Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1874756 krat)

BRUNO

• *
  • Spol: Ženski
  • Naš medvedek
Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #4770 : 29 Julij 2008, 07:53:30 »
Neyka, prav imaš. Tud midva bi z veseljem trenirala, a to bi res morala po moje od začetka. Bruno je drugače dober plavalec, a deroča reka je drugače kot jezero ali morje. Aprila (na tisti slikici) je Bruno laufal za tisto psičko in preden sem jaz prišla do vode, sta bila že noter. Takoj sem vedela, da bo s..... Srečo sem imela, da je bil topel dan, a noter v vodi, ko mi je šla voda čez "balkone", me je kar štihnilo od mraza. Tako da podobnih dogodkov ne privoščim nikomur; zato sem tudi to napisala.

Neon bravo, res se je izkazal. Me je pa groza, da obstajajo taki ljudje, ki mlade mačke zavežejo v vrečko in jih vržejo v reko, namesto, da bi dali svojo mačko sterilizirat. Sram jih bodi!

Drugače ste pa zadnje čase vsi nalepili toliko lepih slikic, od Katke, Sabine, Nelly dalje.... Čakam še kakšno pasjo morsko.....

Satin

• *
  • When wilderness calls...
« Odgovori #4771 : 29 Julij 2008, 08:01:02 »
Neonka koš  :-* :-* :-* :-* :-* :-* za Neykinega junaka

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #4772 : 29 Julij 2008, 08:38:45 »
Bruno tega se pa spomnim. Samo da se je vse dobro izteklo.  :-* :-* Hvala tvoji požrtvovalnosti da si ga rešila. Mene kar zmrazi, pri vas v Zagorju ima en eno njufkico (saj lani je bilo tako), ki je konstatno spuščal pri železniški postaji v Savo. Smo bili tudi mi parkrat dol, samo na sprehodu, v vodo ga nisem pustila. Bogo psičko je tok kar odnašal. Njemu je bilo pa še smešno in jo je konstantno "teral" v vodo, baje si tako fajn mišice krepi ko se bori z tokovi in vrtinci. >:( Jasno za moje panične izpade je bil gluh, ker to on počne že dolgo in vse ok.. jaz sem bila bedak in mučitelj ker Atuma kljub milemu pogledu nisem spustila v vodo. Ni šans Sava je Sava.

Te moram razočarati, morskih slik od nas še nekaj časa ne bo. Najprej sebi privoščim teden dopusta in bo pes lepo doma v hladu in hotelu Babi, v septembru pa načrtujem še par dni oddiha njemu na čast, da bo lahko kot pravi morski pes malo sprobal valove - bomo slikali  ;) Bruno bo kaj šarmiral letos na morju?

Neyka.. upam da si je prislužil eno fajn sočno kost ;D

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #4773 : 29 Julij 2008, 08:51:01 »
Jaz sem tudi reševala Indija, ko je bil še mladiček iz Savinje, ki drugače sploh ni tako deroča. Se je 'pogumen pes' kar zagnal notri in ga je odnašalo. Ampak smo ga uspešno rešili, hvala bogu voda ni bila tako globoka, je pa bila tisti dan še posebej deroča.

Od takrat naprej je raje malo bolj previden in pazi kam gre namakat tačke in glavo. Žal nimam letošnjih plavalnih in potapljaških slikc, ampak pa še bodo, ko bomo kdaj kam šli. Ampak zdaj bom malo manj hodila za Savinjo, ker Indi obožuje kamne, pa ne majhne, ampak GROMOZANSKE. In jih vleče iz globoke vode kamor se dejansko potopi, da ga lahko zagrabi in ga nato prinese na suho. Kakšnega pa potem še domov odnesemo, s tem da ga ob kakšnem zanimivejšem vonju izpusti in pozabi.  ;D

Morskih slikc iz naše strani ni nikoli bilo in jih verjetno ne bo, ker ne hodimo na morje, bom pa zagotovo slikala, če bomo šli malo plavat . . . ups, če se bomo šli potapljat. :D :D

katka

• Gost
« Odgovori #4774 : 29 Julij 2008, 10:46:28 »
Voo...mi pa bomo nalimali potapljaške in morske slikce in to začetek septembra!  ;D

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #4775 : 30 Julij 2008, 15:29:58 »
Ni šans Sava je Sava.

Nedolgo nazaj je to tudi dokazala :(

Hura za reševalca Neona.Priden kuža :-*

Bruno tisto pa ne izgleda nič kaj prijetno.Še dobro,da se je vse po sreči izteklo...

