odgovori #3512 : 16 Julij 2007, 23:39:45 »
O,ena ima pa rojstni dan  :o .Kast,želim ti predvsem zdravja in moči,da boš krotila tvojo družino.In še veliko tako lepih otrok(imaš tako lepe,da je škoda,če jih ne boš imela za en avtobus  :P).In pa mnogo,mnogo lepih trenutkov s Sočo  :-* .

No,mi smo danes pričeli s sezono druge gonitve,sicer točno mesec dni prej,kot sem jaz pričakovala,pa nič hudega,bo vsaj na dopustu mir.

katka

• Gost
« Odgovori #3513 : 17 Julij 2007, 08:18:50 »
Evo, še čestitke od mene: Tega, kar si sama želiš naj bo največ, veliko zdravja, sreče in veliko ljubezni do njufa  :D Vse naj, naj!!

Jaz sem potegnila še za en teden in je bilo lepo, amapk sem potem že začela pogrešat kosmatinca  :( Baje da se mu je nekaj prvih dni zdelo nekam čudno, ker me ni bilo nikjer in je začel malo raziskovat po hiši, če me bo kje najdel  :P Me je bil pa zelo vesel, ponavadi je malo v šoku, ker nima pojma, kako si se kar na enkrat pokazal. Mami in oči sta ga malo razvadla, ampak mislim, da bo kmalu prišel nazaj v formo 98% poslušnosti  :D
gremo pa morda v dalmacijo septembra tako, da najverjetneje popokamo še Barta in se odpelemo namakat rit!!  :)

lp!

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3514 : 18 Julij 2007, 09:16:40 »
uf kok sem spet zamudila

Kast vse naj naj, veliko sreče, njufarskih in drugih užitkov!

Sabina dobre fotke  :-*

newfka hvala za info (welche teil verstehst du nicht?)...tole si bo zanimivo pogledat...Nelly a kar začneš Aleša žicat pa mi šparaš enega od onih dveh sedežev  >:D ;)

enkrat ko bo čas pa prilimam še fotke z Neonovimi dogodivščinami v Bohinju, kjer je maksimalno užival, plaval, se potapljal ( ::)) in po njegovo ogroooomno spal

Kast

• *
« Odgovori #3515 : 18 Julij 2007, 09:29:02 »
Hvala leonora, katka in Neyka za voščila.... leonora cel avtobus pa res ne bi zmogla  ;D  malo manj pa mogoče da ja  :P

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #3516 : 18 Julij 2007, 09:32:11 »
Kast tudi iz nasega krdela vse naj :-*

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #3517 : 21 Julij 2007, 10:34:07 »
Kast, vse najboljše, se pridružujemo vsem željam.  :)

Nelly, kaj pa je Atumu? Bogi.

V vročini smo se hladili najrajši v vodi, vendar smo zdaj staknili kvasovke v ušesih, in zdaj mamo kapljice, pa dva tedna nič vode. Pa še tehtali smo se, pa imamo 67.2 kg.

To pa je še nekaj slikic, ko smo še bili v vodi. A ne, kak so smešni, ko so mokri, da jih je pol manj?

Tu sem še z vrvico pobegnil v kamešnico:

Tak plavam:

Tak raziskujem obalo:

Tak se pa hladim potem še doma:

lp

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #3518 : 21 Julij 2007, 11:15:04 »
Citiraj
Pa še tehtali smo se, pa imamo 67.2 kg.

Ko smo že ravno pri teži...koliko tehtajo vaši?Naš ima (v primerjavi s Šnufijem) komaj 55kg.Saj je že nasploh bolj majhen...
Sicer pa super fotke...sploh v tej vročini pogled na vodo dobro dene :)

Kast

• *
« Odgovori #3519 : 21 Julij 2007, 13:45:45 »
hvala tudi lilit in šnufii za voščilo  :)
Soča ima 51 kg, ravno prav zanjo.

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3520 : 21 Julij 2007, 23:25:56 »
Okrog 68kg... :( :'( :-\ s tem da so ga same kosti pa noče pojest več kot 600g briketov. Vedno pusti višek  >:( Še priboljškov čez dan noče več  ::)

elf

• *
« Odgovori #3521 : 22 Julij 2007, 07:54:04 »
Ben se kreće od 67-70 kg, zavisi od apetita..
Nadam se da će do 3-4 g. starosti imati 75, ne više.

katka

• Gost
« Odgovori #3522 : 22 Julij 2007, 09:03:53 »
Naš mislim, da ih ima okoli 64...že dolgo se nismo vagali.
Danes peljemo tamalga(brata) v Idrisko belo za 5 dni, gre z enim taborom, al kaj jest vem, tko da bartu voda ne uide.

