Jaz govorim po svojem psu in dokler imam pred sabo to, kar imam, bom trdila, da se s zgolj s postavljanjem tac ne da dosti skriti. Mogoče bom kdaj spremenila mnenje, ampak zaenkrat menim tako. Psa, ki mu v drži, v katero ga postavljajo, ni udobno, se lahko hitro spozna. Dobremu psu pa tac tako ali tako ni treba zasukavat, ampak samo postavit na pravo mesto, in še vedno mislim, da mu mora biti v tem tudi udobno in, da mu mora biti drža "naravna". S tem ne mislim na to, da se pes sicer sam od sebe tako postavlja, ampak na to, da kljub vsemu na koncu deluje naravno, sproščeno, neprisiljeno in nenarejeno. Ok, seveda malce narejenosti in prisile je, ampak vsekakor ne v tem, da mu zasukavaš noge in ne vem kaj. To pač zame ni dober pes in amen. Pa še to, ne vem, če na naših razstavah sodniki osenjujejo tudi to...no, ja, menim, da bi se moralo psa oceniti tudi v prosti stoji, ko je obrnjen proti lastniku in pozoren nanj. Dober pes ima tudi v takem položaju, nožice prav lepo postavljene. Vsaj njufki se znajo prav lepo sami postavit na tak način. Full mi je ostala v spominu Karma od Marjane, ko sem bila na obisku pri njen. Postavila se je v tako lepo pozo (no, meni je bila full všeč

), kot se moj Šado nikoli ne bi. In zadnje kote je imela ravne, močne in vzporednje. Prav lepo za pogledat.

Bom pa počasi res začela verjet, da so razstave en sam velik blef in tako, kot je rekla Neyka, prikaz psa v najlepši luči in ne v realni. No, saj s tem ni nič narobe, ampak bi pa zato na drugi strani rabili res dobre sodnike, ki znajo izluščit kvalitetnega psa in NE takega, kot ga naredi handler na razstavi.

Lp
+1 točka