Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1869039 krat)

darinka

• *
  • Spol: Ženski
  • moja Biba
Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #4170 : 26 December 2007, 18:10:49 »
živjo,

mene pa zanima, pri kateri starosti naj bi se psu slikalo kolke. Moja bo zdaj stara 6 mesecev in jo bom dala po novem letu sterilizirat, zraven bi ji pa lahko še slikal kolke, samo če ni še prezgodaj.

Hvala za odgovore ;)

SABINA

• *
  • Živi in ne misli na jutri!
« Odgovori #4171 : 27 December 2007, 09:03:40 »
Živjo,

joj, da ne boste mislili, da sem pozabila, sam računalnik ni delal.

Bruno, Atum in Janko - vse najboljše za drugi rojstni dan.

V teh prazničnih dneh tudi mi ful uživamo.
Res je tudi, da smo 20.12. praznovali svojih 21 mesecev
v večernih urah - skupaj s svojimi prijatelji na poligonu

malo smo tudi trenirali

vse bom podrla in polizala

no pa še ena božična

Lp Sabina

katka

• Gost
« Odgovori #4172 : 27 December 2007, 11:11:55 »
Ojla...res ena nuja!

Čeprav samo za une, ki so na newf.net-u...v kolikor se spomnem, smo se enkrat nekej malga pogovarjal, da nekateri ste tudi tam gor...zdaj se ne spomnem kdo točno, sej bi poslala zasebno sporočilo, pa ne vem kdo je gor, zato bom kar tlele...Jest sem hotela odpret novo temo tam pri newfie photos...in zdaj se mi je ta tema skopera 4x v isto temo(newfie photos) tako da zdaj piše...Me, my brother, Bart and snow... 4x nimam pojma zdaj, kako to zbrisat  ???  ???  ??? :-X In res, če kdo ve, nej mi prosim pomaga kako in kaj....jest res ne vem, kako lahko zdaj to izbrišem(??)!!

Se še enkrat opravičujem, da sem kar butnila s takim vprašanjem ven, ampak res ne znam.

Darinka, mi smo dali barta kastrirat okoli enega leta in smo takrat slikali tudi komolce, kolke, ramena ;) mislim, da ni prezgodaj, kljub temu da pesek še raste je le fino, da imaš nek pregled nad tem, kako se mu kosti razvijajo!

Kast

• *
« Odgovori #4173 : 27 December 2007, 11:52:01 »

Čeprav samo za une, ki so na newf.net-u...v kolikor se spomnem, smo se enkrat nekej malga pogovarjal, da nekateri ste tudi tam gor...zdaj se ne spomnem kdo točno, sej bi poslala zasebno sporočilo, pa ne vem kdo je gor, zato bom kar tlele...Jest sem hotela odpret novo temo tam pri newfie photos...in zdaj se mi je ta tema skopera 4x v isto temo(newfie photos) tako da zdaj piše...Me, my brother, Bart and snow... 4x nimam pojma zdaj, kako to zbrisat  ???  ???  ??? :-X In res, če kdo ve, nej mi prosim pomaga kako in kaj....jest res ne vem, kako lahko zdaj to izbrišem(??)!!

Kontaktiraj moderatorja!

Kast

• *
« Odgovori #4174 : 27 December 2007, 11:52:25 »
Nelly, kako je Atum?

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #4175 : 27 December 2007, 15:04:01 »
Katka kolikor se spomnem newf neta ne moreš sama popolnoma nič. Boš mogla adminu ali moderatorjemm rečt  :)

Jaz vas bom pa malo s slikami zasula  ::) nas je namreč letos obiskal Božiček in pustil tudi nekaj za Neona...

Takole moj cukr uboga na "ne sme", čeprav z malo dolgo faco ;)

Potem pa akcija....

