Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1869030 krat)

darinka

• *
  • Spol: Ženski
  • moja Biba
Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #4560 : 25 Marec 2008, 12:23:45 »
Soni in vsem L-jevčkom VSE NAJBOLJŠE  :-*, pa čeprav malo pozno :-[

Lp

Kast

• *
« Odgovori #4561 : 25 Marec 2008, 13:08:36 »
vSE NAJBOLJŠE BIBI IN SONI  :-* :-* :-*

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #4562 : 25 Marec 2008, 14:21:22 »
Tudi od mene vse najboljše Soni in Bibi.
Lacrimanegra, sorry, nekaj sem ti "ukradla" ampak je tako luštno, da morajo videt tudi drugi.....

Upam, da me ne boš preveč po zadnji plati :P
Lp, Gabi

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #4563 : 26 Marec 2008, 07:50:36 »
No, pa da nalepim še eno slikico od mojega bučmana iz tega vikenda.... Reveža so moji peljali na sneg, a se mu je tako prijemal na tace in trebuh, da je bilo groza tiste ledene kepe dol spravljat....(saj se vidi na sliki bolj spodaj, da ima polno snežnih kep gor....)

Sicer je zelo užival na snegu in ful ga ima rad, samo tale res ni bil najboljše zanj...
Lp, Gabi

Kast

• *
« Odgovori #4564 : 26 Marec 2008, 10:54:54 »
Gabi, ful lepi slikci  :o

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #4565 : 26 Marec 2008, 19:27:26 »
Zdaj ko imam nov fotoaparat Indi prav hudo trpi ...

'Rečejo 'muc muc' pa že gledam kje je kakšna'

'Lahko bi bil žaba' =P

'Skačem, dejansko letim in delam priklončke' ...

... 'vlečem'...

... 'ampak najraje imam pa domačo orehovo potico'  :P ...

'Zdej pa morem it, imam telefon'  :P

Se opravičujem za poplavo slik  :-[

lacrima negra

• *
  • Ursinus Velutus Vaya con dios
    • http://lacrimanegra.moj-album.com/
« Odgovori #4566 : 27 Marec 2008, 08:43:01 »
Gabi nič ne bom huda, me prav veseli, da ti kaj nalimaš tuki gor, jaz namreč enostavno ne najdem več časa, je kar dela s temi bučkami, no pa seveda še več veselja in sem res vsako prosto minuto z njimi, ker se žal neverjetno hitro bliža čas, ko bodo odšli v nove domove. Bruno je pa čudovit kot vedno, si predstavljaš, da iz take male kepice zraste v takega velikega lepotca.

Vsem njufičem ob praznovanju njihovih rojstnih dni želim veliko, veliko pasjega veselja in zdravja, njihovim skrbnikom pa, da so čim dlje časa z njimi in jim lepšajo dni.

Lp, Marjana

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #4567 : 28 Marec 2008, 11:41:16 »
Lacrimanegra, mi je prav odleglo, da me nisi okregala, ker sem kradla iz tvojega albuma. Ja, saj imaš čisto prav, jaz še zdaj ne morem dojeti, da je bil še ne prav dolgo nazaj tudi Bruno taka mala kepa, zdaj je pa takšen velikan...

Nastja, ful sem vesela, da si prišla do fotoaparata, ta prva slikica, ki si jo nalepila mi je zelo zelo lepa in Indi je pravi lepotec. Jaz pa se ne morem spomniti kdo od vas je pred dvemi, dvemi leti in pol lepil slikice, na katerih mama obeša perilo, njufi mladiček pa ji krade perilo iz sklede.....A je bil morda to Indi??? Tiste slikice so mi bile takrat ful všeč, sploh ker še nisem imela svojega njufka, pa bi jih rada našla še enkrat....
Lp, Gabi

darinka

• *
  • moja Biba
« Odgovori #4568 : 29 Marec 2008, 09:59:59 »
Hojla,

mene pa zanima, če ima kdo od vas njufkota zavarovanega. Vem, da je že napisano o tem, pa vseeno sprašujem še tukaj.

