Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1868809 krat)

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
  • Spol: Ženski
Re: Novofundlandec
« Odgovori #750 : 18 Marec 2006, 19:22:47 »
Meni se zdi da je bila prej Nelly Binky ali Blinky pa še en je bil

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #751 : 18 Marec 2006, 19:36:36 »
Ja nelly je bila prej Binky, pa še Kriskos ja. Hvala Newfka!

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #752 : 18 Marec 2006, 19:49:27 »
ok, mogoče malo čudno vprašanje, pa kljub temu. je kakšen črno-bel njufko v slo?

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #753 : 18 Marec 2006, 19:51:05 »
Jaz vem samo za Maja od flufi iz sosednjega foruma, pa mislim, da Fantur tudi ima nekaj, samo nisem prepričana...

Lp

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #754 : 18 Marec 2006, 19:54:02 »
Zdaj sem se spomnila, še ena njufka je, Neonova polsestrica, tudi od ene od uporabnic (ali njene sestre, ne vem) s sosednjega foruma.

Lp

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
    • Sammy4ever
« Odgovori #755 : 18 Marec 2006, 19:55:08 »
Hvala za odgovor. V našem kraju so kupili enega, vendar mislim, da je nerodovniški.

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #756 : 18 Marec 2006, 19:57:46 »
Aja, joj, kako mi počasi kaplja   :-[  Plestenjak je imel leglo eno leglo nekaj mesecev nazaj (iz tega legla je Buca), v katerem so bili tudi belo-črni mladički. Joooj, upam, da se ne spomnim še kaj... :-[

Lp

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #757 : 18 Marec 2006, 20:43:11 »
Aja!Joj Neyka se opravičujem :-[.

Samo od Flufi Maj je pa res ogromen in lep.Pa na njeni strani je nekaj trikcev in nekaj o učenju s klikerjem če koga zanima ;)

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #758 : 18 Marec 2006, 22:23:27 »
Tjaša...Maj ni ogromen ;) Po Manjinih besedah. Je bol pr malih in "nabit". Čeprav sem se jaz tudi začudila ko mi je to povedala, ker res daje vtis velikosti  ;D

Črnobelih njufkov je kar veliko. Z rjavimi je bol kriza.

g. Fantur ima doma najmanj eno (če je še živa - bi mogla met okrog 14, 15 let ampak septembra je bila še živa), Neonovo babico, potems sta tu še Salomon in Stark Ursinus Velutus, Neonov oče in stric (potomca prej omenjene psičke). Iz tega rodu je verjetno še kje kakšen ampak za tele vem.

Potem so pa še Plestenjakovi ja. Za Vala vem. Bucin brat.

Pa še od "moje" vzrediteljice jih je ene par. Je namreč parla črne psice s črno belimi samci toliko časa da je dobila ven črno bele. In tako je nekaj črno/belih zudi od Neonove starejše sestre ali polsestre otrok. Njihov oče je pa črno beli Amon, ki je tudi kolikor jaz vem v Sloveniji.

Za to jaz vem. Se bi pa sigurno našel še kakšen. Kot sem že rekla - niso tako redki.

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #759 : 18 Marec 2006, 22:25:09 »
Zdaj sem se spomnila, še ena njufka je, Neonova polsestrica, tudi od ene od uporabnic (ali njene sestre, ne vem) s sosednjega foruma.

Lp

Aja? Kje sem pa sem to jaz zgrešila?  ??? ???

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
  • white princess :)
« Odgovori #760 : 18 Marec 2006, 23:32:47 »
Tu so imela izgleda tudi črno bele :) http://www.moj-album.com/album/518634/ Sam to je še iz 3. junija 2005, pa še ne vem če so rodovniški. Jaz sem samo naletela na to ko sem malo brskala :)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #761 : 19 Marec 2006, 02:05:20 »
Živjo!

