Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1878006 krat)

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Spol: Ženski
  • Newfing through life!
    • krace
Re: Novofundlandec
« Odgovori #450 : 12 Februar 2006, 12:50:17 »
Lastnik bratca od Ambre-Bena(iz Zadra) ima na njegovem albumu napisano: Newfoundlander Ben.

Ja, za newfoundlander vem, da je, ampak za newfounland me zanima. Sam ne vem, če je to ravno pogovorno, ker je v standardu tako pisalo...  :-\

Za imena zbiram ideje...  :P  ;D

Drugače pa, njufkoljubci, kaj menite o tem psu? Meni je blazno všeč, predvsem obarvanost, pa tudi kot celota: http://www.logrus.trivium.blink.pl/strona1.html  :o  No saj vem, ni ravno medo, ampak je leeep!  8)

Lp

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #451 : 12 Februar 2006, 12:53:05 »
Ehhh!  >:(  >:(
http://www.logrus.trivium.blink.pl/foto/66viggo.jpg
Zdaj bo prav.  ;)

Torej....?  :)

Lp

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #452 : 12 Februar 2006, 12:54:52 »
men je luškan .. lepo obarvan .. mi je zlo všeč  :P

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #453 : 12 Februar 2006, 13:20:46 »
Lepa barva...sam men tok dolg deluje...:)

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #454 : 12 Februar 2006, 14:34:35 »
Ambra, Maj in Neon so mi najlepši predstavniki te pasme. Se vidi po kom Ambra kasira tako lepoto :)

lp

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #455 : 12 Februar 2006, 15:42:28 »
Irena... :-* hvala Neon tuli pod oknom da se tudi on zahvaljuje  ;)  :-*

Men je tudi obarvanost všeč. Pa glavca...cel je lep, čeprav mu manjka do popolnosti še mal več kot večini ::) Ah ja ti njufi. Vsi so tko čarobno lepi kakršni koli že so  ;D ;D ::)

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #456 : 12 Februar 2006, 15:46:09 »
Ambra je kopija od Maja ;D

Neyka: a zdaj naj izbiramo imena kar za celo abecedo!!! ::) ::) ::)

newfka: meni je pa cudno postrizen... ne vem, zastavice ima cudne, in potem tace cudno izpadejo. Pa kaj ni, da pretirana pikavost tac ni zazeljena? Meni se zdi, da je ful pikast.
(Ampak lahko, da se mi samo zdi.)
Postavca mi je pa ful vsec, ker je bolj atletski ;)

Ste videle, na mojpes.com je kaksen teden nazaj dal oglas za paritev en rjav njufko, fuuuul lepe barve?

S1b

• *
  • Spol: Moški
« Odgovori #457 : 12 Februar 2006, 15:51:27 »
po hrvaško se pravilno reče NJUFAUNDLENDER  :)

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #458 : 12 Februar 2006, 15:53:17 »
Evo to je ta oglas:
http://mojpes.com/forumbb/viewtopic.php?t=9013

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #459 : 12 Februar 2006, 16:09:58 »
Men je tudi obarvanost všeč. Pa glavca...cel je lep, čeprav mu manjka do popolnosti še mal več kot večini

Kako to misliš? A, da je slabši od večine?

newfka: meni je pa cudno postrizen... ne vem, zastavice ima cudne, in potem tace cudno izpadejo. Pa kaj ni, da pretirana pikavost tac ni zazeljena? Meni se zdi, da je ful pikast.
(Ampak lahko, da se mi samo zdi.)
Postavca mi je pa ful vsec, ker je bolj atletski ;)

Ja, za pikavost je baje zaželjeno manj pikavosti oz. brez pikavosti. Ampak si pa žal ne znam predstavljat kako točno naj bi to zgledalo, se pravi, koliko pikavosti je preveč in koliko je prav.  :-\
Glede striženja se mi zdi pa kar ok. Mogoče se ti zdi čudno v primerjavi s kakšnim kosmatim medom, ki ima bolj dolgo dlako in potem malce drugače izpade.  ;D

