Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1868797 krat)

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Spol: Ženski
  • Moj "mali" prijatelj
Novofundlandec [Newfoundland]
« Odgovori #4860 : 15 November 2008, 16:04:03 »
Ja,frizurce so pa res mega :)...Amistad Para Siempre ima pa tak pogled,da se topiš :-*

M|my tcoji so pa tudi taki cukri.Pa spletna stran je tudi ok :)

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #4861 : 16 November 2008, 15:34:52 »
Ooo krasni so! ;D

Naši bučmani so pa danes videli travo in vrt :D
Slikce sem dala na mojo stran v galerijo, tako da si jih kar tam poglejte. (http://www.freewebs.com/ambra/apps/photos/album.jsp?albumID=3317589)

LP!

leonora

• *
« Odgovori #4862 : 16 November 2008, 21:16:51 »
Evo,za mano je eden najbolj groznih vikendov v življenju.Pet našik kepic je zapustilo dom  :( .Srce imam še vedno nekje v grlu,kljub temu,da so našli super lastnike.Maruša,ne zameri,ampak danes še  ne morem pogledati malih,vem pa, da tako kot zdajle uživaš,še dolgo ne boš.Zato izkoristi vsak trenutek,ko si z njimi.Mi smo jih tudi malo poslikali,pravzaprav lastniki ene od  psičk  :-*,najljubše pa so mi te,kjer sta dve ljubici,Misty(Amistad para siempre),ki ostane doma  in naša Zoja

Niky*Nika*Pika

• *
  • *
    • Ovčarska
« Odgovori #4863 : 16 November 2008, 21:38:48 »
Ooo krasni so! ;D

Naši bučmani so pa danes videli travo in vrt :D
Slikce sem dala na mojo stran v galerijo, tako da si jih kar tam poglejte. (http://www.freewebs.com/ambra/apps/photos/album.jsp?albumID=3317589)

LP!
Kakšne kepice  :D  :-*
Ful so luštni!  :-*
Evo,za mano je eden najbolj groznih vikendov v življenju.Pet našik kepic je zapustilo dom  :( .Srce imam še vedno nekje v grlu,kljub temu,da so našli super lastnike.Maruša,ne zameri,ampak danes še  ne morem pogledati malih,vem pa, da tako kot zdajle uživaš,še dolgo ne boš.Zato izkoristi vsak trenutek,ko si z njimi.Mi smo jih tudi malo poslikali,pravzaprav lastniki ene od  psičk  :-*,najljubše pa so mi te,kjer sta dve ljubici,Misty(Amistad para siempre),ki ostane doma  in naša Zoja

Lepotička  :-*

Lp,Nika

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #4864 : 16 November 2008, 22:13:56 »
Simona, verjamem, da ti je težko in sočustvujem z tabo. Najtežje je ko gredo. Še mene je stisnilo, ko sem se zavedla da jih nikoli več ne bom videla vseh na kupu, pa sem hodila k tebi na obisk samo zijala prodajat, male crkljati, si dvigovati cuker ter obujati čase, kako je bilo lepo imeti doma tako malo nedolžno kepico ;) Naj te tolaži misel, da so šli v dobre domove in ti je doma ostal eden izmed dveh zakladkov na zgornji sliki, ki upam, da bo vsaj malo omilil bolečino.

Upam, da tudi ostali čim prej dobijo take lastnike, ki si bodo te male kepice zaslužili in jih bodo imeli vsaj pol toliko radi kot jih imaš ti.  :-* :-*

Mimy, sem šla pokukat na tvojo stran.. najprej pohvale za stran, predstavitev vsakega posebej. Mali so res cukerčki, prav posrečeno poparčkani, barvno usklajeni.. predvsem mi je pa padla v oči slika z Ambro, deluje taka ponosna pasja mamica in to tudi upravičeno je. En koš  :-* :-* zanje.

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #4865 : 17 November 2008, 18:14:36 »
Oh, boga Simona.. Se zavedamo da tudi nas še čaka nekaj takega ja..

Sem našla en "super" oglas, ki nam konkurira ;)
izbrisan oglas, nerodovniški mladiči

