Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1869032 krat)

dog4ever

• *
Re: Novofundlandec
« Odgovori #720 : 14 Marec 2006, 09:37:01 »
Njeni psi, lahko rečem medvedki, so vse tako očarali, da se otroci kar niso mogli odtrgati od njih. Namesto planirane pol ure za obisk smo tam preživeli in s psi predivjali celo popoldne...

;D ;D ;D se mi zdi, da imamo vsi probleme s tem... Tudi jaz grem na obisk za "pol ure", pa me cel popoldan ni :-[ :P In tudi ko so k meni hodili gledat mladičke nekaj let nazaj, so ravno tako prišli samo za "pol ure"... ja, ja... :P :P2 uri minumum :D

lacrima negra

• *
  • Ursinus Velutus Vaya con dios
    • http://lacrimanegra.moj-album.com/
« Odgovori #721 : 14 Marec 2006, 11:50:35 »
Gabi, hvala za pohvale, jaz sm še mnogo bolj vesela, da je Bruno dobil tako čudovite lastnike, to je največja želja vsakega vzreditelja, saj se na vsakega mladička posebaj navežeš in je njihov odhod vedno zelo težak, dosti lažje pa je če veš, da gre v take roke kot so tvoje in celotne tvoje družine.

Nekje sem zasledila vprašanje zakaj se mladički imenujejo Ursinus Velutus, zato ker je Mandy, katera je mamica teh maldičkov v solastništvu z G. Fanturjem, ki pa je lastnik psarne Ursinus Velutus, živi pa pri nas in njeni mladički prav tako. Mislim, da s tem pojasnjujem tudi to, da vsi moji psi izvirajo iz psarne Ursinus Velutus in da je psarna Lacrima Negra še kako povezana s prej omenjeno psarno. Npr. mladički iz psarne Lacrima Negra iz prejšnjega leta, so potomci Ursinus Velutus Vaya con dios(Eros) in Ursinus Velutus Zero efect (Dili) oba pasa sta zivela pri meni, oz. Eros še zivi, Dili pa je zal ze pokojna, kar sem napisala ze na prejšnjem forumu, iz tega legla je tudi naša Dolce, njeno rodovniško ime pa je Lacrima Negra Azulita Dolce. Naslednje leglo, ki ga načrtujemo v prihodnje bo spet Lacrima Negra, ker mislimo pariti Karmo,( njeno rodovniško ime je Ursinus Velutus Besame mucho, ker je že v mojem polnem lastništvu, no tako je to, upam, da so zdaj zadeve glede psarne Ursinus Velutus in Lacrima Negra bolj jasne.

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
  • Spol: Ženski
« Odgovori #722 : 14 Marec 2006, 13:00:21 »
Bruno, pozdravljena na forumu.

Kar se tice zasvojenosti pa lahko poves... boljse droge verjetno ni;)

Je pa Bruno full lep kuzi, itak saj je njuf ;)

ursa

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #723 : 14 Marec 2006, 13:12:47 »
ali ima rodovnik?

pozdravljena na forumu  ;)

katja123

• *
« Odgovori #724 : 14 Marec 2006, 13:34:23 »
Naša obožuje otroke ( kaj pa ji drugega preostane  ;)).Z tamalimse gresta prave borbe, pusti pa mu tudi,da leži na njej in se mojčka. ::)
Ful je dober tale naš medo. ;D

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #725 : 14 Marec 2006, 13:35:11 »
Seveda ima rodovnik če je iz Lacrima negra ;).Bruno velcome :-*

Jaz sme spet vs epomešala.Tako,da se opravičujem...torej.Marjana pri vas imate Sočo pri Ursunus Velutus pa Maja?Je tako prav ali je zopet zmešano :-[?

