Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1877585 krat)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
  • Spol: Ženski
Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #3990 : 02 November 2007, 10:47:01 »
Darinka, najboljse da se ravnas po obcutku, stevilke so relativne. Mislim, da nima nic prevec. Ce se ji rebra lepo cutijo potem ni panike  ;) Je pa mladicek in teza ne narasca vedno sorazmerno..enkrat so pravi mali buhteljcki, drugic spet "suhe grinte", enkrat imajo dolge noge, enkrat rit previsoko... ;D

Mojega soncka nisem sproti vagala, ker je bil kmalu tako tezak, da ga na domaco tehtnico nisem vec spravila. Pri 8 tednih je imel 12 kg..  pa potem pri 5 mesecih 39 in pri 7 mesecih 48, sedaj pri skoraj 2 letih (ojej, ze?!?) smo pa na ca. 70.

Upam, da nas bos obdarila z kaksno fotko Bibe 2  ;)

darinka

• *
  • moja Biba
« Odgovori #3991 : 02 November 2007, 18:41:31 »
Nelly, hvala! :)

Danes smo bili cepljen proti steklin  >:( in dobil čip, mal je bolel  :'( ampak je že dobr :).
Slike od Bibe si lahko ogledate v mojem albumu, tukaj je pa nekaj novih od včeraj, ko je
dopolnila 4 mesece in jih v albumu še ni:

*star*

• *
  • Joy of my life ;*
    • Rutecenter
« Odgovori #3992 : 03 November 2007, 09:12:14 »
No sama sem še vedno mnenja, da tako velik pes preprosto ne zmore toliko kot kakšen manjši, lažji in bolj okreten. To tako je in prav nihče me ne more prepričati v nasprotno. Sem se pa tudi začela navduševati nad agilityjem, tako da to je potem še drug problem...

Biba je pa res ena luštna psička :)

lep sončen pozdravček

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #3993 : 03 November 2007, 09:48:40 »
Mi smo se v mladosti vagali vsaka dva tedna. Pri dveh mesecih je mel 10 kg, pri 3 18 kg, pri 4 25 kg, pri 5 30 kg, pri 6 39 kg, pri 7 42 kg, 8 46 kg, 9 53, 10 58, 11 58 kg, pri 1 letu pa 65. Zdaj pri skoraj 2 letih pa tehta okrog 68 kg, včasih kako kilo manj, včasih kilo več.
Mi smo lepo enakomerno rasli. Naša veterinarkaje rekla, da je najbolje, če se kuža v prvem letu v enem mescu zredi od 4 do 7 kg. Vendar pa vsi psi ne rastejo enakomerno, kot je napisala že Neli. Odvisno je od konstrukcije, pa tudi od tipa (ameriški, evropski).

Oba, Biba in Neon sta full cart na slikcah. Mi pa nekako vedno pozabimo na fotoaparat. Mi je pa fajn, ko gledam slikce od drugih, in majo vsi tak zadovoljen pogled.

Star, res je, da njufi za agility pač ni. Zato je bolje, če pasmo izbereš glede na svoje želje, kot pa da si potem razočarana. Jaz sem izbrala perfektno pasmo. Midva sva se tako navadila, da grema zjutraj 1 uro na sprehod, ko mene ni, spimo pa malo gledamo okoli, popoldan pa se še večrat igrava, greva na kavo,... Res je, da sem sama umirjena, pa mi je všeč, da tudi moj pes ni hiperaktiven.

Lp

*star*

• *
  • Joy of my life ;*
    • Rutecenter
« Odgovori #3994 : 03 November 2007, 10:09:16 »
Šnufi, imaš čisto prav, psa moramo izbrati glede na naš karakter, če ni tako, nihče ni zadovoljen, ne kuža ne mi. Sem pa ravno v letih, ko se precej hitro "zaletim" v vsako stvar in me mora potem kdo postaviti na realna tla :) Ko sem mislila, da je njufi točno to kar hočem, sem imela v mislih le zelo lep, sicer bled spomin na našega Nola ter druge "medvedkaste" njufkote kako razposajeno in veselo skačejo naokrog. Nisem pomislila na tisto najbolj glavno... Ko sem bila postavljena pred dejstvo kaj bo, če ne bo mogel delati agilityja, ujeti frizbija in pred tem še narediti par obratov, če ne bo hotel hoditi v hribe... takrat sem se zamislila :)