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #3523 : 22 Julij 2007, 11:01:39 »
 :o Boga Vona jih ima v svojih najboljsih trenutkih komaj 45 :-\ Je pac bolj suhica ::)

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #3524 : 22 Julij 2007, 14:16:47 »
newfka hvala za info (welche teil verstehst du nicht?)...tole si bo zanimivo pogledat...Nelly a kar začneš Aleša žicat pa mi šparaš enega od onih dveh sedežev  >:D ;)

Ni za kaj!  ;)  Drugače pa kaj verstehe ich nicht...
Samstag den 1.9.2007 ist dann unser erster Leistungsbewerb. Erstmals möchten wir mehrere Klassensieger und einen Tagessieger im Breitensport küren.
Samstagabend ab 18.30 Uhr ist dann in der Sporthalle von Baden der offizielle Empfang der Teilnehmer zur 40 Jahr Klubschau anschließend die Siegerehrung des Bewerbes Breitensport danach unser Galadinner.
Am Sonntag den 2.9.2007 findet dann ab 09.30 Uhr die Zuchtleistungsausstellung mit CACA Vergabe statt. Und um ca. 15.00 Uhr der „Sieger von Baden bei Wien

Vse, kar je v krepkem.  ::)  :-[

Aja, Nelly....en plac pa zame šparaj, če boš uspela voznika nafehtat.  ;D  :-[

Lp

Nuša Klinar

• *
« Odgovori #3525 : 22 Julij 2007, 18:07:12 »
No končno sem uspela prebrati vse zamujeno :)

Uspešnima šolarjema (Bibi in Atumu) čestitke tudi z moje strani :-*

Kast, kljub temu, da je malo pozno, vse najboljše pa enga  :-* noro naspidirani Soči, super, da se ji stanje izboljšuje.

Tale vročina pa tudi na nas slabo vpliva, ampak vse zamujeno v popoldanskem času nadoknadimo zjutraj in zvečer. Še nekaj slikic iz jutranje igre in osvežitve

Najprej malo skakanja z domačo kuro ;D , brez katere ne gre tudi v najhujši vročini

nato sledi osvežitev (seveda je vroče tudi kuri) ;)

potem sledi še tuširanje z vseh strani

seveda ne pozabimo niti na najpomembnejši del  :D

na koncu pa jasno pokažemo, da je slikanja, več kot dovolj ;)

No upam, da boste vsi čim bolj hladno preživel tele dni pa :-* vsem njufkom

Lp

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #3526 : 22 Julij 2007, 21:33:26 »
Snufi, atum je staknil kuzni kaselj. Davil se je tako, da smo mislili, da se bo zadavil, bruhal, imel vrocino...res je bilo hudo. Skakali okrog veterinarjev, ki so vsi predpisovali samo sirupe.. pes pa doma komaj prihajal do sape. Dezuranje ob njem non stop. Pristali na antibiotikih, sedaj po skoraj tedenski kuri je ze malo  boljsi...sicer se kaslja ampak gre stvar pocasi na boljse iz tahujsega smo vn (vsaj vrocina je padla) Smo optimisti :-[ Vse kar lahko recem je hvala Simoni, ki je zorganizirala obisk pri veterinarju ob 8 zvecer, ce ne ne vem kako bi preziveli noc, da bi naslednji dan prisli do lj :(

Upam, da bo z Jankotom vse ok...drugace pa lepe fotke, se vidi da je uzival :-* :-*

Nusa, lepe fotke... sploh tiste z kuro so mi usec  ;)

Neyka,  newfka.. sprocim, ce mi bo uspelo dovolj pihati na dusico :P  Neyka, glej da se ti malo pomagas v trbovljah.. ni hudic, da nam ne rata ;) Saj, rabimo samo prevoz..tam ga bomo pa ze nekam v sencko spakirali pa za en pir tudi naklamfali skupaj... pa naj meditira :P :P Se dobro, da pesjanarja ne bere  :o