BRUNO

• *
  • Naš medvedek
« Odgovori #726 : 14 Marec 2006, 13:55:14 »
Ja,Ursa, Bruno ima rodovnik, ker si brez njega v življenju verjetno ne bom nikoli upala in želela kupiti psa. Saj malo je že Marjana razložila, Bruno je zrasel pri njej in njegovo pravo oz. uradno ime je Ursinus Velutus Grand Master, je pa bratec od Tarye in Freye, obeh lepotičk, ki sta tudi na forumu, če se ne motim.  Bruno je pravi pobalin, ljubček cele naše familije, ful hitro se uči, lumparije najhitreje, npr. kako zjutraj potegniti šal iz mojega vratu, ko sem tip top za v službo, no, pa mal poslinit moje krilo... Če za vse drugo nisem sigurna, sem v to, da bo sckljan do nezavesti, prepričana. Že zdaj smo vsi do ušes "zatreskani" vanj. Ni pomoči - njufki očitno res imajo neko čarobno moč. Edino to me muči, da ne vem, kdaj se bomo otresli vse mogočih obiskov. Zdaj prihajajo na obisk še taki "frendi", ki nas kar nekaj časa niso šmirglali, no, pa po mojem se to dogaja tudi vsem vam. Revež Bruno je v enem tednu dal eno goro takih obiskov skozi. Mislim, da sta otroka privlekla domov že skoraj pol šole, vsi hočejo videt tega medvedka...Najbolj je pa smešno, ker vsi pričakujejo, da jih bo pričakal 20 cm velik mladič, potem pa proti njim priteče kar velik pesjanček!!! Tiste obraze obiskovalcev je pa res hecno videti! No, je pa po drugi strani tudi v redu, da se bo hitro navadil na ljudi.
Lp, Gabi

rožica

• *
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
« Odgovori #727 : 14 Marec 2006, 14:17:19 »
Ali imate vaše njufke v stanovanju ali zunaj?

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #728 : 14 Marec 2006, 14:39:46 »
Bruno... glede obiskov? Jaz sem skoraj vsak dan v  trgovini in piskote kupujem za obiske ;) Ce pa ze kdo ne more priti pa vlacimo s seboj (na njihovo zeljo) vse slike, da so ze cisto oguljene ;) Mali pa tok "prezuljen" od nesteto rok, da se bojim da bo ob vso dlako  :D :D

No glede bivanja nase mrcinice.. zaenrkat je notri, ker je se mali. Vendar ima mali nek odpor biti zunaj, kar nazaj v hiso rine, sploh ce ga pustis 5 min samega. Bomo videli, ce res ne bo zelel biti zunaj bo pa pac notri. Vem, da se cudno slisi ampak glede na to da zaenkrat kljub vsej dlaki najraje zvlece svojo deknico k peci in se raztegne... bo pa pac notri, ce mu bo tako bolj odgovarjalo. Na vso silo ga ven riniti ne mislim, bomo pac se enkrat izpadli cudaki da imamo ogromnega medveda v hisi ;) Bomo pa nadaljevali z navajanjem, ker mu bo vsaj poleti bolj prav prislo da bo zunaj, ker v hisi bo se bolj vroce.

Nasa prejsnja je pa strogo zivela zunaj v pesjaku in notri za vec kot 5 min na obisk ni zelela. Drugace pa vecina njufkov kolikor jih jaz poznam zivijo zunaj. Pa tudi dlako imajo bujnejso in lepso, ce so zunaj. Kar je posebej opazno pozimi, ker ce zivijo v stanovanju podlako ponavadi izgubijo.

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #729 : 14 Marec 2006, 17:18:52 »
Seveda ima rodovnik če je iz Lacrima negra ;).Bruno velcome :-*

Jaz sme spet vs epomešala.Tako,da se opravičujem...torej.Marjana pri vas imate Sočo pri Ursunus Velutus pa Maja?Je tako prav ali je zopet zmešano :-[?

Tjaša vse je pomešano.

Bruno je rodovniško UV ne Lacrima Negra  ;) Je pa zrasel gor pri Marjani ki je lastnica psarne LN. Sej je v njenem postu razloženo kake fore so s temi povezavami.

Majevo rodovniško ime je Ursinus Velutus Noel-Baker, vandar ne živi ne pri g. Fanturju ne pri Marjani ampak na primorskem pri svoji lastnici "flufi"

Soča pa ni ne UV in  ne LN, je pa prišla od g. Fanturja, vendar ni iz njegove vzreje.

Gabi welcome! Za kake fotke se priporočamo  ;) :)

urša tebi pa nebi želela težit, ampak večina je že napisano in včasih se splača prebrat še kej več kot zadnji post.

rožica, Neon je zunaj, ko je temperatura nižja od -5 je v kleti v njegovem prostoru. Je pa moja želja da bi bil kombinirano ven in notri, popolnoma v hiši pa njufka nebi imela. Prvič adijo poddlanka, drugič si pa dejansko ne želim delit postelje z 70kg mrcino in vso njegovo slino, dlako in kremplji  ;) vem pa da če bi bil v hiši nebi imela srca da ga fliknem iz postle dol.

Bratca Norda imajo v stanovanju, Marjana vem da jih ima kombinirano not in zunaj, pa še ene par folka vem, da ima njufke not, drugače pa po večini zunaj.

