Avtor Tema: Novofundlandec [Newfoundland]  (Prebrano 1869124 krat)

Nelly

• Mali Pesjanar
  • **
  • Spol: Ženski
Re: Novofundlandec
« Odgovori #780 : 27 Marec 2006, 02:07:45 »
Nekaj brskam po malih oglasih na internetu in sem se ustavila tudi v temi male živali. Cisto iz firbca, pa sem ze velikokrat rekla da ne bom, ker me ponavadi samo iz tira vrze. :-\  In kaj vidim.. oddajata oz. v enem primeru celo prodajata se 4 in 8 let stara novofundlandka in novofundlandec, oba z rodovnikom (baje) ??? ???

Pa kaj je z ljudmi? (ce koga izrecno zanima lahko pripopam link od oglasa). In se res vprasam kaj je z ljudmi, kje imajo srce in konec koncev kje so vzreditelji teh psov? Ne vem, meni na kraj pameti nebi padlo prodati psa starega 8 let. In mi po glavi siba vse mogoce.. kaj je razlog? Res navelicanost oz. najpogostejsi izgovor pomanjkanje casa ali kaksne bolezni? Baje se nekateri vzreditelji odlocijo psa oz. psico prodati, ko je konec z vzrejo oz. zato ni vec primeren. Nekateri to zagovarjajo, meni se zdi pa brezsrčno. Ker takšnemu vzreditelju ne morem reci "vzreditelj s srcem" , ki ljubi svojo pasmo, ampak bolj neki "stepar z certifikatom". Mogoce se kdo ne bo strinjal ampak moje mnenje je pac tako, da v prvi vrsti moras imeti rad svojega psa, sele potem pridejo na vrsto mladicki, vzreja  in konec koncev tudi denar. Ki se mi pri tem, ce delas s srcem zdi postranskega pomena. Ker verjamem, da je se vedno vec dela kot koncnega dobicka in ti vse ljubezni in truda ne more poplacati nihce.  In oseba, ki vrze psa cez vrata, ko ne sluzi vec svojemu namenu zame preprosto ni vzreditelj oz. ljubitelj zivali. Pac samo moje mnenje.

Ne vem, kaj je razlog za prodajo oz. oddajo teh dveh ubozckov, to je samo moje razmisljanje, da ne pride do kaksnih nejasnosti in da se ne bo bralo kot da koga po krivem obsojam... kljub vsemu pa upam, da bosta nasla dober dom in ljubece lastnike.  :-*

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #781 : 27 Marec 2006, 08:38:21 »
Zdej sem malo razmišljala, da bi jaz kar kmalu našparala za rodovniškega njufkota. No sem šla zarad firbca malo računat kolk smo že vložli v Indija (hrana, šola, veterinar, oprema) . Vse skup je naneslo že prek 200.000  :D ;D če ne bi mela Indija bi že bla  bogataš, ampak mi ni žau  :D ;) Zdej pa če bom mela dva njufkota .. to pomeni več 500.000 v 8ih mescih. waaa  :D ;)

Men je pa A Great Pretender všeč  ;)

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #782 : 27 Marec 2006, 09:46:40 »
Koliko je zivljenjska doba njufkov? 8-10 let?

katja123

• *
« Odgovori #783 : 27 Marec 2006, 11:25:09 »
Mene pa zanima, a morajo njufkoti na razstavi tako hecno stat. Zadnje noge mislim.
Ko začnem Buci noge postavljat v to pozo me gleda kot en bebo ::),pa tudi Plestenjak jih na razstavi ni tako postavljal. Torej a je ta drža nujna ali ne? ???

+1

Sunshine_1

• *
« Odgovori #784 : 27 Marec 2006, 14:37:03 »
Hai, še eno vprašnje imam- koliko hrane pojedo vaši njufiji na mesec??? Ful sem firbčna :P

Lp,

suns.

