Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1868638 krat)

Target

• *
Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #4350 : 24 Januar 2008, 19:22:46 »
Danes je Maj praznoval svojih okroglih 10. let.. :-* 

Najprej je bila torta... :o

Potem en portret, a je bila magnetna privlačnost z leve strani premočna...

Treba je bilo samo malo poskusit, mmm...

.. saj je moralo še kaj ostati za lačne prijatelje... :D

Kast

• *
  • Spol: Ženski
« Odgovori #4351 : 24 Januar 2008, 21:37:21 »
Najbolj simpatičnemu njufku Maju za okroglih 10 pošiljam 10 košov  :-*

Vse najboljše 

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4352 : 25 Januar 2008, 07:57:22 »
Maj vse najboljše, koš poljubčkov  :-*  :-*  :-*  :-*  :-*  :-*  od Bonge

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #4353 : 25 Januar 2008, 08:28:37 »
MAj, želim ti vse najboljše :-* :-*. Veliko čohanja, da te bo šefica ubogala, predvsem pa veliko zdravja :-* :-*!

SABINA

• *
  • Živi in ne misli na jutri!
« Odgovori #4354 : 25 Januar 2008, 08:56:51 »
MAJ, vse naj naj in koš  :-* :-* :-* od Sone.

darinka

• *
  • moja Biba
« Odgovori #4355 : 25 Januar 2008, 09:29:11 »
Maj   :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*...........................
vse najboljše, Biba

darinka

• *
  • moja Biba
« Odgovori #4356 : 25 Januar 2008, 11:33:54 »
živjo,

mene pa zanima, če kdo ve, kaj bi to pomenilo in sicer, če ti sediš na tleh, pes pa gre okoli tebe in te ščipa ter še podobno renčanju glas spušča.
Ali to pomeni dominantnost/agresivnost, jest sem šef, ali kaj drugega. In če je to, kako ga odvaditi tega početja.

Lep sončen ???dan

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #4357 : 25 Januar 2008, 19:57:48 »
O f*c*ing s**t :o

Target a ti imaš Maja :o...jaz pa vedno študirala kdo is ti.

Vse najbolše ane ;) :-*

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #4358 : 26 Januar 2008, 12:47:58 »
Cestitke lepotcu Maju za 10. let... se na mnoga leta  :-* :-* :-*

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #4359 : 26 Januar 2008, 13:56:31 »
ooooo malo pozno ampak vseenu mali beli kepici Maju vse najboljše za okroglo desetko!! :-* Kako bučo ima ta pes  :o :-*

katka

• Gost
« Odgovori #4360 : 26 Januar 2008, 14:26:06 »
Že dolgo se nisem nič oglasila, vidim, da pridno tipkate.

Še iz najine strani veliko lepih želja, povezanih predvsem s zdravjem!  :-*  :-*  :-*  :-*

Katja in Bart

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #4361 : 27 Januar 2008, 10:36:41 »
Najlepše čestitke za okroglo obletnico tudi od mene!  :-*  Lepa torta!  :D

Lp

darinka

• *
  • moja Biba
« Odgovori #4362 : 27 Januar 2008, 13:46:06 »
Marjana (lacrima negra),

vi ste tista, ki dela v Medvodah, a ne. Jaz sem pa tista, ki sem v petek čohala vašega Erosa. Z Natalijo (natka) sva nekako to ugotovile, ko sva se pogovarjale. Natka je prav tako kot jaz iz Medvod in sicer iz Sore, jaz sem pa iz Žlebov. Vendar ni nikoli naletela na vas, upam da se bosta v kratkem tudi vidve spoznale, se bo oglasila, verjetno kar z Bongo. Jaz imam pa drug teden dopust pa se tudi kaj oglasim z Bibo.

Lp, se vidimo

ps:
nisem upala napisat, kje delate, ker ne vem, če lahko

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #4363 : 27 Januar 2008, 13:50:20 »
Pa še jaz končno pokažem mojega pujska...

Hmmm...a samo naša mrcine je tako kot pujs in po obroku zgleda slabše kot dojenček,ki v 1. je čokolino ???