Hvala in lp

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #4569 : 30 Marec 2008, 13:58:18 »
Ko je je Bruno tko lepo luste naredila sem tudi jaz morala pokukati v album. :-|~ Joj kake kepice, se jih ne mores nagledat. Cukri mali medvedkasti. :-* :-* Bruno, se povabimo na obisk? ( z eno velikoooo potovalko? :P )

Bruno prav faca deluje na sliki, no pa saj je vedno. Bo res cas, da ga spet malo v zivo vidim. V petek sem v zagorju videla tvojega moza in Bruncita na sprehodu.  ker je bila tema sem videla zadnji trenutek, pa se na glavni cesti.. blo treba gledati malo se na promet. Pa se mudilo se mi je, ce ne me je drzalo da en ovink nizje obrnemo in zaustavimo ves promet, da medeka pozdravim ;D

Darinka, jaz imam pesjana zavarovanega preko drustva za odgovornost. Za vsak slucaj, pa se ugodna ponudba je bila.

Vceraj ko je ravno posijalo malo soncka smo imeli lepotilni dan. Jp, Atum se je kopal. Bil nujno potreben. Sicer temperature se niso ravno visoke, ampak je bil res skrajni cas, pa na soncku je bilo kar toplo. A glej hudica, ravno dobro zakljuciva z kopanjem in se napol posusiva se je pa soncek skril.. in se vlilo. Seveda, preselil se je v stanovanje, kjer je prezivel cel dan. On nadvse uzival.. jaz bom pa naslednji teden belila, ker je umazal celo steno :D

Ce si se malo vlazen, se najbolje do konca posusis na postelji...  >:D

Ker sem pravi gospod sem imel celo sobno strezbo :o

Pa se slika, ki je za v album z zlatim okvirjem. Pes pa ze ne bo v hisi.. ok bo v hisi..ampak tam v kotu, na tleh. Khm.. Khm.. Babi, za jezik se ugrizni pa me raje se enkrat pocohaj :D

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #4570 : 30 Marec 2008, 14:41:40 »
Marjana tamali so  :-|~ :-|~ enormno lepi  :-*

Nastja za Indija pa upam, da bo še naprej trpel pred fotkičem.

Lili tazadnjo fotko bi na tvojem mestu uokvirila in dala na steno zraven tiste iz Hrušice ali pa nad njo  ;D >:D

Neonka pa se predstavlja v novih, res težkih pogojih za bivanje  :'(

Ernest

• Gost
« Odgovori #4571 : 30 Marec 2008, 16:34:03 »
Po dolgem času lep pozdrav!
Ta vikend je bil za našo družino zelo žalosten, po 15-ih letih smo morali uspavati našega kokeršpanjela Pama. Kjub temu da je Nord nabrit, z laježem pozdravi vsakogar, ki gre mimo vrta,... počne iste stvari kot Pam. Pama ne bomo nikoli pozabili, sedaj bo vse te pozornosti deležen Nord.
Imam tudi nekaj novih slikc.
Lp, Ernest

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #4572 : 30 Marec 2008, 19:47:50 »
Ernest sožalje za vašega Pama! Naj vam bo Nord čim bolj v podporo (mimogrede res je lepotec :-*)

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #4573 : 30 Marec 2008, 20:04:24 »
Waumful dobre fotke od vseh.Lepo da ste pridni :-*.Neyka saj je bilo malo cinično mišljeno glede pogojev bivanja? ::)

Mi smo pa trenutno v house arestu,ker se sosedova psička goni in sem prepričana,da se Ronu samo še to po glavi vrti kako bi jo popihal do nje >:(.Smo pa spet pri problemu lulanja...pes popije 2x več vode kot navadno,lula pa ne.Samo kaplja od njega.Zdajle sva bila zunaj in mi je 10min  držal taco v zrak in kapljal,kapljal...ampak čistoooooooo malo.A je lahko kaj narobe?

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #4574 : 30 Marec 2008, 22:59:00 »
Neyka, katero iz hrusice?  ??? Drugace pa o slabih pogojih kar lepo molci.. sem videla na lastne oci, ce kdaj pridem k tebi na pocitnice bom jaz kar pri Neonu spala, ce me bo sprejel seveda :D

Ernest sozalje ob izgubi pasjega prijatelja. Upam, da bo Nord pomagal vsaj malo omiliti izgubo ter obrisal solzice. Pravi lepotec je  :-* :-* :-*