+1

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #785 : 27 Marec 2006, 14:54:41 »
Mene pa zanima, a morajo njufkoti na razstavi tako hecno stat. Zadnje noge mislim.
Ko začnem Buci noge postavljat v to pozo me gleda kot en bebo ::),pa tudi Plestenjak jih na razstavi ni tako postavljal. Torej a je ta drža nujna ali ne? ???

Če, mene vprašaš, je kar nujno. To je pač razstavna poza za njufka, saj se le v tej pozi dobro vidi, kako dobro okotene in močne noge ima pes, kakšna je hrbtna linija, kakšna je spodnja linija in potem držo oz. stojo psa v celoti. Na primer, če psa postaviš tako, kot ga je postavil Plestenjak, je skoraj nemogoče ocenit, kakšne zadnje noge ima pes. Zadnje noge morajo biti namreč čvrste in vzporedne, v skočnem sklepu jih ne sme vleč skupaj, prav tako ne preveč navzven. Enako velja za sprednje noge. Prav tako morajo biti zadnje noge v kolenskem sklepu lepo upognjene (nikakor tako ravne kot so npr. pri čov-čovu), kar stoji psa zopet zagotavlja tisto pravo čvrstost in prožnost. Skočni sklep mora poleg tega med stojo biti malce za psom in ne pod njim, od skočnega sklepa do tal pa mora biti noga lepo ravno in čvrsto usidrana v tla in, zopet poudarjam, vzporedna drugi nogi. In kar je najpomembneje, pes se mora v tej pozi počutit čim bolj udobno, ne da ga v to prisiliš in nekaj na silo nateguješ narazen, ker potem to ni to.  ;)

Hai, še eno vprašnje imam- koliko hrane pojedo vaši njufiji na mesec??? Ful sem firbčna :P

Moj pospravi približno eno 15 kg vrečo.

Lp

+1

katja123

• *
« Odgovori #786 : 27 Marec 2006, 15:02:13 »
In kako naj Buco pripravim do tega, da bi tako stala? Nič ji ni jasno, zakaj jo za tace cukam. ::)

Naša tudi pospravi malo manj kot 15 kil na mesec.

dog4ever

• *
« Odgovori #787 : 27 Marec 2006, 15:03:46 »
Katja, če ti sama postaviš psa, lahko pri psici skriješ marsikatero napako. Ker redkokateri pes v resnici stoji tako lepo kot če mu ti sama postaviš tace :P

Ne, seveda ni nujno. Je pa zaželjeno, če želiš dobit boljšo oceno. Ker če boš v konkurenci imela kakšno psico, ki bo full lepo postavljena, potem lahko da tvoja ne bo imela veliko šans...

+1

katja123

• *
« Odgovori #788 : 27 Marec 2006, 15:11:26 »
bova kar začeli vsak dan trenirat, ker se Hrušica bliža. :)

rožica

• *
  • Athos & Best
    • http://www.athos-best.com
« Odgovori #789 : 27 Marec 2006, 15:18:23 »
Sicer imam sama bernca, vendar mu na prvi razstavi nog nisem štimala. Postavil se je, kakor se je. Je pa res, da je bil v razredu najmlajših. Jaz ti predlagam, da jo najprej naučiš, da stoji na miru (ni važno, kako ima noge), nato pa, ko bo trdno stala, začneš premikati najprej eno nogo, pa potem še drugo. Tako postopno, pa bo sigurno šlo. No, vsaj pri nama je uspelo.  ;) Sedaj, ko bo v razredu mladih, mu noge že sama naravnam, pa mi ne namenja več nobenih čudnih pogledov. Pa veliko uspehov. ;)

+1

Sunshine_1

• *
« Odgovori #790 : 27 Marec 2006, 15:18:37 »
Wow, to so pa lačni :P No ja, saj je res, da so tudi veliiiki :) :-*

Kdo pride na Hrušico? Mogoče pridem pogledat :)
Lp, Suns.