LP! Maruša

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #4866 : 18 November 2008, 08:27:49 »
Simona, rabiš kakšen paket robčkov? Vem, da je hudo; jaz npr. za mladičke sploh ne bi bila, ker bi hotela vse imet zase in bi mi bilo hudo sploh kakšnega kam dat - čeprav je nemogoče imeti in vzdrževati toliko njufijev, še posebej, ko so veliki. Tako da, hvala bogu, da ne bom nikoli vzreditelj. Oglas sem si pa pogledala, hm, je res konkurenca.....pasemski.....d ol padeš, za 80 in 100 eur. Čez par mesecev pa bodo jokali za probleme z okostjem in vsem živim....Noro. Jaz vem, da se s temle ne bi zafrkavala, ker te takle mladiček na koncu lahko pride precej več, kot en s papirji. Glede na ceno pa je verjetno kakšno ups...leglo in ne preprodajalec - ti so malo bolj požrešni. S 100 euri po moje še hrane ne bodo pokrili. M/my, vaši lepi štruklji pa tudi pridno rastejo!
Lp, Gabi

darinka

• *
  • moja Biba
« Odgovori #4867 : 19 November 2008, 08:02:56 »
Vsi mladički so pravi cukri :-* in verjamem da je hudo, ko grejo od doma. Ampak če dobijo dobre lastnike in ostaneš na vezi z njimi je lažje ;). Njim pa sigurno polepšajo življenje ;).

Jaz pa imam en problem z mojo Bibo že nekaj časa. Kar naprej ima vneto kožo med blazinicami in si liže, potem pa mi težko hodi, enkrat na eni taci, komaj se pozdravi že ima na novi in to se ponavlja. Veterinar je rekel, da ji naj zamenjam hrano, je možna alergija na piščanca, na bolhe že ima alergijo, samo, a se ne pokaže to že na začetku, in ne po enem letu hranjenja. Hranim jo pa z Nutragold Holistic pupy. Namen jo imam peljati v kratkem v Lj na fakulteto, da ji naredijo alergijske teste.

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #4868 : 19 November 2008, 10:25:26 »
Možno da je alergija, možno pa tudi od vlage, kot neke vrste hot spot. Si ji poskušala čim bolj postriči dlako med blazinicami? Ker itak pride umazanija zraven, mokrota itd., in če je koža bolj občutljiva se rada vname, potem pa psica še liže in naredi še slabše.

Če ima vneto bi ji jaz razkužila z jodom ali čim podobnim, očistila rane, potem ji pa dala gor povoj ali pa vsaj navadno nogavico da nebi prihajala umazanija na rano, če se ji pa nikakor ne da dopovedati, da ne sme lizati in drezati v ramo pa ovratnik za par dni, da se stanje normalizira.

darinka

• *
  • moja Biba
« Odgovori #4869 : 19 November 2008, 11:19:59 »
ma dlake ji nisem nič strigla, misliš da bo boljše. Meni se zdi da, če ji postrižem bo še bolj odprto in dovzetno za rane, a se motim ???. Kaj pa ti, strižeš? Se mi zdi, da dlaka vsaj malo ščiti. Trenutno ji mažem z Bepantenom, je veterinar rekel, da je v redu, moram pa v lekarno po jod, imam ga sicer doma, sam ima pretečen rok že nekaj časa.

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #4870 : 19 November 2008, 11:48:08 »
Jaz mu dlako med blazinicami (spodaj) pristrižem, ne strižem v živo čisto do kože, jo ima pa pristriženo, da dlaka ne sega čez blazinice, ker hodi tudi po stanovanju in mu na gladkih površinah preveč drči, če ima dlako predolgo, ker hodi potem praktično po dlaki ne po blazinicah. Ne delam pa tega ravno pogosto, ker si ponavadi že na sprehodih dovolj oguli dlako stran.

Kaj pa veterinar pravi na to? Možnosti hot spotov itd., je izuzel? Ne vem, če bi delala na lastno pest, bi verjetno malo postrigla, da koža bolj "diha", ter psu taco povila, da si nebi zlizal ter da se rana še bolj ne okuži. 

Nam se je to lani zgodilo, ko so solili ceste in mu soli nisem sprala iz tac, mu je razžrlo kožo med blazinicami in se je ta sistem obnesel, v parih dneh je bil kot nov.

dog4ever

• *
« Odgovori #4871 : 19 November 2008, 11:49:35 »
Dlaka se zato postriže, da postane koža bolj zračna. Jaz bi ji tudi postrigla dlako ter ji mesto ene 3x na dan umila s plivasept šamponom. Kakšen dan ali dva bi jo držala bolj notri (ali na suhem), da bi se ji vsaj za silo zacelil.

Lahko da so pri proizvajalcu kaj spreminjali hrano in da je sedaj drugačna kot je bila 1 leto nazaj (mogoče je drugačna samo kakšna sestavina). Ali pa je psica alergična na kaj iz okolja...