Zdaj pa grem ven šibat s sestrinim hiper ovčarčkom :D

lp 

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #3995 : 03 November 2007, 10:19:26 »
ja agi in razni flyball,, frisbee in te fore so pa druga pesem. Agi bi še nekak spravil čez če ne bi bilo recimo tunela  :-\ ampak zmagovalne stopničke so pa bolj sanje  ;) Držim pesti, da najdeš nekaj zase :)

darinka

• *
  • moja Biba
« Odgovori #3996 : 03 November 2007, 20:44:34 »
Hojla,
šnufi hvala za podatke, hotla sem samo okvirno mal vedet, kolk so bli vaši težki, pa vidm, da so kar vsi približn glih.
Mi bomo Bibo tehtal vsak mesec, da bomo vidl, kako napreduje.
Vsi si pa lahko ogledate nove slikce v mojem albumu, sem jih že dodala. Tud jest drgač ful rada gledam vaše albume,
in morm rečt, da so vsi njufkoti fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuul luškani  :o.

Enga  :-* vsem njufkotom

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #3997 : 03 November 2007, 21:31:06 »
Nemogoče je mogoče... http://www.sweetbay.com/ (agi, frestyle, obedience, waterwork...)  8)
Najdejo se tudi zelo aktivne in delovne linije (čeprav danes večina stremi predvsem k lepemu razstavnemu psu...).
Moje mjenje je, da njuf, ki ne pokaže volje po delu, sodelovanju in ni aktiven (seveda v mejah, ki si jih molos takšnega tipa lahko privošči) oziroma je nesposoben za delo (voda), ni pravi njuf.
Seveda pa je tudi res, da pes, ki ni dnevno aktiven, nekako ne more dobiti kondicije in teči v breg kar čez noč. Njufi, ki so deležni aktivnih sprehodov in redne možganske telovadbe, so še kako sposobni in agilni psi.

Star, sicer se pa strinjam s tabo. Če si mnenja, da njuf ne bo zadostil tvojim potrebam oziroma meniš, da ne bo sodil v tvoj življenski slog, potem si se odločila popolnoma prav.

Lp

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #3998 : 05 November 2007, 02:32:07 »
darinka, tamickena je pravi cuker. Saj ne vem ali je ze pisalo... Iz kje pa je psicka?

Newfka, zanimiva stran  :o Zanimivo kaj vse pocnejo z temi velikani in zanimivo je opazovati kako razlicne linije, tipi vzreje se pojavljajo. Se mi pa zdi, da so ti "prvinski njufi nagoni" cezdalje bolj zakrneli pri danasnjih njufih in vse bolj kot ne stremi k lepotnim idealom, delovne sposobnosti se pa zanemarjajo.  Predsem mi je zanimiv waterwork... skoda, da pri nas kaj takega ni mogoce  :-\

Pripravite se..huda zima bo. Atum se ze trudi drva domov spravljati  :D :D Tepcek  ::)

http://www.youtube.com/watch?v=Q5AS2OCtGww (http://www.youtube.com/watch?v=Q5AS2OCtGww)

SABINA

• *
  • Živi in ne misli na jutri!
« Odgovori #3999 : 05 November 2007, 07:28:11 »
živjo,

Darinka-Biba, še nekaj mojih podatkov o teži moje njufke Sone:
3M - 18 kg, 4M -26 kg, 5M -36 kg, 6M -39 kg, 7M -48 kg, 8M -50 kg,
9M -50 kg, 10M -55 kg, 11M -55 kg, 12M -56 kg, 13M -58 kg vse do 17 mesecev,
18M - 60 kg, 19M -60 kg. Višina 72 cm.
Morda bo kdo rekel, da je pretežka, vendar do sedaj mi ni še noben strokovnjak  svetoval, da bi morala shujšati. Na tej teži moramo ostati, zato se tudi vsak dan dovolj gibamo.
Biba mi je ful luštna njufa.
Kljub temu, da smo že opravile izpit BB-h, dvakrat tedensko trenirava v KD, poskusile se
bova še v RO.

prijateljstvo je lepa stvar

Lp

darinka

• *
  • moja Biba
« Odgovori #4000 : 05 November 2007, 07:54:06 »
Nelly in Sabina, hvala za pohvale in podatke.