T.M.T nocem te strasiti... pri nas je bilo pri Nelly podobno. Na zacetku spila vec vode, lulala pa skoraj ne, ce pa ze pa po kapljicah. Ker ni bilo nic boljse sem jo peljala k vetu, ki je postavil diagnozo  vnetje ledvic in mehurja. Dobila antibiotike, neke tablete za odvajanje vode vendar se je stanje slabsalo...grozila ji je odpoved ledvic..psica nehala jesti, piti.. nakoncu smo jo vsak dan vozili na infuzijo, ker je vidno hirala. Zamenjali 3 vrste antibiotikov, ker ji nobeden ni prijel. Veterinar nam je predlagal da ji skuhamo tudi ledvicni caj oz. caj za odvajanje vode (dobi se v lekarni) in je mocno pomagal. Ker se je kasneje se 2x to ponovilo sem ji sama takoj ko sem opazila da bolj pogosto ter kolicinsko manj lula na sprehodu skuhala kaksno skodelico in se je pozdravilo, ni slo naprej do hudega vnetja, da bi potrebovala antibiotike.

Koliko casa se pa to dogaja? Je lezal na cem mrzlem? A Ima urin kaksen cuden vonj/barvo? Ker pri nasi je ko je vnetje napredovalo, ker nobeni tableti niso prijeli full smrdel ter bil mocno rumene barve, kasneje pa tudi prisotna kri. Hrano normalno je? Pomoje najboljse da ga se malo opazujes, ce se bo pa stanje slabsalo ali pa ne bo spremenilo pa pojdita k veterinarju... Ce gre za vnetje secil ga ce imas le moznost prestavi vsaj ponoci v kak toplejsi prostor, ne pusti mu da lezi na mrzlem, piha po njem itd.   

joj, tole se pa slisi kot da te zelim na smrt prestrasiti.. brez panike, tudi ce je rahlo vnetje ni nic panike. Samo treba ga je pozdraviti, da vnetje ne napreduje, ker potem pa lahko pride do komplikacij. Upam, da bo vse ok in bote kmalu spet lulali normalno ;)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #4575 : 30 Marec 2008, 23:10:21 »
Waumful dobre fotke od vseh.Lepo da ste pridni :-*.Neyka saj je bilo malo cinično mišljeno glede pogojev bivanja? ::)

Mi smo pa trenutno v house arestu,ker se sosedova psička goni in sem prepričana,da se Ronu samo še to po glavi vrti kako bi jo popihal do nje >:(.Smo pa spet pri problemu lulanja...pes popije 2x več vode kot navadno,lula pa ne.Samo kaplja od njega.Zdajle sva bila zunaj in mi je 10min  držal taco v zrak in kapljal,kapljal...ampak čistoooooooo malo.A je lahko kaj narobe?

Seveda, saj ima še večjo palačo kot prej, tepih po tleh (ok nobenega ni maral zato ga prej ni mel, ta stari strgani tepih je pa zakon - če ne za ležat pa za cufat), z ene strani je stena popolnoma obita, z druge strani jo obdaja živa meja na dve strani pa lahko nadzoruje kaj se dogaja. Res mu je težko v življenju  ::) :P ; Aja danes sem mu še grooming mizo not postavla ker je pretežka za prestavljat in ima tepih po vrhu in butec leži spodaj. Revček

Lili a mi nisi sto let težila za slike, ker si hotla sliko od Atuma iz razstave na steni  ???

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #4576 : 31 Marec 2008, 09:18:26 »
Nelly :-\...čeprav danes zjutraj se je potem polula v pesjak >:( (saj ne da gre vsaj 6x ven za pol ure ampak v tem času pa res ni pametno lulat) ampak mi je potem zdajle celo pot lulal (vsaj približno normalno).Kar se pa hrane tiče pa je na minimumu ampak se zaradi tega ne mislim obremenjevat.Vsja zaenkrat ne.Saj drugače je vsako sezono gonitev isto---on ne bo jedel,on ne bo spal,on bo zavijal,lulal rajši ne bi...tako,da če čez 2 dni ne bo boljše gremo pa res k veterinarju.

Aja spi na toplem,tako da mislim da zaradi mrzle podlage ni nič.Vsja upam :-\

Jao Neyka,haha.Vidim da gospod res uživa :-*.Počohej ga konec tedna.

