Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1868728 krat)

Kast

• *
  • Spol: Ženski
Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #3750 : 13 September 2007, 21:22:29 »
elf, Krasna slikca  :o , res si že pravi fotograf. Imaš še kakšno?

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3751 : 13 September 2007, 21:28:17 »
omg elf kakšen medved  :o :o :o Se bosta še na kakšni razstavi pokazala? Res bi ga rada enkrat v živo videla. :-|~ :-|~ :-|~

Jaz imam pa malce žalostno novico, ne v zvezi z Neonom pač pa naju je včeraj zapustil mačkon Maxon, ki je odšel k novi gazdarici. Po pripovedovanjih pogrešava en drugega,  mu pa ni hudega...

Pa verjetno prva in zadnja skupinska fotka od mojega rojstnega dneva:

katka

• Gost
« Odgovori #3752 : 15 September 2007, 15:29:52 »
Elf, slikca je pa res super, fotomodel še boljši ;)Neyka, zakaj ste pa dali mucota drugim?  :'(

LP!

aja sej res, Barta smo stehtali in ima 71.5 kg, wow  :o  :o Nekej kilc dol(kakšne 3) pa bo ok  :-*

Ernest

• Gost
« Odgovori #3753 : 15 September 2007, 18:13:48 »
Najprej lep pozdrav  ;D vsem, ki imajo ali občudujejo to prelepo pasmo!
Po neuspelem :'( poiskusu Marjane doprinosu k tej pasmi sem tudi jaz posledično izgubil Newfija, zato se obračam na vse prisotne
z vprašanjem Ali je kje kvalitetno leglo ali se pa pripravlja.
Zaenkrat najlepša hvala!

Kast

• *
« Odgovori #3754 : 15 September 2007, 20:00:02 »
Živijo Ernest ... žal mi je za tvojega njufka  :'(   Ne razumem pa, kaj si mislil reči s neuspelem poskusu Marjane k doprinosu k tej pasmi  ??? Kolikor vem, se Marajana trudi na vse kriplje k kvalitetnim leglom, a včasih se še  tako dobremu vzreditelju kaj zalomi. Sigurno pa se v Slo pripravlja kakšno kvalitetno leglo, le vprašat odgovorne moraš... če ne pa bo sigurno Korun imela kakšno, glede na to, da štepa legla kot po tekočem traku ;)

Drugače pa vem za eno, ki če bo vse po sreči bo enkrat konec leta  :) .

Btw...mi imamo mucka po imenu Ernest ;)

Ernest

• Gost
« Odgovori #3755 : 15 September 2007, 20:35:47 »
Še enkrat pozdrav
Neuspel poiskus, s tem hočem povedat da skok ni uspel, kljub vsem "naporom".
Kot si ti rekel "štepanje po tekočem traku" ni ravno po mojem okusu. Za zdravo ter kvalitetno pasmo za moje pojme delajo največ Marjana, Sašo ter Oton.
Za tvojega muca pa vem iz prejšnih vpisov. Ko sem pokazal moji sestri se je nasmejala iz vsega srca.
Za to leglo kot praviš da bo konec leta bi pa prosil, če lahko daš št. telefona da se pozanimam.

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3756 : 15 September 2007, 20:50:43 »
katka Maxon je pač moral it, ne bi javno o razlogih. Pa jaz bi tudi imela 70kg psa  :'( moje revše je še kar tako suho da boli. Pa je kalorične brikete in večjo količino od pirporočene ampak baraba vse pokuri...upam, da bo pozimi boljše  :-\

Kast kolikor sem jaz razumela Marjani leglo ni uspelo, torej ga ne bo (sklepam) in zaradi tega je Ernest brez svojega psa. Korunova pa glede na to, da je ernest spraševal po kvalitetnem psu ne bo pravi naslov  >:D

Kvalitetno: Lacrima Negra, Ursinus Velutus, g. Kmetec, še kakšnen se najde da ni top kvaliteta pa ti vsaj povejo kaj kupuješ.

