Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1868732 krat)

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • Moj "mali" prijatelj
Re: Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #3570 : 10 Avgust 2007, 11:21:52 »
Elf tudi od nas iskrene čestitke :-*.
Kast,Neyka čudovite slikce s čudovitimi motivi :o.Zgleda smo imeli včeraj vsi foto dan,hehe.Še od nas nekaj slikc...

Pošaaaast

Cukrček

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #3571 : 10 Avgust 2007, 11:24:54 »
Elf, čestitke! Ben je čudovit!  8)

Waw, koliko fotk! To rabimo vsake tolko časa!  :o Lepi so vsi!  :-*

Lp

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #3572 : 10 Avgust 2007, 13:17:43 »
Vsi so tak lepi. Res krasni, pa še slikce so lepe.

kar se tiče šolanja je izpit BBH več kot dovolj za našo pasmo. Vse ostale aktivnosti, pa se lotimo zelo resno in z vso odgovornostjo, seveda je pa to tudi del zabave..

Nama je naš učitelj v šoli rekel, ko sva naredila Bbh in sem se jaz zanimala, kaj bi lahko nadaljevala je rekel: ja za sledenje, pa za obrambo glih ni, za agility tudi ne. Lahko pa probava, in smo probali s sledenjem: klobasica na tleh, 20 cm od prve druga. Prvo smo pojedli, drugo več nismo našli. Obramba pa je bila še bolj katastrofalna, ko je pritekel do markerja, je z repom mahal in ga pozdravljal. Agility pa nismo niti probali (zaradi sklepov). Tak da ne vem, razmišljala sem o rally obediencu, vendar ga pri nas v Prekmurju nobeden nima.

Lp

Satin

• *
  • When wilderness calls...
« Odgovori #3573 : 10 Avgust 2007, 13:34:04 »
T.M.T. prva je ful huda :o, jo boš poslala za koledar?

katka

• Gost
« Odgovori #3574 : 10 Avgust 2007, 15:59:49 »
Hej joh usm skupaj!!

No, dones sem se končno dokopala do računalnika in je na srečo že popraulen. Hvala za informacije neyka o kampu. Zdejle nas je čist vreme presenetlo in vrjetno  ne gremo nikamor, prav tako pa se mami nekej buni, da s psom ne mormo it itd., tako da bi potem verjetno ostal pri mami(stari mami).
Upam, da kmalu v  našo familijo pride zaželjen fotoaparat tam v mesecu septembru nekje.

Satin, kakšen koledar?A morda pesjanar organizira kakšen natečaj, nisem ravno na tekočem glede tega. Sem ugotovla, da če nimaš računalnika in neta si kar malo odrezan od novic, sploh teh pasih, katere so zame še najbolj zanimive.

Eno vprašanje: Ima kdo kakršne koli izkušnje s pasjim frizerjem?? mi imamo našega Barta namen enkrat v bližni prihodnosti peljat . In to k enemu, ki ima izkušnje z njufi, da mi ga ne bo potem 2much postrigel.

Neyka, ta sprej za razčesavanje sem imela tut jaz in morem reč da je res suprca. Misim, da vsebuje nekej od kune zlatice, če se sploh še prav spomnim  :-\

Lp!!
Katja in Bart
Katja123, naš bart tut zloo smrdi, pa sem ga pred 3 dnvei skopala, je res, da je karnaprej dež in svinjarija, ampak tut drugače ima (za ljudi, ki ga niso navajeni) zoprn vonj. Kako se vi ostali borite proti smradu vaših medvedov??

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #3575 : 10 Avgust 2007, 17:46:44 »
Satin a veš da je šel fotoaparat prav zato z nami na sprehod ::).Tako,da kakšna bo 100% tja letela

Katka res je organiziran natečaj.Na 1. strani pod novicami na veliko piše :).

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3576 : 10 Avgust 2007, 22:06:37 »
Glede smaru imam jaz malce nenavadno izkušnjo...