Nelly: Biba prihaja s Lesične (kozjanskega) isto kot Bonga od Natke, in sicer od gospe Brigite.

Sabina: men se zdi, da ima Sona v redu kilažo (koker sem prebrala v knjigah), in je tud prov fletna njufka.
Všeč mi je, da se tako fino zastop z mačko, naša še zdej ni sprejela Bibe. Upam, da bosta že enkrat kolegice >:(,
da mi ne bo treba skoz mačko zapirat v sobo, ko je Biba notri, ker čist ponoreta obe, ko se vidta.

Kast

• *
« Odgovori #4001 : 05 November 2007, 12:24:20 »

Sabina: men se zdi, da ima Sona v redu kilažo (koker sem prebrala v knjigah), in je tud prov fletna njufka.

V povprečju je za psico novofundlandko pri treh mesecih 18 kg preveč, tako, da je zaradi hitre rasti in prevelike obremenjenosti sklepov, kosti bolje držati mladiča do enega leta bolj na tesno s kilogrami. O tem je bilo tudi že veliko govora.
No, ma v glavnem, da je Sona ok.

lp

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #4002 : 05 November 2007, 20:35:49 »
Če je Sona visoka 72 cm polj je kilaža čist ok. Samo Noa npr. ima cca 70 cm pa Sona 100% ni višja od nje. Kako pa ste merili? Ker sem tudi jaz Neona zelo uspešno izmerila na 83 al koliko že cm, na vzrejnem jih je imel 75  :-[, zdaj mi pa vsak ki ga par mesecev ni videl pravi da je še mejčkeno zrasel tako da po ponovnih meritvah ima cca 78  :-X :-X :-*

Pa še malo fotk

Neon išče miške:

ali pa Lajko, se ne spomnim kaj sem se drla  ;)

Spet sva šla do jezera:

tokrat v lepem vremenu in je odsev še lepši kotponavadi  :-*

No tole jezerce je ubistvu "ribnik" in ker imajo zraven tudi dom in piknik plac sva se kljub uradni prepovedi odpravila tja in malo pošnofala v bližini:

poziranje na otočku

Kar ne prideva pa ne prideva do Savinje zaradi tega podrtega grmovja...

zato pa brodiva kar po enem rečnem rokavu, ki je ostal po poplavah

Ampak končno, Savinja

In ker sva bila ravno v bližini, sva šla pozdravit še njegovo mamico in sestrici. Slike so zanič, ker punce niti slučajno niso pri miru  ::)

Nusi norček

mmm je dobro - mislim da je tole Gaja

Od Tise pa ni "uspela" (ok tudi tele niso) niti ena

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4003 : 06 November 2007, 08:44:31 »
zdaj pa tudi jaz končno vem kako prilepit slike  ;D

tkole pa spi v hišici

Bučka in Bonga

pomaga pri delu

katka

• Gost
« Odgovori #4004 : 06 November 2007, 13:39:33 »
Uf Uf Uf...samo 4 dni me ni, pa se nabere gradiva za celo domače branje  ::) . Morem pohvalit slikice, lepe so, tut tiste tvoje Neyka, sploh je una dobra, ko neon zje v tla...majo pa po večini kr vsi njufi tako pozo haha. Natka, Bonga je pa prou cukrček...naš ko je bil majhen se je tut tak valal...pa še zdej se, samo da se zdej še jaz njemu pridružim=)

rapgirl

• *
« Odgovori #4005 : 06 November 2007, 15:45:03 »
Sabin! SOna je pravi cukerček, oz. če sem bolj natančna cuker.  :D Veliko sreče vama želim v Vrtojbi!

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #4006 : 06 November 2007, 20:11:47 »
Zelo lepe fotke Neyka.