Kast

• *
« Odgovori #791 : 27 Marec 2006, 15:23:13 »
Katja, za razstavno pozo je potrebno velikooooo treninga, sploh  pri tako igrivih lanskih njufkotih.
Najbolje bi bilo, da ti nekdo, ki to zna, pokaže, kako psa naučiš razstavne poze in ring dresure, seveda če imate namen jo razstavljat.
Kako pa se bo psička potem obnašala v ringu je pa spet vprašanje! Če bo sproščena ni problema, če bo pa prvič na razstavi in še preplašena, pa lahko gre ves tvoj trud po gobe.
Poza je zelo važna, saj le tako lahko sodnik vidi prave linije psa in ga pravilno oceni.

Naša poje 500g briketov na dan (15 kg na mesec).

Glede povprečne življ. dobe pa tudi jaz mislim, da je cca. 9 let.

+1

katja123

• *
« Odgovori #792 : 27 Marec 2006, 15:26:49 »
Midve greva samo na Hrušico ( čisto za foro - da vidim,če je res tako lepa, kot pravijo), drugače pa ne vem, če bomo še razstavljali.
Pri miru pa stoji,to brez problema. Kako bo pa na razstavi si pa lahko mislim. Sem videla, da se je Ambra tudi čisto zbegala.

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
    • Jaz sem najbolj pasji del mojega psa!
« Odgovori #793 : 27 Marec 2006, 17:39:34 »
Mimogrede a je v Sloveniji ali pa kdaj na kaksni slovenski razstavi kakšen rjavko? Me mika enkrat ga videti v zivo. Sivega verjamem, da pri nas verjetno ne bom docakala ;)

Lani je bila na Hrušici ena psička ;)

Lp nina

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #794 : 27 Marec 2006, 18:14:09 »
Pri nas tudi zmaže 15kg na mesec.Prej pa je 2 mesca in pol žulil eno vrečo ::)

Moram ga pa danes povhvaliti,ker je imela Nuty prvi korak v svet (izpust ;)) in sta se pobližje spoznala.Tudi prelizala,polubčkala itn.In je res lepo sedel,ter čakal (edino 1x je skočil in pretekel 1 korg po izpustu),da ga je Nuty prevohala,potem pa tudi on njo :-*.
Sedaj je treba le še mamo prepričati,da ni Ron noben bav bav,in da je to isti pes kot pred 1 letom ::)

~Lunca~

• Gost
« Odgovori #795 : 27 Marec 2006, 18:30:12 »
No ja glede premikanja nog bi ti svetovala,še to da ko jo postaviš,jo probaj navajati še v tistem ta pravem stanju kaj orenk otipavat,pa malo močneje prijemat. Pa če bi začeli s razstavno kariero,bi bilo dobro,da jo ob njufijevi pozi,pregleda(zobe,pa tisto kar bi rada) veliko ljudi. Tako bo tvoja psička/pes postal/a prav/a razstavna/ii pes/psica.Pri nas sedaj tako vadimo in se je njegovo stanje izboljšalo v kakem mesecu za četrt ali pa polovico.
Aja pa pozabila sem povedat to, kar bi pomojem mnenju tudi lahko vplivao na oceno.Pri meni je Deep(bernski planšar) doma stal zelo lepo, ko pa smo prišli na razstavo sem ugotovila,da je med pes v ringu čisto pozabil na to pozo in je vohljal in gledal ostale pse.Sedaj vadiva med psi,da naju ne bi slučajno spet zaradi take (dokaj)malenkosti stalo uvrstitve.
Pa lep pozdrav ;D

