Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1876088 krat)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
  • Spol: Ženski
Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #4740 : 14 Julij 2008, 06:11:10 »
Čestitke za 7 let :o Vse naj naj in še na mnoga leta  :-* :-* :-*

Kakšna starina neki no, zdaj je ravno v najboljših letih, da si zaradi svojih let prisluži kakšen poseben status  :)

darinka

• *
  • moja Biba
« Odgovori #4741 : 14 Julij 2008, 09:41:45 »

VSE NAJBOLJŠE RON ZA ROJSTNI DAN!  :-* ti pošilja Biba

katka

• Gost
« Odgovori #4742 : 15 Julij 2008, 09:36:54 »
Vse naj naj še iz najine strani!  :-*  :-*

Evo, bravo jaz! končno sem prijela fotorapart v roke in tlele so slikce:

Ha ha, pa še ena pošast! :

Lp!!

kajcyka

• *
  • BOC Bebi and Amy
    • bebhinn.hostignition.com
« Odgovori #4743 : 15 Julij 2008, 12:10:34 »
Ooo Ronček vse naj naj!  :o  :-* :-* Še na veliko svečk  :-*

katka

• Gost
« Odgovori #4744 : 17 Julij 2008, 08:53:28 »
Hej!

Mene zanima, kam greste kej s svojimi njufki na počitnice? Gore, morje; campi ali apartmaji? Kdaj? Juli, Avgust, September; morda oktober in november??

LP!

P.S: Sicer zadnjič nalimane slikce res niso boh ve kaj, ampak mi je lepše slikat psa v naravi, kot ležečega in napol crknjenega od vročine doma v stanovanju.

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #4745 : 17 Julij 2008, 13:50:51 »
Ron se zahvaljuje!

Smo imeli zdaj 2 dni na obisku novega prijateljčka in sta se superrrrrrrrrr štekala.Pa še novo sosedo imamo,ki se je Ron neizmerno boji ::).Bom poslala kakšno fotko s sprehoda,ko svoj računalnik dobim domov...

Uživajte poletje!

Kast

• *
« Odgovori #4746 : 18 Julij 2008, 20:24:23 »
malo z zamudo, a vseeno vse naj naj Ronu  :-*

SABINA

• *
  • Živi in ne misli na jutri!
« Odgovori #4747 : 24 Julij 2008, 07:36:35 »
živjo,

no mi smo dopust izkoristili, moram rečt, da ne ravno najbolje.Vreme nam je nekoliko nagajalo.
Smo bili pa vsaj skupaj malo več z kompletno družino.

Odšli smo na hrvaško, za štiri dni in sicer V Donji Miholjac, kjer je bila 13.07. državna razstava psov.
Nastanili smo se v hotelu Borik, nekaj metrov stran od razstavnega prostora.

Razstava se je odvijala v prijetnem okolju mestnega parka, kjer so bili krogi prav super postavljeni,
med drevesi, kateri so nam dajali prav prijetno senco, tako, da nam sploh ni bilo potrebno postavljati arafata.

Carlos se je razstavljal v razredu mladičev in dobil od srbskega sodnika oceno: super, zelo perspektiven

defile mladičev - utrujeni Carlos

Sona je v razredu odprtih: dobila odlično, CAC in BOB

defile prvakov-zelo močna konkurenca, sodi madžarski sodnik

s tem je Sona izpolnila pogoje za hrvaški šampionat.

lp

katka

• Gost
« Odgovori #4748 : 24 Julij 2008, 08:40:38 »
Ooo, Sabina, čestitam  :o

Bolj, kot ne me pa mika, da bi enkrat prečohala Carlosa(?) Kepca luštna  :-*

Lp.

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
    • Zlati prinasalec Cosmo
« Odgovori #4749 : 24 Julij 2008, 08:59:17 »
SABINA cestitke!!  ;)

šnufi

• *
  • Janko
« Odgovori #4750 : 24 Julij 2008, 09:06:56 »
Čestitke Soni in Carlosu za odlične rezultate na razstavi.

