Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1868870 krat)

BRUNO

• *
  • Spol: Ženski
  • Naš medvedek
Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #3720 : 30 Avgust 2007, 15:06:41 »
Kast, hvala; bi spregledala :o....Neyka, vse naj naj za tvoj praznik!!!

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #3721 : 30 Avgust 2007, 15:57:56 »
Punce, lazni preplah.. nikamor ne grem  :-\ Ni prevoza itd. Ce bi sla bi povedala in vas popokala zraven..saj smo se menili za avtobus, a ne?  ;) Itak sem sedaj mislila iti samo na razstavo.. za bebike gledat trenutno nisem primerna, niti se nisem trenutno nic menila.

Neyka.. tudi jaz bi spregledala. :-\ Vsenajboljse, velik srece, zdravja in da se ti izpolnijo vse skrite in manj skrite  zelje... pa velik veselja z pesjanom...  :-* :-* :-* :-* :-*

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3722 : 30 Avgust 2007, 16:17:57 »
Punce hvala vam  :-* :-* :-*

Nelly nedeljo si vseeno šparaj - mini možnost še je da dobim prevoz - saj veste darilo za 18  >:D Žal ni avtobus, če mi pa uspe, pa če grem kar sama vam pa obljubim takšno goro psičkastih fotk kot ste jih vajeni od mene  ;D ;)

Kast tega nise spregledala ampak sem mislila na razstavo :)

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #3723 : 30 Avgust 2007, 16:34:47 »
Neyka, vse naj naj tudi z moje strani.

Ti mladički so res cart, meni je sivi fejst všeč, pa ostali seveda tudi.

Moram še tukaj povedati najprej dobro novico: vsi trije izvidi za klopne bolezni so se vrnili negativni, tak da klopne bolezni nimamo. Imamo pa alergijo na hrano, domnevam da na piceka, ni pa sigurno.

Pa me zanima, če ma kdo kake izkušnje s tem?

Hvala in lp

Kast

• *
« Odgovori #3724 : 30 Avgust 2007, 17:37:46 »
šnufi, glede na to, das ti je dr. Nabergoj zelo blizu in zelo uspešno zdravi tudi alergije, ne vem kaj še čakaš, da ga obiščeš. Po izkušnjah ti lahko le povem, da ti veterinarji ne bodo veliko pomagali. Le tako, da bosta pristala na dietni hrani in če bo ok, bo rešitev dietna hrana, v nasprotnem primeru pa medrol. Ta pa zdravi z bioresonanco, ki je zelo uspešna.
Jaz trenutno čakam na homep. zdravila za izboljšanje imunskega sistema zaradi erlihije za Sočo in bom poročala kako učinkujejo.

lp

katka

• Gost
« Odgovori #3725 : 30 Avgust 2007, 17:45:21 »
Neyka, bart ima bel trebušček  :), se pa mogoče ne vidi na teh dveh fotkah ;)

Sem ti že čestitala prek MSN-ja, ampak vseeno še enkrat : vse naj, naj  :-*

lp!
Katja in Bart

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #3726 : 30 Avgust 2007, 19:12:02 »
Še enkrat vse najboljše tudi od mene!  :-*  :)

V priponki je silhuetica obarvanosti psičke, ki jo je omenila Target. Upam, da sem vsaj približno zadela. Zraven sem narisala še rep, da se vidi, kako je pobarvan.  ;)

Lp

katka

• Gost
« Odgovori #3727 : 31 Avgust 2007, 10:09:36 »
newfka, dobr si jo zadela.

V Bartovo življenje igrač je vstopil nov prijatelj, en plišast medo in morm rečt, da se mi zdi, da je nad vsemi igračami najbolj navdušen prav nad to.  ;)-upam, da bo kar dobro zdržal, za enkrat bart ni nič kaj dosti navdušen nad trganjem okončin malim prijateljem medvedkom-včeraj se je valjal po sedežni, in je bil zlo previden z njim  ::)  ::)

lp!

Nuša Klinar

• *
« Odgovori #3728 : 02 September 2007, 23:29:36 »
Najprej še z moje strani čestitke Bibi za PRM in Soni za psa Zasavja.  :-*
Neyka tudi tebi vse najboljše pa čim več uspehov vsepovsod. ;)
No midve s Šivo se bova pa jutri odpravle na en preventivni pregled k veterinarju, ker imam občutek, da je začela težje dihat, kljub temu, da je sicer precej živahna (sicer vsi domači pravjo da imam prisluhe ampak me je resnično strah, da se ji ne bi karkoli zgodilo). :'(
Danes pa smo v varstvo dobili še kokeršpanjelko od starih staršev, tako, da mamo kar zabavno  ;).
Še ena slikce Asje, jutr pa upam, da bom lahko vse tri skupej poslikala.