Neyka

• Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • Neon say: BU
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #796 : 27 Marec 2006, 19:28:46 »
Če, mene vprašaš, je kar nujno. To je pač razstavna poza za njufka, saj se le v tej pozi dobro vidi, kako dobro okotene in močne noge ima pes, kakšna je hrbtna linija, kakšna je spodnja linija in potem držo oz. stojo psa v celoti. Na primer, če psa postaviš tako, kot ga je postavil Plestenjak, je skoraj nemogoče ocenit, kakšne zadnje noge ima pes. Zadnje noge morajo biti namreč čvrste in vzporedne, v skočnem sklepu jih ne sme vleč skupaj, prav tako ne preveč navzven. Enako velja za sprednje noge. Prav tako morajo biti zadnje noge v kolenskem sklepu lepo upognjene (nikakor tako ravne kot so npr. pri čov-čovu), kar stoji psa zopet zagotavlja tisto pravo čvrstost in prožnost. Skočni sklep mora poleg tega med stojo biti malce za psom in ne pod njim, od skočnega sklepa do tal pa mora biti noga lepo ravno in čvrsto usidrana v tla in, zopet poudarjam, vzporedna drugi nogi. In kar je najpomembneje, pes se mora v tej pozi počutit čim bolj udobno, ne da ga v to prisiliš in nekaj na silo nateguješ narazen, ker potem to ni to.  ;)

+1

Tole so bom spravla pa mal spodbijat. Res je da se psa postavi da se ga bolje vidi. Ampak...Postavlja in nastavlja se psu npr. tace zato da se zakrije napake  ::) Če ma pes rahlo krivo hrbtno linijo pač tace mal bol nazaj postaviš, če so koti slabi mal tačke prisučeš,... Zares se vidi linijo in kote ko se pes giblje v za njegovo pasmo značilnem teku. JAz lahko v pozi z Neonovimi koti naredim ulala pa med tekom ne bom mogla skrit da niso najboljši. Sara kar si napisala za noge, kako morajo izgledat je vse stvvar tega, kako psa postaviš. Dejansko si povezela standar, kako izgleda popolna noga. Na razstavi so pa psi taki in drugačni, v pozi vsi izgledajo super lepo če se ravno ne prestavljajo. Res se pa vidijo koti šele v teku.

Dejanska definicija razstave ni prikaz psa v realni luči ampak prikaz psa v najlepši luči. In to je potrebno upoštevat.

Katja če Buce ne boš postavljala oz. ti vsaj pri miru ne bo stala zna bit ocena sploh na kakšnem večjem tekmovanju slabša. Na CAC razstavi bo ocena hitro odlična, sploh če bo bejba brez konkurence.

Popapcamo mi okrog 20 kg mesečno  ::)

Lani je bila na Hrušici ena psička ;)

Lp nina

Tudi v Mariboru in sicer nemka, Little bay`s dreams come true. V Hrušici je bila ista.

Hrušica 2005

Midve greva samo na Hrušico ( čisto za foro - da vidim,če je res tako lepa, kot pravijo), drugače pa ne vem, če bomo še razstavljali.

Da vidiš dejansko stanje psa je treba tudi na kakšno razstavo več, recimo specialka ali CACIB, se ozret tudi okrog sebe, pogledat kak slikovni standard in s tem dobiš precej natančen pregled nad psom.

+1 točka

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #797 : 27 Marec 2006, 20:47:03 »
Tole so bom spravla pa mal spodbijat. Res je da se psa postavi da se ga bolje vidi. Ampak...Postavlja in nastavlja se psu npr. tace zato da se zakrije napake  ::) Če ma pes rahlo krivo hrbtno linijo pač tace mal bol nazaj postaviš, če so koti slabi mal tačke prisučeš,... Zares se vidi linijo in kote ko se pes giblje v za njegovo pasmo značilnem teku. JAz lahko v pozi z Neonovimi koti naredim ulala pa med tekom ne bom mogla skrit da niso najboljši. Sara kar si napisala za noge, kako morajo izgledat je vse stvvar tega, kako psa postaviš. Dejansko si povezela standar, kako izgleda popolna noga. Na razstavi so pa psi taki in drugačni, v pozi vsi izgledajo super lepo če se ravno ne prestavljajo. Res se pa vidijo koti šele v teku.