Trenutno kolikor vem ni legel, pokliči na SKVPM ali KZS, mogoče pa je kakšno ali pa je vsaj napovedano.

Ernest, kdo pa je Sašo  ??? bolj ko ne prvič slišim za koga po imenu Sašo v njufi svetu :-[

Pa še ena slaba ampak hudo pozerska fotka mojega Neona

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #3757 : 15 September 2007, 21:13:02 »
Neyka, hehehe!  :o Pa saj poznaš Sašota! Marjanin mož.  ;D

Ernest, upam, da čim prej dobiš svojega njufija! Vem, da je težko biti brez njega, ko ga enkrat že imaš, pa sploh.  :)

Lp

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #3758 : 15 September 2007, 21:49:52 »
Elf :o!Krasna fotko!!!

Neyka saj bo...škoda ker nisi mogla obdržati obeh.Bi ga pa vzela takoj,če bi bila brez mačkona :-*.Je eden lepših mačkonov...

Ernest

• Gost
« Odgovori #3759 : 16 September 2007, 11:36:49 »
Sašo je od Marjane mož!
Doma imam 14 let starega kokeršpanjela, ampak kot sm rekel sem zaljubljen v Nefwfija, sploh pa po večih obiskih pri Marjani kjer sem se popolnoma stopil ob igri in čohanju le teh čudovitih psov.
Kar se pa tiče kvalitete, res je da hočem kvalitetnega psa, o razlogih je brez potrebe zgubljati besede saj predvidevam da večina ve zakaj želim kvalitetnega psa.
to je pa moj "star ata"

Kast

• *
« Odgovori #3760 : 16 September 2007, 13:29:38 »
Aha Ernest, potem pomeni, da nisi še imel njufka. No, želim ti, da bi ga dobil.
Kvaliteten pes zame pomeni več možnosti odvisno kakšne želje imaš in kaj bi rad počel z njim. Kvaliteten pes lahko pomeni zdrav, pa da ni ne vem kakšen lepotec, je pa pameten, lahko z njim delaš, opraviš različne tečaje, RO, ali kaj podobnega, kar te veseli. Drugo je, če želiš razstavljat, potem pa rabiš lepega psa, ki je hkrati zdrav, ki bi očaral sodnike in dosegel dobre rezultate. Oboje lahko vzrejaš, odvisno pa kaj želiš vzrediti: lepotce ali hišne ljubljence, oboji pa morajo biti zdravi.
Če želiš razstavnega kvalitetnega psa že veš na koga se moraš obrnit in kdo ti bo dal podatke, mislim predvsem na Otona.. 
Glede legla, ki sem ga omenila pa ni bilo še parjenja, če bo, bo enkrat oktobra in ti potem sporočim oz. takrat bom sporočila iz katere kombinacije bo.

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #3761 : 16 September 2007, 14:48:47 »
Sicer malo z  zamudo, Sabina cestitke  :-* :-*

Elf, krasna fotka. Ben je postal pravi lepotec... no,  saj je vedno bil :P Se nas presenecaj z kaksno slikco..

Ernest, verjetno najboljse, da se pozanimas pri pasemskem klubu ali pa na kzs. Oz. pocakas do naslednjega legla...saj verjetno ni bila zadnja paritev. Veliko srece pri iskanju svojega medvedka.. upam, da ga cim prej najdes in to takega, ki bo izpolnjeval vsa tvoja pricakovanja in ti lepsal dneve  :-* :-*

katka

• Gost
« Odgovori #3762 : 16 September 2007, 14:54:38 »
Ernest dobrodošel na forumu!

Glede legel pa, najdeš jih v reviji Moj pes, leglom so namenjene mislim da 4 strani in ponavadi so vmes tudi njufki, za pogledat je. Revijo se dobi pa samo v trafikah, vsaj pri nas v Logatcu ;)

Kako se zdaj obnašajo vaši njufki, ko je že bolj hladno? Naš še vedno bolj spi, kot ne  :)

lp!

Kast

• *
« Odgovori #3763 : 16 September 2007, 15:21:46 »

Kako se zdaj obnašajo vaši njufki, ko je že bolj hladno? Naš še vedno bolj spi, kot ne  :)

lp!

