Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1868854 krat)

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #4110 : 07 December 2007, 16:28:56 »
a prhljaj lahko kaj škoduje ali je to tako kot pri ljudeh?

mi se nasploh izogibamo hribom, stopnicam, tudi v avto jo dvignemo, tako da ji nič ne pustim da bi slučajno hodila po kakih stopnicah.

kje pa se kupi to lososovo olje, bom poskusila s tem če bo kaj boljše, saj škodit ne more.

kako pa hodite s svojimi NF na dopuste, zdaj k so že veliki? jaz že razmišljam  za poleti  :o :o kam bomo kaj šli, ker bo to prvi dopust z Bongo. :P :P

Natka lososovo olje dobiš marsikje...jaz imam tegale: http://www.bonebones.si/index.php?id=25&lang=sl&record=16&type=product_group&product=97

V tem momentu je očitno na voljo samo malo pakiranje (za tvojo bi zdržalo cca 1 mesec, mogoče malo manj, ker še nima teže odraslega njufa)

Na dopust pa seveda hodi Neon zraven. Kot mladič ni bil, zdaj kar je pa odrasel pa smo ga imeli enkrat s sabo na morju (kampiranje) in dvakrat v Bohinju. nikoli ni bilo problemo, se je pa fajn prej pozanimat, kje sprejmejo pse...v kampih ponavadi ni problemov dokler da pes mir, bolj se je potrebno pozanimat za kakšen apartma in podobno.

SABINA

• *
  • Živi in ne misli na jutri!
« Odgovori #4111 : 10 December 2007, 11:38:35 »
Živjo,

glede na to, daj je bil Miklavž do nas tako radodaren, sva se s prijateljico Majo odločili,
za eno dobro delo, zato sva se odpravili z najinimi štironožci v dom starejših občanov.

Stanovalci so  bili  zelo veseli našega prihoda.Bili so tako vznemirjeni in veseli, sploh
niso vedeli, kaj bi našim kužkom dali, prihranili so  čokolado, bonbone, mandarine in
kruh. Povedale smo jim, da tega ne smejo in so jih hranili z našimi priboljški.

Ob slovesu smo si segli v roke, marsikatero oko se je orosilo.
Pravijo, da komaj čakajo naslednjega obiska.

lp Sabina

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #4112 : 10 December 2007, 15:14:04 »
Ojla, lep pozdrav po dolgem času vsem! Vidim, da ste se že kar lepo namnožili, kar mi je zelo všeč! Lepo, da se njufi banda tako širi!!! Brunotu zdaj ful poganja dlaka, se zelo zelo pozna, da se hladi. Tu in tam gremo na kak izlet in iz enega takega je tale slikica, ki mi je ful všeč!

Drugače pa se preganjamo doma in takrat nas večinoma Bruno zabava takole:
Skratka, ves čas nosi nekaj v gobčku. Aja, pa še vedno je non stop moker pod šnofljo od pitja vode.... Očitno smo eno lekcijo učenja preskočili....

Natka, me veseli, da je še kdo, ki tuhta, kako bo vzel s seboj svojega spremljevalca na dopust. Potem nas bo že kar nekaj takih bučmanov.... Je prav fino, ko znaš svojo prtljago spravit na minimum; ker pač prtljažnik zavzame pesjan! Pa tudi, meni je tako veselje, da hodi Bruno z nami na morje, ker imam takrat največ časa zanj. Je pa res, da moraš ful pazit, da ne "izzivaš", ker imaš lahko potem tudi težave. Mi se jih izogibamo in obakrat smo imeli s psom super dopust, nobenih težačenj in problemov. Je pa tudi res, da Bruno skoraj nikoli ne zalaja in da ga večina niti ne opazi, dokler ga ne zagleda. Drugače pa odmisli, da boš imela mir na dopustu - preveč gledalcev in čohalcev dobiš na obisk...njufki so enostavno preveč lepi psi, da bi jih ljudje gledali samo od daleč!!!
Nelly, sorry ker nisem mogla na Mrzlico - glede na vse skupaj, kar si napisala, še hvala bogu, saj veš, da veter od lani naprej ni več moj prijatelj!!!
Lp vsem, Gabi

silver

• *
    • Astor
« Odgovori #4113 : 10 December 2007, 15:16:44 »
Bruno je pa res pravi medvedek (kater njufi pa ni)