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #4776 : 31 Julij 2008, 11:24:35 »
Ja, se je dobro izteklo, a jaz dobro vem, da je bila za vse kriva moja neumnost, Bruno bi moral biti privezan, tako pa niti ovratnice ni gor imel...
Me je pa presenetilo, ko mi je marsikdo rekel, da za psa pa ne bi nikol skočil v reko, sploh pa ne po deževju in sredi aprila....Jaz sem prepričana, da bi za naše njufije tu na forumu prav vsak od vas naredil isto kot jaz, tudi če bi bil december in bi snežilo. Ampak kot izgleda ima veliko ljudi še vedno pse samo zato, da jih imajo in to je tisto, kar me najbolj žalosti. V momentu, ko je Bruno začel v vodi jokat in mu je tonila rit, nisem razmišljala nič o tem ali je pes ali je človek, NAŠ je, zato je bilo dejanje samoumevno.

katka

• Gost
« Odgovori #4777 : 31 Julij 2008, 12:43:58 »
Ja, bruno, se popolnoma strinjam...ne vem sicer, kako bi bilo drugače? Bi ga kar gledal, kako ga odnaša? Bi obrnil hrbet in šel s pasijm jokanjem v ušesih? Ne razumem določenih ljudi ;)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #4778 : 12 Avgust 2008, 00:06:32 »
Zasavci pa tudi drugi.. kdo ve kje bi se dalo dobit kak ovratnik/satelit? Sem ga iskala že po celih Trbovljah pa ga ne dobim. Ga kje blizu (lj, ce) prodajajo v prosti prodaji (mogoče preko neta?) - ker nazadnje mi samo satelita na kliniki niso hoteli prodati :-\ Danes je bilo že prepozno, da bi se zapeljala do lj in iskala okrog. Imam še enega od prejšnje runde pa je res za prvo silo, ker je že v obupnem stanju in nujno rabim novega.

Ja, Tumi je spet bogi.. in pobrit  :(

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #4779 : 12 Avgust 2008, 13:15:05 »
Lili jaz ga mam še nekje spravljenega za Neona. Dobiš jutri. Tumiju  :-* da se čimprej pocajta

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #4780 : 12 Avgust 2008, 23:34:19 »
Neyka šele zdajle vidla. Hvala za pomoč, ampak smo že zrihtali. Hvala vseeno.

katka

• Gost
« Odgovori #4781 : 24 Avgust 2008, 14:37:02 »
Hoj!

Mi pa sporočamo, da smo končno na boljšem z ušeski!!

Kast

• *
« Odgovori #4782 : 27 Avgust 2008, 17:17:17 »
super katka. Kaj pa je najbolj pomagalo?

katka

• Gost
« Odgovori #4783 : 28 Avgust 2008, 11:24:05 »
"luftanje" ušes....vsakič ko je ležal smo mu uhlje obrnili tako, da so se zračli. V cca. 1 tednu se ke pa stanje vidno izbolšalo.

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #4784 : 28 Avgust 2008, 15:09:59 »
Važno da se izboljšuje :-*

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #4785 : 01 September 2008, 13:44:55 »
katka lepo da se izboljšuje!  :-*

Evo pa še poročilo iz razstavnega vikenda. Slik na žalost nimam od vseh, v soboto sem razstavljala, v nedeljo pa delala, ampak vsaj rezultati in nekaj slik.

CAC Zasavje - 30.8.2008

Samci / najmlajši

Lacrima Negra Carlos Santana - zelo perspektivno

Lacrima Negra Cambyses - zelo perspektiven

Lacrima Negra Cassanova - zelo perspektivno 1

Pa vsi trije skupaj:

Samci / odprti

Neon - prav dobro

Samci / prvaki

Thickish Newfoundland Keeper of Freedom - CAC

Psice / Najmlajše

Double Cream Pie -zelo perspektivno 1/ šla v BIS

Psice/odprte

Ursinus Velutus Besame Mucho - R.CAC

Sona - CAC

Psice / prvakinje

Thickish Newfoundland Quincy Pie Quinn - CAC, BOB

Rjavega njufka ni bilo

Pa še par slik iz tabora  ;D

crkljanje

kandidat za najbolj scrkljanega psa Slovenije

Vsak si najde kotiček zase  ;D

CAC Trbovlje - 31.8.2008

Samci / najmlajši

Lacrima Negra Carlos Santana - zelo perspektivno

Lacrima Negra Cassanova - zelo perspektivno 1/šel v BIS

Samci / prvaki

Thickish Newfoundland Keeper of Freedom - CAC

Psice / Najmlajše

Double Cream Pie -zelo perspektivno 1

Psice/odprte

Ursinus Velutus Besame Mucho - CAC

Sona - R.CAC

Psice / prvakinje

Thickish Newfoundland Quincy Pie Quinn - CAC

Rjavega njufka ni bilo, BOBja se ne spomnim, mislim da ga je ponovno dobila šampionka :-[

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4786 : 02 September 2008, 13:20:43 »
jaz imam eno vprašanje.

naša šepa na sprednjo tačko, zgleda tako kot bi se zaganjala. a je kdo imel podobne težave?

saj vem, veterinar. ampak vseeno me zanimajo mnenja, k veterinarju itak gremo.

katka

• Gost
« Odgovori #4787 : 02 September 2008, 20:47:49 »
Hm, šepanje je bil pri nas znak displazije :( ampak vseeno ne vem, kako izgleda, da se pes nekako zaganja(?)

