Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1868856 krat)

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #3540 : 27 Julij 2007, 14:05:40 »
He he sem vas malo zmedla s tem avatarjem  ;D

Mene pa zanima če so vaši pesjanarji tudi takšni "presranci".. Včeraj sem prišla ful pozno domov, Neon je bil sam doma in spuščen zunaj (nisem pričakovala da bo toliko dela in da bom tako hudo pozna) in sem ga našla na stopnicah (ponavadi spi na terasi in boli njega za cel svet) pa se mi je skoraj zlil k nogam, zahteval da ga čohljem, se muckal in oh in sploh. Pravo nasprotje običajne brezbrižnosti.  ??? A so vsi taki?

katka

• Gost
« Odgovori #3541 : 29 Julij 2007, 15:47:35 »
Hej!!

Men je doma računalnik crknu tako da se vsake kvatre prijateljici nalimam in pregledam na hitro forumček. Bart je spet fasal vnetje ušes-glivice.
Vse fotke so ful super, nejke, tvoja slikca (prikazna) je pa fenomen haha!!

lp!!

Kast

• *
« Odgovori #3542 : 31 Julij 2007, 15:46:37 »
Hej!!

Men je doma računalnik crknu tako da se vsake kvatre prijateljici nalimam in pregledam na hitro forumček. Bart je spet fasal vnetje ušes-glivice.

lp!!

Bi bilo potrebno malo preventive, da do pretiranega razmnoževasnja glivic ne bi prišlo in posledično vnetij ušes, kar je lahko pokazatelj alergije na hrano ali pa atipičo alergijo (ala cvetni prah, pršice....)
Pri nas smo imeli eno leto mir z DIETNO HRANO in čiščenjem ušes...seveda ni poceni špas. Hrana pride 14 kil skoraj 70 eur + še čistila za ušesa, ampak tudi antibiotiki stanejo.
Je pa res, da se je treba 100% držat diete, nobenih priboljškov, salamc, sirčkov......ampak res prav nič drugega razen tistih dietnih briket.
Ne vem kam voziš k veterinarju, da glede na tako pogosta vnetja ti niso predlagali diete.

lp

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #3543 : 31 Julij 2007, 21:40:59 »
Mi imamo zdaj sicer prvič kvasovke v ušesih, samo se mi ne zdi nič čudnega, da jih je dobil, ko je v tej vročini, pa še v vodi je bil dosti. Pri pogostih vnetjih pa je res treba razmišljati o povzročiteljih.

nekaj me še zanima, ali je možno da dobi drisko od briketov, ki so mu pol leta pasali?

To pa je slavna Jankova poza za spanje:

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #3544 : 01 Avgust 2007, 05:12:31 »
Tole z vnetimi ušesi je imela velikokrat tudi sedaj že preminula psička. Res velikokrat je imela te težave. A to je pri njufkih potem pogost pojav ??? :-[

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #3545 : 01 Avgust 2007, 09:19:19 »
Ha, ha....šnufi......ne samo Jankotova poza.....poza vseh njufijev pri spanju, se mi zdi.....tole je bilo na morju - moj mulc ga je celo oponašal in se ulegel tako kot on in jezik enako dal ven...

Aska, po mojem da se ta vneta ušesa res dosti pojavljajo pri njufkih....po moje, ker se zaradi teh uhljev ušesa težko zračijo; vedno, ko mu zdaj poleti dvignem uhlje, je spodaj vroče in za kakšne glivice in vnetja so res idealne razmere....čeprav, moram priznati, da smo dosedaj imeli kar srečo in še nismo nič staknili.
Neyka.....tud naši so taki presranci oz. bolje rečeno scartanci. Bruno bi se samo stiskal, ljubčkal, usede se itak tako, da se usede skoraj name itd. Na morju mi je celo ene par čohalcev reklo, da se mu vidi, da je razvajen.....ne vem sicer kako, ampak menda je videt na daleč.... ??? Mu gre pa zdaj ful dlak dol, pa ne vem več, če je to normalno ali pa je to zaradi vse te vročine....včeraj sem pometala kot nora klet, v kateri se hladi.....noro. Tolk dlak, da je kar hudo. A gre vašim tud zdaj kaj dlaka dol....meni je to čisto že grozno. Kamorkoli se usede, pusti kup dlake.

Nuša Klinar

• *
« Odgovori #3546 : 01 Avgust 2007, 09:28:33 »
Mislm, da so razna vnetja ušes pri novofundlandcih kar pogosta, tako kot pri vseh psih, ki imajo viseča ušesa. Ti imajo večje možnosti za nastanek ušesnih bolezni.  Ker se uho prepogne, s tem prekrije ušesni kanal  in ovira zrak pri vstopu in izsuševanju kanala. Rezultat pa je navlažen in topel slušni kanal     (plus temen prostor) kar predstavlja idealno okolje za rast bakterij. Za to je nujno potrebno pravilno in pogosto čiščenje notranjega ušesa. Pri novofundlancih (tudi pri nekaterih drugih pasmah) pa je dodaten plus za razvoj bakterij še odlakanost v notranjem delu ušesa.

