Natka, jaz sem psicko tam okrog rahlo postrigla in je bilo malo boljse. No mi smo strigli tudi zaradi tega, ker tam okrog ni varjante da bi kdaj pustila cesati in je dobivala histericne napade

Drugace pa ce res zacne smrdeti, sploh zdaj poleti malo splahni z vodo. Drugega verjetno ne preostane.
Strizem ravno posebno ga jaz ne, bolj se popravlja oblika obcasno, da bi pa dlako krajsala z namenom, da psu ne bo vroce tega pa nisem pocela nikoli. Dlaka ima tudi svojo funkcijo in sciti kozo pred soncem itd... se pa potrudim, da vedno izcesem cim vec zimske dlake, pa ceprav potem izgleda ves ogujen.. in vedno mu je potem opazno manj vroce. .Spodaj ena slikca kako izgleda 10 min cesanje po hrbtu.koncnega izkupicka po 2 urah ko sva opravila z vsem pa nisem vec uspela slikati - zmanjkalo baterij.
So pa pred leti imeli daljni sosedi njufko, ki so jo vsako poletje dobesedno pobrili ali ji pa pustili max. 2-3 cm dlak po telesu. Razen tega da je psica izgledala vse prej kot lepo, je imela poleti konstantne probleme z kozo, prhljaj, mozolcke, pordelo kozo..niti do zime ni bila dlaka cisto taka kot bi morala biti.
Z pasjimi frizerji pa nimam izkusenj, zal.

Zdaj pa izgleda, kot da se ceseva 2x na leto. Ne, ampak najprej mu dlaka rata rjava in kljub cesanju ne gre nic vn.. potem pa kar naenrkat celi sopi

To, da sem ga pa s skarjami fusala po tacah in prsih pa.. je za spregledat