Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1868804 krat)

darinka

• *
  • Spol: Ženski
  • moja Biba
Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #4380 : 31 Januar 2008, 09:40:54 »
kast in šnufi hvala,

antibiotikov mi je dal veterinar samo za šest dni, čeprav jih je mislil dati več, pa je rekel, da ni tako hudo. Tam, kjer jo je on pregledal, je že čisto izginilo, izgleda pa, da se ji stanje tudi na tem koncu, kjer ima sedaj hraste izboljšuje, saj se danes ponoči ni nič čohala oz. lizala. Je bila čisto suha zjutaj, prejšnje dneve je bila pa vsa mokra od lizanja. Res pa je tudi, da smo ves tekstil umaknil iz pesjaka, zdaj ima samo lesene dile po tleh.
Sem se pa pogovarjala tudi s sosedom, ki so imeli nemškega ovčarja, da je bil ful alergičen na bolhe in da so se hraste kar širile po celem telesu, da so ga hoteli dati že uspavati zaradi tega, ker se mu je vse tudi gnojil. Potem so pa pogruntal, da je od bolh in so z ampulami to odpravili, pa brez tekstila je bil v pesjaku potem.
Zdej bom videla, kako bo z našo, in če ne bo bolje, bom res kontaktirala s homeopatom (šnufi, si bom zapomnila tega tvojega), kupila pa bom tudi šampon, ki mi ga je predlagala kast (sej se dobi v vsaki lekarni, a ne), bo pa za kasneje ostal, če ga zdaj ne bom potrebovala. Zdaj bom do konca porabila tega, ki ga imam, potem bom pa videla kako in kaj.
Če je pa pogledal pod mikroskopom, kaj je na koži, pa ne vem, ker nisem bila zraven, ker so to pogledali potem, ko sem jo prišla iskat po sterilizaciji in je bila še v "budnici".

katka

• Gost
« Odgovori #4381 : 31 Januar 2008, 10:26:29 »
Hoj hoj

Opažam, da sem se polenila glede foruma. ::)
Darinka, mi smo alergični na piščanca, zato imamo hrano z ribami. Nekje sem zasledila, da je nekdo spraševal glede surovega mesa itd. jah naš najprej gleda tist meso pred gobcem, potem se nekaj igra in če je lačen poje. Je pa v svojem življenju mislim da le 3x okusil srovo meso pa se mi zdi, da ni bil navdušen.

O, Katja zdravo, res bi mislim, da vsi bili veseli kakšne slikce(?) Me zanima tale simpatična Bartova žlahta!!
... saj res, jaz sem danes Barta skrtačla, postrigla, spihala in zdaj se šajna ko ena perlica. Morem nalimat slikco...

Lp!

darinka

• *
  • moja Biba
« Odgovori #4382 : 31 Januar 2008, 11:25:48 »
hojč,

mene pa še zanima, s čim in kako vašim njufkom čistite ušesa ter kako pogosto

Kast

• *
« Odgovori #4383 : 31 Januar 2008, 12:19:10 »
hojč,

mene pa še zanima, s čim in kako vašim njufkom čistite ušesa ter kako pogosto
Občasno s Otifree (dobro je vsaj 1x tedensko), najprej malo segrejem v kozarcu tople vode (flaško), da takočina ni mrzla, stisnem v uho in masiram slušni kanal in obrišem s kosmi vate.

Plivasept šampon pa kupiš pri veterinarju. Če ima moja kako hrastico, jo najprej na tem mestu zmočim, namažem s šamponom, pustim enih deset minut in splahnem s mlačno vodo. Ponovi se vsak drugi dan enih trikrat, čeprav se ponavadi soči pozdravi že po prvem ali drugem nanosu.

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #4384 : 31 Januar 2008, 16:42:13 »
Jaz uhlje kadar jih že čistim čistim z navadnimi vlažnimi robčki. Ala lumpi, Nivea, lahko tudi pampers. Slabost tega je, da sčistim res samo Uhelj, ne pa tudi notranjosti ušesa, kot bi to lahko s tekočino. Ampak imam občutek da se mu ušesa čistijo sama - namreč tudi uhlje ima zelo zelo redko umazane. Čistim res trikrat na leto. In če pogledam globlje v uho (kar pač vidim) je le-to čisto.

Glede vrednosti psa. Neon je za povprečnega vzreditelja vreden popolnoma nič, razen če bi dejansko bila kriza s samci, nekaj dobrega vseeno ima v rodovniku. Drugače pa psi, show in breeding kvalitete, ki se prodajajo odrasli imajo definitivno višje cene kot mladiči, četudi le-ti kažejo, da so perspektivni.

Če pa bi že ravno morala določit ceno, bi verjetno kupnini prištela cepljenja, operacijo, vstopnino na razstave, nekaj za moj čas z njim, stroške vzrejnega pregleda in nek določen del prehrane. Recimo, ampak 99,99999 ali pa še več procentov bo Neon do njegove smrti kar moj tako da razne cenitve odpadejo in ostane ocena neprecenljivo. Za zavarovalnico...nimam pojma kaj naj bi se upoštevali - Lili, ti tega agent ni povedal, kako naj bi se ocenilo psa? Oz po kakšnih kriterijih se določa cena ki jo plačaš za psa in odškodnina. Šnufi ti si nekaj sicer napisala, ampak ali se ti da bolj podrobno obrazložit kako in kaj je s tem zavarovanjem, kako ste ga sklenili, kakšni so bili raznorazni pogoji....