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4788 : 03 September 2008, 07:52:07 »
ne vem opisat besede zaganjati, :-\

sem jo pretipala in nič ne najdem, tudi cvili ne, da bi jo kaj bolelo.

natka

• *
  • Bonga
« Odgovori #4789 : 04 September 2008, 19:59:48 »
veterinar jo je pregledal in jo prijel (nek poseben prijem) in ima vnetje pokostnice. dobila je injekcijo in tablete-analgetik.

a je kdo imel da je imel njufi to vnetje, kako je s tem? zakaj do tega pride?

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #4790 : 04 September 2008, 21:48:47 »
Do vnetja pokostnice pri mladičih pogosto pride zaradi prehitre rasti in neprimerne prehrane. Pri našemu so tudi takrat sumili na vnetje pokostnice (čeprav se je potem izkazalo, da ima poškodo), in me je takrat veterinar zaslševal vse možno..od tega katero hrano je, če dodajam kaj kalcija itd. Se je pa o tem že pisalo tudi v tej temi (obrni se na Snufi, se mi zdi da sta z jankotom imela enkrat ta problem) in mi priporočal, da striktno uporabljam hrano prilagojeno za velike pasme z dodanim glukozaminom (kar smo pa itak), ki nudi dobro podporo okostju in sklepom.

leonora

• *
« Odgovori #4791 : 19 September 2008, 04:34:57 »
No,da malo osvežimo temo pri njufih.V soboto je Biba postala ponosna mamica 9 mladičkom,šestim punčkam in trem fantkom.Vsi zdravi,krasni :-* :-*,v glavnem noro se imamo.Ponosni očka je Ursinus Velutus vaya con dios,bolj znan kot Eros.
Evo eno slikico za dvig sladkorja

ostale pa v albumu.

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #4792 : 19 September 2008, 07:03:09 »
Simona, še enkrat tukaj iskrene čestitke za 9 korenjakov.  :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* Vidiš, pa so se moje vedeževalske napovedi uresničile  :P

Da bodo zdravi, pridni, veseli in razigrani in naj lepo rastejo in papcajo..in vsakemu posebej želim najbojlšega lastnika pod soncem. Mi z pasjo bando na čelu smo ponosni na našo sestrično in njene male lepotce :P Čestitke tudi očku, dobro je opravil svoje delo  ;) Hvala ti za trenutek, ki ga verjetno ne bom pozabila nikoli :-*

Nisi dvignila samo sladkorja ampak še srčni utrip, pritisk..naslednjič pridem z vrečo >:D :P

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #4793 : 19 September 2008, 09:12:12 »
O moj bog,kakšni cukri!!!!!!!!Pa koliko jih je....(jih ni bilo toliko tud v "Neykinem" leglu?)

Še slikc!!!Prosimmmmmm

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #4794 : 19 September 2008, 10:42:06 »
O moj bog,kakšni cukri!!!!!!!!Pa koliko jih je....(jih ni bilo toliko tud v "Neykinem" leglu?)

Še slikc!!!Prosimmmmmm

V leglu iz katerega je Biba jih je bilo celo 10, 8 samičk in 2 samčka  :)

Simona tudi od mene še enkrat čestitke, tamiceni so resnično prekrasni in predvsem pocukrani. Komaj čakam, da začnejo učke odpirat in hodit naokrog  :-*

Lili ti pa menda že veš da ne rabiš vreče, sej ga dobiš legalno - čarovniške napovedi pa to ;D ;)

Kast

• *
« Odgovori #4795 : 19 September 2008, 12:28:56 »
Simona, čestitke...al mora bit pestro, a ne!

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #4796 : 19 September 2008, 16:06:51 »
Mi se pa samo pokažemo,da smo še vedno živi :)

darinka

• *
  • moja Biba
« Odgovori #4797 : 19 September 2008, 21:14:14 »
Čestitke soimenjakinji Bibi za male kepice. Da bi zrasli v zdrave velikane in našli čudovite lastnike.
Vsakemu posebej pošilja naša Biba koš :-*. Čestitke pa seveda tudi očiju Erosu :).

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
    • Zlati prinasalec Cosmo
« Odgovori #4798 : 19 September 2008, 23:22:29 »
leonora cestitke!!!  :-* :-*

Boste sprejemali kaj obiskov potem kasneje, ko bojo ze veselo tekali naokoli?  ;) :P

leonora

• *
« Odgovori #4799 : 21 September 2008, 09:42:50 »
leonora cestitke!!!  :-* :-*

Boste sprejemali kaj obiskov potem kasneje, ko bojo ze veselo tekali naokoli?  ;) :P
Seveda bomo sprejemali obiske,saj se moramo poskrbeti za socializacijo  :o
Mali pridno pridobivajo na teži,Biba je krasna mamica,s skupnimi močmi  zmoreva vse  :-* :-* :-*.
Hvala vsem za čestitke,sem jih prenesla tudi Bibi.