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #4577 : 31 Marec 2008, 09:47:28 »
Ha, ha....vidim, da se bom morala nad standardom, ki ga ima Bruno, kar malo zamislilti....ker ima "sosed" Atum na razpolago kar celo posteljo, da o Neonu sploh ne govorimo!!!  ;)

darinka

• *
  • moja Biba
« Odgovori #4578 : 31 Marec 2008, 21:56:54 »

živjo,
tole je novofundlandka Tara, ki išče nov dom. Trenutno je pri začasnih skrbnikih v Kamniku in je stara 6 let in z rodovnikom.
Če kdo za katerega ve, da bi jo vzel za svojo, mu sporočim kontaktne številke skrbnikov ali pa celoten email, ki sem ga dobila.

Lp, Darinka

Rinchy

• Moderator
    • http://www.bernirina.com
« Odgovori #4579 : 31 Marec 2008, 22:34:45 »
Darinka, sliko moraš naložit v javen album, ker te slike iz tvojega maila mi ne moramo videt. Lahko pa jo dodaš tudi kot priponko  ;)

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4580 : 01 April 2008, 07:29:12 »
slike od Tare so v Darinkinem albumu, no sem skopirala

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4581 : 01 April 2008, 08:46:54 »
nekaj slikic naše 9 mesečnice Bonge

uživa na sončku

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4582 : 01 April 2008, 13:33:43 »
sem našla eno slikico kakšna je bila Bonga k sem jo dobila

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #4583 : 01 April 2008, 17:58:28 »
Darinka,zakaj se pa tale lepotička oddaja? :(

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #4584 : 02 April 2008, 10:20:17 »
Ojla, mene pa zanima, kakšno je rodovniško ime te lepe psičke?

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4585 : 02 April 2008, 10:30:03 »
a lahko skopiram mail od Darinke kar sem?
ne ve Darinka zakaj se jo oddaja, sva govorile.

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4586 : 02 April 2008, 10:55:47 »
no, sem jaz preverila tale oglas in imam dovoljenje od skrbnikov.
situacija je sledeča, bivši lastniki so si zamislila psa (samo moški del, žena je bila proti) in ga je pripeljal domov. nakar so ga sedaj dali na počitnice za 14 dni in ga nočejo nazaj (so rekli da jo raje uspavajo kot da bi jo vzeli nazaj). skrbniki v sodelovanju z lastniki,iščejo novega lastnika na katerega se bo preneslo lastništvo (papirje imajo lastniki). psička je sobno čista, stanuje notri.
več informacij pa spodaj v mailu.
slike so pa že zgoraj pripete.

pozdravljeni!
pošiljam fotke in opis psičke Tare, prisrčne novofundlanke, ki išče svoj novi dom. nahaja se v začasnem skrbništvu v Kamniku, ker je prvotni lastniki niso več hoteli nazaj.
Tara je stara 6 let v dobri kondiciji, absolutno zdrava, s perfektnimi kolki, rodovnikom in vsemi drugimi papirji. Vajena je življenja v stanovanju, kjer je, če odštejemo velikost, povsem nemoteča. Z mačkami nima težav (v bistvu jih naravnost obožuje), požre presenetljivo malo, sprehaja pa se toliko, kot se ljubi njenemu človeku. Naredi vse, kar hočeš, posebne volje do česa pa ne kaže.
Še to, kot čuvaj je po moje povsem neuporabna (razen če s svojo pojavo koga prestraši).

Kontaktirajte Tino ali Miha na tel. št: 041 419 549 in 01 83 15 192

Srčno upam, da bo našla nove ljubeče lastnike.
Najlepša hvala, Vasilija

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4587 : 02 April 2008, 12:21:02 »
dajte še kam tale oglas, da lepotička najde dom.  :P :P

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #4588 : 02 April 2008, 15:58:50 »
natka, bonga je zrasla v lepo mlado gospodicno  :-* :-*

Pa kaj hudica je zadnje case? Sami njufki se oddajajo, ki so se jih lastniki navelicali :( Punca na fotkah deluje prav posreceno bitje in verjamem, da bo kmalu nasla nekoga, ki mu bo polepsala zivljenje. Punca, veliko srece in cim boljsi dom  :-* :-*

A je Tara njeno rodovnisko ime?

darinka

• *
  • moja Biba
« Odgovori #4589 : 02 April 2008, 19:10:46 »
Hojla,

to ne vem, po moje, da bi mogli to vprašat skrbnike,če ne celo lastnike, ki imajo rodovnik.
Upam, da se najde čimprej novi lastnik za to luškano njufko.

Lp