Za pol ure pa res vsi hodimo na obisk  ::) Ko sem bla s Špelo pri Marjani sem mislila ah to bo itak sam pol ure. Ja valda smo se začvekali in če se mi nebi mudilo domov psihologije gulit bi verjetno odsedela še kakšno  ;)

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #730 : 14 Marec 2006, 17:23:02 »
Ok jaz se ne grem več s temi psarnami :-[ >:( ::).Prezakomplicirano za moje možgane in logiko,hehe.

njufka4

• *
  • Freya
« Odgovori #731 : 14 Marec 2006, 20:18:31 »
Gospa Gabriela lepo pozdravljeni na forumu! Mali Bruno je res cukerček  :-* Res se priporočamo za kakšne slikice.

Naša Freyka je notri, spi pa zunaj, ampak če je sneg je res ne moremo pustiti zunaj na mrzlem (čeprav je najbrž ne zebe zaradi dlake, ki jo ima)  ;D Podnevi ko je zunaj snek pa kar nori ... uživa v snegu :D

Lp

katja123

• *
« Odgovori #732 : 15 Marec 2006, 10:54:36 »
Naša Buca živi notri, bom tako napisala. Večino živi na balkonu, okoli polnoči jo zmuko zvlečem v predsobo. Tam preživi noč. Ob pol sedmih je pa že vstajanjein gre zopet na balkon.
Imamo pa obvezne tri dnevne sprehode , dva po eno uro, večerni je pa bolj samo za lulanje.

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #733 : 15 Marec 2006, 19:51:47 »
Katja, vseeno bi bilo bolje če skrajšaš sprehode, ker naj bi bilo za 10 mesečnega mladiča dovolj 40min max. eno uro na dan! (zaradi sklepov) Burja pravi takole: mladič lahko hodi toliko minut kolikor ima tednov- 1 teden, 1 minuta. ;)

Drugače imamo pa mi Ambro zunaj, samo podnevi jo imamo v kleti oz. garaži :D
LP

katja123

• *
« Odgovori #734 : 15 Marec 2006, 19:58:46 »
Saj ne hodi eno uro,bolj šnufa in miške koplje.Ni to nek maraton.Vem,da ne smeva pretiravat. :)

Sunshine_1

• *
« Odgovori #735 : 15 Marec 2006, 21:27:16 »
Katja, vseeno bi bilo bolje če skrajšaš sprehode, ker naj bi bilo za 10 mesečnega mladiča dovolj 40min max. eno uro na dan! (zaradi sklepov) Burja pravi takole: mladič lahko hodi toliko minut kolikor ima tednov- 1 teden, 1 minuta. ;)

Drugače imamo pa mi Ambro zunaj, samo podnevi jo imamo v kleti oz. garaži :D
LP

Ja, to glede 1 teden- ena minuta sem tudi jaz že slišala (madonca, na temule forumu pa čist slovničn pišem  ::) ) Ja, zaradi sklepov raje ne pretiravajta, pa tudi ez kakšne ovire raje ne skačita (zaradi sklepov...) Tolee zadnje sicer ne vem, če sem prav napisala- ne čez ovire skakat, naj me kdo popravi, če je narobe  :)

Sicer pa pozdravite svoje njufije :) (ima kdo tukaj rjavega? Sivega 100% nima noben, a ne?)

No, LP

Suns.

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #736 : 16 Marec 2006, 15:03:22 »
Nekje sem zasledila vprašanje zakaj se mladički imenujejo Ursinus Velutus, zato ker je Mandy, katera je mamica teh maldičkov v solastništvu z G. Fanturjem, ki pa je lastnik psarne Ursinus Velutus, živi pa pri nas in njeni mladički prav tako. Mislim, da s tem pojasnjujem tudi to, da vsi moji psi izvirajo iz psarne Ursinus Velutus in da je psarna Lacrima Negra še kako povezana s prej omenjeno psarno. Npr. mladički iz psarne Lacrima Negra iz prejšnjega leta, so potomci Ursinus Velutus Vaya con dios(Eros) in Ursinus Velutus Zero efect (Dili) oba pasa sta zivela pri meni, oz. Eros še zivi, Dili pa je zal ze pokojna, kar sem napisala ze na prejšnjem forumu, iz tega legla je tudi naša Dolce, njeno rodovniško ime pa je Lacrima Negra Azulita Dolce. Naslednje leglo, ki ga načrtujemo v prihodnje bo spet Lacrima Negra, ker mislimo pariti Karmo,( njeno rodovniško ime je Ursinus Velutus Besame mucho, ker je že v mojem polnem lastništvu, no tako je to, upam, da so zdaj zadeve glede psarne Ursinus Velutus in Lacrima Negra bolj jasne.