Kast

• *
« Odgovori #4364 : 27 Januar 2008, 16:56:07 »

Hmmm...a samo naša mrcine je tako kot pujs in po obroku zgleda slabše kot dojenček,ki v 1. je čokolino ???
He he faca ta tvoj dojenček :)

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #4365 : 27 Januar 2008, 18:08:56 »
Pa poglej kakšen pacek je pod gobčkom >:(...že samo da vidi hrano se vlije ven hektoliter sline in kako potem to poje :o...mami slinčeeeeeeeek!

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #4366 : 28 Januar 2008, 08:34:13 »
Pa poglej kakšen pacek je pod gobčkom >:(...že samo da vidi hrano se vlije ven hektoliter sline in kako potem to poje :o...mami slinčeeeeeeeek!

mislim, da to vsi poznamo. Janko zato, ko papca, ma res slinček. Ko pa gre potem na dvorišče, mu ga vzamem dol, da se drugi psi ne bi smejali z njega ;D.

lp

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4367 : 28 Januar 2008, 12:47:30 »
T.M.T., kakšnen pozer je tale tvoj,  :P :P, ful lep.
šnufi, ni nas bilo na obisk, ker je bil prekratek vikend. naslednjič.

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #4368 : 29 Januar 2008, 15:27:56 »
Tjaša facon je tapravi  :-* Pujski so pa bolj ko ne vsi. Ampak moram Neona pohvalit da razen pretiranega slinjenja ni nevem kakšen pujsek. Bolj je zanimivo ko se igrava...vedno najde največje blato pa čeprav je okrog in okrog trava  :-\ Na srečo iz njegove dlake vse samo odpade  :-*

katja123

• *
« Odgovori #4369 : 29 Januar 2008, 17:51:23 »
Me pa res zanima če kateri od vaših njufov poje surovo meso.....Moj ga namreč niti pod razno. Mu kupim tu in tam kakšno govejo kost (tiste, ko se še gor drži precej mesa), pa sem mu kdaj za štos porinila pod nos kakšno, ko sem šla iz trgovine, pa niti pod razno ni ugriznil vanjo, povoha in se obrne stran. Kadar mu že kakšno dam, mora bit skuhana, drugače jo samo pogleda in pusti. Mu pa dam vsake toliko časa kakšno, da se malo zamoti.
Naša brez problemov poje vse kar je surovega.  ;D

darinka

• *
  • moja Biba
« Odgovori #4370 : 29 Januar 2008, 23:23:31 »
Hojla,

mene pa zanima, če ima kdo od vaših njufkotov kakršnekoli probleme z alergijam >:(.. Ko smo peljali našo Bibo sterilizirat, je imela nekaj hrast na desni strani križa, pa smo rekli veterinarju, če pogleda še to. Tam jo je potem obril, dobili smo tablete synulox 500mg za 6 dni, ker ni bilo tako hudo (eno tableto zjutraj in eno zvečer) šampon clorexy derm in jo moram vsak dan tam namazat in potem sprati ter dietno hrano eukanuba dermatosis FP. Dali smo ji tudi ampulo za bolhe. En mesec ne sme dobivati nobenih priboljškov, kar je težko, ker jih je bila prej navajena. Vse lepo in prav, tam se ji je lepo zacelilo in jo tudi ne čoha več, se je pa zdaj vse preselilo na levo stran in zdaj se tam čohamo in ližemo. Jutri bom sicer poklicala veterinarja, kaj naj naredim, me pa zanimajo vaše izkušnje in kako ste to pozdravili. Pa ovratnik bo dobila nazaj gor, pa tako smo bili vesel, ko smo ga lahko dal dol. Da bi bila alergija na bolhe, mi je čudno, ker smo ji ves pesjak razkužili in ima vse deke iz flisa oprane, za vsak slučaj ji bomo odstranil še umetno travo, ki jo ima notri in bo imela samo lesene "palete" po tleh. To travo pa tudi tedensko perem in menjam  ker ima dve, da se ena suši, eno ima pa v pesjaku. Ali ima kdo kakšno idejo, kaj ji dati v pesjak po tleh, da ne bo ležala na mrzlih tleh.