Katka upam, da bo z Bartom čim prej vse ok.

Šnufi, tale poza je pa nora  ;D

Lp

Nuša Klinar

• *
« Odgovori #3547 : 01 Avgust 2007, 09:35:39 »
Tele poze so pa očitno njufkoti podedoval ;)

Mi na srečo nimamo več veliko težav z dlako, sicer ji še vedno odpada ampak se mi zdi da smo najhujše že prestali ;)

Lp

Kast

• *
« Odgovori #3548 : 01 Avgust 2007, 11:29:18 »
Soči spet odpada dlaka na tone...lahko sem spet non sptop s sesalcem in metlo v rokah ali pa se prepustim dlakam ;)

SABINA

• *
  • Živi in ne misli na jutri!
« Odgovori #3549 : 01 Avgust 2007, 11:45:43 »
Pri nas je vse v najlepšem redu, dlaka ne izpada - vsaj pometanje mi je prihranjeno.
Kar se pa tiče crklanja - vsi po vrsti jo moramo čohljati.

Zjutraj smo malo na poligonu

popoldan pa počivamo

Lp

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #3550 : 01 Avgust 2007, 23:58:53 »
BRUNO in Nuša Klinar hvala za pojasnilo. Potem je bilo to krivo pri tisti psički. Moram pobrskati po albumu (navadnem, kje jo imam in poskenirati jo in jo semkaj dati. Res je bila lepotička :) Žal je dočakala samo dobrih 9 let :-\

lp

elf

• *
« Odgovori #3551 : 05 Avgust 2007, 13:52:47 »
Pozdrav svima,

jučer smo bili na CAC Sinj.
Vrlo smo zadovoljni, Ben je osvojio CAC, BOB i BOG3!

Strahovali smo da će biti vruće, ali čak je zbog vjetra bilo i malo hladno, idealni uvjeti za izlaganje :)
Ben i njegova hendlerica Iva bili su odlični, a kasnije se Ben igrao na velikoj livadi hipodroma :)

Pozdrav svima iz Zadra!

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3552 : 05 Avgust 2007, 23:24:25 »
sej ste kar nekaj napisali ampak za zdajle samo čestitke elfu in Benu za resnično krasen in predvsem ZASLUŽEN rezultat  :-*

Več pa enkrat ko se naspim  :P

leonora

• *
« Odgovori #3553 : 05 Avgust 2007, 23:47:38 »
Elf,krasno  :o,čestitke,po slikah sodeč je tale uspeh res več kot zaslužen  :-*  :-* .Upam,da bom imela kdaj priložnost tegale lepotca videti tudi v živo  :-*  :o .

Mi smo dali skozi še drugo gonitev,hvala bogu bolj umirjeno kot prvikrat  ;D .Tako da bo Neyka brez skrbi,ko bo dobila Bibo na počitnice  :o .

Pa še malo mimo teme,vem da je med nami kar nekaj mamic.Mi smo imeli Lovrota na operaciji slepiča  :( (razlit).Če vam otrok toži,da ga boli trebušček,se ne pustite odpraviti z razlago viroze,pa v bolnišnici vztrajajte,da naredijo vse preiskave v čimkrajšem času.Nas je umirjenost in potrpežljivost skoraj stala otroka  :( .

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #3554 : 06 Avgust 2007, 07:41:30 »
Ojoj, Leonora, hvala bogu, da se je vse dobro končalo z Lovrotom! Imaš prav, mislim, da smo povsod mogoče res preveč potrpežljivi in se morda premalo postavimo zase.

Elf, iskreno čestitamo, rezultat je zaslužen, Ben pa na teh slikah (in tudi v resnici) fantastičen!!! Leonora, da boš Bena lahko sčohala, bo najboljš, da si rezerviraš počitnice v Zadru ali pa kje blizu, he, he....
Jaz pa sem čez vikend uživala v kopanju Brunota - čeprav sem ga skopala dva tedna nazaj, se mi je zdel prav potreben šampona in vode. Koliko pogosto pa kopate vaše njufe zdaj poleti? Mislim s šamponom, ne v potokih in bazenčkih!
Lp,
Gabi

katka

• Gost
« Odgovori #3555 : 06 Avgust 2007, 08:46:10 »
Elf!!! Bravo, čestitam za dosežene rezultate!! Ben je res super pozer, prava paša za oči ;)