Ja, mene je tole zanimalo! Hvala za odgovor!  :)

Drugače pa dobrodošla Gabi! Najbrž sploh ni treba poudarjat, da je Bruno prekrasen, če sodim po avatarju, če sodim pa po tem, da je njufek in še Ursinusvelutusek po vrhu, pa mi niti ni treba videt fotke, da bi vedela, da je prelep!  ;D

Glede obiskov pri Marjani pa že resno razmišljam, da bi si namesto v Ljubljani poiskala stanovanje kar v Kranju. Edini problem bi bil, da bi potem diplomirala iz njufologije in ne iz veterine.   ;D

lp

p.s. A ste opazili, koliko nas že je?  :o  ;D

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #737 : 16 Marec 2006, 19:19:43 »
Sara smo opazili. Noro veliko, če pomislim kako male je dejasnko vzrejnih njufkov v slo. No število se povečuje...ampak vseen nas je veliko.  ;D

Drugače pa ne lažeš s tem, kdo je lep...ampak fotke bi vseeno čeprov jih ne rabmo  ;)

Baza je pa v nastajanju, zadeva se premika...podatkov pa od nikoder  >:( A se bo še kdo spomnil, al moram na kolena pa k vsakemu na privat  ;) Stran ali dve nazaj je seznam kaj rabim met napisano.

katja123

• *
« Odgovori #738 : 16 Marec 2006, 19:34:07 »
Grem rodovnik poiskat. :P

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #739 : 16 Marec 2006, 19:40:26 »
Ker ne vem kok forum berete bom objavla kar tukaj. V soboto 29.4.2006 bo v Varpoljah PeSjanar.si srečannje, v okviru tega srečanja pa še njufi srečanje. Tako da prosim za čimvečjo udeležbo (OK sej nekaj prav posebnega ne bo. Skupna fotka, lastniki se spoznamo pa mal kontakte izmenjamo....). Uglavnem Vabljeni s svojimi njufi zverinicami ali brez (zaželjeno seveda z  :) ;))

katja123

• *
« Odgovori #740 : 16 Marec 2006, 19:48:41 »
Sem opravila svojo njufi dolžnost.  ;)

Na srečanje me pa žal ne bo, ker se Buca goni in je cela štala. Danes je en pes 2 km za avtom laufal.  :-\ Ja ljubezen dela svoje. ::)

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #741 : 16 Marec 2006, 19:54:41 »
Hehe,saj srečanje bo čez mesec in pol ;).Mi verjetno pridemo...s povodcem in verjetno nagobčnikom.Mi bo v veselje čohati zopet en kup malih kepic :-*

katja123

• *
« Odgovori #742 : 16 Marec 2006, 20:04:43 »
Sorči, površno branje.  :-\ To bi pa šlo. verjetno pridemo.  :)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #743 : 16 Marec 2006, 23:31:16 »
Neyka glede baze... vse pohvale za dobro idejo ;)

drugace pa ima sploh smisel da ti posiljam Atumove podatke, glede na to da je se tako mali in nimava ne razstav za sabo, ne slikanja kolkov ? Ce ti vseeno kaj pomaga lahko posljem

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #744 : 16 Marec 2006, 23:36:01 »
Ja valda...ti sam pošlji. Ko boš mela pa več podatkov bomo pa dopolnili. Neka začetek je...četudi z mladički.

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #745 : 16 Marec 2006, 23:44:35 »
Se zdajle dobis na privat ;)

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #746 : 17 Marec 2006, 11:14:13 »
p.s. A ste opazili, koliko nas že je?  :o  ;D

Ja ful nas je :o.Si predstavljate koliko bo njufkov na srečanju,hehe.Bo vse črno.Drugače pa,če sem prav preštela nas je...13 :o (Neyka,nastya,M|my,Nelly,Lilit,Newfka,West,Kastona je čist "frišna"-welcome,Bruna,Njufka4,Katja123,Lacrima negra,TMT).A sem vse :-[.

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #747 : 18 Marec 2006, 17:33:25 »
Še enga si pozabla...oddal je približno 3 sporočila in je nekoč imel njufija, ki mu je poginil. Ne rata mi najti strani tak da tut imena ne vem, drgač smo pa kar številčni ja :P

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #748 : 18 Marec 2006, 18:01:11 »
Hehe.Neyka se mi zdi,da je to sejdaj naša Nelly.Tole je bila prej njena psička: http://nelly11.moj-album.com/album/1806338/,ki je sedaj žal poginila :'(.Nelly a imam prav?

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #749 : 18 Marec 2006, 18:03:04 »
Ne, Neyka je mislila Kriskosa  ;)

Lp