Tako, hvala za odgovore in upam, da bo to čimprej mimo,

lp

Medvedka

• *
« Odgovori #4371 : 30 Januar 2008, 08:04:09 »
ojla!
Mene pa ful zanima, če veste za kkšnga fajn vreditelja, kr razmišljamo o njufkotu. Pa zanima me, če veste, a kdo načrtuje kkšno leglo okrog junija?

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #4372 : 30 Januar 2008, 08:22:14 »
Medvedka, na tvojem mestu bi kontaktirala Lacrimo Negro.
P.S. Pa upam, da si dobro razmislila glede nabave tako velikega psa in vsega, kar s tem dobiš zraven.
Gabi

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #4373 : 30 Januar 2008, 08:39:33 »
Darinka, mi imamo probleme z alergijami, vendar na hrano, kaže pa se s prebavnimi težavami. Lahko pa se alergija na hrano kaže tudi s kožnimi. V kolikor je imela bolhe, je alergija na njih, baje najpogostejša. Kaj več o tem, ti ne znam povedati, ker naš bolh še nikoli ni imel. Če pa boste ugotovili, da to povzroča hrana, o tem pa se lahko veliko pogovarjave  :).

Medvedka, tudi jaz se pridružujem Brunotovem vprašanju. Si res razmislila, kako velika obveznost je pes? Imaš dovolj volje, časa, potrpljenja? Kajti njufko je precej trmast, in ko je mlad, še neposlušen, in ima že 30, 40 kg, pride njegova trma lepo do izraza. Sicer sva midva naredila B-bh izpit skoraj na vrhuncu pubertete, ampak jaz sem skoraj večino dneva z njim. Mislim, da je predvsem pomembno, da je lastnik veliko veliko z njim. To govorm iz svojega primera, ker naš je še malo čudaka  :).

Lp

darinka

• *
  • moja Biba
« Odgovori #4374 : 30 Januar 2008, 09:42:40 »
šnufi, jaz upam, da je res alergija samo na bolhe in da se ne bo pokazalo na kaj drugega, ker imam tudi mačke doma in jih je lahko dobila od njih. Problem je, ker na mačkah vidim bolhe, pri Bibi pa ne, ker je toliko dlake pa še črna je. Drugače jo pa hranim z briketi nutra gold holistic in ni imela kakšnih prebavnih problemov. Ti so nastali samo, če je kaj takega dala v gobček, kar ne paše vanj. Drugače pa zelo rada, če se le da, poje kakšen mačji kakec >:(.

Lp

Kast

• *
« Odgovori #4375 : 30 Januar 2008, 17:22:57 »
ojla!
Mene pa ful zanima, če veste za kkšnga fajn vreditelja, kr razmišljamo o njufkotu. Pa zanima me, če veste, a kdo načrtuje kkšno leglo okrog junija?

Fajn vzreditelj...Oton Fantur...psarna Ursinus Velutus..drugače ap dobiš informacije na klubu za velike pasme in molose SKVPM.

Kast

• *
« Odgovori #4376 : 30 Januar 2008, 17:23:59 »
Naša brez problemov poje vse kar je surovega.  ;D
Oj Katja, kako je Buca? Kakšna slikca?

Kast

• *
« Odgovori #4377 : 30 Januar 2008, 17:35:15 »
Hojla,

mene pa zanima, če ima kdo od vaših njufkotov kakršnekoli probleme z alergijam >:(.. Ko smo peljali našo Bibo sterilizirat, je imela nekaj hrast na desni strani križa, pa smo rekli veterinarju, če pogleda še to. Tam jo je potem obril, dobili smo tablete synulox 500mg za 6 dni, ker ni bilo tako hudo (eno tableto zjutraj in eno zvečer) šampon clorexy derm in jo moram vsak dan tam namazat in potem sprati ter dietno hrano eukanuba dermatosis FP. Dali smo ji tudi ampulo za bolhe. En mesec ne sme dobivati nobenih priboljškov, kar je težko, ker jih je bila prej navajena. Vse lepo in prav, tam se ji je lepo zacelilo in jo tudi ne čoha več, se je pa zdaj vse preselilo na levo stran in zdaj se tam čohamo in ližemo. Jutri bom sicer poklicala veterinarja, kaj naj naredim, me pa zanimajo vaše izkušnje in kako ste to pozdravili. Pa ovratnik bo dobila nazaj gor, pa tako smo bili vesel, ko smo ga lahko dal dol. Da bi bila alergija na bolhe, mi je čudno, ker smo ji ves pesjak razkužili in ima vse deke iz flisa oprane, za vsak slučaj ji bomo odstranil še umetno travo, ki jo ima notri in bo imela samo lesene "palete" po tleh. To travo pa tudi tedensko perem in menjam  ker ima dve, da se ena suši, eno ima pa v pesjaku. Ali ima kdo kakšno idejo, kaj ji dati v pesjak po tleh, da ne bo ležala na mrzlih tleh.