Jaz sme danes na troli debatirala in čohala mešanca z njufijem,ki je bil rešen pred evtanazijo :(.Revček ima ogromne težave z ventejm uhljev in s prebavo,Je pa precje luštkana žverca :)

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4007 : 09 November 2007, 12:23:35 »
živjo vsem,

a ste vsi hodil s svojimi NF v pasjo šolo? a je za NF potrebna šola ali priporočljiva? pri kateri starosti?
jaz sem šla v šolo ampak nekak ne vem če bi naprej hodile, ker to vse lahko sama doma delam kar delamo v šoli. ker itak če ne delaš doma pol šola nič ne pomeni, a je tko?

lp vsem

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #4008 : 09 November 2007, 13:06:52 »
Natka, mi smo zaceli najprej z igralnimi uricami pri starosti nekje 3 mesece.. pri pol leta pa sli v malo solo. Ker prej ni bilo tecaja oz. je bil premlad (takrat bil star 8 tednov, ko se je zacel). Sem imela na zacetku isti obcutek.. pa saj to lahko delam sama doma. Sigurno sola kot sama ne pripomore veliko, ce ne delas z psom tudi doma, vendar sola sama je pripomogla veliko k socializaciji, naucila psa, da dela tudi pod vplivom motecih dejavnikov ,se socializira, je v stiku z drugimi psi in ljudmi itd. Sploh ce nimas veliko izkusenj z psi je fajn, ker ti povedo kako delati, kaj delati in na kaksen nacin pristopati ob problemih, ki se pojavljajo tudi zunaj sole.. marsikdaj nehote sam kaj spregledas in mislis pa saj delam prav. Kasneje sva solanje nadaljevala po programu A, ki sva ga uspesno zakljucila z presenetljivimi 95 tockami. Sedaj se solava po programu BBH, bo v roku kaksnega meseca imel izpit, razen ce ne bodo izpit prestavili na spomladanski termin.

Zdaj koliko je sola za njufija potrebna se odloci vsak sam.. mislim pa, da je priporocljiva, tako kot za vsakega drugega psa, vsaj neki osnovni tecaji iz vidika socjalizacije.  Ceprav te bo marsikdo prepriceval, da njufki pac niso najbolj primerni za solanje saj ne slovijo kot najbolj brihtni. Napaka! Veliko lahko "spravis iz njega" samo mogoce ne tako hitro in kljub vsemu bolj v pocasnem slogu. Naredi pa.. premisljeno, preudarno in pravilno.  Mogoce potrebuje samo malo vec vaje.

Sama sem se odlocila za solanje in bi se, ce bi se odlocala se enkrat odlocila isto. Ceprav sem sla cez cel tecaj, sama teorijo recimo da obvladam, ampak ce kupim se enga psa zacnem na zacetku. Predvsem zaradi njega, ker sem sama videla kaj je Atumu poligon dal, se zraven razen "pravil".  Prejsnjo psicko sem ucila sama. Znala je priblizno iste stvari, kot jih zna Atum. Pa vendar je med njima ogromna razlika.  Je pa res, da delava izpite postopoma..si vzameva cas.. oba v tem uzivava in nikamor ne hitiva, ceprav bi lahko kaj vmes preskocila, pa nisva. Navezanost name se je izboljsala za 100%, psu je jasno kdaj se dela in kdaj lahko "afne gunca". Sem pa tisto urico na teden tudi jaz jemala kot neko sprostitev, cas namenjen le nama, brez kaksnih motecih dejavnikov. Pes se na poligon vraca z veseljem, rad dela, zato vso stvar tudi tako vlecemo.

Glede solanja se mora vsak lastnik odlociti sam.. vendar vsaj kaksna mala sola je priporocljiva, sploh v teh mladih, obcutljivih mesecih, jim da veliko, ceprav rezultati mogoce niso vidni v tistem trenutku.

Kateri KD pa obiskujeta?

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4009 : 09 November 2007, 13:25:03 »
midve sva šle najprej na eno uro v KD Barje ampak mi ni zneslo se vozit 2x na teden iz Medvod v LJ na 18 uro k je šola. ker delam v LJ in pol v Medvode in nazaj v LJ, pa še velik sva zamudile k so začel 1.9. zdaj sva šle pa na eno uro k je ob sobotah v Selce (KD ŠKofja Loka-,Železniki). sva pa spet prejšnjo soboto manjkali, tako da sva spet v zamudi pa tudi prej so začeli, čeprav so rekli da se vse nadoknadi, ne glede če se kasneje pridružiš, tu pa delajo s klikerjem.

jaz vidim da so NF zelo pametni,naša zlo hiter dojema in se uči, pa ničesa jo ni strah edin s svojimi "sošolci" nekak ne gre, se noče z njimi igrat. ona se igra samo z domačimi psi (od tašče, brata).

tako da ne vem kaj naj naredim.