Naša pa se je danes spet povaljala po enem drekcu  >:( , očitno sem se preveč trudila jo razčesevat s novim sprejem od Essentials, ki zelo lepo diši, Soči pa očitno nikakor ne, če ji je ljubši drekec.... sledilo je kopanje....

Marjana, mi je pa res žal, da ne bo nič iz tega zadnjega parjenja...bi ti pa res privoščila kvalitetno leglo sveže krvi. Bo pa drugič bolje, saj imaš še lepe mlade potenciale ;)

lp

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #3764 : 17 September 2007, 18:30:48 »

Naš je ves pri luftu.Tretja puberteta :P :o.Sicer ne vem ali je to od hladnejših dni ali me je tako vesel,ko pozno pridem iz šole ???.Oh kdo bi vedel...

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3765 : 17 September 2007, 19:09:58 »
Neon je pa zadnje čase prav neznosno priden. Sprehode sva zdajle izključila, ga samo spustim in sem zraven in se pes ne gane od mene  :o kakšno sračkanje in lulanje  :-\ očitno bo treba na sprehod  ;D

Kast nekateri spreji in šamponi popolnoma "izperejo" pasji vonj in to gre psom naživce  ::) in se valjajo po svinjariji. Če ti bo vedno to počela poskusi malo sprej razredčit ali pa kakšno kapljico kisa not dat (da vonj ubiješ)

katka

• Gost
« Odgovori #3766 : 18 September 2007, 14:45:25 »
Zdejle je vreme vse pokvarlo, in smo tudi mi izključli sprehode, pa še bartu ne diši se fjakat po dežju.

Ok, za vse skupaj eno vprašanje, "resno" in bi mi res zlo pomagalo. Lotila se bom raziskovalne naloge,  ki naj bi vključevala pse. Ampak ne psa, kako je zgrajen, genetiko, proporce itd, ampak kaj tazga, da bi tudi tiste tovarišice tam, ki nimajo pojma o psih malo pritegnilo. Sama nimam ideje, mi bi pa prav prišla kakšna vaša ideja, saj veste, več idej več možnosti. Ne bi rada kopirala teme od Nastje (smrčki, ki zdravijo) , da ne bi bilo kakšne zamere itd.  ::)  :)

Hvala!

Lp!

Katja

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #3767 : 18 September 2007, 14:54:18 »
Bruno je zadnje čase prav oživel. Očitno mu malo hladnejše vreme bolj paše! Tudi pri dlaki opazim, da kar vidno "raste" in vsak dan gledam, kako postaja še bolj medvedast...he,he.
Tole so pa še spomini na avgust, pujske, morje in hlajenje v Savinji....

Sta morda kaj v žlahti??? Sploh kadar je blato in je treba kaj na vrtu skopat ven???

Prekleti turisti, a bo že kaj miru al' ne.....skoz me hodijo slikat, tud pred prikolico nimam nobenega miru in moram ves čas pozirat!!! Ko bi vsaj kdo kakšen prigrizek prinesel....

Tole pa res paše.....samo če bi bila tale Savinja mal višja.....mam cel hrbet zunaj....

Ernest, če si želiš res dobrega psa, mogoče ni prehudo počakati par mesecev ali leto dni, da bo kaj pri Marjani ali Otonu?! Moj Bruno je njun "produkt", če bi še enkrat kupovala, mislim, da bi čakala tudi eno leto ali dlje....No ja, stvar odločitve - tvoje.

Katka, opiši jim življenje s psom.....obnašanje ljudi, ko te zagledajo z njim....odzive, reakcije ljudi, ki se bojijo psov, probleme, ki jih imaš ob srečanjih z neprivezanimi psi...itd. Meni je vse to zanimivo....za nekoga, ki nima psa še toliko bolj.