Tako, hvala za odgovore in upam, da bo to čimprej mimo,

lp

Joj, alergija na koži... ne pomaga veliko...jaz bi šla na tvojem mestu do homeopata, ker jo bodo veterinarji le cincali, zapravila boš goro denarja za razne kure ala antibiotiki, ala dietna hrana (ki ne pomaga - Eukanuba..vsaj pri njufku, ki ga poznam) in po dolgem zdravljenju ti ne bodo svetovali drugega kot medrola -  to ziher pomaga, ampak zaradi vseh stranskih učinkov skrajša življesko dobo psa.

Drugače pa jo raje skopaj s Plivasept šamponom.
kaj antibiotiki nič ne pomagajo?? Se širi naprej? ali so to bakterije? So pogledali pod mikroskopom kaj sploh je na koži? neeeee, raje cincajo in čakajo da se poslabša...madonca bi jih za vrat.

Drugače pa poznam le enega njufka, pri katerem so se začele težave kot jih sama opisuješ, le da se je zelo hitro razširilo po celem telesu, dve leti so ga cincali, pes je trpel kot sto vragov in na koncu je pristal na medrolu. ...konec koncev je zanj bolje, da živi kakšno leto manj, a vsaj kvalitetno.

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #4378 : 31 Januar 2008, 05:13:29 »
Danes sem govorila z nekim zavarovalniskim agentom..in je pogovor nanesel tudi na zavarovanje psa. Delala sva okvirne kalkulacije.. nakar me je sokiral z vprasanjem: Koliko je pes vreden? ???

Zame? Neprecenljivo. Kaksno je pa realno stanje? Kako ga naj ovrednotim, njega ali katerega koli drugega.. je to sploh mozno? Zivo bitje vrednotiti z denarjem?  :-\ Cena mladica? Pa saj ni vec mladic... vanj je bilo vlozenega veliko truda, casa, denarja, solanja.. nenazadnje ljubezeni in pozornosti. Nisva se potem vec ukvarjala z tem, ampak vseeno mi je dalo misliti in se mi ze cel dan mota po glavi.

In pomislila sem na vzreditelje, ki prodajajo odrasle pse... po kaksnem sistemu se taksnim psom doloca cena? Po moji logiki, bi morala biti cena visja kot cena mladica. Vkalkuliras vsak briket, vsako pratel tabletko posebej? Vsako luzico, ki si jo pobrisal?

Brez panike, Atum ostane pri meni..se ne prodaja, ni tole nobena taktika  ;) Mi je pa tisto nedolzno vprasanje dalo misliti..

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #4379 : 31 Januar 2008, 08:47:03 »
Naš Janko je zavarovan pri Adriaticu, predvsem zaradi veterinarskih storitev (70% soudeležba zavarovalnice). Spadal je v kategoriji rodovniški psi z izpiti in priznanji (zaradi B-bh izpita), zavarovalna osnova je bila 1500 eurov.

Po zdravi logiki, bi moral biti odrasel pes, sploh, če ima nazive dražji od mladiča, a ne? Ampak, če pa vzameš čisto praktično, pa je z odraslim psom verjetno več dela, da se navadi na drug dom, da te začne upoštevat kot šefa,... Jaz, skoraj ne bi upala vzeti odraslega psa. Mali pa itak pride bolj ali manj kot nepopisan list oziroma s tistim, kar je prinesel s sabo že iz legla.

Darinka, veterinar-homeopat, z normalno ceno, je dr. Nabergoj v Moravskih Toplicah. Z diagnostiko alergij imam jaz dobre izkušnje.

Lp