Mi pa smo se usmerili bolj v šolanje. Sva eniva od ustanovitvenih članov Kd Smrčka. Bila sva glavni zvezdi otvoritvi, moram biti natančnejša in reči Janko je bil glavna zvezda. Večina ljudi, je bila mnenja, če takšen medo tako lepo dela poslušnost, pa bo nas tudi naučila.

V Vip loži :)  čakava na start

Greva poleg.

Sediva.

Zdaj pa voziva slalom med pasjimi prijatelji. 

Tukaj pa ležijo s prijatelji.

Nekaj insertov z dela poslušnosti za Bbh izpit.

Eto je sodnik za šolanje rekel, da imajo baje samo 3 novofundlanci izpit BBh. Pa se mi je zdelo malo malo, ker to pomeni, da razen našega sta to samo še dva, pa še enega od 2 poznam. Tak, da bi ostal samo eden, kar se mi zdi malo malo. Vi ste delali izpite?

Lp, Saška

katka

• Gost
« Odgovori #4751 : 24 Julij 2008, 13:06:47 »
Samo trije?? To je pomojem mnenju napačna informacija

Mene zanima, kje naj dobim razpored kje in kdaj se odvijajo izpiti? (A, B, BBH...?)

Še ena novica:

-Bart je bil včeraj pri vetu in novice res niso najboljše, upam in delam na tem, da se vse čimprej poštima. Še vedno vnetje ušes, vnete šapce in pa šepanje ki je povezano s težo. Torej moramo še shujšat.

:(  :(

Lp, K.

SABINA

• *
  • Živi in ne misli na jutri!
« Odgovori #4752 : 24 Julij 2008, 13:33:05 »
živjo,
Hvala za čestitke.

Kolikor je meni znano, sta BB-H izpit opravila Janko in Sona, izpit A pa sta opravila Atum in Biba.

Katka, vsako kinološko društvo razpiše spomladi ali jeseni vpise v tečaje šolanja. Pozanimaj se kje je zate najbližji KD. Tudi na forumu imaš, kdaj so vpisi.  Narediš določeno število ur, potem pa opravljaš izpit, za katerega se pač odločiš.
Bogi Bart, kako to, da se mu zdravje nič ne izboljša?

katka

• Gost
« Odgovori #4753 : 24 Julij 2008, 13:39:53 »
ej Sabina nimam pojma. Ušesa se nočjo in nočjo pozdravit in je  za vse nas in Barta že prav ubijalsko. Dejstvo je, da čim je vzunaj malo mokro pok-fašemo vnetje, če pa gremo s zdravimi ušesi se kopat se pa ne bo nič zgodilo. Okrog displazmičnega sklepa nimam velikih skrbi, ker je tako, kot po navadi-1-2 tedna antibiotikov in pes je dober za kar nekaj časa(pač vseeno moraš pazit) bolj me firbec matra kako je lahko staknil vnetje šapic??

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #4754 : 24 Julij 2008, 14:31:00 »
Sabina čestitke

A nima tudi Maj Bb-H narjen? Atum ga bo delal če se ne motim (Lili help). Drgač pa da bi koga poznala da je delal ali dela res ne  ??? Škoda, so njufki precej učljiva pasma, jaz bi z Neonom prav z veseljem nekaj delala samo poslušnost ne mene in ne njega ne privlači  :-[ potem ap že skoraj zmanjka. Za frizbi sicer mamo nekaj nagona ampak počakam da dol pade  ::) Pri agilitiju bi bil problem tunel. Za reševanje je pretežek. Freestyle nekak laufa ampak je bolj za "domačo uporabo". Si prav želim da bi v Sloveniji nekje magar rekreativno trenirali reševanje iz vode  :'(

katka kaj pa ima z ušesi? Vnetja, glivice? A ma že od malega probleme? Revček.  :( A vnetje ma na tačkah med prsti? Tam se hitro kej nardi. Neonu je celo hot spot ratal. Mogoče bi blo fajn če mu dlako tmko ma vnetje čist postrižeš, isto okrog uhljev (notranjost uhljev). Mogoče bi pomagalo, na tačkah bo najbrž čudno zgledalo ampak mogoče bi pomagalo.

katka

• Gost
« Odgovori #4755 : 24 Julij 2008, 14:41:56 »
Neyka iste želje okoli vodnega reševanja imam jaz  :'(  ??? ???