Uu, tisti na linku ima pa res lepo barvo!  :o

Lp

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #460 : 12 Februar 2006, 16:25:17 »
V moji knjigi so neke slikice, zal jih nisem nasla na netu... sem pa med brskanjem nasla to:
http://www.newfdogclub.org/a_ftp_main_directory/ftp_major_documents/illustrated_guide.pdf

newfka ti najbrz ze poznas... ;)

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #461 : 12 Februar 2006, 16:30:09 »
Evo, na isti strani kot si dala ti:
http://www.logrus.trivium.blink.pl/foto/68max.jpg

Ker je postrizen cisto na kratko, potem pa ima fuuul zastavic. Zato je "cudno"  :)

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #462 : 12 Februar 2006, 16:43:31 »
V moji knjigi so neke slikice, zal jih nisem nasla na netu... sem pa med brskanjem nasla to:
http://www.newfdogclub.org/a_ftp_main_directory/ftp_major_documents/illustrated_guide.pdf

newfka ti najbrz ze poznas... ;)

Ja, to mam jaz stiskano in lepo v mapi, da je vedno pri roki, hehe.  ;D  ;D

Evo, na isti strani kot si dala ti:
http://www.logrus.trivium.blink.pl/foto/68max.jpg

Ker je postrizen cisto na kratko, potem pa ima fuuul zastavic. Zato je "cudno" :)

Ajaa, če prav razumem, je drugod po telesu oz. po hlačah preveč postrižen in potem izpadejo zastavice ful velike. Tale na fotki ima za moje pojme malo čudno urejene zadnje noge, ampak to je spet vse od odlakanosti (in pa seveda fotografije) odvisno. Če ima pes več dlake, se lahko malo bolj igraš in lepše postrižeš in zraven še kakšno malo napakico skriješ, če pa nima, si pa omejen v svojem ustvarjanju.  :P  :)

Lp

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #463 : 12 Februar 2006, 16:45:08 »
Mene predvsem sprednje motijo. Zastavice so sirse kot noge in potem zlgeda, kot da ima 4 sprednje...
Eh, saj ni vazno ;)

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #464 : 12 Februar 2006, 16:55:40 »
Aja to...Ne vem, možno. Samo na tisti fotki se zelo slabo vidi, pa še nogi nima čisto vodoravno postavljeni, vse je črno in se ne vidi, kje se konča ena in kje začne druga noga...

Lp

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #465 : 12 Februar 2006, 18:32:47 »
Hvala za pohvale! Drugače je pa Ambra veliko bolj podobna Soči (mamici) kot pa Maju. Glavo in čupco ima čisto po Soči no v glavnem vzrediteljica ji pravi kar "mala Soča"  ;D ;D

Lilit ful lep tist rjavi kužon!! :o

No še malo razvedrila  :P danes se z Ambro sprehajava po Bledu, pride ena punčka in zavpije: POGLEJTE JAKOBAA!!! ;D ;D ;D ;D ;D

LP

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #466 : 12 Februar 2006, 20:58:21 »
Neyka: a zdaj naj izbiramo imena kar za celo abecedo!!! ::) ::) ::)

Sej maš gor best napisane sam kera kol črka je je dobra. Moji favoritki sta definitivno črki N in S. Vse ostale napisane zelo zelo dobrodošle, zaželjene pa tudi druge. Khm no dejansko ja cela abeceda ampak neka razvrstitev je vseeno  ;) ;)

Kako to misliš? A, da je slabši od večine?

Uu, tisti na linku ima pa res lepo barvo!  :o

Lp

No prbližno. Ni preveč njufarski. Preveč atletski (OK mogoč ne tok, ker je doskrat tako, da so ČB mal manj močni kot Č) in kratka dlaka, drugače pa dokaj skladen.

