Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1880933 krat)

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • When I Grow Up I`ll Be Stable...
    • Astor na spletu :)
Re: Novofundlandec
« Odgovori #390 : 07 Januar 2006, 06:19:52 »
Huh - zanimivo. Sem mislila, da imajo njufiji krajšo življenjsko dobo (tako kot večina večjih pasem), pa niti ni tako zelo kratka! Kar je super seveda (da ne bo pomote)  ;D

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #391 : 07 Januar 2006, 11:30:20 »
Meni se zdi 10 let kratko  :-\ Ampak to je itak vsako pasje življenje.  :-X :-\ :'( Zato pa en velik, sluzast, slinast in moker  :-* vsem našim pesjanom...pa še na mnoga leta...Če pa radi pijejo (vodo da ne bo pomote) pol pa samo en kolkor kaplc tolko let...  ;) ;) ;D ;D

scythe

• Pipi & Melkijad
  • Super Pesjanar
  • When I Grow Up I`ll Be Stable...
    • Astor na spletu :)
« Odgovori #392 : 07 Januar 2006, 13:50:11 »
Meni se zdi 10 let kratko  :-\ Ampak to je itak vsako pasje življenje.  :-X :-\ :'( Zato pa en velik, sluzast, slinast in moker  :-* vsem našim pesjanom...pa še na mnoga leta...Če pa radi pijejo (vodo da ne bo pomote) pol pa samo en kolkor kaplc tolko let...  ;) ;) ;D ;D
Načeloma 10 let ni veliko... Se mi pa v primerjavi z povprečno življenjsko dobo berncov (cca 7 let -  :( ) zdi veliko. Kakorkoli - vsem  kužatom privoščim čimdaljše življenje, polno zdravja in veselja.  :-*

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #393 : 07 Januar 2006, 15:32:03 »
Berniji imajo tako kratko življenjsko dobo  :o :o :o To pa nisem vedla  :-[

Kako kaj naši njufki. Uživajo na snegu? Neonček trenutno drnjoha v pesjaku, potem pa sledi sprehod, suho kopanje in še grooming sesion  :P  :P

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #394 : 07 Januar 2006, 15:43:57 »
Neyka uno z barvno razoreditvijoje ful vredu ;).

Drugače pa Ron tudi trenutno drnjohle...snega prav veliko na žalost ni,mraza tudi nobenega,ve kaplja in curlja...lahko bi bilo bolj mrzlo pa bi se prav fino sankali,Ron bi pa sanke nazaj v breg vlačil ;D.Naj bi imela nekaj novih snežnih fotk ampak smo ugotovili,da je oseba,ki jih je prekla na cd malce zaj**** in slik skorajda ni nič,tudi od srečanja z boksreko ne >:(...

katja123

• *
« Odgovori #395 : 07 Januar 2006, 23:08:28 »
Mi smo imeli pa malo pokvarjen želodec.  :( Gospodična je našlav eni škatli čokoladne bombone in jih z papirčki vred požrla. :o Malo smo bruhali in malo pisano kakali.  ::) Kuhala sem ji dietno in danes je pa že vse OK. ;D
Sem že včeraj premišljevala, da greva kdr. Burji, če danes ne bo dobro, pa na srečo je. :)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #396 : 07 Januar 2006, 23:10:12 »
Jaj jaj jaj  ;D ti naši firbčno staknjeni pesjani. Jaz se včasih prov čudim kako Neonu uspeva da je tok zdrav glede na to kaj vse stakne.  ;D ;D ;D

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #397 : 07 Januar 2006, 23:15:55 »
Heh, a naj sploh povem, kaj vse je Šado je spravil po požiralniku navzdol... :-X  :o  ;D  Raznorazni kakci (ko ga na sprehodu noben ni gledal), no hvala bogu ga je to minilo  :) ...potem smrekov storž, miška, ki jo je ujel na dvorišču, ampak je bilo že prepozno, saj ko sem jaz pritekla, je ni bilo že nikjer več.  :-[
Pa enkrat sem pozabila zapreti vrečo s pasjo hrano. Pasjo hrano imamo v kleti in ker ima ves čas prost dostop do tja, se je seveda veselo napokal briketov.  ;D

Lp

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #398 : 07 Januar 2006, 23:52:35 »
Hm Sara...dobivam občutek da maš doma zlo zlo pametno zverino (okna, vrata, hrana...  ;D ;D)

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #399 : 07 Januar 2006, 23:59:57 »
Hehe  ;D  ;D

No le kateri njuf bi se lahko uprl polni, odprti in lepo dišeči vreči briketov (pa da še nobenega, ki bi ti preprečil požrešne nakane ni nikjer)?  8)  ;D Po mojem za to ni treba biti preveč pameten, hehe.  ;D

Lp

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #400 : 08 Januar 2006, 00:14:54 »
Eh kaj pišem. Premeteno sem mela v mislih  ;D ;D Staknjeno  :-* :-* Šado kar tako naprej in čimveč paranja živcev svoji gazdarci  ;D ;D ;D  ;) :-*

Newfka tep pa seveda čim več užitkov ob njegovih vragolijah. Isto želim vsem  :-* :-*

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #401 : 08 Januar 2006, 09:19:35 »
Sara, ne sekiraj se .. Indi je še hujši !!