Se mi zdi pa mega, da bi se morda enkrat avgusta zmenili mi "njuf loverji"  in si organizirali čofotanje v Iadrijski beli? Mi tja pogosto zahajamo, voda je več kot super, ravno do glavnega štaba ne bi mogli, ker so psi "prepovedani" je pa veliko prej pred njim polno kotičkov, kjer se da tudi uživat(Odmaknjeno od drugih ljudi)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #4756 : 24 Julij 2008, 15:18:58 »
Sabina, čestitke  :-* :-*

Šnufi, a to imata svojo pasjo šolo? :o Ma meni tudi dvigne pokrov, ko njufke vsi žigosajo kot ene "butle". Pač na določenih področjih jim je treba pogledat skozi prste.. recimo pri nas je sodnika zmotilo da premalo eksplozivno ustaja in se vseda, za svojo pasmo sicer dovolj..ampak v splošnem pa premalo ::)

Ja, delala sva izpit, ga opravila. Šla naprej na bbh, izpita končnega pa še nimava opravljenega, bova mogoče enkrat v prihodnosti, vaje obvladava.. meni so malo finance škripnile, ko bi bilo treba na izpit in sva pač spustila vn. Mogoče enkrat v prihodnosti, niti se mi ne gre tok za tisti uradni štempelj, bolj mi je pomembno to, da pes uboga tudi zunaj poligona in z njim nimam problemov. Niti nisva šla nikoli na šolanje zaradi šolanja samega, bolj zato, ker smo bili od samega začetka taka luškana druščina in je imel v skupini vedno vsaj po enega njufka, kateremu so sledile igralne urice in čvekanje še pozno po tem, ko se je šola zaključila. Smo kombinirali prijetno z koristnim ;D

Za kakšne vodne tečaje sem pa takoj za, pa če bi morala psa voziti na drug konec slovenije :-[ Saj je poslušnost in drugi športi ok..ampak ni lepšega kot njuf v svojem naravnem okolju - vodi. 

Verjetno bi bilo pa kar težko uskladiti, glede na to, da se za njufi piknik dogovarjamo že menda 2 leti pa še kar ni prišlo do realizacije. :'(

darinka

• *
  • moja Biba
« Odgovori #4757 : 24 Julij 2008, 19:46:46 »
Sabina,
tudi z moje strani iskrene ČESTITKE :-* :-*

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #4758 : 24 Julij 2008, 22:34:20 »
Sabina čestitke!

Si prav želim da bi v Sloveniji nekje magar rekreativno trenirali reševanje iz vode  :'(

Jaz lahko utopljenca igram? :D

Katka,upam da se Bartu čimprej izboljša.Vem kakšna piiiiii,je z vnetimi ušesi :(.Če je hot spot na tačkah,ti pa proporočam jod za razkuževanje...

katka

• Gost
« Odgovori #4759 : 25 Julij 2008, 09:04:06 »
O, kje pa lahko kupim jod? V lekarni?  ::)

Ja, res nas bi moral kdo sunit v rit okrog tega piknika, jaz si res zelo želim  :o  :o

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #4760 : 25 Julij 2008, 10:56:15 »
Ja vlekarni ga imajo...

katka

• Gost
« Odgovori #4761 : 25 Julij 2008, 12:56:29 »
Okej dokej, hvala ;)

rapgirl

• *
« Odgovori #4762 : 25 Julij 2008, 15:07:52 »
Sabina čestitam!

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #4763 : 25 Julij 2008, 15:24:51 »
Katka pri nas se je za hot spot poleg joda dobro obnesel tudi hipermangan.

