Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1868850 krat)

SABINA

• *
  • Spol: Ženski
  • Živi in ne misli na jutri!
Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #4230 : 14 Januar 2008, 12:41:12 »
Živjo,

Natka, sem upala, da se bova srečali. Zakaj me nisi ogovorila?, kje si stala?
Hvala ker si navijala za naju. Se je pa moja mami spoznala s tvojo taščo v nedeljo.

Slikice in ostale rezultate iz razstave ne morem pokazati, ker se mi je računalnik sesul, bo nekaj časa trajalo. No ja, najin  rezultat dopoldanske razstave: odlično 3, specialka: odlično 4. Sem zelo zadovoljna.

Srečali smo se z starimi znanci, v veselje pa mi je bilo spoznati Elfa in njegovo soprogo, spoznala
sem tudi Ernesta, ki težko pričakuje svojega njufka.

Lp

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #4231 : 14 Januar 2008, 12:59:13 »
Oh ja jaz in internet...na srečo sem vas večino vseeno videla pa čeprav za 2 sekundi  :) Kast, Newfka, Marjana, Gabi se oproščam moji nedružabnosti  ;)

Sabina vama pa čestitke! Lep uspeh  :)

Komaj čakam še kakšne slike :)

Kast

• *
« Odgovori #4232 : 14 Januar 2008, 13:40:44 »
SABINA, čestitam za odlične ocene :)
drugače pa sem bila jaz tista ta nedružabna, ker sta me tamaladva okupirala... ti si bila v službi  :P

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4233 : 14 Januar 2008, 14:25:47 »
Ali si na specilaki stala zraven Marjane? Ena blond in na paž je bila??? Jaz sem bila tista mama, katerih mulca sta pri ograji veselo ploskala in navijala ;)

Marjane? ne vem kdo je to. jaz sem imele spete lase, blond. sta pa pred mano, se mi zdi stala ena otroka  ???

Sabina mi je tašča povedala, kako je majhen svet. te pa nisem ogovorila ker si bila tako zaposlena pa potem nisem hotela motit, sem pa tut ena smotka a ne :-[

Kast

• *
« Odgovori #4234 : 14 Januar 2008, 14:38:51 »
Marjane? ne vem kdo je to. jaz sem imele spete lase, blond. sta pa pred mano, se mi zdi stala ena otroka  ???
če sta bila pred tabo otroka majhna (4 leta in skoraj 2 leti...) in je na tvoji levi bila gospa z daljšimi črnimi lasmi (Marjana oz. forumovka Lacrima Negra) skupaj s hčerko, potem si bila ti najbrž tista bionda ;)... ksneje pa ste se mulca preselila k meni ob ograji....bila sem v oranžni jopi.

Medvedka

• *
« Odgovori #4235 : 14 Januar 2008, 14:56:40 »
HOJ! Jst sm nova tle, obožujem NFje in sm tut celo soboto stala tm zraven. Čestitke usm uspešnim!!!

Hej, mene ful zanima, če mate tle usi novofundlandce?

P.S.: se opravičujem, k sm zmotla vašo debato   ::)

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4236 : 14 Januar 2008, 15:13:37 »
če sta bila pred tabo otroka majhna (4 leta in skoraj 2 leti...) in je na tvoji levi bila gospa z daljšimi črnimi lasmi (Marjana oz. forumovka Lacrima Negra) skupaj s hčerko, potem si bila ti najbrž tista bionda ;)... ksneje pa ste se mulca preselila k meni ob ograji....bila sem v oranžni jopi.

je bila ena s črnimi lasmi, v kavbojkah (kadi, ker sem jo zunaj vidla  ;D), pa zraven je stala ena punca, verjetno hčera, pa še en moški z očali, vsaj prej je bil (dopoldne), pa Sabini so nasvete dajale kako se mora obrnit z vrvico spredaj, k je bil ta američan za sodnika.. na specialki je pa poleg mene stal moj mož v črni bundi z očali. kot kaže smo zraven stali.

medvedka, večina jih ima NF, mislim da vsi. ampak še zmeraj dobrodošla  ;D

Kast

• *
« Odgovori #4237 : 14 Januar 2008, 15:26:33 »
natka, glej da me boš ob naslednji priliki pocukala za rokav ;)

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4238 : 14 Januar 2008, 15:44:01 »
obljubim, na naslednji razstavi bom bolj pridna in vse ogovorila. ali pa se mogoče kdaj prej kje vidimo z našimi NF.
katera pa je naslednja razstava?