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
    • Zlati prinasalec Cosmo
« Odgovori #4872 : 19 November 2008, 18:27:46 »
In pa ce je slucajno hot spot, bo bephanten naredil vec skode kot koristi! Jaz bi na tvojem mestu upostevala nasvet dog4ever, in sicer Plivasept. Razkuzuje in susi, pa se skodit ne more  :)

darinka

• *
  • moja Biba
« Odgovori #4873 : 19 November 2008, 21:15:18 »
Hvala punce za odgovore ;). Si bom jutri vzela čas, pa ji postrigla dlako, šampon pa mislim da imam doma, če ne ga grem pa kupit. Hodiva pa ne veliko, samo toliko, da opravi potrebo in več jo imam notri. Veterinar pa je rekel samo, da ima ful občutljive blazinice, saj mu ni pustila, da bi dobro pogledal in da je možna tudi alergija na piščanca, da naj zamenjam hrano za ovčetino in riž. Ima pa na zadnji taci čisto zlizan, samo tam zdaj pusti pri miru in ne liže več.

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #4874 : 19 November 2008, 23:05:38 »
Danes sva bila spet malo na obisku.. da ne bom pisala in lepila slik dvakrat raje link do njihovega kotička:

http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,6828.new.html#new (http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,6828.new.html#new)

Simona, lahko si ponosna na njih. Mali so se ti res "posrečili" ;)

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #4875 : 20 November 2008, 10:38:53 »
Darinka kaj pa tole: http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,4043.msg303733.html#msg303733

Lp, nina

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #4876 : 20 November 2008, 12:50:44 »
Darinka definitivno postriži dlako. Nič kaj ne ščiti, kvečjemu še bolj draži rano. Bepanthen ti tudi jaz odsvetujem. Pa tudi kar se joda tiče bi bila previdna. Če je hotspot potem je odličen, če pa je kakšna druga stvar, recimo odrgnina (rana) pa ni najboljši oz. jod na rano sploh ne sme! V tem primeru je veliko boljša fiziološka raztopina in/ali plivasept šampon. Če gre samo za občutljive blazinice potem ti (ko se pozdravi seveda) priporočam kakšen vazelin (mislim pa, da se dobijo celo neke kreme za občutljive blazinice) in ji pred sprehodi s tistim maži blazinice in tačke speri ko prideta domov (sploh pozimi zaradi soli).

Tamali so pa vsakič (dobesedno) večji in bolj cukrasti  :-*

Mimy tvoji so pa tudi krasni  :-* Le pridno nas zalagaj s slikami  :)

dog4ever

• *
« Odgovori #4877 : 20 November 2008, 13:11:17 »
Zakaj ne bephanten?

In zakaj ne jod na rano?

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
« Odgovori #4878 : 20 November 2008, 13:35:18 »
Darinka definitivno postriži dlako. Nič kaj ne ščiti, kvečjemu še bolj draži rano. Bepanthen ti tudi jaz odsvetujem. Pa tudi kar se joda tiče bi bila previdna. Če je hotspot potem je odličen, če pa je kakšna druga stvar, recimo odrgnina (rana) pa ni najboljši oz. jod na rano sploh ne sme! V tem primeru je veliko boljša fiziološka raztopina in/ali plivasept šampon. Če gre samo za občutljive blazinice potem ti (ko se pozdravi seveda) priporočam kakšen vazelin (mislim pa, da se dobijo celo neke kreme za občutljive blazinice) in ji pred sprehodi s tistim maži blazinice in tačke speri ko prideta domov (sploh pozimi zaradi soli).

Tamali so pa vsakič (dobesedno) večji in bolj cukrasti  :-*

Mimy tvoji so pa tudi krasni  :-* Le pridno nas zalagaj s slikami  :)

??? ??? Tole pa tudi meni ni jasno... od kdaj jod ne in zakaj ne? Bepanthen ni za globoke rane pa na gnojnih ni nekaj full uspešen za površinske rane in praske pa odličen. Tako da...  ???

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #4879 : 20 November 2008, 17:57:05 »
Jod se na odprte rane še nikoli ni dajal. Zakaj  ??? Bi blo pa treba kakšnega dohtarja vprašat. Jaz z jodom razkužujem samo hot spote in rane čez katere se je že naredila krasta. Za frišne rane imam pa fiziološko.

Hotspote bepanthen še bolj zapaca, na globokih ranah pa ni učinkovit.

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
    • Zlati prinasalec Cosmo
« Odgovori #4880 : 20 November 2008, 18:16:25 »
Hotspote bepanthen še bolj zapaca, na globokih ranah pa ni učinkovit.