Glede kakcev .. joj  :o v vsakega se vpikne, samo v svojega ne, v večini primerov pridem pravočasno in ga zvlečem stran  :D

Potem so pa tu še robčki  :o jih naravnost obožuje, bolj kot brikete  :D ;D hehe, če ima robček v ustih pa mu ponudiš brikete ali čokolado bo najprej pogoltnil robček potem pa prišel po briket(čokolado  >:(

In njegova druga ljubezen: to sem ugotovila pred kratkim: zokni  >:( pojedel je moj zokn  :-X in pa še eno cotko od barbike, to je pa potem vse šlo nazaj ven in v smeti  :D

katja123

• *
« Odgovori #402 : 08 Januar 2006, 10:43:16 »
Mi smo pa specializirani na konjske fige. Najboljša tortica. ::)

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #403 : 08 Januar 2006, 10:48:48 »
Meni jre Ron pojedel gumico za lase >:(...Aja nastya kaj je zokn ??? :-[

Ampak njufki so pravi požeruhi.Naš je pri sosedu kradel hruške pa jih pred vrata nosil ;D

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #404 : 08 Januar 2006, 11:05:19 »
nogavica!!  ;D

Naš pa kr nam krade jabolka ..  ;)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #405 : 08 Januar 2006, 11:54:39 »
Neon si občasno postreže s priboljški, ki jih jaz vztrajno puščam na uti (nikol mi ne bo jasno kok jih loh dol dobi) pa brisače rad razzcufa, požre jih na srečo ne. Na splošno nč več ne požira. so pa šli kakci v slast sam mu niso več simpatični odkar ma normalno hrano. Na srečo.  :P

Krade pa večinoma nam kake lončkr z rožami ki jih ne pospravimo v prvi sekundi ko je on zunaj pa kake čopiše, pa palce na katere so rože prvezane so tut zakon  ::) Pol mora bit pa v pesjaku ane  >:( >:( En tedn pol pa jovo na novo ven do prve p!"%arije  ;D ;D

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #406 : 08 Januar 2006, 15:34:22 »
Vona zaradi ljubosumja obcasno poje kaksno Grinovo igraco, ki je slabo pospravljena :-X In potem jaz cekiram, kaj bo padlo ven :-[
S tem, da je prej igrace niso zanimale, ampak ce je pa od Grina, je pa to treba unicit ::)

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #407 : 08 Januar 2006, 20:29:04 »
Vona zaradi ljubosumja obcasno poje kaksno Grinovo igraco, ki je slabo pospravljena :-X In potem jaz cekiram, kaj bo padlo ven :-[
S tem, da je prej igrace niso zanimale, ampak ce je pa od Grina, je pa to treba unicit ::)

Se absolutno strinjam.Kar je od kakšnega člana,ki se je prislilnil zraven je pa treba uničiti! ;D ;D ;D 8)

Ja njufki so pravi mali vražički 8)

charlote

• *
    • from valvasor's land
« Odgovori #408 : 09 Januar 2006, 20:05:21 »
          ojla!!

mi pa imamo mladičke(nemške dogice)
 ena jih ima 10,druga pa 6!!

LP-Nika

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #409 : 09 Januar 2006, 20:26:07 »
Charolet oprosti a smem nekaj vprašati?Zakj tale podatek v temo novofundlandci? :-[

Aja.Kolikrat na teden v zimskem času vi krtačite njufke?

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #410 : 09 Januar 2006, 21:33:25 »
Jaz ga 2-3 da je razčesan pa da mu ne spravim vse podlanke ven

kriskos

• *
  • Arči
« Odgovori #411 : 09 Januar 2006, 21:37:49 »
scythe seveda nisi tečna. Zato smo tle da kej povemo če vemo al pa se kej naučimo.

Povprečna življenjska doba naj bi bila 10 let (teža, velikost - molos), vendar dobivam občutek, da je tale podatek že malo star...namreč skoraj ne poznam primera da bi njuf odšel tako "zgodaj" Seveda pa je veliko odvisno od telesne pripravljenosti psa, njegovih genov in dednih bolezni + raznih rakov in pridobljenih zadev... Npr. očka mojega kužija (CH. Salomon Ursinus Velutus) je bil ob paritvi star 10 let torej je zdaj 12 ali 13. Pa njegova mama je okrog dve leti starejša od njega (ne vem natančno niti starosti Salomona samega kaj šele starše) pa je bila septembra še živa. In še bi lahko nvedla kakšnega. Je pa precej odvisno od zgornjih dejavnikov vse skupaj.