Uhli so že vekiko bolje, glede alergije na hrano pa...smo jemali prej eno sej zdej se ne bom spomnila imena, amapk vem da je imela piščanca in mu je to povzočalo alergijo na kožo, pravtako na ušesa-glivice -vnetja Zdaj smo
pršli na nekej drugega in je ful fajn. Je pa res zlo vroče in kopa se kar dost., tak da se ne čudim.
Grem,o pa čez par dni vsi skuoaj na morje, ne vemo še točno kam(kot je za nas značilno,da se odločimo zadni hip)tak, da morda pa še psa s sabo vzamemo. Kje ste vi letos letovali s kužati? kakšen kamp v bližini paga, kamor se gre lahko s psom in so tudi pasji tuši., da ni potem kakršnih koli pritožb glede tušeranja psov??
Bi bila res vesela nasvetov iz prve roke, ker kljub stranem na netu se mi zdi, da so dobre tudi informacije iz izkušenj drugih.

HVALA!!

LP!
Katja

Kast

• *
« Odgovori #3556 : 06 Avgust 2007, 13:04:06 »
Leonora, si me pa prestrašila. Daj prosim piši mi na zs, kakšne simptome je imel Lovro. Tudi moja mala je bolna in jo boli trebuh (predvidevam), je bruhala, driskala, vročina....da ne govorim o shujšanosti.

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3557 : 06 Avgust 2007, 18:52:51 »
BRUNO midva sva mela žurko z dlako kak mesec nazaj. Grozen je bil, jaz pa brez glavnika. Seveda so se mu naredili krasni vozli, ki sem jih na srečo lahko razčesala s pomočjo spreja in krtače. Drugače mu je pa dlaka tako odletavala da sem mislila da bo brez ostal.  :-X Okrog hiše pa trava ni bilaq več zelena ampak črna  ;D

Bruno kopam po potrebi. Ko se za moje pojme v dlaki nabere preveč praha ga pač skopam. Šampon mu ne pušča posledic in si pač privoščim. Pride vse skupaj nekje na 14-21 dni

Čisto tako - a ste že kdaj kupili kakšen sprej za razčesovanje. Jaz sem zadnjič kupila od Gold Medal Pet (isto imava s Simono šampon od te firme) in je odličen. Razlesala sem vse vozle (na repu brez spreja in me je kar sram kakšen je zdaj, drugje je šlo ven minimalno dlake) pa tudi dlaka je po česanju čisto "sveža" in svetleča, kot bi ga kopala pa še mehka je na otip  :-*

Tele poze pa očitno vsi psi prakticirajo. Kero koli temo odprem se zgovarjajo o tale je pa tipična za našo pasmo  ;D jp tudi Neona včasih v takšnem položaju dobim, ponavadi še glasno smrči zraven. Ampak kar je malce bolj odrasel večkrat leži v "normalni" pozi.

Sabina tazadnja fotka z ležalnika je ful dobra  ;D V katero smer pa kej nadaljujete šolanje? Ste se česa resno lotili ali je bolj za zabavo?

Elf,krasno  :o,čestitke,po slikah sodeč je tale uspeh res več kot zaslužen  :-*  :-* .Upam,da bom imela kdaj priložnost tegale lepotca videti tudi v živo  :-*  :o .

Mi smo dali skozi še drugo gonitev,hvala bogu bolj umirjeno kot prvikrat  ;D .Tako da bo Neyka brez skrbi,ko bo dobila Bibo na počitnice  :o .

Pa še malo mimo teme,vem da je med nami kar nekaj mamic.Mi smo imeli Lovrota na operaciji slepiča  :( (razlit).Če vam otrok toži,da ga boli trebušček,se ne pustite odpraviti z razlago viroze,pa v bolnišnici vztrajajte,da naredijo vse preiskave v čimkrajšem času.Nas je umirjenost in potrpežljivost skoraj stala otroka  :( .

Že komaj čakam da pride k meni. Moja zlata mala kužika :-*
Lovrotu pa od mami en velik poljubček in želje, da se angelček čimprej pozdravi

katka na Pagu smo bili mi v kampu Šimuni ampak mislim da takrat še brez psa. Kamp je lepo urejen, psa bi se pa tudi dalo tam skopat. Ima pa samo dve pomakljivosti - bil je eden izmed dražjih kampov v CRO in pa baje je pred kratkim pogorel.
Ampak - tam v bližini je zaliv po imenu Sveti duh. Krasne divje plaže, malo folka RAJ z veliko začetnico. V bližini je še en kamp, malo posurfaj po netu.
Kar se psov v kampih so psi načeloma dobrodošli, samo poskrbeti je treba da niso moteči in ponavadi se ne smejo kopat na kampovskih plažah. Na Pagu to ni problem, ponavadi so divje plaže blizu :)

