Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1868825 krat)

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #4470 : 20 Februar 2008, 22:54:56 »
Neyka :P :P

No tudi tega sem vesela ampak še bolje bi bilo če bi koga spoznala v Celju  :) Pa tako sem bla že happy  ::)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #4471 : 20 Februar 2008, 23:17:13 »
Iskrene cestitke tudi od mene, upam da bodo mladicki pridno rastli, se priporocam se za kaksno slikco... en kos poljubckov zanjo ter Dolce :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

V nedeljo pa zal ne bom mogla gledati... bom po vsej verjetnosti v Celju... lahko kdo namigne zakaj se bo slo? Bom probala nazicat nekoga, da bo snemal :P

darinka

• *
  • moja Biba
« Odgovori #4472 : 21 Februar 2008, 08:25:32 »
Hojla,

Neyka v Celje ne bom prišla na razstavo, imam pa v načrtu priti na razstavo v Hrušico, ko bo.

Mene pa še nekaj zanima, a je kdo kdaj uporabljal nagobčnik pri svojem njufku. Naša je postala čist obsedena z vejami, in ko greva na sprehod, jih samo išče. Ne bi imela nič proti, če bi jih nosila, ampak jih grize in poje >:( in me je strah, da se ji ne bo kakšna zataknila kje. Ker se ji je zadnjič že ena na zgornjo dlesen med zobmi in me je od takrat še bolj strah. Zdaj jo poskušam odvaditi samo z kakšno komando, bom videla, če bo kaj uspeha, ne bi ji rada dala nagobčnik gor. Poleg tega pa poje tudi veliko trave ???, a je možno, da ji primankuje kakšnih vitaminov. Hranim jo pa z briketi za velike pasme Nutra gold holistic puppy, dobi potem še jabolko, pa ušes za priboljšek.

Lp

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #4473 : 21 Februar 2008, 09:07:24 »

Mene pa še nekaj zanima, a je kdo kdaj uporabljal nagobčnik pri svojem njufku.
Lp

Ja jaz 1x pa me potem 3 dni ni pogledal in smo ugotovili,da je itak brez veze da ga ima...

Drugače pa travo povečini jejo vsi,no vsaj naš jo.Baje zaradi prebave...jaz glede trave ne bi zganjala panike.

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4474 : 21 Februar 2008, 09:09:57 »

pri kateri starosti se preide na hrano za odrasle pse?
Bonga bo stara 8 mesecev, še vedno smo na briketih za mladiče in ima 3 obroke dnevno. trenutno tehta 42 kg.

Kast

• *
« Odgovori #4475 : 21 Februar 2008, 13:36:27 »

V nedeljo pa zal ne bom mogla gledati... bom po vsej verjetnosti v Celju... lahko kdo namigne zakaj se bo slo? Bom probala nazicat nekoga, da bo snemal :P

saj bo sigurno v arhivu na netu..pa boš kasneje lahko pogledala....

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #4476 : 21 Februar 2008, 14:22:03 »
saj bo sigurno v arhivu na netu..pa boš kasneje lahko pogledala....

Samo je zadeva ful slabe kvalitete. Sem včeraj gledala ND Jacka v oddaji pod klobukom pa je vse skupaj bol tako tako  :) Če imate koga da vam snema je to veliko boljša opcija  :)

Nagobčnik imamo doma, gor ga ni imel še nikoli (razen pomerjanja in prvega in edinega poskusa navajanja). Kupila sem ga namreč za na avvtobus ali vlak, pa zaenkrat še ni bilo priložnosti da bi ga sprobala  :) In tudi ni kar tako, da daš psu nagobčnik gor in ga ima. Neonu se strga. Opleta z glavo, se meče v tla...če ga imam na povodcu je to še obvladljivo, če je spuščen pa ponavadi še teče naokrog kot nor in zraven še s tacami spravlja nagobčnik dol. Torej velika hitrost in v uporabi samo zadnje tace = krasno pasti po tleh. Uglavnem pri nas je nagobčnik življenjsko nevaren, čeprav je najlonski  :D

pri kateri starosti se preide na hrano za odrasle pse?
Bonga bo stara 8 mesecev, še vedno smo na briketih za mladiče in ima 3 obroke dnevno. trenutno tehta 42 kg.