Pike resnično niso zaželjene, so pa dovoljene če le niso preveč na gosto in tale je obarvan tko da je še dobr. Pa tudi če nebi bil v Italiji nimajo vzrejnega pregleda  ::) Ne ne tale ma čist dobro barvo sam telesa mu mal manjka (tut za ČB)  ;) (Ja ja sej vem da težim pa sem pikolovska... :-[)

Kar se zastavic tiče jih ma za ČB kar zadost in lepo postrižene. Kot zanimivost...ČB majo ponavadi manj dlake kot črni, najbolj izrazito pa je vse skupaj pri zavesicah.

Ker je postrizen cisto na kratko, potem pa ima fuuul zastavic. Zato je "cudno"  :)

No ja ni rečeno da je postrižen čudno, je lahko še ena razlaga. Črni naj bi imeli ful zavesic (primer Eros), lahko pa jo mati narava malo zagode in majo po telesu krajšo (Neon npr ampak on ma tut zavesic manj kot večina črnuhov - je kombinacija Č in ČB) Lahko pa da je res postrižen smešno. Da je postrižen se definitivno vidi.

Morm pa rečt da mi Logrusovi psi na splošno niso najbolj pa mogoč zato mal bol šifam.  :-[

Tist standard mam tut js sprintan pa v mapci. Je zlata vreden  :-* :-* Iz tega so tud moje slikce ko sem predstavlala obarvanost ČB njufkov

Ta rjavi njufek je pa sicer lep sam že mal preveč pisan. Mal bol enobarven bi pa moral bit. Drgač pa prava paša za oči...bi kar mela eno tako mešano čokoladko  :P :P :P

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #467 : 12 Februar 2006, 21:10:31 »
sem gledala slike od indija pa me zanima...a je on kakšen drugačen tip njufa, ker se mi zdi čist drugačen od ostalih?

lp

S1b

• *
« Odgovori #468 : 12 Februar 2006, 21:13:13 »
hmm men je pa indi ful podoben ambri... saj na srečanju jih nisem loču hehe  ;D

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #469 : 12 Februar 2006, 21:17:50 »
poglej si ˝ta nove ˝ slike. meni sta popolnoma različna!

lp

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #470 : 12 Februar 2006, 21:21:40 »
No kar mene najbolj moti na tistem črno-belem njufu je predvsem obraz, seveda pa lahko sodim le po fotkah. Saj lep, simpatičen, ampak manjka nekaj, kar bi mu dalo pravi njufko izraz, seveda govorim zase.  ;)
Drugače pa telo se mi niti ne zdi preveč atletsko, mogoče tako deluje ker je na malce višjih nogah in ima krajšo dlako. Oziroma niti ne na višjih nogah, predvsem krajša dlaka ga naredi bolj suhega. Pa zadnje noge bi bile lahko malenkost bolje okotene. Drugače pa mi je zelo všeč.  ;D  :-*

Irenchy,
po mojem bi pri Indiju bolj težko govorili o tipu, on namreč nima rodovnika. Je pa res malce nenavaden, s tisto svojo rjavkasto krošnjo okrog glave, hehe. Mogoče bi ga Nastja lahko malo postrigla, da bi imel bolj njufko glavco.  ;D  ;D

Lp

S1b

• *
« Odgovori #471 : 12 Februar 2006, 21:24:17 »
hmm nič ga ne striži nastja ! indi je njufko in pol  ;) :D, pač ima malo več dlake okoli ušes amprak prav to ga naredi posebnega  :o, konc koncev niso vsi psi enaki  ;)

lp

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #472 : 12 Februar 2006, 21:27:51 »
Saj če jim pustiš rasti, imajo vsi njufi malo več (beri veliko  :o ) dlake okoli ušes.  ;)
No, sicer pa sem dala samo predlog. Zame osebno je njufek s postriženimi ušesi lepši, ker dobi bolj okroglo glavco in ušesa pridejo do izraza, sicer pa zgleda kot kokeršpanjel.