Drugače pa očitno vsi sanjamo o večih njufkotih in držim pesti, da bomo nekega dne vsi imel pogoje za to  8).
No pa še ena slikca Šive in Kikija z današnjega sprehoda (bolj posedanja) na Bledu.

Lp

Kast

• *
« Odgovori #3729 : 03 September 2007, 08:57:23 »
Nuša, držim pesti za Šivo, da je z njenim srčkom ok.
lp

katka

• Gost
« Odgovori #3730 : 03 September 2007, 11:37:46 »
ja, enake želje iz moje strani ;)

lp!

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3731 : 03 September 2007, 15:32:57 »
Nuša navijamo za vaju  :-* :-*

Nuša Klinar

• *
« Odgovori #3732 : 04 September 2007, 00:09:46 »
Hvala vsem za držanje pesti  :-*
Današji obisk pri veterinarju je bil "nesmiselen", ker je Šiva zelo lepo dihala in ni bilo nobenih težav.
Zato sva se z dr. Burjam dogovorila, da bo najbolje, da Šivo čimprej odpeljem na ponovni ultrazvok k dr. Domanjkovi, kjer se bo lepo videlo ali se je stvar dejansko poslabšala. Namreč iz občasnih rahlih težav z dihanjem (razen če ne pride do velike spremembe- hropenja) je brez ultrazvoka težko karkoli rečt. Tako, da sem danes dr. Domanjkovo že kontaktirala in upam, da jutri dobim kakšne povratne informacije. Namreč ne glede na to ali je težko dihala zaradi slabega vrema, nizkega prtisika ali mojih prisluhov si želim, da bi lahko čimprej opravili pregled, da vidimo kakšno je stanje, ker me je resnično strah, da ne bi prišlo do nenadne smrti (ki je pogosta), sploh ob dejstvu, da ji lahko kakorkoli pomagamo.

Polni upanja jutri drvimo novim dogodivščinam naproti ;)

Lp

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #3733 : 04 September 2007, 01:27:18 »
Nusa, stiskamo pesti in tacke da bo z Sivo vse ok  :-* :-* :-* :-* Upam, na cim bolj spodbudne novice...srecno!  :-* :-*

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #3734 : 04 September 2007, 02:28:51 »
Evo slike iz avstrije:

http://www.neufundlaender.at/cm/component/option,com_zoom/Itemid,14/catid,32/ (http://www.neufundlaender.at/cm/component/option,com_zoom/Itemid,14/catid,32/)

Po slikah sodec nismo veliko zamudili...  je bil pa tudi fajn fotograf, tako, da se iz slik ne da ravno veliko razbrati. Meni ni nic zal, da sem ostala doma, si upam trditi, da sem si bolj napasla oci in nahranila duso na letosnji lj razstavi ::)

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #3735 : 04 September 2007, 09:15:25 »
Nuša, tudi midva drživa pesti in tačke, da bo vse v redu.

Pri nas je držanje pesti in tačk pomagalo, in smo dobili negativne izvide za klopne bolezni, tako da sem prepričana, da bo vama tudi.

Lp

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3736 : 04 September 2007, 15:45:58 »
Nelly nekam čudno malo psov mi je na sliki....če kdo najde se priporočam za seznam prijavljenih psov

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #3737 : 10 September 2007, 08:51:10 »
Evo...včeraj na sprehodu so mi uspeli dvigniti pritisk na maximum >:(.Resno razmišljam,da bom s seboj na sprehod nosila  2 povodca.