Kot veste je Neon jedel ProPlan losos. Nikoli mi ni ne vem kako smrdel (pes) oz. sem ga bila navajena, vendar je imel močan vonj. Ko sem zaradi Neonove premajhne teže prešaltala na kokoš iste firme je pes izgubil večino smradu. Še mami se ne pritožuje več da avto 14 dni smrdi ko se pes pelje v avtu. Mogoče je tudi pri vaših dveh kriva hrana.

katka bom pogledala na sprej kaj je notri  :) je res fenomenalen. Nazadnje sem Neonko česala 2 dni nazaj pa je danes ko sem prišla domov pritekel do mene še vedno malce dišeč, dlaka je pa tako fenomenalno mehka  :-*

T.M.T ful ima simpatično sivo brado tvoj mali pozer  :-*

katka

• Gost
« Odgovori #3577 : 11 Avgust 2007, 10:23:41 »
T.M.T,hvala, se bom razgledala, kaj piše itd.  ::)
Neyka, mislim, da sem jaz prav tako imela sprej iste firme, kot ga imaš ti, a je mogoče to taka ovalna temno modra flaška, nalimana je pa nalepka z nekimi "zlatimi"obrobami in en kuža je narisan gor, tak, ki ima zlo dolgo dlako??

Kast

• *
« Odgovori #3578 : 11 Avgust 2007, 21:29:46 »
Tjaša, krasne slikce :)

danes je bil en poseben dan poln njufi obiskov. Najprej je prišel na obisk k mami Soči sin Ben od elfa, s Sočo sta se krasno razumela,  Ben pa je ravno tako velik ljubitelj otrok :)

kasneje je prišel pogledat sinkota tudi očka Maj, ampak se sinovi očitno bolje razumejo z mamami kot očki ;) , v poštev so prišli le povodci in varna razdalja, ker drugače bi jih najbrž Ben fasal od očija, ko ga toliko ćasa ni bilo domov ;)

proti večeru pa smo si privošlili sprehod s sladko hčerkico Ambro, ki je res pravi cukrček.

(Ambra, Soča, Ben)

lp

katja123

• *
« Odgovori #3579 : 11 Avgust 2007, 22:54:31 »
Mi smo se smradu malo znebili, ker sem včeraj vzela škarje in Buco krepko postrigla. Vse vozle sem ji porezala in okoli riti tudi. Ji ni bilo prav in je kar godrnjala :P, ampak ta smrad je bil neznosen.   >:(V glavnem je Buca lažja za dve vreči dlake, ostrižena ni ravno za na razstavo, ampak za po travnikih laufat je pa dobra.  Jo imam pa namen v septembru peljat k eni punci, ki v Ljubljani striže pse in je rekla, da ji z veseljem uredi dlako.  :D

katka

• Gost
« Odgovori #3580 : 12 Avgust 2007, 08:39:06 »
Katja123, pa le nisem bila včeraj edina, ki je imela frizerski dan haha  :P Jaz sem tudi bartu vse vozličke in vozle posrigla okoli riti, tako da je zdaj pod repom dlaka na 0.2mm  :-[ so pa itak tisti zvončki pri stegnih tko veliki, da vse zakrijejo. Imam pa en big problem, ker so se mu prav tako pod vratom nardili mesarski žmukli in jih sploh ne morem razčesat, to pa verhetno zaradi moje nevednosti, ker je preveč ovratnico nosil in se je dlaka mežlala med sabo.

Imam eno zelo resno vprašanje, in sicer, kakšni so znaki borelije in ostalih klopovih bolezni? Bart se zadnje čase (vsaj zame) nekoliko čudno obnaša, kot ens star bolan pes se obnaša  :'(  :-\ , pe ne da bi kar naprej spal, pa ležal ali pa, da ne bi imel apetita, ampak...ne vem, res je čudn malo. Tut dones zjutri, ko mu je dal oči za jest (pa je naučen da se pred skledo vsede in počaka, da streseš v posodo hrano in 3x zaploskaš pa gre lahko jest) je šel kar z njim ven iz pesjaka  :-\  ???
Res me skrbi, da nismo fasal kšno prtegneno bolezen, ki jo prenaša ta golazen.