Nevem katero hrano imaš ampak ponavadi proizvajalec sam določi neki "rok". Sem pa že zasledila, da so velikim pasmam prej dajali hrano za odrasle kot je bilo predpisano - če se prav spomnim zato, ker je hrana za mladiče "močna" in lahko povzroči (pre)hitro rast ali pa ko pes neha rasti debelost. Ne eno in ne drugo pa ni dobro za kosti in sklepe. Je pa 8 mesecev po mojem mnenju vseeno premalo za prehod na odraslo hrano. Pri Neonovih sedmih mesecih sem jaz samo prešla iz treh obrokov na dva - ampak to se mi zdi je čisto izbira posameznika. Neon zdaj je enkrat na dan, večina ljudi hrani pse vsaj dvakrat dnevno. Jaz vsaj do enega leta nebi prešla na zadnje število obrokov, kot ga bo pes jedel celo življenje (npr. če jo boš hranila dvakrat na dan vseskozi bi na tvojem mestu še nekaj časa pustila tri obroke in po prvem letu počasi zmanjševala enega izmed obrokov)

Satin

• *
  • When wilderness calls...
« Odgovori #4477 : 21 Februar 2008, 15:41:35 »
Neyka midve sma pa že zmenjeni ne v Celju za en drink :D ;) Če te slučajno kje ne ujamem, mene najdeš pri CC-jih ali pa pri SH, ne vem če mi bo uspelo do Njufkov se pritolči :D

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #4478 : 21 Februar 2008, 18:54:26 »
Neyka midve sma pa že zmenjeni ne v Celju za en drink :D ;) Če te slučajno kje ne ujamem, mene najdeš pri CC-jih ali pa pri SH, ne vem če mi bo uspelo do Njufkov se pritolči :D

Satin sva zmenjeni  ;D Začnem pri ZPjih potem pa se do ocenjevanja parkiram pri njufkih, potem se pa že nekje najdema  :)

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
    • Zlati prinasalec Cosmo
« Odgovori #4479 : 21 Februar 2008, 18:56:55 »
Začnem pei ZPjih potem pa se do ocenjevanja parkiram pri njufkih, potem se pa že nekje najdema  :)

A si spet nasa vodja kroga?  :o ;)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #4480 : 21 Februar 2008, 19:03:29 »
A si spet nasa vodja kroga?  :o ;)

Ne ne hendlam  :) Pa ste ZPji taprvi na vrsti Nf imajo pa nekaj več kot 20 psov prej.

Ovcka

• *
    • Zlati prinasalec Cosmo
« Odgovori #4481 : 21 Februar 2008, 19:06:26 »
Ne ne hendlam  :) Pa ste ZPji taprvi na vrsti Nf imajo pa nekaj več kot 20 psov prej.

A Plutija (v kerem razredu??)?  :o :o Drugace pa, ne vem ce ves (zgleda kot da ne), v nasem krogu se zacne ocenjevanje sele ob 12h!  ;)

Sorry vsem za OT..

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #4482 : 21 Februar 2008, 19:12:07 »
Ja Plutoja. Mislim da je mladi. To z 12.00 mi pa ni niti malo všeč  :-\ Koliko pa ima prvi sodnik psov?  To zna bit še zanimivo  ::) Dejma midve tole na ZS preselit  ;D

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4483 : 25 Februar 2008, 08:02:23 »
Tjaša vse najboljše, no en dan zamude.
 :-* :-* :-*

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #4484 : 25 Februar 2008, 08:34:31 »
Hvala Natka :)

Mi smo pa včeraj Erosa vidli :o.Mulo je prav fino nastopal in nagajal Klemnu...

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4485 : 25 Februar 2008, 08:42:08 »
tut mi smo  gledal  Erosa  :) :)

SABINA

• *
  • Živi in ne misli na jutri!
« Odgovori #4486 : 25 Februar 2008, 09:04:02 »
živjo,

smo prišli pravočasno domov iz celjske razstave in lahko gledali Erosa  :-*

kako smo se en dan prej kopali

malo slabša slikca - dobila CAC

na razstavi - smo štirje za BOB

Bor in Sona (mogoče bo tale fantin bodoči ženin)

Natka zopet smo se srečali s tvojo taščo in malo poklepetali.

lp

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4487 : 25 Februar 2008, 09:07:34 »
Sabina, sem slišala da ste se videli. hvala za pozdrave. ;D
mogoče pridem na razstavo v Hrušico pa malo počvekamo pa mogoče še našo Bongo s sabo pripeljem, ker tam je možno a ne, ker je razstava na prostem.

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #4488 : 25 Februar 2008, 09:29:00 »
Sabina, čestitke.

Erosa smo tudi mi gledali, se nam je zdel prav posrečen, lep pa itak, samo jaz sem bila pa kar malo razočarana, ker se tista dva igralca nista kaj veliko zmenila zanj.....lohk da sem jaz čudna, ampak od dveh, ki sta igrala v takem filmu bi pa res pričakovala, da ju njufiji malo bolj zanimajo.....če bi se jima vsaj malo sanjalo, koliko truda je treba vložit v to, da psa pripelješ takole na sceno, bi vsaj malo več veselja pokazala lohk.....vsaj jaz tako mislim....A sem tečna, a ne??? :'(