Demoliranje čokolade  ::)

Pa še cofke  ;D ;D

Pa ena pozerska za goodbye, ostale so pa v najini temi  :)

darinka

• *
  • moja Biba
« Odgovori #4176 : 27 December 2007, 18:20:26 »
Katka,
kam ste pa vi peljali Barta in koliko to približno stane (če ni skrivnost). Lahko mi odgovoriš tudi ZS.
Hvala :D

katka

• Gost
« Odgovori #4177 : 28 December 2007, 00:20:25 »
Ne mislim, da ni skrivnost. Mi smo dali uf...okoli 200evrov, ampak je bilo v anesteziji ampak smo slikali rame, komolce in kolke.

darinka

• *
  • moja Biba
« Odgovori #4178 : 28 December 2007, 18:17:05 »
To vse komplet, kastacija + slikanje :-[, a je slikanje posebej?

katka

• Gost
« Odgovori #4179 : 28 December 2007, 20:06:21 »
Ne, ni bila kastracija vključena, v ceno so vključene rentgen slike, anestezija in pa zdravila, zato,ker ima bart displazijo in je takrat tako šepal, da smo mogli valda blažit bolečine s zdravili. Hm..za kastracijo pa ne vem, koliko smo dali, vem pa, da ja po kilah razdeljeno...lažji psi pridejo ceneje skozi.

darinka

• *
  • moja Biba
« Odgovori #4180 : 28 December 2007, 20:52:07 »
Katka, najlepša hvala :-*(ta je od Bibe). Bomo še vidl, kaj bomo naredil, ker zaenkrat je še vse OK, držimo pa pesti, da bi tako tudi ostal. Sam sem jo hotela dati slikat samo informativno, da vidimo kako se razvija. Moram pa še pogledat, kaj pomenijo tiste črke, ko dobijo oceno.

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #4181 : 30 December 2007, 18:00:43 »
Katka, najlepša hvala :-*(ta je od Bibe). Bomo še vidl, kaj bomo naredil, ker zaenkrat je še vse OK, držimo pa pesti, da bi tako tudi ostal. Sam sem jo hotela dati slikat samo informativno, da vidimo kako se razvija. Moram pa še pogledat, kaj pomenijo tiste črke, ko dobijo oceno.

A - brezhibni kolki
B - minimalna napaka
C - še vedno precej mala napaka ampak že "omembe vredno", obenem je C zadnja še sprejemljiva ocena za vzrejno dovoljenje
D
E
...

Takole bi bilo po domače razloženo. uglavnem ocene kolkov gredo od A proti koncu abecede.Nekaj o displaziji z razlago oznak KLIK (http://www.pesjanar.si/index.php/2006/490)

Drugače se pa pri velikih pasmah za vzrejno dovoljenje upoštevaslikanje, ki je bilo opravljeno po prvem letu starosti - do takrat naj bi bil pes kolikor toliko razvit in naj bi se že  videlo kakšni so kolki.

Je pa ponavadi sterilizacija psičke dražja kot kastracija samcev ::) vsaj nekaj časa nazaj je še bilo tako. Po kilaži pa se cene višajo zaradi večje količine anestetika/pomirjevala or whatever že

Obstaja še ena verjetno cenejša varjanta, jo bom napisala o njej se naj odloči vsak sam (mnenja so deljena)...V Zagrebu slikajo brez pomirjevala in zato je tudi cena ful ful nižja. Mislim da jo bilo za Neona dve leti nazaj okrog 4000 SIT se pravi cca 17,18 EUR - sicer samo kolki brez komolcev. Verjetno boš marsikje našla tudi kakšno slabo mnenje o takšnem slikanju ampak iz lastnih izkušenj - Neonu se slikanje brez pomirjevala nikjer ne pozna  ;)

:-* soimenjakinji naše Bibe 

darinka

• *
  • moja Biba
« Odgovori #4182 : 03 Januar 2008, 10:12:42 »
neyka, hvala. Sem tudi že prebrala o displaziji.