Hvala za odgovore!!ž
lp!  Katja

Kast

• *
« Odgovori #3581 : 12 Avgust 2007, 09:17:09 »
katka, za erlihijo ti lahko povem, da ni kakšnih tipičnih znakov za bolezen, lahko le da je malo manj aktiven kot ponavadi, ali pa da štrajka s hrano, lahko le da je malo bolj zadihan kot ponavadi.... tako da meni so rekli veterinarji, da je treba psa opazovat in če se ne obnaša normalno je lahko že alarm.
Če pa npr. šepa, klecne....je lahko znak tudi za borelijo....?!
tu imaš o boreliji veliko napisanega http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=1761.0
tu pa o erlihiji http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=1578.0

lp

katja123

• *
« Odgovori #3582 : 12 Avgust 2007, 10:45:13 »
Naša ima tudi stalno ovratnico gor. Kovinsko z največjimi členi. Jaz sem ji včeraj tudi žmukle okoli vratu ostrigla. Malo izgleda oskubljeno,ampak saj bo zraslo novo.  :P

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #3583 : 12 Avgust 2007, 20:35:34 »
10 dni me ni pa rabim celo popoldne da se prebijem cez vse. Krasne slike, od vseh :-* :-*, sem jih ze kar malo pogresala niste nic slikali.

Elf, sicer malo pozno ampak res iskrene cestitke, si je zasluzil..pravi lepotec :-* :-*

Atum se je sedaj k sreci pozdravil, ne kaslja vec in ne izkasljuje krvi.. bilo je hudo ampak se je k sreci zmazal.  Sedaj smo pa pridelali vnetje oci, tece gnoj iz obeh... prokleta klima >:( Pa bomo tudi to postimali.

Evo, smo imeli tudi mi malo foto seanso, ga nisem slikala ze 2 meseca...

Najprej ena malo starejsa z svojo ljubico, pred izpitom..

Pa par pozerskih...

Bos piskot?

Kast

• *
« Odgovori #3584 : 13 Avgust 2007, 17:29:17 »
Nelly krasne slikce! (kaj tista bela senca je Atumova aura?) :)

katka

• Gost
« Odgovori #3585 : 14 Avgust 2007, 13:50:32 »
Kats hvala!!

MI smo dones lih prišli iz paga(brez psa) jutr pa že šibamo v budimpešto pa verjetno še na dunaj...

katka

• Gost
« Odgovori #3586 : 14 Avgust 2007, 14:09:25 »
Ups, nekej sem se spomnila, 28 avgusta je v trbovljah razstava...a kdo pride? jaz sem že začela fehtat, da gremo, da končnoooo spoznam vas formuraše pa vaše njufe  :-[  ::)  ;D

Kast

• *
« Odgovori #3587 : 14 Avgust 2007, 14:16:43 »
Ups, nekej sem se spomnila, 28 avgusta je v trbovljah razstava...a kdo pride? jaz sem že začela fehtat, da gremo, da končnoooo spoznam vas formuraše pa vaše njufe  :-[  ::)  ;D

da ne boš zamudila, ....razstava je 26.08. na nedeljo.
Mogoče pridem kaj pofirbcat...nas pa najdeš okrog njufi ringa ;)

katka

• Gost
« Odgovori #3588 : 14 Avgust 2007, 15:14:36 »
Hopsasa...hvala za popravek, meni se je zdelo čudno, da bi bila razstava na torek  :-\
Hvala še enkrat! ;)
Lp!

Katja

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #3589 : 14 Avgust 2007, 16:49:24 »
Kast, naj bi bila samo cudna igra svetlobe... soncek nam je malo nagajal... kaj ves, mogoce je pa tudi aura >:D

V trbovlje grem sigurno firbcati, imam tako blizu, da grem lahko v pizami ::)... Atum se ne bo razstavljal niti ga ne bo na razstavi po vsej verjetnosti, koncno smo ta kuzni kaselj nekako sanirali in trenutno je imunski sistem na nuli ... ne upam razkirati.

A kdo ve, koliko njufkov bo?

Nuša Klinar

• *
« Odgovori #3590 : 15 Avgust 2007, 00:02:07 »
Elf čestitke Benu še z moje strani :-*

Slikce so vse nore in mislm, da bo treba naredit kak natečaj za koledar kar po pasmah ;)

Nelly super, da se je Atum poštimal, držimo pesti, da hitro preboli še tole vnetje oči :-*

Šiva je na srečo (vsaj vizualno) popolnoma zdrava in nimava nobenih težav, me pa zanima, ko pišete o striženju, ali jih vsi strižete, namreč jest Šive nisem še nikol.