Absolutni se strinjam, da je najpomembnejši del predstavitve psa gibanje, se pa ne strinjam ravno s tem, da se da kote z zasukavanjem popravit (mogoče čisto malce), ker vidim na svojem psu. Ima slabe zadnje kote in mu lahko noge zasukavam kolikor hočem in se še na trepalnice postavim zraven, pa mu ne bodo stali, tako kot je treba. Ko ga pogledaš od zadaj, mu še zmeraj lezejo skupaj, ne glede na to, kako jih postavim in zasučem (ne razstavljam, vendar doma pogosto povadim za svoje veselje  ::) ). Tako, da po mojem mnenju, ni vse v tem, kako nogo postaviš, kajti če hočeš, da ti bo lepo stala, mora biti noga že prej takšna ali vsaj približno takšna, kot sem jo opisala zgoraj. Sicer pa mislim, da bi moral dober in izkušen sodnik tudi v pozi in "zakrivanju" napak prepoznati, kdaj gre za dobrega psa in kdaj zgolj za blefiranje.

Lp

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #798 : 27 Marec 2006, 20:56:03 »
Tudi...ampak tudi Neon ma hecne zadnje kote in se mu jih da čist lepo postavit, kadar je le prpravljen tace pri miru držat in ma kote za  :-* :-* :-* :-* :-*  Če se pa naslanja pol pa kote s kakršnimi koli prijemi sam poslabšam. Se mi zdi da ma malo boljše in mu niti ne težim s sukanje preveč dele, če bo še kakšna rastava (na katerih se ponavadi name naslanja) bomo kar lepo sam mal popravli širino stanja kote pa pustili pri miru. Bo še najbolje.

Prav zato pa se tudi še teče, da se opazijo še morebitne napake v liniji, teko, kotih in ostalih pomembnih stvareh. Pa seveda se mora videt tudi pravilen tek.

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #799 : 27 Marec 2006, 21:14:33 »
Katja mal preglej TUKAJ (http://cursosgratis.emagister.com/frame.cfm?id_user=97646180903200627516850526868674&id_centro=41650110050353536749665056524569&id_curso=79886664884142761325459812087367&url_frame=http://www.ehow.com/how_17999_train-dog-show.html)

Se mi zdi kar uporabno. Marsikatero povezavo maš tudi...

Kako izbrati novofundlandca iz legla (http://cursosgratis.emagister.com/frame.cfm?id_user=97646180903200627516850526868674&id_centro=41650110050353536749665056524569&id_curso=79886664884142761325459812087367&url_frame=http://www.ehow.com/how_17999_train-dog-show.html)  :D Sej so kar face da se spravijo za vsako pasmo posebej napisat. Nekaj je pra fajn napisano  :) Priporočam branje z uporabo glave ;)

dog4ever

• *
« Odgovori #800 : 27 Marec 2006, 23:07:48 »
Absolutni se strinjam, da je najpomembnejši del predstavitve psa gibanje, se pa ne strinjam ravno s tem, da se da kote z zasukavanjem popravit (mogoče čisto malce), ker vidim na svojem psu. Ima slabe zadnje kote in mu lahko noge zasukavam kolikor hočem in se še na trepalnice postavim zraven, pa mu ne bodo stali, tako kot je treba. Ko ga pogledaš od zadaj, mu še zmeraj lezejo skupaj, ne glede na to, kako jih postavim in zasučem (ne razstavljam, vendar doma pogosto povadim za svoje veselje  ::) ). Tako, da po mojem mnenju, ni vse v tem, kako nogo postaviš, kajti če hočeš, da ti bo lepo stala, mora biti noga že prej takšna ali vsaj približno takšna, kot sem jo opisala zgoraj. Sicer pa mislim, da bi moral dober in izkušen sodnik tudi v pozi in "zakrivanju" napak prepoznati, kdaj gre za dobrega psa in kdaj zgolj za blefiranje.