Lep dopust in držim pesti da bo Bart kmalu OK

Pa ko smo že ravno pri morju en morski nasmešek izpred dveh let, iz Murterja

http://neyka-neon.moj-album.com/slike/357740/SrlqIzfrE2QOI9kf.v.jpg

Kast

• *
« Odgovori #3558 : 06 Avgust 2007, 21:03:09 »
Hrvoje, še enkrat čestitam za več kot odličen rezultat,posebno odlični hendlarici Ivi, Benu pa nešteto  :-* :-* :-*

lp

katja123

• *
« Odgovori #3559 : 07 Avgust 2007, 10:00:58 »
Še čestitke od naju z Buco.  :o

Mi imamo pa drug problem.  ??? Buca prav nemarno smrdi. Jo češem, je skopana ( potem je kakšen dan bolje), pa vseeno zaudarja.  Premišljujem o tem, če bi jo na kratko ostrigla.  Koliko časa pa potem traja, da se ji dlaka spet uredi?

Kast

• *
« Odgovori #3560 : 07 Avgust 2007, 13:31:33 »

Mi imamo pa drug problem.  ??? Buca prav nemarno smrdi. Jo češem, je skopana ( potem je kakšen dan bolje), pa vseeno zaudarja.  Premišljujem o tem, če bi jo na kratko ostrigla.  Koliko časa pa potem traja, da se ji dlaka spet uredi?

Soča je bila za prvomajske praznike kše kar postrižena, no zdaj pa je spet cela zaraščena...spet potrebuje novo frizurco, kot jaz ;)
Ne pozabi na tiste zadnje čebele, pa tudi okrog ritke kar postriži, itak se ne vidi pod repom ;)

Kast

• *
« Odgovori #3561 : 09 Avgust 2007, 16:39:07 »
En par današnjih fotk Soče.... je kar pasalo malo sončka po nalivu :)

lp

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
    • http://www.majchy.com
« Odgovori #3562 : 09 Avgust 2007, 17:41:43 »
Oooo črna lepotička. Lepo si jo pofotkala.  8)

kala,runo,bella

• *
« Odgovori #3563 : 09 Avgust 2007, 18:20:00 »
Aho!

Lejo lepotičke, ji prav paše to ime po naši smaragdni lepotici, lepa sta obe pa še Soča ( njufi) ma rada vodo :D

Lp
Ana

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3564 : 09 Avgust 2007, 18:51:04 »
Kast ful hude fotke

očitno sva se obe danes spravile fotkat  ;D

Od mene za začetek ena pošastna fotka (tole bi lahko dala na tablo pozor hud pes  ;D)

Pa še dve pozerski

Takole pa sem ga dobila na spat na hodniku  >:D

Takole se gospod prislonijo ko bi se čohali  ::)

By by midva greva spat

Kast

• *
« Odgovori #3565 : 09 Avgust 2007, 22:05:33 »
Neyka, tudi tvoje fotke so hude  :o

SABINA

• *
  • Živi in ne misli na jutri!
« Odgovori #3566 : 10 Avgust 2007, 07:39:51 »
Sabina  V katero smer pa kej nadaljujete šolanje? Ste se česa resno lotili ali je bolj za zabavo?

kar se tiče šolanja je izpit BBH več kot dovolj za našo pasmo. Vse ostale aktivnosti, pa se lotimo zelo resno in z vso odgovornostjo, seveda je pa to tudi del zabave.. Najbolj me fascinirajo obiski v domu starejših, ker vem, da sem naredila eno dobro delo.

na ukaz dam glas

Smo sedaj malo ......
presneta ljubezen kakšno imaš moč

kje si, moj Romeo????

ljubezen je res huda stvar

takole se znam raztegnit (le za kaj bi tole lahko uporabila kaj pravite''')

Joj, skoraj bi pozabila, čestitke Elfu in Benu

LP

Kast

• *
« Odgovori #3567 : 10 Avgust 2007, 09:16:50 »
Pri nas pa radi jahamo konjička... ijaaaaa

da se povzpnem .....

obvladam galop z eno roko ;)

bravoo ta boljše smo :)

tudi športanja je enkrat dovolj

Soča pa se niti malo ne pritožuje ;)
lp

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3568 : 10 Avgust 2007, 09:21:36 »
SABINA obiski v domu za ostarele so res krasni  :-* sva že dve ki se teh obiskov zelo veseliva, samo da jaz bolj neuradno  ;)

Kast kakšen angelček je tvoja punčka  :-* se s Sočo lepo dopolnjujeta črno in belo  >:D :-* (miren karakter/mali hudiček)

Majchy

• ° Žleht kot pes °
  • Super Pesjanar
  • *love dogs*
    • http://www.majchy.com
« Odgovori #3569 : 10 Avgust 2007, 09:21:54 »
Iiiii, kake lepe fotke obeh lepotičk.  :o Super sta. Mala in velika pesjanarka.  :D