SABINA

• *
« Odgovori #4489 : 25 Februar 2008, 09:49:07 »
Tudi mi smo bili razočarani. Sem pričakovala, da bo Danaja lepo predstavila Erosa, ne pa voditelj,
ki ni znal drugega povedat, kot to, kako mu je ime.
Kar se pa tiče teh dveh igralcev, vsaj malo zanimanja bi lahko pokazala za psa, mislim,
da ga niti počahala nista. Da sem bila jaz tam, bi ga prečohala po dolgem in počez, pa
tudi kakšen poljubček bi padel.
No, samo mi smo pravi pesjanarji  :) 8)

lp

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #4490 : 25 Februar 2008, 09:51:31 »
Ha, ha....če sem žleht, sem si prav želela, da bi malo otresel slino po tistih dveh snobih.....he,he.... >:D

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4491 : 25 Februar 2008, 09:56:40 »
jaz sem malo zamudila ampak kar sem videla, se strinjam z vama. voditelj se je samo nekaj plazil po tleh pa Erosa držal, čisto  nič drugega ni bilo.
res bi lahko malo počohali.

darinka

• *
  • moja Biba
« Odgovori #4492 : 25 Februar 2008, 09:57:00 »
Živjo,

Sabina tudi z moje strani čestitke :).

Erosa smo tudi mi gledali, se nam je zdel prav posrečen, lep pa itak, samo jaz sem bila pa kar malo razočarana, ker se tista dva igralca nista kaj veliko zmenila zanj.....lohk da sem jaz čudna, ampak od dveh, ki sta igrala v takem filmu bi pa res pričakovala, da ju njufiji malo bolj zanimajo.....če bi se jima vsaj malo sanjalo, koliko truda je treba vložit v to, da psa pripelješ takole na sceno, bi vsaj malo več veselja pokazala lohk.....vsaj jaz tako mislim....A sem tečna, a ne??? :'(

ne nisi tečna, jaz se popolnoma strinjam s tabo. Vsaj malo bi ga lahko pobožala, meni sta se zdela hladna, nobenega zanimanja nista pokazala za Erosa. Ali pa, da bi vsaj kaj več povedala o njufkotu Jakobu, kako je bilo snemati z njim........ Pa mislim, da se bo še kdo strinjal z nama ;)

Lp

Kast

• *
« Odgovori #4493 : 25 Februar 2008, 11:25:54 »
Tjaša, vse najboljše (malo z zamudo)

Včeraj pa sem prišla prepozno domov in nisem ujela Erosa...no, mogoče pa danes ujamem ponovitev.

Sabina, čestitke za CAC! Kdo je  dobil BOB?

Ovcka

• *
    • Zlati prinasalec Cosmo
« Odgovori #4494 : 25 Februar 2008, 11:33:25 »
SABINA vceraj se nismo nic videli, tako da ti zdaj tukaj cestitam za CAC   :)

SABINA

• *
« Odgovori #4495 : 25 Februar 2008, 11:43:44 »
Hvala za čestitke.
BOB je dobila Dolce od Otona.

lp

katka

• Gost
« Odgovori #4496 : 27 Februar 2008, 18:02:44 »
Sabina, še jaz ti šestitam za uspeh ;)

A mi bi vedela povedat, kdo je ta črno beli njuf, ki je stal v ringu, ko ste se potegovali za BOB? Prekrasen mi je(Jaz pa črno bele štruce  :-[  :-[ )

Lp

_lily_

• *
« Odgovori #4497 : 27 Februar 2008, 18:35:23 »
Sabina, še jaz ti šestitam za uspeh ;)

A mi bi vedela povedat, kdo je ta črno beli njuf, ki je stal v ringu, ko ste se potegovali za BOB? Prekrasen mi je(Jaz pa črno bele štruce  :-[  :-[ )

Lp
Tale črno bel je, če sem prav videla, pa če mislim pravega, iz Nemčije (točnega imena ne vem). Sem ga videla z lastnico na parkirišču, ravno ko sem se pripeljala. Mu je dala vodo, potem ga je pa za minutko pustila samega v avtu ob priprtem oknu, pa je revež najbrž pomislil na kaj hudega in je začel takooo otožno tuliti.... ;D
Čestitke vsem za uspehe! Sicer sem malo pozna, ampak upam, da vseeno šteje :)

lp

katka

• Gost
« Odgovori #4498 : 28 Februar 2008, 13:36:35 »
O, Iily, hvala.

Ernest

• Gost
« Odgovori #4499 : 28 Februar 2008, 19:24:51 »
Po dolgem času pozdrav!
Pozdrav z veselo novico, 23.2. je k nam prišel NORD za doma drugače pa URSINUS VELUTUS JUST IN TIME, in moram povedat da je zelo priden je že po treh dneh sam spal v pesjaku, čez dan pa veselo raziskuje svoj vrt. In ga je res veselje ga gledat ob igri, bi bil kar stalno na vrtu. V hiši mu pa dejansko ne paše bit je bil toliko da se je razgledal ampak po tem je pa hotel iti ven.
Tu je link

http://ernest177.moj-album.com

Lp Ernest