Sicer ne vem kako natanko se določa cena, ampak mislim, da se bolj kot vsak seštet briket seštejejo pasje kvalitete (zakaj je tako in tako dober pes), pa verjetno se doda še neka določena mera stroškov, verjetno tudi dosedanje razstave. Potem zna biti to odvisno od tega, kaj ima pes v rodovniku. Namreč tudi če je pes fantastičen, pa ima v rodovniku neznane pse ali pa znane pse povprečne kvalitete bo cena verjetno nižjakot če bodo zadaj prav tako lepi psi, mogoče od znanih vzrediteljev.

Večina napisanega je verjetno in je le moja povezava prodaje odraslega razstavnega psa s prodajo odraslega delovnega psa - o tem sem namreč že brala. Drugače pa če se ne motim je bila v border collie temi pred parimi dnevi debata o zamenjavah in prodajah odraslih psov. Če koga natančneje zanima lahko tam pogleda ali pa kontaktira osebo, ki stvar pozna - mislim, da je bila to kolibri. Znala bi vedeti kaj več, čeprav pravi, da se sama tega ne poslužuje, je pa dobila nekaj ponudb.

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4385 : 01 Februar 2008, 09:15:15 »
kot sem obljubila sem se pozanimala o Bonginih prednikih.

darinka

• *
  • moja Biba
« Odgovori #4386 : 01 Februar 2008, 11:27:10 »
pa mi smo tud, a ne natka ;).

Fejst dedek je. Bi morda poskusila/e najti še babico ???

Kast

• *
« Odgovori #4387 : 01 Februar 2008, 11:54:56 »
pa mi smo tud, a ne natka ;).

Fejst dedek je. Bi morda poskusila/e najti še babico ???
Punce dajte nehat, če so vajini brez rodovnika, da ne bo še kak prednik ostal brez!!! Parjenje rodovniiškega psa s nerodovniškim ni ravno po pravilih in se ne sme...
sicer zelo malo verjetno, da bi se kdo v to spuščal in kontroliral po forumih, ...ampak nikoli ne veš, lahko se zgodi in osebno ne bi imela nič proti, če bi se, ker tega ne podpiram....

Kast

• *
« Odgovori #4388 : 01 Februar 2008, 12:28:33 »
No, da malo poenostavim, da boste razumele, ker sem menda zgoraj preveč zakomplicirala..... :) , tale ****** sin (očka Bonge in Bibe) lahko ostane brez rodovnika oz. mu ga odvzamejo, če se ugotovi, da je paril psico brez rodovnika....

dog4ever

• *
« Odgovori #4389 : 01 Februar 2008, 12:40:21 »
No, da malo poenostavim, da boste razumele, ker sem menda zgoraj preveč zakomplicirala..... :) , tale ****** sin (očka Bonge in Bibe) lahko ostane brez rodovnika oz. mu ga odvzamejo, če se ugotovi, da je paril psico brez rodovnika....

Ne, ne morejo mu odvzeti rodovnika, lahko mu pa dajo vzrejno prepoved. Kar je pa edino pravilno. Kaj ga pa uporabljajo za produciranje nerodovniških mladičev ::) :-\

katka

• Gost
« Odgovori #4390 : 01 Februar 2008, 12:41:41 »
...kar pa ni dobro.

Evo, ena luštna slikca od naju z Bartom, da se malo pokaževa, ker mislim, da se že dolgo nisva nič.

Lp!

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4391 : 01 Februar 2008, 12:58:29 »
pa kaj ste se zdaj spravile na to, saj niso nič parili z nerodovniškim. halo. saj to je dedek.
mi je že žal da sem sploh kaj napisala.

Kast

• *
« Odgovori #4392 : 01 Februar 2008, 13:03:28 »
Ne, ne morejo mu odvzeti rodovnika, lahko mu pa dajo vzrejno prepoved. Kar je pa edino pravilno. Kaj ga pa uporabljajo za produciranje nerodovniških mladičev ::) :-\
A res  ??? no, pol pa če nima vzrejnega mu tako al tako ne morejo nič.

Bart je pa prav lušen fant :)

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4393 : 01 Februar 2008, 13:06:59 »

pa kdo govori o produciranju,???????????????'

dog4ever

• *
« Odgovori #4394 : 01 Februar 2008, 13:31:33 »
pa kaj ste se zdaj spravile na to, saj niso nič parili z nerodovniškim. halo. saj to je dedek.
mi je že žal da sem sploh kaj napisala.

Ampak če je dedek rodovniški pes, vnuk pa ne, potem sta samo 2 možnosti: ali je imel dedek nerodovniško leglo ali pa oče je imel nerodovniško leglo. Kdo je v tem primeru imel, ne vem, ker ne poznam situacije. Moj komentar je se nanašal samo na to, da se mu lahko vzame vzrejno dovoljenje (čeprav kot razumem, ga itak nima) :-\.