Lp

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #473 : 12 Februar 2006, 21:30:43 »
aja brez rodovnika je .....

Zame osebno je njufek s postriženimi ušesi lepši, ker dobi bolj okroglo glavco in ušesa pridejo do izraza, sicer pa zgleda kot kokeršpanjel.

Lp
misliš z dlako okoli ušes :D ;)...meni tudi osebno

lp

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #474 : 12 Februar 2006, 21:35:19 »
No kar mene najbolj moti na tistem črno-belem njufu je predvsem obraz, seveda pa lahko sodim le po fotkah. Saj lep, simpatičen, ampak manjka nekaj, kar bi mu dalo pravi njufko izraz, seveda govorim zase.  ;)
Drugače pa telo se mi niti ne zdi preveč atletsko, mogoče tako deluje ker je na malce višjih nogah in ima krajšo dlako. Oziroma niti ne na višjih nogah, predvsem krajša dlaka ga naredi bolj suhega. Pa zadnje noge bi bile lahko malenkost bolje okotene. Drugače pa mi je zelo všeč.  ;D  :-*

Super povedano! Bol se nebi mogla strinjat  :P Sam dans besed ne najdem pa nakladam v ti krasne  :-[ :-[

Ja..nepostrižen njufek ma ušesa ko koker. Dobesedno. Dolga, valovita dlaka, ki se kljub rednemu česanju ne sveti prav lepo. Ampak Indi je pa specialZato ker ma tok kodrov okrog glave (oz dlako, ki zgleda kot ena kodrasta nafrfulena frizurca) pa še rjavi so in ne prilegajoče dlake.

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #475 : 12 Februar 2006, 21:40:52 »
No samo toliko med Ambro in Indijem mislim da je kar velika razlika! če ne drugače že v konstrukciji ;)  :)
Joj na Bledu imajo enega rodovniškega njufka zelo lep, če bi ga malo postrigli, ušesa ima tako rekoč skoraj do tal :'( Jaz sem že rekla, da bom šla sama tja postrigla in šla ;D

LP

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #476 : 12 Februar 2006, 21:45:16 »
misliš z dlako okoli ušes :D ;)...meni tudi osebno

Ne, ne, postrižen mislim!  :D  :D No vsaj pri Šadu se mi tako zdi, da ima, ko je postrižen mnogo lepšo in bolj okroglo glavo. Drugače se pa kar izgubi v tisti dlaki.

Aja, Neyka, sem ti napisala nekaj imen na N. Sem iskala takšna kratka, da bi se kuži lahko tudi klicno tako imenovali in ne samo na papirju, pa še lep pomen zraven.  ;D  ;D  ;D

Ej, Mimy, ti kar. Pa ne pozabi jim zaračunat usluge.  :P

Lp

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #477 : 12 Februar 2006, 21:48:18 »
Aja, kako pa to, da Italija nima vzrejnih?  :o  ???  Kriza...To pa res nisem vedla. A to za nobeno pasmo?

Lp

irenchy

• irena&rondo
  • Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #478 : 12 Februar 2006, 21:55:16 »
ja na srečanju sta si bla res mogoče mal podobna ampak zdej je pa to druga pesem....upam, da to ne razumete, da mi indi ni všeč ali pa karkoli nasprotno luštn je samo njufe srečavam na razstavah in pa tkole na srečanju ostalo pa ne in se mi zdi popolnoma drugačen od ostalih.

newfka še dobr da se nisva zapletle :D :D ;) ;) ;) ;) ;).......počohej šadota!

lp

S1b

• *
« Odgovori #479 : 12 Februar 2006, 21:58:00 »
hehe meni so nasplošno vsi njufki lušni saj mi vsi izgledajo enako  :D, črni in veliki !