Medvedka

• *
« Odgovori #4239 : 14 Januar 2008, 15:50:34 »
Hvala! Jst sm že dolga leta zaljubljena v NFje, pa mi doma ne pustijo, da bi mela psa, sploh pa ne tako ogromega! Tko da, če mate kkšne ideje, kako bi lahko prepričala starše... bom ful srečna!

Naštevajo mi ful problemov, ki jih maš s tko velkim psom, pa če bi se vam dal...

1. Koliko stane rodovniški mladič?
2. Koliko tak pes na dan poje?
3. Ali je lahko dopoldne sam doma?
4. Ali se zelo slini in pušča dlako vsenaokrog?
5. Kaj nardite med počitnicami?

Kast

• *
« Odgovori #4240 : 14 Januar 2008, 16:39:35 »
Hvala! Jst sm že dolga leta zaljubljena v NFje, pa mi doma ne pustijo, da bi mela psa, sploh pa ne tako ogromega! Tko da, če mate kkšne ideje, kako bi lahko prepričala starše... bom ful srečna!

Naštevajo mi ful problemov, ki jih maš s tko velkim psom, pa če bi se vam dal...

1. Koliko stane rodovniški mladič? cca 1000 EUR
2. Koliko tak pes na dan poje? 500 g briket - psica težka 52 kg
3. Ali je lahko dopoldne sam doma? da, vsak pes je lahko, če ima kje bit
4. Ali se zelo slini in pušča dlako vsenaokrog? moja psica se skoraj nič ne slini, v večini pa se njufi s povešenimi ustnicami več.... dlako pušča tam kjer se giblje, nekateri jo spuščajo enakomerno skozi celo leto...drugi pa ko spustijo dlako parkrat letno je kakšen teden kriza, vmes pa mir ... poleg dlake pa je še vsa umazanija, ki se nabere na gosti dlaki ;)
5. Kaj nardite med počitnicami? Damo psico v varstvo za tistih par dni oz. zaenkrat je bila max 1 teden brez nas pri tašči,..parkrat pas je šla z nami na dopust.

Priporočam, da si omisliš psa, ko boš na svojem, ker če hodiš še v šolo, ali če nameravaš študirat v drugem kraju bo skrb za psa padlo na starše.

Medvedka

• *
« Odgovori #4241 : 14 Januar 2008, 20:04:40 »
Hvala, res ful, ful hvala! Drgač mam pa urnike, use naštudiran, tko da bi bla lahko s psom skor cel dan (razn šola). Aja, še eno vprašanje, kakšni pa so stroški, recimo na mesec?

Kakšne Nfje pa kej mate? Črne, rjave, črnobele?

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #4242 : 14 Januar 2008, 20:05:31 »
Na razstavi je bilo kljub gneči super. Končno smo se z nekaterimi po dolgem času spet videli, pa se nagledali in načohali njufov.

Hvala Marjani in njenim za odlično družbo!  :D
Lepo je bilo srečat Elfa.
Pa Gabi smo znova srečali.

Neyka, škoda, ker nisi imela več časa, pa vseeno fajn, da smo se videl!  :)

Mi je pa žal, da sem zgrešila Kast in Target, sem mislila, da bosta že kaj prej tam, jaz sem bila namreč samo do začetka specialke.

In Natka, kje si ti stala, ziher nekje čisto blizu mene, glede na perspektivo na fotkah.  ::)  :P

Pa Sabina, čestitke!  :)

Medvedka, dobrodošla.

Hej, mene ful zanima, če mate tle usi novofundlandce?
Ne, jaz ga na žalost nimam..., zdaj pa ne vem, ali naj napišem "več" ali "še".  :P

Lp

lacrima negra

• *
  • Ursinus Velutus Vaya con dios
    • http://lacrimanegra.moj-album.com/
« Odgovori #4243 : 15 Januar 2008, 16:10:59 »
Pozdrav!

Po dolgem času na razstavi, spet malo kinološkega adrenalina, uglavnem super, lepo vas je bilo videti in poklepetati o naših črnuščkih.

Kast naj ti povem, da imaš čudovita malčka, obe s hčerko sva bili čisto navdušeni nad njima, se pa opravičujem, da se mi nismo malo bolje pozdravili, saj je prav ta čas potekalo ocenjevanje meni najljubših črnuščkov, ko sem potem le uspela priti do elfa in Manje, pa te ni bilo več. Upam, da na naslednji razstavi kaj poklepetava.

Medvedka, sem kar taprava, in ja kadim, žal, bi rada odnehala, pa ne gre, se bojim, da bomo morali potem vrata širiti. ;D

Sara tebi hvala za prijetno družbo, pa saj veš povabilo velja.