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3527 : 22 Julij 2007, 23:23:45 »
Neyka,  newfka.. sprocim, ce mi bo uspelo dovolj pihati na dusico :P  Neyka, glej da se ti malo pomagas v trbovljah.. ni hudic, da nam ne rata ;) Saj, rabimo samo prevoz..tam ga bomo pa ze nekam v sencko spakirali pa za en pir tudi naklamfali skupaj... pa naj meditira :P :P Se dobro, da pesjanarja ne bere  :o

veš da bom pomagala...tega pa res ne smem zamudit...če ne nama pa ostane prepričevanje Simone, kolikor jo poznam ne bo imela nič proti  >:D ;) ;)

Nuša, šnufi krasne fotke  :-* :-*

newfka prevedem jutri. Zdele sem komaj domov pršla pa se mi ne ljubi  :-[

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
    • http://www.majchy.com
« Odgovori #3528 : 23 Julij 2007, 06:59:38 »
Nuša. fajne fotke.  :) Zakaj pa je na vrvici?  ???

Nuša Klinar

• *
« Odgovori #3529 : 23 Julij 2007, 13:53:52 »
Nelly fino da gre Atumu na bolje, držimo pesti za čim hitrejše okrevanje :-*

Majchy, Šiva na zadnjih slikah s seboj prenaša vrvico, zaradi sosedove kužke (ravno takrat je bila zunaj), namreč pogosto sta skakali ena k drugi. Sedaj pa to še vedno odpravljam tako, da ji dam vrvico, še vedno se prosto giblje, vendar nikoli ne poskuša skočit, saj se zaveda, da jo bom hitro ustavla ;) (preventiva)  :)

Lp

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #3530 : 23 Julij 2007, 14:16:39 »
Atumu en koš  :-* :-* :-*, pa seveda želj, da čimprej čisto ozdravi. Saj je res bogi, že drugač težko prenašajo to vročino, pol pa še to.

Naš Janko zdaj zaradi ušes ne sme v vodo, pa kar malo grdo gleda.

Nuša, lepe slikce, meni so tudi tiste s kuro najbolj všeč.

Lp

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #3531 : 24 Julij 2007, 10:31:10 »
Ojla! Dopust se je končal, je bilo pa fajn srečati Elfa in njegovega lepega pesjana Bena! Z Brunotom sta bila na začetku kar friendly

potem pa ne tako zelo, tako, da smo ju imeli raje kakšen meter narazen, he, he.... Sta bila pa glavna atrakcija na zadarski rivi, Elf, kolikokrat sta bila slikana??? V glavnem, pozabite na to, da se boste na morju z novofundlancem lahko v miru sprehodili.....

Tud v Šibeniku v Solarisu ni bilo nič drugače kot v Zadru....vsakič, ko je šel bogi Bruno na plavanje, je bila naokrog gruča gledalcev, pred prikolico smo imeli non stop paparazze in čohalce....tako da.....do zasluženega počitka smo prišli šele doma, he,he. Je pa Bruno spet dosti lažje dihal na morju, kljub temu, da smo imeli 35 stopinj v senci - ampak ker smo se "hladili" v toplem morju in je non stop malce pihljalo, je bilo precej bolje kot tu.
Sem bila pa zelo vesela, ko sem nekega dne v daljavi v našem kampu zagledala enega njufka in potem, ko so prišli bliže, smo se celo na hitro pomenili - isto tako sta bila dva mlada slovenca z njufkom, starim dve leti in pol! Pa en kup ljudi je prišlo k meni, ki so imeli včasih njufke, tudi tujci. Ene par mi jih je reklo, da so jim živeli kar lepo po 13 let! Je pa prav fajn it na dopust z psom....shopping centri odpadejo.....tako, da nas dopust ni prišel dosti, he,he.... Lp, Gabi

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3532 : 24 Julij 2007, 11:03:48 »
Nuša ful dobre kurje in vodne fotke  :P

Bruno - saj sem ti rekla da ne bo hudega  ;D lepo da ste uživali, fotko pa še kakšno prilepi če jo imaš. Je krasno videt njufka na morju  :-*