Ja prej sem imela uporabnisko ime Binky, vendar zaradi daljse odsotnosti in nekih problemov z racunalnikom mi ni nick Binky vec prijel in sem se poimenovala kar po moji (zal ze preminuli) psicki Nelly  ;) Tako da od zdaj naprej sem Nelly.. in me stejte samo pod 1x ;) Sta pa bila oba njufka in Nelly in zdaj Atum moja in v prihodnosti bo se kaksen ;) Ce bo le vse po sreci  :D

Belo-crnega njufka ima pa tudi nekdo v nasem kraju, ampak sem ga vedno srecala sredi najvecje guzve, sredi najvecjega krizisca in nisem mogla ustaviti, da bi ga pocukala za rokav in povprasala o njem. Ga pa ze nekaj casa nisem videla... ampak ziv je se, ker nazadnje je bil se bolj mladic ;) Je pa definitivno samec... videla, ko je lulal na semafor ;) hihi Belo-crnih ni tako malo, res pa je da rjavega pa se nikoli v zivljenju nisem videla v zivo kljub zelji. Res pa je, da so meni osebno crni najboljsi..ne vem ze od male puncke naprej je v moji glavi da njufko je crni medek in verjetno bo tako tudi ostalo ;) Tiste 3 bele dlakice, ki jih nas premore se pa spregledajo, ker so opazne samo od blizu ;)

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #762 : 19 Marec 2006, 08:03:33 »
Crnobelo njufico ima tudi moja znanka iz Ljubljane.

Saj jih ni tako zeloooo malo, ampak v primerjavi s crnimi verjetno res manj.

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #763 : 19 Marec 2006, 08:18:51 »
A mogoče kdo ve,če je v Evropi sploh kateri sivi?Ta barva tukaj ni priznana,ane ???Ko smo že črno-bele načeli dajmo še rjave :P ;D ::)...

katja123

• *
« Odgovori #764 : 19 Marec 2006, 09:35:50 »
Mislim,da so bili v Bucinem leglu 4 črno beli njufkoti.  Sami fantje. :)

Smo se pa včeraj spravili nad Bucin kožuh. Eno uro sva jo česala in danes je prava lepotička. :o

M|my

• *
  • Mali medvedek
    • ambra
« Odgovori #765 : 19 Marec 2006, 11:33:39 »
Jaz sem tudi naredila generalno včeraj :D Ambra je super sčesana pa še malo postrižena ;D Katja, a greš v malo šolo? Mi smo se odločili za malo, ker za osnovno nimam časa.
LP

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #766 : 19 Marec 2006, 13:11:17 »
Aja? Kje sem pa sem to jaz zgrešila? ??? ???

Evo: http://www.sen.si/moji_psi/nasi_psi/ajda.htm  Sej drgač to sem ti že prilepla na MSN-ju, če se spomniš...  :)  Ima pa na mojpes.netu lastnica te spletne strani uporabniško ime Živa, če se še prav spomnim.

No mi tudi imamo generalno česanje že nekaj dni. Sem se kar z grabljicami lotila, ker grenajbolj temeljito.  ;D

Lp

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #767 : 19 Marec 2006, 16:00:19 »
Tukaj je še nekaj fotk enega lepega rjavca : http://www.butzensee.de/galerie_fats_domino.htm  :o

Tako, ko gledam pa iščem po netu, imam občutek, da v Nemčiji se rjavčkov kar dosti dobi, drugače Italija, Madžarska, Avstrija pa niti ne.

Lp

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #768 : 19 Marec 2006, 20:25:30 »
Sara hvala...tale je pa hm... polsestrica od Neona recimo...pa še po mamini strani ima neke iste prednike. Ne vem pa od kod je niti mi ni znano ime mame  ???

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #769 : 26 Marec 2006, 11:44:02 »
A mogoče kdo ve,če je v Evropi sploh kateri sivi?Ta barva tukaj ni priznana,ane ???Ko smo že črno-bele načeli dajmo še rjave :P ;D ::)...

Sivih bol ko ne ne moreš spremljat sploh. Ampak ma dele psarna vom Riesrand tut dva sivčka v leglu. PA če se ne motim je Miša rekla da ima vzreditelj njene Zoye tudi doma sivčke. Odraslega pa na žalost še nisem vidla.

4-tedne star sivček

So bile še ene slike, pa jih ne najdem  >:(

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #770 : 26 Marec 2006, 15:28:21 »
Ne dam roke v ogenj, da so tile sivi, ker ne vem točno na kaj naj bi se nanašal naslov "Resis Grey Favorites"...  ??? S fotografij je pa tudi težko razločit ali so črni ali so sivi.  :-[
No, predvsem pozor na Roso. Le zakaj ni nobenega rodovnika zraven... >:(

http://www.allgaeuer-baer.de/resis_hobby_sammlung_e.htm

(No, in zame pozor na Jesterja, ker sem oboževalka Fairwether's njufkov  :D )

Lp

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #771 : 26 Marec 2006, 16:21:09 »
Ja zraven vsakega pise, da je siv... torej so najbrz sivi...