No, ja, jaz se s tem ne strinjam... Psa lahko lepo predstaviš, tudi če ima kravjo stojo ali slabe kote. S postavljanjem tac se da popravit veliko. Ampak res VELIKO. In tisto, da dober sodnik spozna bleferja ;D ;D Večino se psa ocenjuje v stoječem položaju. Tek (če je kolikor toliko OK) je sekundarnega pomena. Vsaj tako sem jaz do sedaj opazila na razstavah (pa imam "za sabo" okoli 50 razstav). Pa hendling je tudi pomemben.

*nastja*

• Indi & Nastya
  • *
« Odgovori #801 : 28 Marec 2006, 08:22:55 »
No mi mamo zdej Royal Canin pa na vreči piše od 570-660 se mi zdi, pa mu dajemo 600 g na dan  mogoč malo manj. Zaenkrat pa še mešamo z ProPacom.

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #802 : 28 Marec 2006, 15:13:07 »
Jaz govorim po svojem psu in dokler imam pred sabo to, kar imam, bom trdila, da se s zgolj s postavljanjem tac ne da dosti skriti. Mogoče bom kdaj spremenila mnenje, ampak zaenkrat menim tako. Psa, ki mu v drži, v katero ga postavljajo, ni udobno, se lahko hitro spozna. Dobremu psu pa tac tako ali tako ni treba zasukavat, ampak samo postavit na pravo mesto, in še vedno mislim, da mu mora biti v tem tudi udobno in, da mu mora biti drža "naravna". S tem ne mislim na to, da se pes sicer sam od sebe tako postavlja, ampak na to, da kljub vsemu na koncu deluje naravno, sproščeno, neprisiljeno in nenarejeno. Ok, seveda malce narejenosti in prisile je, ampak vsekakor ne v tem, da mu zasukavaš noge in ne vem kaj. To pač zame ni dober pes in amen. Pa še to, ne vem, če na naših razstavah sodniki osenjujejo tudi to...no, ja, menim, da bi se moralo psa oceniti tudi v prosti stoji, ko je obrnjen proti lastniku in pozoren nanj. Dober pes ima tudi v takem položaju, nožice prav lepo postavljene. Vsaj njufki se znajo prav lepo sami postavit na tak način. Full mi je ostala v spominu Karma od Marjane, ko sem bila na obisku pri njen. Postavila se je v tako lepo pozo (no, meni je bila full všeč  :-* ), kot se moj Šado nikoli ne bi. In zadnje kote je imela ravne, močne in vzporednje. Prav lepo za pogledat.  :-*
Bom pa počasi res začela verjet, da so razstave en sam velik blef in tako, kot je rekla Neyka, prikaz psa v najlepši luči in ne v realni. No, saj s tem ni nič narobe, ampak bi pa zato na drugi strani rabili res dobre sodnike, ki znajo izluščit kvalitetnega psa in NE takega, kot ga naredi handler na razstavi.  :-\

Lp

+1 točka

Neyka

• Pesjanar
    • Neonova spletna stran
« Odgovori #803 : 28 Marec 2006, 15:53:15 »
dog4ever...tek sekundarnega pomena  ??? :o Kva mamo različne izkušnje. Meni so razen na eni razstavi napisali tretjino ocene iz teka. Ampak jaz mam za sabo tri državne rastave, specialko in en CACIB, verjetno moje izkušnje niso primerljive.