Se podpisem. Mojemu sem dva dni "zdravila" hot spot na morju z bephantenom (ker ni bilo drugega pri roki), in naredila kvecjemu se vecjo skodo. Se bolj mu je teklo iz "rane", pa se bolj se mu je "sfrisalo".

dog4ever

• *
« Odgovori #4881 : 20 November 2008, 20:25:11 »
Jaz pa rane (če jih že) razkužujem ravno z jodom. Saj za to je namenjen-za razkuževanje ran (ker ne peče). 

darinka

• *
  • moja Biba
« Odgovori #4882 : 20 November 2008, 21:37:56 »
Živjo,

dlako sem ji že porezala, je bila začuda ful pridna. Danes sem bila v lekarni, pa tam nisem dobila Plivasept šampona, mi je pa dala nekaj za razkuževat Pic indolor. Šampon dobiš pri veterinarju potem, a ne. Zvečer sem ji potem s tem razkužila tace in bom videla kaj bo. Bom pa probala slikat, da boste videle, kaj bi lahko bilo, ker imate že izkušnje s tem. S Bepanthem kremo sem si pa jaz tudi mazala rano, pa je bila dosti globoka, ko sem padla (me je Biba potegnila po enem klancu navzdol >:() in mi je lepo pozdravilo, danes se vidi sicer brazgotina, ampak tista bi se tudi, če bi šla šivat. Z jodovo raztopino sem pa zdravila mojega mačkona, ki je pa imel tudi globoke rane na ušesih in na trebuhu, pa se je tudi lepo pozdravilo vse. Tako, da tukaj ne vidim problema, da ne bi bilo to za globoke rane ???.
Darinka kaj pa tole: http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,4043.msg303733.html#msg303733

Lp, nina

Hvala, bom prebrala, če bi bilo tudi to lahko.

darinka

• *
  • moja Biba
« Odgovori #4883 : 21 November 2008, 11:25:15 »
Evo še slikce:

1) to je na zadnji taci(se ne vidi najbolje, samo je rdeče bolj notri)

2) to pa na prvi, podobno ima tudi na drugi taci, samo spodaj:

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #4884 : 21 November 2008, 18:20:28 »
Jaz pa rane (če jih že) razkužujem ravno z jodom. Saj za to je namenjen-za razkuževanje ran (ker ne peče). 

Jod v medicini še nikoli ni bil namenjen razkuževanju ran ampak predvsem za čiščenje (razkuževanje) kože pred posegi. Ko je meni že par let nazaj dohtar čistil eno krasno globoko rano je uporabil fiziološko raztopino, ki pa res ne peče. Za jod ne bom dala roke v ogenj kar se tiče peče ne peče, ampak Neon ga, čeprav je kar se takih stvari tiče res strpen pes, ne prenese, medtem ko mu fiziološka ni noben problem - pa z obema razkužiloma čistim na isti način. Pri čiščenju z jodom obvezno cmevka in obvezno ga mora nekdo držat.

Darinka na hotspot tole ne spominja, kaj bi pa lahko bilo drugega pa ne vem.

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #4885 : 22 November 2008, 14:51:14 »
Darinka,ko je imel naš tole med prsti je vet rekel,da je hotspot in dobili smo flaško joda.Je pa res da jod v večini uporabljam pri naši mrhasti kobili ki je ekspert za vreznine in odrgnine.Pa tudi na konjenicah vet vse rane razkužujejo z jodom...

Se pa Ron zdajle takooooooooo movsa da je nenormalno :(.Pa saj gre zima not,pa skoz je okorg 0° on pa zgublja dlako bolj kot spomladi :-\

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
« Odgovori #4886 : 22 November 2008, 20:01:38 »
Jod v medicini še nikoli ni bil namenjen razkuževanju ran ampak predvsem za čiščenje (razkuževanje) kože pred posegi. Ko je meni že par let nazaj dohtar čistil eno krasno globoko rano je uporabil fiziološko raztopino, ki pa res ne peče. Za jod ne bom dala roke v ogenj kar se tiče peče ne peče, ampak Neon ga, čeprav je kar se takih stvari tiče res strpen pes, ne prenese, medtem ko mu fiziološka ni noben problem - pa z obema razkužiloma čistim na isti način. Pri čiščenju z jodom obvezno cmevka in obvezno ga mora nekdo držat.

Darinka na hotspot tole ne spominja, kaj bi pa lahko bilo drugega pa ne vem.

Jod peče ravno toliko kot fiziološka in SE uporablja za razkuževanje ran. 100%.

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #4887 : 22 November 2008, 20:13:05 »
Jod peče ravno toliko kot fiziološka in SE uporablja za razkuževanje ran. 100%.

OK očitno ne povsod. Jaz se bom za rane čistit še naprej držala fiziološke, če ne zarad drugega zato ker joda Neon ne more.

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #4888 : 25 November 2008, 18:27:27 »
Očitno je letos leto njufičev, čeprav je vsako leglo manjše  ;D

Poleg Bibinega in Ambrinega legla imam še jaz eno novičko.

Eli je včeraj med 20. in 22. uro skotila dva mladička - enega samčka in eno punčko. Kotitev je bila neproblematična, tako mamica kot mladička so super. Slike pa takoj ko jih dobim  :)

Satin

• *
  • When wilderness calls...
« Odgovori #4889 : 25 November 2008, 19:49:33 »
Neyka čestitke  :-*