Pozdrav vsem ljubiteljem pasjih mrcinc - še posebno novofundlancev. Sem prvič na tem forumu, sam pa sem imel še do pred enega tedna mojega najlepšega, najplemenitejšega njufija Arona. Zaspal je 2. januarja 2006, 14 dni po njegovem dopolnjenem 8 letu starosti. Razlog za prehitro, prehitro smrt je bil rak na jetrih. Ugotovljen je bil pred cca. 4 meseci.

Ne veste, kako ga pogrešam.  :-[ :-[Imejte se še naprej lepo s svojimi kužki.

Njemu v spomin.

Še nekaj slikc Arona:
http://www.shrani.si/pics/aron%2820%29234723.jpg
http://www.shrani.si/pics/aron%2826%29234731.jpg
http://www.shrani.si/pics/aron%2823%29234726.jpg
http://www.shrani.si/pics/aron%2819%29234722.jpg
http://www.shrani.si/pics/aron%2818%29234721.jpg
http://www.shrani.si/pics/aron%2815%29234718.jpg
http://www.shrani.si/pics/aron%2822%29234725.jpg

lpk

sarci

• *
« Odgovori #412 : 09 Januar 2006, 21:51:57 »
Sozalje :(

p.s. Ful lep njufi ;)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #413 : 09 Januar 2006, 22:19:20 »
Kriskos...sožalje tudi od mene.

Ampak kako je lep...masa da te kap... tut glava je lepa za tok starga psa (zdej so v modi drugačne zato omenjam za takrat - je moj zlo podobn). Kje pi si ga dobu?  :P

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #414 : 09 Januar 2006, 23:17:08 »
Kriskros...iskrene sozalje  :(  :(

Vem kako je, sem tudi sama izgubila svojo novofundlandko v zacetku decembra prejsnjega leta. Diagnoza podobna - rak  :( In se predobro vem kako je, se se do danes nisem cisto pobrala.

Drzi se..in se tolazi da mu je sedaj lepse ter ga ne boli vec.

:( :( :( :( :(

kriskos

• *
  • Arči
« Odgovori #415 : 10 Januar 2006, 08:17:18 »
Hvala vsem.

Arčija sem takrat prinesel iz Vira pri Domžalah. Na pamet pa se sedaj ne spomnim lastnice njegovih staršev. Je bil pa faconar tale moj kožuščar: ful rad se je z mano fural z mopedom (tace na bilanco, pa dija), pr rolanju si si lahko tud pomagal z njim, fula rad se tud z avtom vozu - pol pa je kar cel dan v odprtem prtljažniku prečmuril...

lpk

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #416 : 10 Januar 2006, 15:17:28 »
Oooooooooo kakšen cuker :-*.Iskreno sožalje :'(...je bil pa res ful lep-dlaka še posebej :-*

A je drugače imel rodovnik?

Neyka kar muči se,da bo za razstavo lep hehe.Saj ne vem a je blo že kje napisano.Kok njufkov bo v lj?

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #417 : 10 Januar 2006, 15:32:13 »
Kriskos, krasen tale Aron!  :o  Meni se zdi pravi Neon v bolj kosmati obliki!  ;D Pa še bela kravata...genau Neon.
Sicer pa...Sožalje!  :'( Takega lepotca je prav škoda...

Neyka, a deluje tvoja skrivnostna metoda? Mislim, ali je Neon že bolj kosmat?  :D

Lp

kriskos

• *
  • Arči
« Odgovori #418 : 10 Januar 2006, 19:10:21 »

A je drugače imel rodovnik?

Ja, bil je rodovniški. Kar se pa česanja tiče. Jst sem ga česal v povprečju 2x na mesec, včasih tudi samo 1x. Vendar sem ga takrat česal tudi po 4 ure - tako, da sem dobil žulje na rokah od glavnika/krtače. Aron je pri tem neznansko užival, lahko bi ga česal 24 ur. Pomembno je, da ga že od malih tac navadiš na česanje. Mislim, da ga lahko edino dobro počeseš tako, da postaviš hundla na mizo.

Kar takole:

Ko sva končala s česanjem, je on še kar dremal.

Taka je bila moja praksa, in ja, imel je zelo lepo dlako. S šamponom sem ga skopal 2x na leto: spomladi ter jeseni, ko je bilo že oz. še dovolj toplo zunaj (takrat sem mu tudi generalno očedil njegov pesjak - to je kar trajal cel dan).

Morem pa dodat še eno njegovo slikco, kjer uživa za volanom. Bil je tak, da je vedno kje za mano plezal....kamorkoli.. :)

Še njegova slikca, ko je bil bl prtamalih:

Lep pozdrav,
K.

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #419 : 10 Januar 2006, 19:24:38 »
A daj...tale je bil pa car na kubik 8).Tvoj je vozil traktor moj pa grabi ;D.

Pa ko bi Ron takole pridno smrčal na mizi...ne pa da se kobali okrog in okrog...res verjamem,da je bil veelik cuker :-*