Dobri sodniki so pa iluzija. Zakaj? Ker če sodnik ne bo ocenil takega in takega števila psov t0ako in tako bo preprosto nezaželjen. Meni do zdaj najbolj všečn sodnik je bil v nedeljo na razstavi v lj 2006 CACIB TROMOSTOVJE  se mi zdi. Na koncu sta ostala dva lepa njufka...samec in samica, oba za pojest. V ringu ju je držal tolk časa da sem sam gledala in preveril pse od spredaj zadaj, med tekom... Na koncu je pobrala CACIB psica. Že to je bilo rahlo presenečenje, ker ponavadi zaradi velikosti in moči zmagujejo samci (oz. velikokrat - pri sodnikih ki si niso čisto na jasnem kaj delajo). Ker sem bila vodja kroga in so bili njufki tazadnji sem na koncu še mela priložnost klepetat s sodnikom in zapisovalko in sem vprašala, kaj mu pri samcu ni bilo všeč. Povedal je dve stvari, bolj malenkostni kot ne in slišala sem še razlago kako določene stvari opaziš...Uglavnem, takšne sodnike bi si jaz želela. Vedel je kaj je delal, vzel si je čas, ni bil nesramen. Zvečer na specialki je bil baje bol zoprn ampak da ocenil je pa vseeno dobro.

Karma pa res lepo sptoji. Ampak na razstavi jo vedno popravljajo da je stoja čim bolj popolna.

dog4ever

• *
« Odgovori #804 : 28 Marec 2006, 16:07:52 »
Mene ta tema ne mara >:( ker sem že 2x napisala odgovor, potem mi ga pa noče sprejet...

Glede razstav: ja, so blef. Dodaj pa še veliko politike in kuhinje (predvsem v bisu) in dobiš povprečno razstavo.

Tek: hja, ko boš imela za sabo več razstav, pa ocenjuj ;) Meni se dostikrat zgodi, da psu niti ni treba odlaufat nobenega kroga. Ali pa te sodnik pošlje, da mora pes laufat, pa tisti čas zapisnikarju govori oceno psa (in itak da ne gleda psa med tekom). Ali pa odlaufaš samo diagonalo. In ponavadi so taveliki psi v premajhnih ringih. Da pes niti poštenega koraka ne more narest.

In ja, ponavadi napišejo, kaj je pri teku narobe, ampak (po mojih izkušnjah), to ni bistvenega pomena za oceno. 

newfka

• Newfs! I love them!!!
  • *
  • Newfing through life!
    • krace
« Odgovori #805 : 28 Marec 2006, 16:13:37 »
Mene ta tema ne mara >:( ker sem že 2x napisala odgovor, potem mi ga pa noče sprejet...

Ko sem tole prebrala, sem se že ustrašla, da ciljaš, na koga od nas, da te mi ne maramo...pa mi je odleglo...ufff   :-[  :)

Kakšno pasmo pa imaš, nisem še nikjer zasledila?

Lp

Sunshine_1

• *
« Odgovori #806 : 28 Marec 2006, 18:28:54 »
Še eno vprašanje: ali je to res, da se novofundlanci slinijo? Tako sem slišala, sam pomoje ne... Ampak s tem nimam izskušenj...  ???

Lp,

Suns.

dog4ever

• *
« Odgovori #807 : 28 Marec 2006, 19:08:47 »
Še eno vprašanje: ali je to res, da se novofundlanci slinijo? Tako sem slišala, sam pomoje ne... Ampak s tem nimam izskušenj...  ???

res res ;) :P :P :P :P Tako kot veliko molosov (psov II. grupe :P)

T.M.T

• njufi rulz
  • Pesjanar
  • Moj "mali" prijatelj
« Odgovori #808 : 28 Marec 2006, 19:21:27 »
res res ;) :P :P :P :P Tako kot veliko molosov (psov II. grupe :P)

Še posebej,če imaš v roki kakšen priboljšeh,hehe.Ceeeeela posoda sline se nateče :D :P.No saj pri našem je tako...večinokrat je pa čisto ok,le na koncu malo pene ;)

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
« Odgovori #809 : 28 Marec 2006, 19:22:33 »
In ta slina ful ne gre dol iz oblek ::) sele po drugem pranju.