Lp, Marjana

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4244 : 15 Januar 2008, 16:19:16 »
Si ta prava, sem pogledala fotke v albumu  ;D. saj tudi jaz kadim, sem te vidla zunaj z druščino na čiku. pa tudi stala sem večinoma zraven, sem zdaj ugotovila.
pa malo sem na uho vlekla, vseh vas, ki bolje obvladate NF, o ocenjevanju, kako ocenjujejo, kako se gibati,...

sabina a boste meli še kakega njufija, neki mi je na uho pršlo (sem lih zraven stala tvoje mame)  ::). a sem preveč povedala  ;)

lacrima negra

• *
« Odgovori #4245 : 15 Januar 2008, 16:30:38 »
Se opravičujem mišljeno je bilo za Natko in ne za Medvedko. Aha no super, skupaj kadimo, pa potem šele na forumu zvemo kam kdo paše, škoda, ker se enostavno nisi vključila v pogovor, mi z veseljem klepetamo, sploh, če je debata o njufičih.

lp, Marjana

SABINA

• *
« Odgovori #4246 : 16 Januar 2008, 07:13:44 »

Živjo,
sabina a boste meli še kakega njufija, neki mi je na uho pršlo (sem lih zraven stala tvoje mame)  ::). a sem preveč povedala  ;)

res, moja velika želja je imeti še enega njufa. Nekako se doma dogovarjamo ali bi imeli psa ali še
eno psičko, pa tudi glede barve se ne moremo odločiti. Osebno si želim črno belega, mami je navdušena nad rjavim.
Upam, da se bomo še letos dogovorili kako in kaj.

Danes dobim iz popravila računalnik, tako, da bom lahko naložila nekaj fotk iz razstave.

Lp

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #4247 : 16 Januar 2008, 08:19:18 »
Živjo,
res, moja velika želja je imeti še enega njufa. Nekako se doma dogovarjamo ali bi imeli psa ali še
eno psičko, pa tudi glede barve se ne moremo odločiti. Osebno si želim črno belega, mami je navdušena nad rjavim.
Upam, da se bomo še letos dogovorili kako in kaj.

Danes dobim iz popravila računalnik, tako, da bom lahko naložila nekaj fotk iz razstave.

Lp

Čestitam za rezultate z rastave. Se boste začeli resno ukvarjati z vzrejo?

Lp

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4248 : 16 Januar 2008, 08:36:37 »
sabina, ja sem slišala tvojo mamo, da razmišljate o še enem pa ne veste a samčka al samičko  ;D
sem seznanjena a  :P
aja,  :-[ nisem ti čestitala, čestitke  :)

marjana, saj naslednjič se bom pridružila, zdaj ko vem kdo je kdo.

Kast

• *
« Odgovori #4249 : 16 Januar 2008, 09:51:15 »

Kast naj ti povem, da imaš čudovita malčka, obe s hčerko sva bili čisto navdušeni nad njima, se pa opravičujem, da se mi nismo malo bolje pozdravili, saj je prav ta čas potekalo ocenjevanje meni najljubših črnuščkov, ko sem potem le uspela priti do elfa in Manje, pa te ni bilo več. Upam, da na naslednji razstavi kaj poklepetava.

Hvala Marjana, drugače pa se moram jaz opravičit, ker sem tako hitro odšla brez pozdravov...no tudi jaz upam, da bo pri naslednji priložnosti več časa.. mislim na drugo leto, ker prej mi verjetno ne bo zneslo na nobeno razstavo, .... mi prehitro raste trebuh  ::)

lacrima negra

• *
« Odgovori #4250 : 16 Januar 2008, 13:20:48 »
O, sem slišala ja za čudovito novičko, čestitam, pa želim, zdravja in sreče, pa še enga takega cukrčka kot sta ta dva.

lp, Marjana

elf

• *
« Odgovori #4251 : 16 Januar 2008, 21:21:43 »
Pozdrav,

drago mi je što sam upoznao neke forumaše i vidio drage prijatelje u Ljubljani! Bilo je lijepo, opet smo vidjeli jako lijepe pse, svi ljubitelji newfija su mogli uživati u 2 CACIB-a i specijalki.
Newfi je bio i BIS pobjednik :) - fantastična Skippers King of Helluland, a u nedjelju R.BOG je bio prekrasni Ursinus Velutus El Fuego En Soul. BOB specijalke bila je Ursinus Velutus Endless Nameless.
Evo nekih slika, kvaliteta nije dobra, ali bar da se vidi kako je bilo u Ljubljani (nažalost nemam katalog pa neću pisati imena pasa):

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #4252 : 16 Januar 2008, 23:50:57 »
Cestitke vsem za osvojene rezultate.