Lp, Gabi

Kast

• *
« Odgovori #3768 : 18 September 2007, 15:13:05 »
Bruno in prašiček to sta lepi par ;)

katka

• Gost
« Odgovori #3769 : 18 September 2007, 15:19:54 »
Ej Gabi hvala 100x evo, prav fina idea ;)

Slikca mi je pa poleg te s prašočkom lepa tudi tista ko Bruno leži v vodi.

Naš je novo dlako začel pridobivat že na koncu avgusta- zima bo zima!!

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #3770 : 19 September 2007, 05:24:28 »
Bruno, si pa ujela lep trenutek z "zlahto" (v pozitivnem smislu mislem..prasicki so prav cute ;D ). Vse slike so dobre, ta mi je pa se posebej..Le kaj mu je prasicek prisepnil? se mi zdi, da se je Brunci full spremenil. Lep njufko. Hudica soseda, kar skrivas ga...ze mal pogresam obiske. Kdaj se kaj vidmo? ;) Saj ves, zdaj smo parkat pri Leonori bajto razdejali..zdaj bi sli pa se mal na drug konec  :D V hrastniku nismo vec zazeljeni   >:D

Atum se tudi veseli malo nizjih temperatur, je postal prav naspidiran, vcasih prav preseneti :o   Kaj vsem ze dlaka raste? No, mi ocitno se nimamo te srece... bo ocitno spet tko, da bo najbolj kosmat marca, ko bo ze skoraj konec zime  :-\

In glede na prelepo vreme v tej nasi kuri.. vsi celi in zdravi? 

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3771 : 19 September 2007, 12:01:11 »
Gabi super fotke! Bruno je K R A S E N  :-*

Neon je danes precej bolj podoben samemu sebi (= nor kot ponavadi  ;)) ampak kot zanalašč sem jaz "na invalidski" in tut slučajno ne morem na sprehod.

Nelly glej da na nas ne pozabiš, v našem koncu ste še vedno dobrodošli  ;D Samo Neona in Atuma bo treba poučit o tem kako se obnaša  ::)

Dlaka tudi pri nas še ne raste, zdaj čakam da se spravim k sebi in ga zadnjič skopam in postrižem pred zimo. Dlaka bo pa glede na pretekla leta začela rast sredi novembra  ::) Upam, da bo letos malo bolj zgoden ker počasi bo dlako tudi rabil če se že zredit noče  >:(

SABINA

• *
  • Živi in ne misli na jutri!
« Odgovori #3772 : 19 September 2007, 12:22:09 »
Živjo,
Bruno je pa res faca, čudovite fotke.

Pri nas pa kar naprej spimo

še bolje je pa na...

odločim se tudi za krajši sprehod, z mojim najboljšim prijateljem

poiskusno smo naredili tole

lp

SABINA

• *
  • Živi in ne misli na jutri!
« Odgovori #3773 : 19 September 2007, 12:29:16 »
nekaj mi štrika, mislim da j v redu

Kast

• *
« Odgovori #3774 : 19 September 2007, 12:43:00 »
Sabrina lepe fotke :)

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #3775 : 19 September 2007, 14:30:07 »
Nelly, saj nič ne skrivam Brunota, he,he....greva vsak dan na sprehod! No, skoraj....včeraj je grmelo in padalo, da je bilo kot sodni dan, pa sva se valjala po kletnih prostorih. Mogoče imam res scrkljanega psa.....se nastavi tako, kot Sona od Sabine, ko spi, pa ga moram čohat....

Tistole s pujski je bilo pa v Robanovem kotu. Da se boste malo nasmejali, naj najprej povem, da sem z njim bežala pred konji, ker nisem vedela, kaj bodo naredili, ko bodo videli psa....he,he..... :-[ da boste vedeli, da sem totalni teleban, kar se tiče obnašanja drugih domačih živali). No, pozneje sem videla, da se umikajo psom....Tile pujsi se pa tud tam prosto pasejo, tako kot krave in biki.....ampak tesnega soočenja s kravami si tud raje nisva privoščila.