Me pa še nekaj zanima glede rastave psov, ki bo 12. in 13. na gospodarskem razstavišču. Jaz bi šla z Bibo navijat, pa ne vem ob kateri uri bodo njufki na vrsti. Gledam tiste strani o razstavah, pa sem se samo zmedla, da zdej nič ne vem. Nisem pa bila še nikoli na takšni razstavi, zdaj pa me je zamikal. Me pa še zanima, koliko je ponavadi vstopnina in koliko časa traja. Ker sem v službi popoldan in v nedeljo do 13ure, me zanima če bom sploh kaj ujela :-[.

rapgirl

• *
« Odgovori #4183 : 03 Januar 2008, 10:29:31 »
12. bodo ob: 10:52
13. pa ob: 12:25

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #4184 : 03 Januar 2008, 11:14:27 »
darinka pridi popoldne na specialko. Sicer je bilo lani ful gužvastično ampak običajno je možno videt še kakšnega psa več kot dopoldne. Specialka se začne ob petih popoldne v soboto. Kar se pa tvoje Bibe v tej gužvi tiče...jaz osebno vsem, ki ne razstavljajo svetujem ali jih bolje rečeno prosim da svoje pse pustijo doma. Tam je nora gužva že samo z razstavnimi psi in je zanje že tako ali tako neprijetno, potem se gužvajo tam še vsi gledalci, po možnosti s svojimi pse. Odločitev je seveda tvoja, ampak zna biti stresno tudi za Bibo. Na tvojem mestu bi počakala do kakšne razstave na prostem. Ponavadi je več prostora. Hrušica je prva in se je do zdaj izkazala za lepo organizirano razstavo. Sicer je največ psov prijavljenih v LJ (vsaj njufkov je do zdaj tam največ) ampak jaz bi na tvojem mestu vseeno premislila.

Uf, imam talent za nakladanje in dolgovezenje, verjetno boš znala iz govoričenja razbrat kaj sem hotela povedat  ;)

:-* za soimenjakinjo

Hotla sem vas še vprašat kako ste preživeli vso praznično pokanje? Neon je letos prvič hrupno praznoval in me je prijetno presenetil. Pokanje je do konca ignoriral, če sem bila le jaz zraven in na koncu sva celo skupaj gledala ognjemet - malo odmaknjena. Ravno užival vseeno ni, zato sva se po parih minutah umaknila in je mirno zaspal na tleh garaže, dokler se niso vrnili še drugi...little angel uglavnem

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4185 : 03 Januar 2008, 12:29:34 »
oj vsem, srečnega pa predvsem zdravega  :-* :-*

mi smo preživeli, je bilo prvo novo leto za nas z Bongo, se je bala pokanja tako da sva kar ležali na sedežni v dnevni do jutra. in ji ni bilo nič vroče, čeprav se je videl da ji je vroče ampak je raje ležala na sedežni kot pa da bi se kam premaknila. je pa vsak dan bolj scrklana  :P

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4186 : 03 Januar 2008, 12:36:01 »
pa še nekaj slikic kako se igrava z Bongo na travniku  :P :P

to je od naju  ;D ;D

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #4187 : 03 Januar 2008, 18:39:07 »
Vsem srečno, zdravo in veselo novo leto! Predvsem pa veliko prijetnih trenutkov s svojimi malimi škrati.

Naš Janko je bil alergičen na rakete, renčal in lajal je nanje, ko pa je bil v hiši, pa kot da zunaj ni nič, v času največjega pokanja zunaj, je on fajn spal v dnevni sobi na kavču. Zdi se mi, da je prepričan, da se mu notri v hiši ne more nič zgoditi, kajti vedno je notri popolnoma miren.

Na razstavi je vedno taka gužva, da jaz nikakor ne bi vzela s sabo psa, če ga ne bi razstavljala. Mi smo Janka, ki je eden bolj nervoznih psov, komaj privlekli brez da bi ga kap, do razstavnega prostora, ko se je razstavljal. Je pa to odvisno seveda od karakterja psa.