Elf, koncno slikice :P Hvala, vsaj malo mi je potesilo apetite  :-* :-* :-* :-* :-*

Kast, krasna novica  ;) :-* :-* :-*

Sabina, potem nacrtujete se enega? Lepo.. imate ze kaj ogledano? Upam, da se vam zelja cim prej uresnici. Jaz bi tudi  :P

Ko je Sabina ravno omenila rjavcke... se mi je utrnilo eno vprasanje. Kako je z paritvami rjavckov? Se lahko parijo samo rjavi z rjavimi ali so se kaksne druge kombinacije dovoljene? Je kaj rjavckov registriranih v sloveniji, jih nisem se nikjer zasledila. Slinila sem se samo ob tistem rjavcku na trboveljski razstavi, ki je bil tudi prvi rjavko, ki sem ga v zivo videla v zivljenju.

Ceprav po pravici povedano, ne dvomim, da kdaj ne bo njufka v mojem zivljenju (ce bodo le pogoji), ne vem pa ce bo kdaj kaksna druga barva kot pa crna. Pac imam ze od otrostva, ko se mi pojavili prvi lusti po njufku v glavi da je njufko velika kosmata CRNA mrcina. Stereotip, ki ostaja v moji glavi ::)

SABINA

• *
« Odgovori #4253 : 17 Januar 2008, 08:39:35 »
Živjo,
najprej hvala za čestitke.

En njuf,  prav gotovo še bo, vendar kot sem že rekla, se dogovarjamo doma, kakor tudi z lastniki njufov.
Nekaj slik mi je uspelo narediti.
CACIB LJUBLJANA

CAC SKVPM

CACIB TROMOSTOVJE

Ostale fotke so v albumu.

Lp Sabina

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4254 : 17 Januar 2008, 08:56:02 »
Kast, čestitke  ;D ;D.

Glede parjenja rjavih njufkotov sem se jaz lih včeraj spraševala, kako je s tem, a se lahko pari samo rjav-rjav ali tudi z drugo barvo?

super slikce  :) :)

Kast

• *
« Odgovori #4255 : 17 Januar 2008, 09:20:47 »
elf, super slike...hvala ker jih deliš z nami :)

punce, hvala za čestitke  :-*

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #4256 : 17 Januar 2008, 10:38:24 »
Elf, res enkratne fotke!

Kast, čestitke tudi od mene!  :D

Ko je Sabina ravno omenila rjavcke... se mi je utrnilo eno vprasanje. Kako je z paritvami rjavckov? Se lahko parijo samo rjavi z rjavimi ali so se kaksne druge kombinacije dovoljene? Je kaj rjavckov registriranih v sloveniji, jih nisem se nikjer zasledila. Slinila sem se samo ob tistem rjavcku na trboveljski razstavi, ki je bil tudi prvi rjavko, ki sem ga v zivo videla v zivljenju.

Saj čisto prepovedano ni nič, se pa vzreditelji držijo določenih nenapisanih pravil.

Tako se rjave lahko pari s - seveda - rjavimi in črnimi, ki NISO recesivni za b&č (se pravi, da ne prenašajo gena za belo-črno barvo).
To je pa načeloma tudi vse. Rjavih in belo-črnih se ne pari niti slučajno.

Zato tudi zelo težko najdeš psarne, ki bi vzrejale vse tri barve. Ali vzrejajo samo črne ali črne in belo-črne ali pa črne in rjave.

Lp

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4257 : 17 Januar 2008, 12:01:05 »
imam eno veliko prošnjo  ;D

a ima kdo doma film sreča na vrvici? ampak jaz bi mela dvd, ker nimam videorekorderja.

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4258 : 17 Januar 2008, 12:33:32 »
a sami strižete kremplje ali to raje prepustite drugim? jaz mislim da je naši potrebno postrižt ene dva kreplja k ima kar dolga, pa jaz tega ne bom počela, še pri mačkah ne upam.  :(
mi je pa veterinar rekel da bo pogledal in če je potrebno tudi postrigel.

kaj pravite na pasje frizerje? jaz sem razmišljala, da bi našo enkrat peljala v pasji salon da jo lepo zrihtajo in to v Celje.

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #4259 : 17 Januar 2008, 12:59:53 »
newka tnx. So stvari sedaj malo bolj jasne... v to se res nisem nikoli poglabljala.

natka... Imam sreco na vrvici. Knjigo in film :D Samo ni dvd format..ampak navaden cd ;D Zelis? Javi se preko zs.