Rosa is from Slovenia :o

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #772 : 26 Marec 2006, 17:28:58 »
Če pogledaš natančneje piše v naslovu tudi hoby zbiranje. Povsod piše da so sivi (vsaj pri Jesterju)

Sam iz kod bi bla pa Rosa  ??? Mi ne deluje faca za nobeno vzrejo kar jih poznam.

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
  • white princess :)
« Odgovori #773 : 26 Marec 2006, 18:08:14 »
a sta tale dva 6. in 7. lahko rodovniška ker sta res kakor piše malo odd color (vsaj zame)  :) Klik (http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.the-dogs.net/jo/neufi/bambina_rosa1.jpg&imgrefurl=http://www.the-dogs.net/jo/neufi/newf_odd.htm&h=90&w=110&sz=3&tbnid=n4C0wmvu2F-b0M:&tbnh=65&tbnw=80&hl=sl&start=16&prev=/images%3Fq%3Dnewfoundland%2BRosa%26svnum%3D10%26hl%3Dsl%26lr%3D%26sa%3DG)

Spremenjen link, ninci

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #774 : 26 Marec 2006, 18:42:34 »
poglejte si tole: www.neufi.net

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #775 : 26 Marec 2006, 19:55:56 »
a sta tale dva 6. in 7. lahko rodovniška ker sta res kakor piše malo odd color (vsaj zame)  :) Klik (http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.the-dogs.net/jo/neufi/bambina_rosa1.jpg&imgrefurl=http://www.the-dogs.net/jo/neufi/newf_odd.htm&h=90&w=110&sz=3&tbnid=n4C0wmvu2F-b0M:&tbnh=65&tbnw=80&hl=sl&start=16&prev=/images%3Fq%3Dnewfoundland%2BRosa%26svnum%3D10%26hl%3Dsl%26lr%3D%26sa%3DG)

Spremenjen link, ninci

Hehe teli so vsi nedovoljene barve. Ampak rodovnik dobijo vsi psi v leglu, ki se pač skotijo rodovniškim staršem z vzrejnim dovoljenje in so edino leglo v koledarskem letu.  Dovoljene so pa izključno tri barve: Črna, Belo črna in rjava. Vse kar je drugo za vzrejo od FCI ni priznano rodovnik pa psi vseeno lahko dobijo.

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #776 : 26 Marec 2006, 20:01:34 »
poglejte si tole: www.neufi.net

Lej lej ko so z Marjaninim Erosom parli (Ursinus Velutus Vaya con Dios) poglejte po K-wurf. Drugače majo pa kar lepe pse.

Ampak sta mi tele naše dve psarne pa Fairweather`s pa Main Tickel čez vse kar sem do zdej vidla  ;D

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #777 : 26 Marec 2006, 20:07:45 »
Očka je Eros, mamica pa Indi (joj kk sm ponosna da je Indi Indi LoL .. hec hec)  ;D :D
Sam men so pa tile njufkoti iz te nemške strani ful lepi, eni izmed najlepših kar sem jih kdaj vidla ..  :-*

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #778 : 26 Marec 2006, 20:38:06 »
No ja evo moje najljubše:

Fairweather`s

Good Advice from Salina

A Great Pretender

Believe in Magic Mystery

Darkling Sky

Main Tickle  :-*

Dark knight

Gold Token

Slike iz strani http://www.newfoundlanddog-database.net

OK šeeeee jih je pa bom raje nehala da mi Ninci ne utrga glave  ;)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
« Odgovori #779 : 27 Marec 2006, 00:13:49 »
OOOOOO kake lepe slikce  :D Pa se predniki od nasega navihancka so vmes. :P :P Se tudi jaz strinjam, da so taki cukri da samo stoj in glej  :o Sploh dark knight mi je wow, bomo videli ce bo mali kaj po njem pobral  ;)

Drugace so mi pa tudi nedovoljene barvne kombinacije nekatere prav posrecene. Ja, vem da niso standardne, ampak so nekateri vseeno prav cukri.

Mimogrede a je v Sloveniji ali pa kdaj na kaksni slovenski razstavi kakšen rjavko? Me mika enkrat ga videti v zivo. Sivega verjamem, da pri nas verjetno ne bom docakala ;)