Lp

elf

• *
« Odgovori #4188 : 05 Januar 2008, 03:23:56 »
Pozdrav,

svima želimo sretnu i uspješnu Novu godinu!

katka

• Gost
« Odgovori #4189 : 05 Januar 2008, 13:46:33 »
Naš je bil tudi cel presran glede pokanja, je tri noči dve pred novim letom in eno po njem prespal v hiši, ker bi se mu drugače utrgalo.

Natka, Bonga je pa prava lepotička ;) Kar tako naprej  8)

Elf, enake želje tudi tebi in pesjančku.

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4190 : 07 Januar 2008, 14:33:28 »
oj vsem,

a vas gre veliko na razstavo? razmišlljam da bi prišla naokoli, malo pogledat pa seveda navijat  ;D ;D
kdaj se začne? da ne bom kaj zamudila, sem videla da so NF ob 10.50 v soboto, kdaj pa se nasploh začne?
koga bom lahko videla tam, od teh ki ste na forumu?

aja pa še to, a je kilaža 37 kg v redu za pol leta?
lp,

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #4191 : 07 Januar 2008, 17:02:07 »
Zacne se verjetno ob 10, tako kot ponavadi.

Kdo bo razstavljal ne vem, jaz pridem pogledat, ce bo le prevoz in sicer v nedeljo, ko je se specialka, da si spocijem oci :D Je pa ponavadi kar lepa zasedba iz foruma prisotna, da se malo nacvekamo ;)

Pride se kdo? Bruno... kaj je, se bos drzala tradicije, ali ne? :P

Glede kilaze, mislim, da bi moralo biti ok.. pretipaj psicko, ce se ji rebra prevec cutijo in izstopajo vn je presuha, ce se ji ne cutijo je prevec zalita :) Nas je imel pri 6-7 mesecih 48 kg, samo je samec.

rožica

• *
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
« Odgovori #4192 : 07 Januar 2008, 17:24:00 »
A specialka za njufke je v nedeljo?  ??? ??? Ker za velike švicarje je v soboto, pa sem mislila, da imajo vse pasme pod SKVPM skupaj specialko  ???

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #4193 : 07 Januar 2008, 18:09:03 »
Specialka je za vse molose v soboto, tako kot vsako leto.

Jaz pridem v soboto pogledat. Na specialki se pa ne bom zadržala, imam ravno nekje okrog 18.00 najkasnejši prevoz za nazaj.

Kdo vse bo tam, od vas forumašev? Lili, Neyka, Sabina...Kast, Target?

Lp

rožica

• *
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
« Odgovori #4194 : 07 Januar 2008, 18:09:58 »
Hvala, Newfka! Pa vse najboljše  :-* :-*

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #4195 : 07 Januar 2008, 18:10:35 »
Rožica, hvala ti!  :-[  :D

Lp

Target

• *
« Odgovori #4196 : 07 Januar 2008, 21:06:14 »
Hojla newfka,

na specialki bova gledalca jaz in Elf, mogoče tudi Kast - halo, Kast, javi se!  :)

Target

• *
« Odgovori #4197 : 07 Januar 2008, 21:28:58 »
newfka, vse naj naj...  :)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #4198 : 08 Januar 2008, 00:26:26 »
 :-[ :-[ buksel jaz... tuhtam na soboto, napisem pa nedeljo :-[ se oproscam :-\ Od kje se mi je nasla ta nedelja, ko tko planiram ze lep cas, da soboto je rezervirana za razstavo... nakoncu pa tkole grdo kiksnem :-\ Ocitno sem z glavo se kar nekje v "veselem" decembru ::)

Newfka..vse naj naj tudi iz nase strani :-* :-* :-*

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
« Odgovori #4199 : 08 Januar 2008, 05:44:18 »
Newfka vse naj naj :)