Popoldne smo se s fantom odpravili do cerkvice Sv.Miklavža.Luštna potka 1h hoje (v obe smeri) z edinim minusom,da je turistično precej obiskana.Ampak vredu...celo pot,skozi gozd je bil Ron spuščen.Preden prideš na parcelo,kjer stoji cerkev in mežnarija je tako ali tako ograja.Tam je počakal in sem ga pripela.Pred mežnarijo je bila manjša skupinica ljudi,smo se pozdravili in šli napej do cerkvice,kjer je vodnak,da se odžejamo.Pred cerkvijo pa zopet skupina domačinov z odvezanim psom.Srednje velik mešanc,ki je prvo kar je storil skočil v Rona in res pokazal zobe,lajal in renčal kot da je konec sveta.Čeprav je Ron dominanten do samcev se je smao postavil v pozo,ko rep zvije na hrbet in ušesa postavi pokonci.Tudi pisknil ni...
Jaz kot pridna punčka sem samo čakal,da se bo lastnik/lastnica zmigal in psa prijel in odstranil.Ampak je bilo bolj pomembno gobcanje,da oni pa takšnega psa kot ga imam že ne bi imeli,da kakšen je :o.Med tem je tisti cucek od mene dobil eno brco,ker se je približal Ronovim jajčkom -toliko ga pa poznam,da vem da bi se mu takrat strgalo.Ker se lastnik sploh ni zmigal sem šla naprej s spremstvom dodatnega cucka.
Potem sem pri vodnjaku sploh razmišljala ali naj grem nazaj.Pa sme šla.Pišuka saj imam psa na povodcu.Nazaj grede ista zgodba.Le da je cucek Rona takrat šavsnil po gobčku >:(.In potem mi lastnica začne "a ne moreš počakati,da ga primem in blablabla".Je pa sedela 3m stran in niti slučajno ni kazalo,da bi se nameravala premakniti.
Na koncu ga je mislim,da njen mož brcnil in požel goro zgražanj,kako je nesramen in ne vem kaj še vse jaz pa sem mislila,da bom eksplodirala.

Res prav žal mi je,da nisem lastnici povedala kar ji gre in ko jo naslednjič vidim,ji bom. >:(

Target

• *
« Odgovori #3738 : 10 September 2007, 11:03:49 »
T.M.T, ja, to se itak stalno dogaja.. mojega je en 10-kilski cucek tako ugriznil za oko, da bo imel vedno tezave s tistim ocesom..

V glavnem, nikamor brez laka za lase v žepu ali podobnega spreja !

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #3739 : 10 September 2007, 18:09:00 »
V glavnem, nikamor brez laka za lase v žepu ali podobnega spreja !
O tem sem tudi že sama razmišljala, da bi kaj takega stalno z sabo  nosila. Samo potem, ko sem enrkat slučajno to nekje omenjala to in mi eni povedo, da je lahko nevarnost ta, da npr. če piha veter,da ta spej tudi našim mrcinam tako lahko pride v oč, kar pa spet ni ok. V eni trgovini sem zasledila en magnet oz eno napravicco, ki naj bi resnično odgnal nadležnega psa.Samo cena te napravice je zelo visoka in ne vem, če to resnično res deluje, da ni samo fora prodajalcev, da to reč prodajo in s tem spet samo služijo ??? 

SABINA

• *
  • Živi in ne misli na jutri!
« Odgovori #3740 : 12 September 2007, 07:34:04 »
Živjo,

09.09.2007 smo bili na razstavi CACIB Umag in dosegli:
Prvak mladih, Prvak mladih Best Junior

izbiranje najlepšega mladega psa

ožji izbor

Lp Sabina in Sona

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
    • Zlati prinasalec Cosmo
« Odgovori #3741 : 12 September 2007, 08:26:00 »
SABINA cestitke!! Super ste  ;D ;D

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3742 : 12 September 2007, 09:22:18 »
Sabina čestitke! :)

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #3743 : 12 September 2007, 09:48:58 »
Sabina čestitke! Koliko prm-jev zdaj že mata? Sploh še imaš pregledno evidenco?

lp

Kast

• *
« Odgovori #3744 : 12 September 2007, 10:30:27 »
Bravooo Sasbina in Sona  :o  :)

Kast

• *
« Odgovori #3745 : 12 September 2007, 11:11:13 »
Tisti, ki imaste radi fotke, lahko glasujete za koledar 08 ;)

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #3746 : 12 September 2007, 17:49:45 »
Pišuka kast!Jaz sploh opazila ne bi :o!!

Sabina,čestitke!Super ste :-*

katka

• Gost
« Odgovori #3747 : 13 September 2007, 13:58:13 »
Evo, se po dolgem cajtu malo oglasim 

Sabina čestitke  :-*!!

T.M.T., o takih sprehodih in popolnoma neodgovornih lastnikih se pa da kar debatirat, verjamem pa da ti je andrenalin zrastu in bi babnci najraje  povedala kaj ji gre ;)

Drživa z Bartom tace in pesti;)

Ja, saj res, Bartu smo pozdravili glivice in morem rečt, da tale metoda z brizgo veliko bolj učinkuje, kot pa, da se matraš, in vlivaš zrdavilo kar tako;)

LP!

elf

• *
« Odgovori #3748 : 13 September 2007, 20:02:34 »
Pozdrav svima!

Sabina, čestitke za Sonu, bravo! Odlično izgleda!

Žao mi je što nisam došao u Umag, a trebao sam..

elf

• *
« Odgovori #3749 : 13 September 2007, 21:03:17 »
Evo i jedne Benove slike, iz današnje  šetnje u šumi..