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4395 : 01 Februar 2008, 13:33:51 »
sem prosila da zbrišejo ta del teme in žal še nisem dobila odgovora. ker mi je res žal, zaradi svoje psičke.

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4396 : 01 Februar 2008, 14:20:17 »
katka ful lepa slikca, je prav cortek  ;D k se tko stiska.

katka

• Gost
« Odgovori #4397 : 01 Februar 2008, 17:21:50 »
O, hvala, Bart se bi pa itak skos samo tiškal in čohal, tako da se nalima na prvega, ki je pri roki =)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #4398 : 01 Februar 2008, 19:25:30 »
Punce ne preveč skakat v luft. Gre se samo zato, da nas je večina tukaj zagovornikov NAČRTNE vzreje rodovniških psov. Ne zato ker bi bili tisti brez manj vredni (kot nas večina lastnike rodovniških obtožujejo tisti s psi brez papirjev) ampak zato, da lahko 100% zagotovimo, da je neki pes res pripadnik določene pasme, da lahko nadzorujemo recimo displazijo, cistenurio... o tem je veliko napisanega.

katka ful sta lušna  :-* predvsem dobra barva las  :D upam, da bom sama kmalu pobarvana na nekaj podobnega  :-[

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #4399 : 01 Februar 2008, 19:41:22 »
Iii kakšna cortka :o

Neyka tista živo mega rdeča ti je prav pasala ;)

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #4400 : 01 Februar 2008, 20:10:49 »
Čisto prav je, da se na forumih včasih pove tudi kaj o pravilni vzreji, ker kar se tiče posameznih psov, itak vsi vemo, da so vsi lepi in fajn in nam ogromno pomenijo, pa naj bodo rodovniški ali ne. Pomembno je, da so na svetu in jih imamo radi take, kot so. Je pa prav, da se razčisti, kaj je narobe, da se to v prihodnje ne bo več počelo. In parjenje nerodovniški psov oziroma rodovniških psov brez vzrejnega dovoljenja je narobe. Pa tudi, če gre samo za eno samo leglo...

Nikar naj nihče tega ne vzame osebno, še manj kot obtoževanje, ker nikakor ni tako mišljeno. Tudi sama sem bila lastnica nerodovniškega njufa in je bil zame odličen pes in mi ni bilo nakupa nikoli žal, ampak v prihodnje pa tega ne bom ponovila, ker pač iz očitnih razlogov ne podpiram nerodovniške vzreje - ne tako ne drugače.

Katka, kakšna luštna faca je tale Bart. Pa barva las je res huda. Paše zraven Bartovih oči.  :D

Lp

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #4401 : 01 Februar 2008, 21:48:42 »
Iii kakšna cortka :o

Neyka tista živo mega rdeča ti je prav pasala ;)

Grem jaz lepo nazaj na mojo divjo rdeče oranžno  ;) živo rdeča ni zame...jk

ko smo ravno pri fotkah...naš "mali" Laos aka Max

foto: A. Svab (lastnica)

Sicer že precej stare fotke ampak vseeno nekaj naše mladine  :) :-* Precej Neončka, ampak tudi Eli  :) :-*

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #4402 : 02 Februar 2008, 13:21:14 »
Ooo si je mrcina fotel izborila :o...ful dobre fotke

katka

• Gost
« Odgovori #4403 : 02 Februar 2008, 13:23:36 »
O, hvala za pohvale najijne slikce, meni je tut tale barva ful ušel, rabim nekej živga =)

Neyka, ta tretja sliikca mi je ful ušeč:)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #4404 : 02 Februar 2008, 14:01:21 »
Ooo si je mrcina fotel izborila :o...ful dobre fotke

prov gangsta izgleda  :o ;D

malo nostalgije alias mali Max

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #4405 : 03 Februar 2008, 18:24:27 »
Kolkr kapl'c (sline) tol'ko let...

Vse najboljše moji ogromni pasji pošasti s še večjim srcem in prosim, Neon, spremljaj me še doooolgo  :-* :-* :-* :-*

Dobil je en ekstra dolg sprehod, oprostim mu, da mi je pobegnil v vas namesto šetal z mano po travniku, zvečer pa dobi za nagrado še eno ogrooomno kost, malo za posladek :)

pa še ena pozerska fotka mojega štiriletnika (KAM GRE ČAS?!?!?  :o)

Pa še midva

Več iz sprehoda, pa nekaj trikcev v najini temi

Medvedka

• *
« Odgovori #4406 : 03 Februar 2008, 21:10:26 »
katka, neyka, ful lepe slikce, pa vse najboljše Neonu!... in Maju! (vem sicer, da sm mal pozna :-[)

Kast

• *
« Odgovori #4407 : 03 Februar 2008, 22:09:21 »
Vse najboljše Neon  :-* :-* :-*

darinka

• *
  • moja Biba
« Odgovori #4408 : 04 Februar 2008, 08:10:30 »