Aha, potem ocitno ni panike. Samo pri mladicu je res bolje biti previden in ga ne siliti v neko ekstremno gibanje.. zato je se vedno cas

Kaj pa ce bi ji v kurilnico, ce ne zdrzi dolgo casa dali kaksne igracke..zvakice itd., da se malo sama zamoti? Sama, ko sem ga preseljevala vn je nazacetku tudi cvilil, ko sem za sabo zaprla vrata pesjaka, ceprav je bilo misljeno da bo notri samo par minutk, se je pa takoj, ko sem mu izginila iz vidnega polja umiril..res pa je, da sva se prej hodila v pesjak igrati, crkljati in potem skupaj vn. Tako da mu ze od zacetka ni bil tuj. Ko cvili in joka z tem samo izsiljuje in bolj ko ji bo to izsiljevanje uspevalo bolj bo izkoriscala. Pusti, da se umiri. Ko se umiri pa takoj k njej, jo izdatno pohvali, ji daj kak priboljsek, se poigraj in jo spusti vn.... Da ugotovi, da z cviljenjem in lajanjem ne doseze nic ter sele takrat, ko miruje doseze svoj namen - tvojo pozornost. Vem pa, da se je marsikdaj tezko uprati pasjemu joku, sploh ce ga spemlja se mil pogled

Pri nas je ta taktika delovala in bi ga lahko skoraj po tednu dni navajanja pustila samega celo noc v pesjaku, ceprav je prej par mesecev prezivel notri ampak ga vseeno nisem... se mi je revcek smilil in sem vcasih sredi noci hodila ponj:

Predvidevam, da malcice se nimate dolgo casa in sploh ce izhaja iz tezkih razmer, sprememba okolja, novi ljudje itd... lahko to cviljenje pripisujes tudi stresu in se zna v kratkem urediti samo od sebe, ko se mala malo privadi.
Drugace sem pa iz Zasavja, tocneje iz Trbovelj

Iz kje si pa ti? Kje v blizini?