Lep pozdrav vsem pa :-* vašim njufkom

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #3591 : 15 Avgust 2007, 00:15:31 »
Zasavje, Pozor!

Na radio Kum, je bilo danes obvestilo, da se je v Hrastniku zgubila 8 mesecev stara njufkica! Bolj ko poslusam radio, za kontaktne podatke...vedno zamudim >:(

Leonora, mogoce ti ves... katera,cigava...?

Upam, da se kuzika cim prej vrne v svoj domek :-* :-*

katka

• Gost
« Odgovori #3592 : 15 Avgust 2007, 09:50:38 »
Evo, se še zadnikrat oglašam, preden gremo, načrtovali smo it okoli 8h, ampak nam itak nikoli ne rata haha  :-[
Ja, idea glede koledarja o določeni pasmi sploh ni slaba ;) !!

Bart bo verjetno šel kar k frizerju na striženje, ker jaz nočem raskirat, da bi bil na komcu, kot kakšen hm...z luknjami v kožuku    ;)  ::)  :-[

lp!

leonora

• *
« Odgovori #3593 : 15 Avgust 2007, 10:54:43 »
Zasavje, Pozor!

Na radio Kum, je bilo danes obvestilo, da se je v Hrastniku zgubila 8 mesecev stara njufkica! Bolj ko poslusam radio, za kontaktne podatke...vedno zamudim >:(

Leonora, mogoce ti ves... katera,cigava...?

Upam, da se kuzika cim prej vrne v svoj domek :-* :-*
Ja,tole je bila cela štala!Moj je bil ravno v službi,ko je gospa prijavila.Sem bila čisto trda,ker sem se ustrašila,da gre za Sono,potem pa je povedal starost  ::) .Če sem ga prav razumela je bila psička pri mami od lastnice na počitnicah,več pa tudi jaz ne vem  :( .Upam,da jo bodo našli  :( .

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #3594 : 16 Avgust 2007, 14:56:03 »
V Evropi se pojavlja vse več sivih njufov... Ne vem ali je to dobro ali slabo... kakorkoli že v zadnjem leglu avstrijske psarne For Shadow's eternity so se skotili kar trije sivi mladički.  :o Poglejte si fotke na njihovi spletni strani...
http://www.shadows-eternity.com/inhalt_e.htm

Lp

Kast

• *
« Odgovori #3595 : 16 Avgust 2007, 15:07:59 »
V Evropi se pojavlja vse več sivih njufov... Ne vem ali je to dobro ali slabo... kakorkoli že v zadnjem leglu avstrijske psarne For Shadow's eternity so se skotili kar trije sivi mladički.  :o Poglejte si fotke na njihovi spletni strani...

Lp
Zanimivo, pa kaj so v Evropi po novem priznani? Tudi sama ne vem, ali je to dobro ali slabo?!

Zakaj sploh tako resen vzreditelj ima sive? Jih prodaja le v ZDA???

Jaz ostajam pri črnih in tista lilac - black female  :-* mi je ful luškana :)

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #3596 : 16 Avgust 2007, 15:11:21 »

Lp

Meni so sivi tud luštkani, pa še plave okice ma. Samo itak bolj navijam za črne. Pa so sivi manj zdravi, ali zakaj se resen vzreditelj ne bi ukvarjal s sivimi?

Zanima me, če kdo ve, kakšna je cena mladička iz te psarne, saj ne da bi ga kupovala, ker naš mali ljubosumnež to itak ne bi prenesel, samo sem mal radovedna.

Lp

Kast

• *
« Odgovori #3597 : 16 Avgust 2007, 15:21:54 »
Meni so sivi tud luštkani, pa še plave okice ma. Samo itak bolj navijam za črne. Pa so sivi manj zdravi, ali zakaj se resen vzreditelj ne bi ukvarjal s sivimi?

Zanima me, če kdo ve, kakšna je cena mladička iz te psarne, saj ne da bi ga kupovala, ker naš mali ljubosumnež to itak ne bi prenesel, samo sem mal radovedna.

Lp

Kolikor vem, jih FCI v Evropi ne priznava, tako da niso primerni za razstave, razen če se je kaj spremenilo in ne vem. Tako da mi je čudno kako, da ima resen vzreditelj iz Evrope sive mladiče?!

