Natka, kje pa zivi psicka? V hisi ali stanovanju? Nasega malega smo domov pripeljali februarja in tudi ni hotel lezati nikjer drugje kot na tleh. Resevala sem tako, da sem prostor kjer je spal (moja soba) celega prekirla z odejami, tepihi in raznimi cunjami, da ni niti imel moznosti, da bi bil na tleh. Ceprav je soba, nimamo centralne in ogrevam z navadnim radiatorjem, zato se kdaj kar shladi, sploh po tleh. Ko je bil v pesjaku je imel cez polovico lesen pod, polovico beton + hisica. Seveda je hudicek mali spet spal na betonu, hisico pa uporabljal za wc

Smo pri mizarju narocili lesen dvignjen pod po meri za pesjak, tako da ima sedaj cez cel pesjak lesen poden + streho cez vse, pozimi pa se zapremo z 3 strani (ena stran je 0,5 m od hise in tam ne piha) z nekaksnih trsim polivinilom oz. neko plastiko (ne grize nicesar), da tudi ce ni v hisici ne piha po njem. Isti sistem smo uporabljali ze pri prejsnji psicki in se je obneslo.
Ne pusti ji, da prevec lezi na mrzlih tleh.. hitro pride do kaksnega vnetja, so pa na udaru tudi sklepi in lahko udari na stara leta vn revma. naso nelly kot mladica tudi nikakor nisem mogla prepricati, da za lezanje so odeje in njeno lezisce. Zacelo se je na isti princip.. pogostejse lulanje. Smo vozili k veterinarju in so svetovali samo cim vec toplote itd. In se je stopnjevalo... ceprav smo pazili in jo prestavljali na toplejse prostore, si je vedno, ce si jo le spustil za par min izpred oci, se splazila nazaj na ploscice itd. Malo pogostejsega lulanja, pa mesec dni vredu.. pa spet par dni lulanja. Enkrat je pa pocilo. Hudo vnetje ledvic... grozila ji je ze popolna odpoved. Smo po nestetih obiskih pri raznih veterinarjih, operaciji itd stvar nekako sanirali. Od takrat je pod "prisilo" morala prenehati z svojim lezanjem.. in smo ji pesjak preuredili tako, da je bilo cim manj moznosti oz. skoraj nicne, da bi bila na mrzlem. So bili celo dnevi, ko smo zunaj v pesjaku kurili radiator, da se je stiskala k njem

, v hisi pa klub trudu na vse kriplje ni hotela biti.
Psicko ne pustu lezati na prepihu, mokrih oz. vlaznih tleh, ce pride iz sprehoda mokra jo posusi oz. vsaj fajn obrisi.. Vedno ko se spravi lezati na nekaj mrzlega in neprimernega, jo premakni na njen prostor oz. kraj kjer lahko pociva... pocni to z obilo priboljski in brez prisile. Pri Atumu mi je ratalo in sedaj imam kdaj celo problem, ker se on na nekaj mrzlega pac ne bo usedel, tudi takrat ko bi bilo pa mogoce fajn, da bi se za minutko,dve pa le usedel

Upam, da cim prej resite zadevo... ce je lulanje normalno in samo pogostejse pocakaj kak dan in psicko imej na toplem in primernem mestu, ce se stanje ne normalizira v dnevu, dveh bi bil pa pameten kaksen obisk pri veterinarju. Pa izmeri ji temperaturo, ce je kaj povecana - k vetu, ker lahko pride do kaksnega vnetja ledvic. Vsaj tako so vedno svetovali nam. Ce se pa pojavi kaksna kri v urinu, urin neobicajnega vonja itd.. pa k veterinarju cim prej.