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #4010 : 09 November 2007, 14:01:24 »
Delno sem govorila o tem... recimo Atum je bil isti, ko je bil mali. Do psov, ki jih ni poznal rahlo zadrzan, niti ga ni najbolj interesiralo, razen svojga prijatelja Brunota, domacih 2 psov ter pudljice od prijateljice. Potem se je stvar ustavila. Nelly (prejsnja psicka) je bila ista. Niti jo nisem silila v nic, pac jo ne zanima. Bila takrat celo ponosna, opa ne bo me odvlekla k vsakemu psu. ::) Ko je psica malo odrastla se je pa stvar obrnila. Psice.. ni sans. Psi? Ja, dokler jo ni kdo povohal, takrat se je znala pa kar mocno zase postaviti, brez ugrizov sicer, pa vseeno. Da bi jo kdo naskocil? Boljse da ne :P Do ljudi pa isto...tiste, ki jih je poznala so lahko z njo poceli kar so zeleli, tujce je sicer tolerirala ampak bozat se ni pustila, se je umikala. In je kar nekaj vode preteklo, da je koga nanovo sprejela, vcasih je bilo pac tudi to potrebno  :P Ok, k temu je pripomogel en incident z strani enega pijanca, ampak to je druga zgodba.

In tukaj je razlika.. njo sem pustila, v dobri veri da delam dobro. Atuma vozila med ljudi in vsakemu, ki je izrazil zeljo po cohanju to pustila, med pse v pasjo solo , tega vedenja ne hvalila ne preprecevala ampak ignorirala (ko je kak pes prisel do njega in me je pogledat, kot ces : naredi nekaj ;).. v teh situacijah je bil sam, nisem nastopala kot nek velik zascitnik, ki ga bom vedno in povsod branila (govorimo o psih, ki niso bili napadalni))  in ga pustila da sam naveze stik, zgubi strah, zadrzanost..kar koli ze. Vmes, ko je bil "najin cas" pa ga cim bolj zabavala z kaksno igracko, hrano itd. Mu stvari zelela predstaviti kot nekaj pozitivnega.  Trajalo je tocno 2 solski uri. Danes? Danes je pripravljen na igro z vsakim psom, neglede na to ali je mladic ali odrasel..majhen ali velik..pes ali psica, vsakega se razveseli. Pri ljudeh, samo da kdo stegne roke je on ze na hrbtu.  Pa sta oba odrascala v enakem okolju, imela isti stik z zunanjem svetom, hodila med ljudi... z to razliko, da sem z Atumom sla v solo. Vsaj meni se zdi, da mu je to veliko dalo, biti med sebi enakimi...

To, da se na poligonu obnasa drugace je za pricakovati. Novo okolje, veliko ljudi, psov, nove vonjave, zvoki... in ji je tuje in reagira zadrzano, mogoce celo malo prestraseno. Ne silite jo v nic, niti ni treba z njo delati, kot da je najbolj ubogo bitje na svetu in jo tolaziti, ker ji boste z tem samo potrdili "da ima prav". Ignorirajte, zamotite jo z igro, kaksnim proboljskom, z stvarmi, ki jih ima rada... z eno besedo obnasajte se normalno, kot da je samoumevno, da ste tam. Pa cim bolj sprosceno, pes to cuti. Predvsem pa delajte lepo z cim vec igre in priboljskov, da bo poligon ali pa katero koli stvar, pri kateri ima zadrzke zacela jemati kot nekaj pozitivnega, kot nekaj kar ji prinasa veliko dobrega.

Koliko je pa princeska mala sedaj ze stara? Sem si malo pogledala album in je pravi srcek. En kos  :-* :-* :-* zanjo.

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #4011 : 09 November 2007, 14:03:23 »
jaz vidim da so NF zelo pametni,naša zlo hiter dojema in se uči, pa ničesa jo ni strah edin s svojimi "sošolci" nekak ne gre, se noče z njimi igrat. ona se igra samo z domačimi psi (od tašče, brata).

tako da ne vem kaj naj naredim.