Več o njem sem pisala že tukaj:
http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,3950.60.html (http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,3950.60.html)

katka

• Gost
« Odgovori #4764 : 28 Julij 2008, 09:31:24 »
Nelly, hvala ;)

No, mi smo se pa včeraj odpravili v Idrijsko belo. Pravzaprav samo mami jaz in Bart-midva seveda pogumna sva zaklorakala v ledeno mrzlo vodo. Jaz sem na koncu mislila, da mi bodo od šklepetanja odpadli vsi zobje, Bart pa je neizmerno užival, bil je zmešan-debesedno  :P

S slikami tokrat NE bom skromna :

Želim veliko cedečih slin  8)
Najprej v avtu:

Potem pa akcija:

Bart hvala. ker si me pripeljal na obalo  :P :

Pa še zmatrana dvojica:

Več na : http://www.moj-album.com/uredi/newfie/12969042/

Lp

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #4765 : 28 Julij 2008, 09:42:08 »
Ojla. Naj vas zgodbice o reševalcih iz vode ne zapeljejo preveč, da ne boste vi reševalci svojih psov iz deročih rek, tako, kot se je aprila zgodilo meni.

Psi reševalci so po moje trenirani od malega in niso priložnostni plavalci, tako kot naši psi.
Lp, Gabi

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #4766 : 28 Julij 2008, 11:07:47 »
Živjo!

Mi smo bili včeraj na Žovneškem jezeru, žal nimam slikovnega materiala, ampak bomo sigurno še kdaj šli, tako da bom vzela fotoaparat s seboj. Ko smo šli od doma mu je bilo precej vroče, ampak se je v jezeru ohladil, čeprav je bila voda kar precej topla. Užival je ob lovljenju kamenčkov in palic, malo je tudi plaval.
Kmalu smo odšli domov, ker je začelo deževati, spet je bila toča :\

Je pa tudi naš mulc imel gnojno rano na vratu, ki smo jo (tako kot vedno) pozdravili SAMO z vitaminskimi tabletami DERMATIN. Čeprav je veterinar rekel, da samo to ne bo pomagalo, se je stanje izboljšalo.

lpn

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #4767 : 28 Julij 2008, 13:49:52 »
Evo, še par slikc našega mulca  ::)

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #4768 : 28 Julij 2008, 17:35:41 »
Ojla. Naj vas zgodbice o reševalcih iz vode ne zapeljejo preveč, da ne boste vi reševalci svojih psov iz deročih rek, tako, kot se je aprila zgodilo meni.
http://grandmaster.moj-album.com/slike/2955845/lKyaRy8cDVdHQJ5o.v.jpg
Psi reševalci so po moje trenirani od malega in niso priložnostni plavalci, tako kot naši psi.
Lp, Gabi

Ojej Gabi kruto  :-\ Ampak verjetno bi se vseeno marsikateri med nami odločil za treniranja reševanja iz vode (tudi psa od malega učil) če bi le bila kakšna možnost. Vsaj jaz imam takšno željo. Za Neona je sicer malo pozno ampak nekoč nekdaj baje pride k hiši še kakšen (če ne k meni pa k mami  >:D)

Moram pa povedat da se je Neon včeraj vseeno izkazal za reševalca. Sva šla plavat v Savinjo in je iz vode prinesel vrečko. Ponavadi jih stresa to pa je samo prinesel in odložil in mi težil toliko časa da sem prišla do nje in jo odprla. V njej so bili trije mali mucki. Dvema na žalost ni bilo rešitve, tretji, precej krepkejši od drugih dveh pa je danes že precej pri močeh in se carta pri sosedovi muci ki ji je njene male najverjetneje odnesla lisica :(

Katka luškne slike  :-* končno  :D ;)

Nastja pokliče če boste še šli do jezera, živim precej v bližini pa lahko priletiva z Neonko če bova doma.

Lepo se imejte, jaz pa grem uživat na dopust ;)

katka

• Gost
« Odgovori #4769 : 28 Julij 2008, 19:21:37 »
Voo...Neon-reševalec  :P Pa se je res izkazal.
Uživaj dopust ;)