Pa tako dobr je na obedveh slikah  :-*

:-* :-* zanj  :)

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4114 : 10 December 2007, 15:26:15 »
koliko pa je velik in koliko kg ima Bruno, je ful velik pa seveda lep  ;D
mi smo zdaj pri 30 kg (5 mesecev)  :P

saj naša Bonga se že zdaj vozi v prtljažniku, stvari pa imamo na sedežu  :P, čeprav bi še lahko bila na sedežu ampak ji damo da ima več prostora. moj je že rekel, da morava trugo za na streho nabavit, ker ko bova mela otroke, bodo le ti na sedežu, prtljaga pa na strehi.
pa tako je zdaj zanimiva, ker ven gleda in to nazaj, ne naprej.

to pa da nimaš miru pa že vem, ker bi jo vsi čohali, pa tudi ona bi k vsakemu šla.

Kast

• *
« Odgovori #4115 : 10 December 2007, 15:50:45 »

saj naša Bonga se že zdaj vozi v prtljažniku, stvari pa imamo na sedežu  :P, čeprav bi še lahko bila na sedežu ampak ji damo da ima več prostora. moj je že rekel, da morava trugo za na streho nabavit, ker ko bova mela otroke, bodo le ti na sedežu, prtljaga pa na strehi.
pa tako je zdaj zanimiva, ker ven gleda in to nazaj, ne naprej.

he he, zato mi zdaj razmišljamo, da bomo kupili en rabljen Volvo karavan, da bo v prtljažnik šla Soča in prtljaga ;)

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4116 : 10 December 2007, 15:59:59 »
mi imamo Chevrolet Captivo. pa smo prej imeli avto kot Bongo, kot da bi vedli, da bomo kmalu povečali število članov v družini  :P
ker jaz jo v moji reno petki bolj težko vozim, pa še tri vrata ima. prej je šlo k sem dala sprednji sedež čisto nazaj in je na tleh ležala, če sem res morala z njo nujno kam.

kaj pa drugi kaj vozite, glede na to da imate njufke? 

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #4117 : 10 December 2007, 16:10:16 »
Bruno, lepe fotke.  Bruno zgleda kot pravi medved. Daj malo dlake vrzi "cez slacnik", jo bomo ze ujeli, brez skrbi;) Za mrzlico je pa res boljse da nisi sla, je bilo kot v sibiriji, sem mislila da me bo z psom vred odpihnilo. Mi je bilo zal, da sem sploh sla..

Natka, nas se vozi v Cliotu in se prej v R5... in mu ne manjka cisto nic. Gospod se zlekne cez cel zadnji sedez in drnjoha :) Na tistem malem zicu se celo obrne :o Pri nas nam tudi karavan vec ne koristi, ker se bo mrcina vseeno vozila na zadnjih sedezih, ker v prtljaznik, tudi ce je prilika noce :-\ Sicer je res da izgleda, kot da imamo avto samo z 2 sedezi, ampak tudi 3-je (en sedel zadaj pri psu) smo se ze peljali, ceprav na male razdalje, smo se pac mal radi imeli in je slo 8)

Sabina, lepo, da skrbite za starejse obcane. A to hodite v dom v Trbovljah?

rapgirl

• *
« Odgovori #4118 : 10 December 2007, 16:51:58 »
Ja hodimo v Trbovlje!  :P Sedaj pa smo se zmenili, da bomo od januarja naprej s Sono in Ajko izvajali terapije 1x tedensko v manjši skupni!  ;D

Kast

• *
« Odgovori #4119 : 10 December 2007, 17:15:08 »
Ja hodimo v Trbovlje!  :P Sedaj pa smo se zmenili, da bomo od januarja naprej s Sono in Ajko izvajali terapije 1x tedensko v manjši skupni!  ;D
Ful ste pridne prostovoljke in lepo, da se da zmenit z vodstvom doma....