Pa saj nimaš psa za to da se igra z drugimi psi ampak da se igra s tabo in to, da se ne igra z drugimi psi in ne rine v druge pse je lahko dober znak, ti si ji pomembnejša in s tabo rada sodeluje. To lahko kvečjemu dobro izkoristiš ne pa da je nekaj slabega ??? In socializacija mladiča z drugimi psi tudi ni, da se non stop preganja z sebi enakimi.

Lp nina

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4012 : 09 November 2007, 14:10:26 »
to da ne vem kaj naj naredim sem mislila glede šole.

to da se pa z drugimi ne igra pa me ne moti, saj se jaz z njo skoz igram pa se čohava pa loviva, pozornosti ima dovolj,pa se učiva osnovnih vaj s priboljški. naša je ful ena carta, se tok crklja pa taka nežna dušica je.
stara je pa 4 mesece.

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #4013 : 09 November 2007, 14:11:26 »
Ninci, vsaj jaz nisem mislila na to, da se mora pod nujno preganjati z psi, se igrati in noreti do nezavesti, tebe pa ignorirati.. ti, kot lastnik moras biti se vedno pomembnejsi..ampak umikanje pred psi in rinjenje v moje narocje (pri nelly) se pa pri nas ni izkazalo kot najboljse na dolgi rok  :-\

Pac vzpostavitev nekih normalnih odnosov z psi, ko pa gazda rece dovolj je, pa to drzi kot pribito  :P :P :P

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4014 : 09 November 2007, 14:18:53 »
naša je bila prav zanimiva  v šoli, psi so se podili med sabo, Bonga pa je pršla do mene in sedla ob moji nogi in jih gledala. je pa res da se je pa prej podila doma s svojo prjateljco višavko.
pa včeraj, je bla tok dobra, je bla v dnevni in vzame svojo igračo in jo nese mački, kao tle maš in se igraj z mano, je tok mahala s tistim repom Bonga, mačka pa jo je čudn gledala. :D

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #4015 : 09 November 2007, 17:40:23 »
Lili, vse najboljše in še veliko veselih let z Atumčkom!  :-*  :-*  ;D

Lp

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
    • Zlati prinasalec Cosmo
« Odgovori #4016 : 09 November 2007, 19:27:29 »
Nelly ker tole (http://www.pesjanar.si/forum/index.php?topic=195.msg170318#msg170318) nisi videla, se tukaj.. VSE NAJBOLJŠE!!!  :-*

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #4017 : 09 November 2007, 20:50:03 »
Lili vse naj naj še tukaj!  :-* :-* :-*

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #4018 : 10 November 2007, 14:23:48 »
nefka, ovcka,neyka najlepsa hvala za lepe zelje  :-* :-* :-*

Vceraj bilo rahlo naporno pa se nisem uspela zahvaliti. :P Tko, praznovanje je za nami, delno je bil tudi Atumcek prisoten - bi bil greh, ce bi ga izpustili :P Potem, ko je uspel ukrasti deci piva se je pa iz preventive raje preselil nazaj v svoje domovanje.  ::) No, pa tudi koscek torte je padel.. enrkat na leto se pa lahko pregresi. Sedaj vsaj ne bo bojazni od kje ima tak jezik.. borovniceva je bila  :P

Mimogrede, ko smo ravno pri tej temi.. so vasi njufki tudi pjanci?  :D  Ce bo le videl kaj alkoholnega, recimo v kaksni gostilni se bo zacel oblizovati in slina bo tekla v potokih... sploh na steklenice in piksne piva ima poseben fetis  ;) Pa mu nismo nikoli dajali nic, da me ne bo kdo   prijavil, da psa vodim v alkoholizem  :D :D Saj tisti deci ruma, zjutraj cez brikete za vec energije ne steje, a ne?  ;) :P :P

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #4019 : 10 November 2007, 14:50:14 »
Nelly še z moje strani vse naj naj :-*

Za razliko od Atuma se Ron alkoholu izogiba v velikem loku :S.Edino enkrat je dl jajčnega likerja polizal,pivo pa ni šans.Rep med noge pa stran.Tak kakoršen lastnik,tak pes pravjo ane ;D :P