Sabina, majica je pa SUPER!!! Glede na to, da si blizu doma, kam si jo dala narest??? Mal nam povej, no....Pa tvoja slika Sone z muco mi je tudi zelo zelo všeč!
Neyka.....kva si pa počela?! Je Neon kaj zagledal, pa si poletela z njim, he,he.... :P No, upam da ne. Nelly, če vam je Leonora odrekla gostoljubje, lahko pridete malo razgrajat tudi k nam. Nad travo v našem travničku smo že obupali, tako, da je vseeno, če po ostankih tacata dva 70 kilaša....(par kilc gor vseeno, hi,hi)
Uživajte s svojimi njufki,
Gabi

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3776 : 19 September 2007, 14:54:10 »
Gabi Neon ima pa že od malega ful rad konje, najraje kakšne ne preveč hiperaktivne žrebičke. To je tako fajn za igro  ::) No ja samo enkrat sva srečala enega "Norega" žrebeta ki bi najraje požrl mene in Neona hkrati  :o Čisto druga pesem so pa krave. Teh se boji ko hudič križa.

Pa kako moreš pomislit na to, da bi me Neon potegnil  :P je pa ja nekaj high vzgojen in tega ne počne  ;D ;) Ne ne, bližnje srečanje z avtom sem imela včeraj  :-\

No ker sedim še lahko nekako sem malo brskala po netu in našla tole: http://www.eurobreeder.com/breeds/newfoundland.html

Ni prav veliko vzrediteljev listanih, je pa par ne prav poznanih n se splača malo strani prečekirat  :)

http://www.watercubs.com/eng_our_dogs.htm tale mi je ful padla v oči po tem, kaj vse delajo s svojimi psi. Predvsem waterwork  :-|~ :-|~

in seveda mi prebiranje ni dalu miru, tako da vam zaenkrat prilimam še tale dva filmčka :p

http://www.youtube.com/watch?v=aJlSwn4u4Wg&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=l0Oy5NQ-ugY&mode=related&search= (slab ampak ful dober)

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #3777 : 19 September 2007, 15:01:12 »
Si pa frajerka.....po nesreči se mi je kliknilo na tvoj link za watercubs in kaj vidim.....hčerkicoVero od Erosa. Se ji pa res vidi, da ima super fotra......Noro. Hvala, da brskaš in da potem vidimo tudi kaj tako lepega!!!
V nadaljnje se pa rajši drži njufkov kot avtov, Neyka!!! Izgleda, da je samo moj pesjan bolj švoh vzgojen.....pa močan kot konj. Še dobro, da ni konj....imam malo malo strahu pred njimi, odkar smo dve familiji pred kakšnimi tremi leti bežale pred enim podivjanim....he,he - zdaj se režim, takrat pa ni bilo nič smešno!!!

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #3778 : 19 September 2007, 19:04:43 »
Ja včeraj je bil res sodni dan...cesta zaprta,na njej pol metra vode...gorza.Ron je celo noč prespal v stanovanju in mi močno zameril,ker sem ga zbudila ob 10h :-[.A so vsi njufkoti tako zamerljivi?Naš je res...sploh te ne pogleda....groza

Neyka???!!!Kaj si ga sračkala :o!

Sabina,Bruno :o!Krasne fotke...Sona ima čudovito dlako...

Danes se je po Kamniku potikal 1 njufko.Nisme sploh prepirčana da jo to tisti "slavni ogromni njufko".Ta je bil ves suh...na ovratnic je imel zvit povodec...ves izgubljen :(.

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3779 : 19 September 2007, 19:07:43 »
Neyka???!!!Kaj si ga sračkala :o!

Danes se je po Kamniku potikal 1 njufko.Nisme sploh prepirčana da jo to tisti "slavni ogromni njufko".Ta je bil ves suh...na ovratnic je imel zvit povodec...ves izgubljen :(.

Jaz bolj malo, bolj ga je šofer ki je šel krivo prehitevat in me zbil po tleh kriv.  ::)

Tale je pa od enega starega strica, ki prisega na svobodnjaško življenje  ::) pes je že ful star, pripeljan je iz Hrvaške in stric vztrajno trdi da ima enega najboljših rodovniških psov - ker ima njegov pes cele žnablje črne.