Samstag den 1.9.2007 ist dann unser erster Leistungsbewerb.
V soboto 1.9.2007 je naše prvo lepotno tekmovanje.
Erstmals möchten wir mehrere Klassensieger und einen Tagessieger im Breitensport küren.
Prvič bomo podelili več Klassensiegerjev (zmagovalcev razreda, prvakov razreda) in enega prvaka dneva v (množičnih športih?)
Samstagabend ab 18.30 Uhr ist dann in der Sporthalle von Baden der offizielle Empfang der Teilnehmer zur 40 Jahr Klubschau anschließend die Siegerehrung des Bewerbes Breitensport danach unser Galadinner.
V soboto zvečer ob 18.30 v Badenski športni hali bo uradni sprejem ob 40-letnici kluba, takoj za tem pa podelitev odličij iz "množičnih športov" in zatem še naša gala večerja.
Am Sonntag den 2.9.2007 findet dann ab 09.30 Uhr die Zuchtleistungsausstellung mit CACA Vergabe statt. Und um ca. 15.00 Uhr der „Sieger von Baden bei Wien
V nedeljo 2.9.2007 se ob 9.30 začne vzrejno lepotno tekmovanje (torej pasja razstava) s podelitvijo naziva CAC(A). Ob 15.00 pa bo podeljen naziv "prvak Badna pri Dunaju"

Je bilo lažje vse prevest. Pomoje teli množični športi pomenijo nekaj ala Rally-O, Agi, Obedience....Mejčkeno je čudn prevod ampak upa, da je jasen  :-[

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #3533 : 24 Julij 2007, 11:12:40 »
Neyka, v moj album poglej, sem tja prilepila nekaj slik pod Poletje 2007 - da ne bom tukaj vse zafilala. Si imela res prav, da nam ne bo nič hudega na morju. Čeprav je bilo mene malo kar groza (pa ne zaradi mene ampak zaradi Brunota), ko sem poslušala napovedi, kako bo vroče....ker ko smo šli dol, je bilo prav hladno, pa še dež je ful ulival, skoraj do dol. Moram pa tud jaz pohvalit Nušine in tudi šnufine slike; ste vsi ratali pravi fotografski mojstri!!!
Kaj pa naš Atum, Nelly? A je kaj bolje z njim?

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3534 : 24 Julij 2007, 11:25:21 »
Bruno hvala, bomm pogledala  :)

Evo pa še naše Bohinjske fotke :)

Sodeloval sem pri vsem - tudi pri lenarjenju

http://www.moj-album.com/slike/357740/qzDDpYAir9x9PSJq.jpg (presneti moj album mi noče obrnit slike grrrr)

igral pepčka - mimogrede zelo zelo dobro (sploh nisem mogla verjet da je tako spreten  :o)

Žogo sem si priboril kar nekajkrat in jo tudi uspešno prepiknil...

Zdaj je čisto moja

Z njo tudi spim (ja prav zares je spal ko sem tole slikala)

Vročina je bila ubijalska zato sem dan najraje prespal in delal face...  ;D

...ali pa plaval

Pardon za pretiravanje s slikami  ;)

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #3535 : 24 Julij 2007, 11:44:17 »
Ha, ha....kakšno pretiravanje neki, Neyka! Presenetljivo, kolk radi tile njufiji igrajo fuzbal!!! Pa še dobro jim gre....samo žoga jo faše, a ne, Neyka?

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3536 : 24 Julij 2007, 11:54:47 »
Ne fusbal! PEPČKA  :o žoga po luftu on se pa steguje. Sej največkrat je skakal milimeter stran od sestrične - je bolj mejhna in težje vrže žogo čez njega  :D :o

Sam ne vem kaj je z mojim albumom da mi takole frko dela s slikami  ??? prej so bile vse nnormalne ::)

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #3537 : 24 Julij 2007, 12:21:02 »
O Neyka kako smo uživali.je videti,da ste imel dovolj sence,hehe.Pa super nov avtar maš :o

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
    • http://www.majchy.com
« Odgovori #3538 : 24 Julij 2007, 12:34:10 »
Neyka, super fotke.  :o Po avatarju te pa sploh nisem spoznala, ker imaš drugega.  :D

majcek

• *
  • Maks pa ima zelo zelo košat rep :D
    • www.pasji.net
« Odgovori #3539 : 27 Julij 2007, 08:27:04 »
Neyka, super fotke.  :o Po avatarju te pa sploh nisem spoznala, ker imaš drugega.  :D
jaz tudi ne :o pa gledam potem pa preberm nick Neyka pa si rečem "ajaaaaa" ::) :-[
so pa res zeloooooooooo lepe fotke :-* :-* :-* :-* :-*