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #4120 : 10 December 2007, 19:35:26 »
Bruno uvau prva slika je zakon. Škoda samo ker je zraven povodec. Ampak od takrat ko sem jaz Brunota nazadnje videla in do teh slik se mi zdi da je še enkrat večji :o

Lp nina

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #4121 : 11 December 2007, 07:38:16 »
Ja, škoda ker je povodec gor na sliki, Ninci. Samo piškotkov nisem imela, če bi mu pa kaj padlo na pamet......hm, nisem ravno v formi.....Večji pa je od takrat, ja...
Bruno je imel aprila okrog 75 kg, tako, da glede na to, da se na zimo vedno malo zredi in sem tudi zdaj opazila, da se malo je; po mojem je tam nekje....mislim si, da verjetno še vedno pod 80. Se je pa tudi zelo umiril in postal ubogljiv, čeprav se še vedno rad igra. Družinskim članom se dozdeva, da razume vse, kar mu rečemo. Vozimo Renault Grand Scenic in bom čisto poštena, Bruno ima glavo že v strehi....pa pri dveh otrocih in odhodu na dopust nam je tudi truga na strehi skoraj premalo. V prtljažnik namreč damo lahko samo Brunota in en tanek kufer, skledo za vodo in eno ornk 5 litrsko plastenko z vodo (ki jo moram potem še dolivat po poti, he,he....) Ampak imam raje malo manj stvari s sabo, samo, da je Bruno z nami. Saj potem vidiš, da ne rabiš na dopustu imet čisto takega udobja kot doma....pa še dela imaš potem pol manj. Nelly, si pozabila povedat, da pri tebi v avtu krajuje Atum; pri nas je treba še mularijo kam stlačit. Kast, super, v karavanu bodo kralji otroci in Soča! Drugače pa Natka, Bruno tudi skoraj vedno gleda nazaj, ven iz prtljažnika. Včasih so prave komedije na cesti, ko ustaviš na kakšnem semaforju in za teboj vozeči opazi, da voziš medveda....Smo že doživeli trobljenje, mahanje, smejanje, prižiganje in ugašanje luči....saj sploh niso več vedeli,kaj bi počeli.... Drugače pa opazim, ko greva peš, kako folk skoraj pade ven iz avta, ko zagleda Brunota....sem oni dan, ko sem šla mimo ene izložbe, tudi opazila zakaj (poleg nas izgleda res gromozanski...). Nelly, ne boš rekla, da Atum nima dlake!!! Nazadnje, ko smo bili skupaj, se mi je zdelo, da ima prav lepo in bleščečo!!!
Gabi

Kast

• *
« Odgovori #4122 : 11 December 2007, 08:16:02 »
Razmišljam, da bi si vzela en dan in  prišla Brunota malo prečohat - vso to dlako  :o

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #4123 : 11 December 2007, 10:20:56 »
Kast, ti bom dala takole za mimogrede glavnik v roke.... :P
Saj hudega ti ne bo, ker ga imam tud jaz v rokah vsak dan in vozljev Bruno ne pozna!

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #4124 : 12 December 2007, 05:35:15 »
BRUNO res lepi fotki :D

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4125 : 12 December 2007, 13:15:57 »
a bikovke, ušesa so primerna za grickanje? namreč en, ki ima NF, mi je rekel, da tega ne smem veliko dajat NF. koliko je tega primerno?
 kaj pa čokolada za pse, jaz sem jo kupila, da jo malo razvajam, verjetno lahko a ne, samo ne velik.

kako navaditi, da se bo pustila česat? ker je zmeraj nemirna, se pa pusti posesat s sesalcem  :P, seveda dam sesalec na minimum in pol se ful nastavlja  :P :P