Na ceno pa po mojem nazadnje pomisliš, če si dovolj resen, pri odločitvi o nakupu! Vsekakor pa so najbrž višje kot pri nas. Naši vzreditelji imajo po kvaliteti tudi boljše pse, cene pa še vedno precej nižje. Meni osebno je pač neumno, če najprej vprašaš za ceno, ker je v življenju psa še toliko drugih stroškov, sploh če kaj zboli, da je lahko ta nakupna cena nič.

Aja, Šnufi, tam blizu tebe imaste v Moravskih toplican enega veterinarja homeopata, ki zelo uspešno zdravi pse in ni drag. Tako, da lahko greš tudi k njemu zaradi Jankotovih težav, vsaj jaz bi šla, ampak je res predaleč. (sem se spomnila na vnetje pokosnice in mogoče bi ti on znal svetovat in pomagat)

lp

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3598 : 16 Avgust 2007, 15:24:23 »
newfka noro odkritje  :o

Kako je s sivimi dobro ali slabo pojma nimam, vem pa, da so sivi eni najlepših novofundlandcev na spološno  :-* tako kot mi večina čb in rjavih ni všeč mi je večina sivih prekrasnih! Upam, da jih bo nekoč priznal tudi FCI

Tista njihova siva psička ima pa takoooo lep pogled, zelo zelo všeč pa sta mi tudi oba samčka, še posebej "zeleni" :-*

In ko smo že ravno pri barvah - zdaj v ZDA obstajajo DNA testiranja, ki pokažejo prenašalec katere barve je določen njufek.

Več na:
www.vetdnacenter.com/canine-dna-coat-color.html (tukaj ne testirajo sive)
http://www.healthgene.com/canine/C128_newfoundland.asp

Takšna testiranja so v zadnjem času precej zanimiva. Namreč, Amerika priznava štiri NF barve, Kanada samo črno in črno belo. Ker pa se Ameriške inn Kanadske linije precej mešajo se tudi v Kanadskih linijah pojavlja precej "nezaželjenih" barv ala bež, rjavo bela, brindle, black/brown and tan.....Zdaj pa se večina vzrediteljev trudi da do teh barv nebi prihajalo in skrbno izbirajo paritvene partnerje.

Več o tem ko mi uspe prevest članek  :-[ Sem šele nekje na polovici ker nimam kompletno nič časa...komaj čakam šolo da ga bo malo več  ;) :o ;D

Kast - nisem zdajle šla študirat če so se kdaj že tej psici skotili sivi mladiči. Ampak zakaj se bavi s sivimi - mogoče ker ni vedela da je njena psica prenašalka sivega gena, za samca mislim da je že znano da daje tudi sive potomce.

šnufi sivi niso nič kaj manj zdravi (po tem kar sem že zasledila), edini problem je, da FCI sive barve ne priznava (tako kot recimo pri nemških dogah - sivčki se nenehno pojavljajo, velikokrat so izredno lepi psi, priznani pa niso - imajo rodovnik niso pa za razstave in vzrejo) Plave okice imajo večinoma vsi papiji ali pa modre ratajo zaradi fotoaparata oz. svetlobe. Večinoma odraslim oči potemnijo.

Cene se pa v Avstriji gibljejo okrog 1500EUR +-  :-\

Sivi mladički so se skotili tudi v psarni Fairweather's pa so tudi "resni" ;)

Kast

• *
« Odgovori #3599 : 16 Avgust 2007, 15:38:23 »
Saj sivi so lih tako lepi in zdravi in so komot za hišnega ljubljenčka, niso pa za na razstave. Zakaj se meni ne zdi "resno" iz strani dobrega vzreditelja? Ker se mi zdi, da dober vzreditelj vzreja tudi zaradi uspehov na razstavah, da si s tem pridobi kvaliteto in dobro ime psarne, sivi pa pač niso za razstave, ker niso priznani in ne morejo  pripeljati vzreditelja do dobrega imena, ker se ne morejo pokazat kaj in kakšni so, ker jih enostavno FCI ne priznava. Mogoče tista beseda "resni" ni najbolj primerna, ampak ne vem kako naj bi drugače rekla.
Zdaj pa čakam le, kako me boste napadli :)