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #4126 : 12 December 2007, 15:13:22 »
Zakaj pa za njufka to naj nebi bilo primerno?  ??? Saj je pes kot vsak drug. Lahko dobi za grickat, nas dobi velikokrakrat, ker je prav nor na svinjska usesa. Seveda, ce psu ne skodi, ni preobcutljiv na te zadeve. Kar je pa tako in tako z vsako hrano. Kar mirne duse ji daj za grickat, pretiravati res ni treba (recimo cela vreca na dan), ampak ce rada gricka kar brez skrbi ;)

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4127 : 12 December 2007, 15:20:20 »
ja to se tudi jaz vprašam, pa rekel je da moram kupovat brikete z ribo, ker drugi niso primerni. jaz ji dajem pač technical brikete za mladiče.
koliko je treba količinsko briketov na dan, a je prav nekje 500 g? ker to je tudi rekel, da nekje 500g. to znese potem nekje 15kg na mesec, mi smo pa res en mesec več briketov porabili kot 15 kg  ???.
naša prav uživa z grickanjem ušes pa bikovk, pa itak en kos bikovke žuli več dni, eno ima noter, eno pa zunaj. :P

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #4128 : 12 December 2007, 16:35:54 »
O moj bog,bruno je ogromen :o :-*.Koliko časa pa porabiš za krtačenje?

elf

• *
« Odgovori #4129 : 12 December 2007, 21:06:21 »
Pozdrav svima!

Dugo se nismo javljali.. Super su slike!

Evo malo da vidite Bena, kako se zabavlja sada kada više nije toliko vruće  :)

A pogledajte ovu facu  ;D ;D

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #4130 : 12 December 2007, 21:55:58 »
Natka, ocitno imas fajnega poznavalca njufkov v blizini  ::) Z ribo? Lahko.. tako kot tudi kaj drugega, ce psu ne skodi in je prebava itd ok. Nikjer pa ne pise, ker je njufko pa samo brikete z ribo in nic drugega. Ce pes brikete je in normalno prebavlja ter mu odgovarjajo je razmerje sestavin bolj pomembno od samega okusa. Se pa priporocajo za mladice briketi largee breed (ceprav tukaj je tudi ze prislo do razlicnih mnenj) zaradi hitre rasti.

Glede kolicine hrane se ravnaj po psu, naj dobi toliko, da ni lacen, glede na njegove aktivnosti.. da ni predebel, presuh itd. Kolicino hrane prilagajaj psu, ne se drzati tabelic na briketih kot pijanec plota, ceprav so pa dobre za nek obcutek.

Glede tega jaz ne morem ravno soditi, ker v Atuma ne spravim dnevno vec kot 500g briketov (2x 250 - pa se tu kdaj kaj pusti), ceprav tehta ca. 75 kg. :-\ Od kje mu kile res ne vem, glede na to da ima 4 sprehode dnevno (od tega en daljsi) + cel dan je spuscen na vrtu, priboljski pa tudi niso ravno veliko na jedilniku.

Ko smo ze ravno pri tej temi.. koliko pa dozirate briketov ostali?

Elf, fantasticne fotke  :o :o :o :o Se vidi da Ben prav uziva, prav tak navihan pesjanko izgleda na slikcah. En kos  :-* :-* :-* :-* zanj.

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #4131 : 13 December 2007, 09:42:27 »
Gabi, a Bruno čisto zares ni s Kočevskega doma :)? Res je pravi medo, naš se mi zdi pravi mali picek proti njemu. Ful lepo dlako ma.  :-*

Ben pa ful uživa, ful je lepi :-*.

Mi smo res pristali na briketih z ribo. Res pa je, da lahko njufko tako kot vsak pes je, kot je že Nelly povedala, kakršnekoli brikete, če mu le odgovarjajo. Pri nas pa se je pač pojavil problem, da smo alergični na piščanca, na pšenico in na koruzo. Tako, da zdaj jemo brikete s krompirjem in ribo, dietne od eucanube (sicer se je malo na ušesih in prsih obarval rjavo, ampak glavno, da so vse ostale stvari ok). Jemo 420g + 300g mesa + priboljški + 1 uho. Meso jemo zato, ker samo briketov brez vsega zraven gospod pes še povoha ne, sicer jih še z mesom komaj stlačim v njega. Tehtamo pa okrog 70kg.
Ko je bil Janko mali je jedo nutro puppy large breed. Imeli smo probleme s vnetjem pokostnice zaradi prehitre rasti. verjetno, če bi bil zdaj še enkrat mali, bi se odločila za brikete evropskega proizvajalca. Je pa naš res hitro zrasel (pri pol leta so ga bile samo dolge noge - bil je prava manekenka:) ).

Kast, Soča tudi je brikete z ribo in krompirjem,ne?, samo druge znamke, katere?

Lp

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #4132 : 13 December 2007, 11:26:45 »
Jaj kakšen je Ben  :o elf a lahko še kakšno pozersko fotko prosim  :-*

Gabi, Bruno je pa itak faca! Kakšni žnablji vaaaaa  :o :o

Briketi z ribo so baje dobri za kožo in dlako, jaz sem jih mela za Neonko ker je mel s kožo probleme, pa rad jih je jedel. Je pa o njih precej shujšal (po cca 2 letih hranjenja). To nevem točno kaj je bilo krivo ampak zdaj imamo royal canin (mislim da kuro in riž) in je bučman že opazno pridobil na teži, so se pa spet pojavili problemi s kožo (beri prhljaj in kakšen trdovraten hotspot), tako da mu ponovno dodajam lososovo olje in stanje se izboljšuje. Lahko pa dejansko zdrav njuf je katerokoli hrano, samo, da je kakovostna.

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4133 : 13 December 2007, 12:26:14 »
Bonga pošilja  :-* :-* :-* :-* Benu, je prav lep.

kako pa naj vem, da ne raste prehitro, a jo naj merim, glede na to da ima pri 5 mesecih 29 kg. kar sem brala, je nekje v meji normale.

šnufi, nelly, vajina pa sta pri kilaži, sta pa tudi velika, so pa samčki itak večji-težji kot samičke a ne?
Kast, koliko pa Soča tehta?

neyka, sem iskala lososovo olje že v treh trgovinah za živali pa ga ne dobim. kje si ga kupila? mi pa ponujajo eno drugo, ne vem kako se reče.

Target

• *
« Odgovori #4134 : 13 December 2007, 13:12:30 »
Malo barvne spremembe, da ne boste samo crni njufki.. :)

Nekateri smo malo zasmrdeli...

Kast

• *
« Odgovori #4135 : 13 December 2007, 13:15:48 »
šnufi...Soči dajem zdaj druge brikete ker je RC svinsko podražil 14 kil je po novem 75 EUR.... mi je pa res malo tooo much, da bom podpirala te trgovce  >:( >:(
pristali smo na Nutra Gold holistic salmon & potatoe... zdaj je pojedla šele četrt žaklja, stranskih učinkov ni nobenih...bomo videli sproti....

natka, Soča ima okrog 52 - 53 kil pri višini 69.

elf..krasne slike in ben...kot vedno ;)

Target pa bog pomagaj..kakšna huda fotka  :D

Kast

• *
« Odgovori #4136 : 13 December 2007, 13:20:29 »
Soča pa še čaka, da bo lastnica pri volji in vreme tudi za

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4137 : 13 December 2007, 13:33:39 »
kako pa merite, katera višina je to, a do trupa?

target, to pa je fotka pa kopanje tudi  :o

Kast

• *
« Odgovori #4138 : 13 December 2007, 13:48:56 »
kako pa merite, katera višina je to, a do trupa?

plečna višina...izmerili so jo na vzrejnem....sami smo itak falili na polni črti ;)

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #4139 : 13 December 2007, 16:13:23 »
Target :D kako je dober. Pa kake sprednje šape :o 8)